GÜVENLİK SEKTÖRÜNÜN PARLAMENTER GÖZETİMİ: BELÇİKA SİSTEMİ Yapısal ve Yasal Çerçeve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MÜLKİ İDARE AMİRLERİNİN KOLLUK KUVVETLERİ ÜZERİNDEKİ DENETİM YETKİSİ
Advertisements

Doç. Dr. Ömer Faruk Gençkaya T.C. Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu – Avrupa Konseyi Ankara, 18 Şubat 2009.
Avrupa Birliği.
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
Avrupa Sosyal Şartı Avrupa Sosyal Şartı hak ve özgürlükleri belirlemekte ve taraf Devletlerin bunlara uymasını güvenceye alan bir denetim sistemini öngörmektedir.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Kolluğun Parlamenter Gözetimi
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
Dr. Javier Solana Madariaga, AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ( 14 Temmuz 1942, Madrid) İspanyol fizikçi.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
AB HUKUKU DOÇ. DR. MUSTAFA ÇEKER.
AVRUPA BİRLİĞİ, AB DEĞERLERİ VE AB’DE DEMOKRASİ
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
GÜMRÜK KIYMETİ TEKNİK KOMİTESİ Ek:II. 1. Bu Anlaşmanın 18 inci Maddesine göre, teknik düzeyde yorum ve uygulama birliği sağlamak amacıyla Gümrük İşbirliği.
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
11 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI.
Dünya Bankası KOBİ Finansal Raporlaması José Maria Bové FEE Başkan Yardımcısı, KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Başkan, FEE KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Çalışma.
Mağduriyet Anketleri Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Finlandiya yönetiminde hesap verebilirliğe giriş Visa Paajanen,
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
Mapsec İsveç’te Performans Yönetimi Allan Gustafsson Ankara, 10 Ocak 2005.
MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY.
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN BALKANLAR POLİTİKASI
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA TEŞKİLATI (OECD)
AVRUPA BİRLİĞİNDE ÜYELİK
Verimlilik Programı Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Ofisi
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Kopenhag Kriterleri Ümit Boynukalın.
İdari kesimde yönlendirme sistemi Visa Paajanen.
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
AB Hukuku I.Hafta Tarihsel Süreç.
Avrupa Birliğinin Kurumları
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
Özlem Keçim.
Uluslararası Sistem Çocuk Hakları Hukuku.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Zeynep Duran Yasama Uzmanı.
AB KURUMLARI sayfalar arası. AB Kurumları Lizbon antlaşmasına göre; Parlamento, AB Konseyi, Bakanlar Konseyi, Komisyon, Adalet Divanı, Avrupa.
TUNCAY ÖZOĞLU. AVRUPA BİRLİĞİ ORGANLARI  Avrupa Parlamentosu, AB kurumları içinde doğrudan halk tarafından seçilen organdır.  AB üyesi ülkelerin vatandaşları.
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
2. Hafta sorusu: Lizbon Anlaşması AB’nin kurumsal yapısında nasıl bir değişikliğe neden olmuştur. AB Lizbon anlaşması sonrası Demokratik bir yapıya kavuşmuş.
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
Denetim Faaliyetlerinde İklim Değişikliği Ersin Çelik - Mustafa Keleş Yasama Uzmanları Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı – Denetim Bürosu.
SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ STRATEJİSİ KOORDİNATÖR: R. Bülent TARHAN Başbakanlık Başmüfettişi HAZIRLAYAN : L. Cihan.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
AB KURUMLARI VE KARAR ALMA YÖNTEMLERİ Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
DENETİM YÖNTEMLERİ Kamu yönetiminin denetlenmesinde ya da hesap verilebilirliğinde çeşitli yöntemler kullanılmaktadır.Bunlar ,siyasi denetim,idari denetim,
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

GÜVENLİK SEKTÖRÜNÜN PARLAMENTER GÖZETİMİ: BELÇİKA SİSTEMİ Yapısal ve Yasal Çerçeve

BEN KİMİM? L ODEWIJK VANOOST Belçika Vatandaşı 1953 Doğumlu Tarım Bilimleri(1976) Siyaset Bilimi/Uluslararası Kuruluşlar (1993) Belçika Federal Parlamentosu Milletvekilliği ( ) ve Parlamento Başkan Yardımcılığı ( ) Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Üyeliği ( ) Uluslararası Danışman (2005 yılından bu yana) UN, UNDP, OSCE, USAID, DFID, BTTC … kuruluşlarında Kosova, Sırbistan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Benin, Burundi, Nijer, Ermenistan, Doğu Timor gibi ülkelerde görev yaptı.  Parlamenter kurumların kapasitesinin geliştirilmesi  Öneriler, fikirler, iyi-kötü uygulamalar, tavsiyeler, soruların cevaplanması…  Ben önereceğim, SİZ karar vereceksiniz..

