Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Esra ARIKAN Çevre Uzmanı
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
Eylem Planı Sonraki Adımlar
1 Stratejik Yönetim Sistemi Projesi Çerçevesinde Stratejik Planlama Adımları MURAT KAYMAK 25 Ağustos 2006 Ankara.
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
Seite 1 Page Seite 1 “MENA Bölgesinde Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” Silva Mediterranea Bölgesel Projesi.
Standart ve İş Geliştirme Şube Müdürlüğü
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarında Çok Yönlü Çevresel Fayda Yaratan Entegre Yönetim Projesi.
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi 06 Şubat 2012 Ankara.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
ZUHAL YILMAZ Başmühendis
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticileri için DEA Oturum 2: DEA konusunda bazı Uluslar arası Deneyimler 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
1. 2/21 Proje Gelişim SüreciProjenin amacıProje alanı, süresi ve bütçesiİşbirliği yapılan kurumlarProje BileşenleriProje Faaliyetleri.
SEL ÖNLEME ÇALIŞMALARINDA AĞAÇLANDIRMA VE TERASLAMANIN ÖNEMİ
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Iain Maclean 20 Haziran 2012 Çevre ve Şehircilik.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
AKARÇAY HAVZASI.
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
BAKANLAR KURULU ORTA VADELİ PROGRAM KABUL EDİLİR. MAYIS AYI SONUNA KADAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANIR DPT.
FOREST EUROPE İlke Kararları Bağlamında Türkiye’deki Faaliyetler, Zorluklar ve Çözüm Önerileri Serdar Yegül Orman Müh. Orman Genel Müdürlüğü Temmuz 2010.
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
1/3. 2/8 Şube Müdürlüğümüz, Bakanlığımız faaliyet alanlarına giren konularda olmak üzere  Küresel ve bölgesel kuruluşlarla ilişkiler  Uluslararası anlaşma,
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Ulusal Hedeflerinin Oluşturulması 1.
Kağıtsız Hastane Uygulamalarında Mevcut Durum ve Gelecek
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
AETR KONVANSİYONU
Sunum transkripti:

Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program (FTPP) Orta Asya ve Kafkaslardaki Dağlık Su Havzalarının Sürdürülebilir Yönetimi için Kapasite Geliştirme Projesi Proje Koordinatörü Erdoğan ÖZEVREN

Özet “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Arasında FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Anlaşması 27 Temmuz 2006 tarihinde imzalanmış, 2/12/2008 tarihli ve 5820 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunmuş, 16 Şubat 2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile süreç tamamlanmıştır. programme/en/ programme/en/ “Orta Asya ve Kafkaslardaki Dağlık Su Havzalarının Sürdürülebilir Yönetimi için Kapasite Geliştirme Projesi” bu anlaşma kapsamında desteklenmektedir.

Projenin Amacı Dağlık su havzaları uygulamaları, rehabilitasyonu ve sürdürülebilir yönetimine yönelik katılımcı ve entegre yaklaşımlar konusunda; – kamu oyunun, – politikacıların ve karar vericilerin farkındalıklarının arttırılması, – ormancılık ve diğer ilgili kuruluşların bilgi ve deneyimlerinin güçlendirilmesidir.

Proje Çıktıları Mevcut havza yönetimi deneyimleri, teknik rehberler, kurumsal yapı ve ülkelerin ihtiyaçlarının gözden geçirilmesi ve teknik rehberin hazırlanması. Proje ülkelerindeki ormancılık kuruluşları ve diğer ilgili kurumlarda çalışan karar vericiler ve seçilmiş uzmanların entegre ve katılımcı yaklaşımla dağlık havzaların rehabilitasyonu ve sürdürülebilir yönetiminin planlanması ve uygulanması konusunda farkındalık, bilgi, deneyim, kapasite ve kararlılıklarının arttırılması. Belirlenecek bir ülkede pilot uygulama yoluyla entegre ve katılımcı havza rehabilitasyonu planının hazırlanması ve uygulanması. Farkındalık yaratma, kapasite geliştirme ve eğitim malzemelerinin hazırlanması.

