CUMHURİYET ORTAOKULU BENCHMARKİNG 4.ALT GRUP. 1-OKUMA SAATLERİ Okullarımızda okuma saatleri planlanarak başlatıldı.. Dönerli ve 7.ve 8 sınıflarda 7.saatte.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
Advertisements

Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
SINIF ORTAMININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ Fiziksel ortamın önemi nedir?
Konu: Ordu İli Genelindeki Anaokulları, İlkokullar, Ortaokullar ve Ortaöğretim Okulları arası “Bir Kitap da Sen Anlat” yarışması. Amaç: Türk Milli Eğitiminin.
Hazrlayan: Sebiha Şafak
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
Kozan İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLÇE TARİHİ-COĞRAFİ- EKONOMİK VE KÜLTÜREL DURUMU 1865–1923 yılları arasında Vilayet olan Kozan, 1926 yılında yapılan.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
PROJENİN HEDEF KİTLESİ İlkokul Ortaokul Lise ve Kuran Kurslarında öğrenim gören öğrenciler. İlçemizde yaşayan gençler ve yetişkinleri kapsamaktadır.
T.C. SARUHANLI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAVLARA HAZIRLANMA VE BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MİLLİ E Ğ İTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
Genel Öğretim Yöntemleri [Öğretim Sistemleri]
EŞKULEMATİK.
“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ŞUBAT 2014 FATMA BARBAROSOĞLU.
Sayın Valimiz Ömer Faruk KOÇAK'ın talimatları doğrultusunda; Temel Afet Bilincinin öğretmenler tarafından öğrencilere öğretilmek suretiyle yaygınlaştırılması,
Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Projesi Ödül Törenine Hoş Geldiniz
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
 HOŞGELDİNİZ.   VALİLİĞİMİZCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ORGANİZASYONLAR, YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER  PAYDAŞ KURUMLARIN YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR  PAYDAŞ KURUMLARCA.
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
IŞIKLI İLKÖĞRETİM OKULU
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
KARS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİNTARİHİ 2 …..Binada ………..m 2 alanda …….Kat…….Oda İLİN COĞRAFİ DURUMU 3.
KARABURNA İLK/ORTAOKULU 2013/2014 TANITIM
ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015.
2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE.
21 ŞUBAT DÜNYA ANADİLİ GÜNÜ
OLARAK ETKİNLİK FAALİYETLERİ SUNULMUŞTUR.
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda.
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1. 02 En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu.
Mesleki eğitime kayıt olan öğrencilerimize kitap okuma sevgisi ve alışkanlığını kazandırmak için 2012/2013 eğitim öğretim yılı içerisinde ‘HER YERDE HERKESE.
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
ABDULKADİR KONUKOĞLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ. OKULUN TARİHÇESİ Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Eğitim Öğretim yılında Şehitkamil.
……………………………… İlkokulu / Ortaokulu / Lisesi Eğitim Performans Değerlendirme Projesi Sunumu.
Okulumuz tarihinde Kırıkhan Cumhuriyet Ortaokulunun 3 ve 4. Katında öğretime başladı. Aralık 2013’den itibaren Kırıkhan Anadolu İmam Hatip.
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
OKULLARDA BAŞARIYI ARTIRMA PROJESİ (OBAP)
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
İstişare ve tanıtım toplantısına hoş geldiniz…
HURİYE EREN ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL-AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI
YEREL PROJELER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yrd.Doç.Dr. Özden ŞAHİN İZMİRLİ Proje Yürütücüsü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü.
T.C. MERZİFON KAYMAKAMLIĞI ŞEHİT POLİS MUZAFFER ÖZTAŞ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KİTAP OKUMA PROJELERİ
Okumayı Sevmeyen Çocuklar OCAK 2016 İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
ANNE-KIZ BABA-OĞUL KÜTÜPHANEDEYİZ
Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 64 Öğrenci Sayısı : 951 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 34 Fen Laboratuarı.
ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI
İHSAN KURŞUNOĞLU ORTAOKULU ÇINARIN GÖLGESİNDE OKUYORUM PROJESİ
Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]”
Bir Bilenle Bilge Nesil projesi
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
ANNEM OKUYOR BİZ DİNLİYORUZ
Sunum transkripti:

CUMHURİYET ORTAOKULU BENCHMARKİNG 4.ALT GRUP

1-OKUMA SAATLERİ Okullarımızda okuma saatleri planlanarak başlatıldı.. Dönerli ve 7.ve 8 sınıflarda 7.saatte olan planlar çerçevesinde okuma saatleri belirlenerek tüm okullarda öğrenci, öğretmen,idare kitap okuma etkinliği başlamıştır…

2-OKUMA SAATİ ETKİNLİĞİNİ SONUNDA GÖRÜLEN OLUMLU SONUÇLAR Okulda düzenli okuma alışkanlığı kazandığı görüldü…. Öğrencilerin bu okuma saatleri dışında, mevcut kitapları, doğru ve akıcı kitapların seçilmiş olmaları halinde boş derslerde ve teneffüslerde de okuduğu tespit edilmiştir….

3-OKUNAN KİTAPLARIN ANLATILMASI ETKİNLİĞİ Öğrencilerin okuyarak tamamlamış oldukları kitapları sınıf ortamında anlatma etkinliği yapılmaya başlandı..

4-OKUNAN KİTAPLARIN ANLATILMASI ETKİNLİĞİNİ SONUNDA GÖRÜLEN OLUMLU SONUÇLAR Okunan kitapların anlatılacak olması nedeniyle öğrencilerin dikkatli okuduğu Okunan kitapları anlatılması nedeniyle topluluk önünde kendini ifade etme özelliklerinin geliştiği görülmüştür….

5- “BİR KİTAPTA SEN ANLAT” KİTAP OKUMA YARIŞMALARI “Bir Kitapta Sen Anlat” yarışması eğitim öğretim yılında her dönem olmak üzere okulumuzda kendi öğrencilerimizi imkanlar ölçüsünde ödüllendirilme yapılması olarak başlatıldı…

6-“BİR KİTAPTA SEN ANLAT” KİTAP OKUMA YARIŞMALARININ OLUMLU SONUÇLARI Okulda yapılan bu yarışmaya ilgi olduğu ve öğrencilerin,bir kitap da ben anlatacağım diyerek başvurduğu ve kitap okumaya başladığı; görüldür.

7-OKUMA SALONU BROŞÜRLERİN KİTAP OKUMADAKİ ETKİSİ Okulumuzda öğrencilerin teneffüslerde boş zamanlarında kitap okumaları için okuma salonu düzenlendi.Okumaya özendirici tanıtıcı ve yönlendirici broşürler okul salonunda sergilendi.

8-OKUMA SALONU BROŞÜRLERİN ETKİSİ Tanıtıcı broşürlerden sonra okuma salonundan kitap okuyan öğrenci sayısında artış gözlenmiştir.

TEŞEKKÜR Sayın Valimiz Kenan ÇİFÇİ nin talimatı ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığı ve gayretleri ile uygulamaya konan Bencmarking projesi kapsamında belirlenen “kitap okuma “ konusu yoğun bir katılımla uygulandığı ve etkinlikler yapıldığı görülmüştür… Bu bağlamda sayın valimize,milli eğitim müdürümüze,okul müdürlerine ve öğretmenlere teşekkür ederiz… BENCHMARKİNG Cumhuriyet Ortaokulu