PARLAMENTER GÖZETİM NE DEĞİLDİR? Parlamento = Mahkeme DEĞİLDİR; Parlamentonun amacı: politika seçeneklerinin geliştirilmesi önceliklerin belirlenmesi, güvenlik hizmetlerinin performansının iyileştirilmesi gelecekteki problemlerin önlenmesi  Tecrübelerin paylaşımı ve öneriler Parlamentonun güvenlik sektörüne katkıda bulunacağı kilit sonuçlardır Milletvekilleri General ve Polis Müfettişleri DEĞİLLERDİR; güvenlik hizmetlerinin yetkilerini devralamazlar Milletvekilleri hükümet DEĞİLDİR; Bakan KARAR VERİR (ve siyasi sorumluluğu üstlenir), Parlamento GÖZETİM YAPAR

Y ASAL ÇERÇEVE Polis ve İstihbarat Hizmetlerinin Gözetimini ve Tehlike Analizi Koordinasyon Kurumu’nu Düzenleyen 18 Temmuz 1991 tarihli Yasa (1 Nisan 2011 yeniden düzenlenmiştir)  Kanunun Fransızca/Felemenkçe tam metni için

Güvenlik sektörünün Denetimi için Bağımsız Kurumlar Polis Hizmetlerinin Kontrolü Daimi Komitesi = Polis Komitesi İstihbarat Hizmetlerinin Kontrolü Daimi Komitesi= İstihbarat Komitesi Özel Hayatın Gizliliğinin Korunması Komitesi Federal Kamu Denetçisi Polis Baş Müfettişi Polis Hizmetlerinin Kontrolü Daimi Komitesi = Polis Komitesi İstihbarat Hizmetlerinin Kontrolü Daimi Komitesi= İstihbarat Komitesi Özel Hayatın Gizliliğinin Korunması Komitesi Federal Kamu Denetçisi Polis Baş Müfettişi

1. MADDE Polis ve istihbarat hizmetlerinin içerisinde iki tane daimi bağımsız kontrol kurumunun kurulması Kişilerin anayasal haklarına saygının garanti edilmesi (hem sivil hem güvenlik hizmetleri üyelerinin) Provision of Investigative Services atached to these institutions Bu kurumlara bağlı olarak Araştırma Hizmetlerinin sağlanması

4’ T EN 27’YE KADAR OLAN MADDELER POLİS KOMİTESİNİN ÖZELLİKLERİ 5 üye+1 sekreter Belçika Vatandaşı Bütün medeni haklara sahip olma 35 yaş Belçika’da ikamet etme Bu alanda en az 7 yıllık tecrübeye sahip olma Güvenlik izni 6 yıllık dönem, yenilenebilir Başka gereklilikler bulunmamaktadır

27’ DEN 52’ YE KADAR OLAN MADDELER İSTİHBARAT KOMİTESİNİN ÖZELLİKLERİ Polis Komitesi ile aynı üye gereksinimleri Başka bir Komitenin üyesi olamazlar İstihbarat hizmetlerinde deneyim

56’ DAN 66’ YA KADAR OLAN MADDELER PROSEDÜRLER Örnek olarak: Hassas/gizli materyallerin/verilerin ele alınması sırasındaki metodoloji… Tanıklığın, yeminli ifadelerin, beyanatların gizliliğinin korunması prosedürleri… Parlamentoya rapor sunmanın prosedürleri: yıllık rapor/görüşmelere katılım/bilgi/özel konularla ilgili sorulara cevaplar…

Y ASAMA KURUMLARI F EDERAL PARLAMENTO SENATO Dışişleri ve Savunma Komitesi İstihbarat Komitesinin iş takibini yapan Komite TEMSİLCİLER MECLİSİ Daimi Komiteler: Savunma – Adalet – İçişleri Alt-Komiteler: Polis Komitesinin iş takibini yapan Komite Askeri satın alma Alt-Komitesi SENATO Dışişleri ve Savunma Komitesi İstihbarat Komitesinin iş takibini yapan Komite TEMSİLCİLER MECLİSİ Daimi Komiteler: Savunma – Adalet – İçişleri Alt-Komiteler: Polis Komitesinin iş takibini yapan Komite Askeri satın alma Alt-Komitesi

BELÇİKA SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ Çift katmanlı kontrol sistemi: Özel bağımsız kurumların kontrolü, araştırma, raporlama, güvenlik sektör servislerinin görevi kötüye kullanma kovuşturmasının yapılması Savunma bu sistemde dahil edilmemiştir Parlamento güvenlik hizmetlerini değil, kurumların kendilerini denetler, Her iki parlamento (senato/meclis) ayrı olarak bu iki kurumu kontrol eder

S ORULAR VE CEVAPLAR Tartışma Thank You Dank U – Merci Teşekkür Ederim