Proje Özeti Söz konusu çıktılara yönelik olarak gerçekleştirilen eğitimler, hazırlanan farkındalık arttırıcı dokümanlar, rehberler ve yapılan mikrohavza planlama çalışmaları ile dağlık su havzalarının sürdürülebilir yönetimi için kapasite geliştirme sağlanacaktır. Projenin uzun vadeli beklenen etkisi; toprak, su, biyoçeşitlilik kaynaklarındaki bozulumun ve kayıpların azaltılması, proje ülkelerindeki hem yukarı hem de aşağı havzalarda ıslah edilmiş ve sürdürülebilir yönetilmiş dağlık su havzalarındaki çevresel, sosyal ve ekonomik faydaların arttırılmasıdır. Projenin sonunda; toplumsal bilincin ve karar vericilerin ilgisinin yükseltilmesi, dağlık su havzalarının bütünleşik ve işbirlikçi yaklaşımlar uygulanarak rehabilitasyonu ve sürdürülebilir yönetimi konusunda ormancılık kurumları ve diğer ilgili kurumların bilgisinin ve tecrübesinin arttırılması beklenmektedir.

Proje Ülkeleri ve Kurumlar Türkiye: – Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü Azerbaycan: – Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı. Kırgızistan: – Çevre Koruma ve Ormancılık Devlet Kurumu Tacikistan: – Çevresel Koruma için Devlet Komitesi Özbekistan: – Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı, Ana Orman Bölümü

Proje Yönetimi ÇEM Bölgesel Koordinatör- Erdoğan Özevren Ulusal Koordinatörler AzerbaycanKırgızistan ÖzbekistanTacikistan Türkiye Ulusal Danışmanlar AzerbaycanTacikistanÖzbekistanKırgızistan Su Havzası Rehabilitasyonu ve Yönetimi Gelir Getirici Faaliyetler TCDC Danışmanları Bilinç Oluşturma ve Eğitim Danışmanı Su Havzası Rehabilitasyonu ve Teknik Rehber Mikro Havza Rehabilitasyonu ve Gelişimi Planlama Gelir Getirici Faaliyetler FAOSEC

23 Mart 2014 İtibari ile Yapılanlar Proje Başladı İmzalanan Proje Metni Başlangıç Anlaşması 5-9 Kasım 2012 : Antalya- Orta Asya ve Kafkaslardaki Dağlık Havzalarının Sürdürülebilir Yönetimi için Kapasite Geliştirme Projesi” ÇalıştayıOrta Asya ve Kafkaslardaki Dağlık Havzalarının Sürdürülebilir Yönetimi için Kapasite Geliştirme Projesi” Çalıştayı 2012 Proje Ülkelerine Ziyaret 27 Mayıs - 2 Haziran 2013 Mersin : Katılımcı-Entegre Havza Yönetimi: Planlama, Rehabilitasyon ve Gelir Getirici Faaliyetler” konulu uluslar arası EğitimKatılımcı-Entegre Havza Yönetimi: Planlama, Rehabilitasyon ve Gelir Getirici Faaliyetler” konulu uluslar arası Eğitim 30 Eylül- 6 Ekim 2013: Kırgızistan ve Tacikistan’a Üst Düzey Ziyaret GerçekleştirildiKırgızistan ve Tacikistan’a Üst Düzey Ziyaret Gerçekleştirildi 2013 Mart 2014: TCDC Danışmanları, Ulusal Danışmanlar ve Koordinatörler Belirlendi Mart 2014: Kırgızistan’da Proje Hazırlanacak Mikrohavza Belirlendi Nisan 2014: Fidancılık Eğitimi Verilecek 2014

Projenin Geleceği Ulusal Uzmanların Tutulması Kırgızistan da pilot proje hazırlanması ve uygulanması, Teknik Rehberin Hazırlanması, Projenin yaygınlaştırılması,