Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

Herkes İçin Acil Sağlık Derneği
Dünya ile bağlantınız İNTERNET VE AĞ.
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
Oğuz KARADENİZ Pamukkale Üniversitesi
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www
TÜRKİYE’DE İKLİM.
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) E-KİTAP DEPREM.
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www
Uygulamalı Örneklem Seçimi
Hava ne işe yarar? Sörf yapan insanlar rüzgar gücünden yararlanırlar.
VERİ İŞLEME Araştırma Sorusu Oluşturma Ve Veri Toplama
Ağır Ama Hissedemediğimiz Yük: BASINÇ. BASINÇ MİLİBAR Atmosferdeki gazların ağırlığına bağlı olarak yeryüzüne uyguladığı etkiye BASINÇ denir. Basınç Birimi.
DÖRT MEVSİM TÜRKİYE.
İKİNCİ NESİL METEOSAT ( MSG ) UYGULAMALARI GÜNDÜZ MİKROFİZİĞİ RGB *ROSENFELD Çeviren: Celil Kaplan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uzaktan Algılama Şubesi.
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
ÖRNEK PROJE FORMU İNCELEMELERİ
*Bir karış su insanları düşürebilir, *Diz seviyesindeki sel suyu bir otomobili sürükleyebilir.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
3. Sıcaklık Farkından Kaynaklanan Hava Olayları
SU HALDEN HALE GİRER.
METEOROLOJİK BİR UYARININ DİKKATE ALINMASI DURUMUNDA VE ALINMAMASI DURUMUNDA YAŞANANLAR…
Ülkemizin Kaynakları Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
Uygulamalı Örneklem Seçimi
HOŞ GELDİNİZ. Kadir SÜTÇÜ Sarıyer Kent Konseyi Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Başkanıyım. Gördüğüm doğrular canlıları ilgilendiriyorsa dünya gördüğüm.
GİZEM YALÇINKAYA LİSE 4 SOSYAL No: 350. Do ğ al afetler,can ve mal kaybına sebep olan do ğ al olaylardır.(Sel,deprem,yangın,heyelan,çı ğ,fırtına..vs)
HOŞ GELDİNİZ.
DÜNYA ve UZAY
DOĞAL AFETLER.
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
TEST – 1.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
KURAKLIK?? Genellikle herhangi bir mevsim veya zaman diliminde yağış miktarındaki azalmadan dolayı meydana gelen doğa olayına denir..
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Yetişkin Eğitimi. Yetişkin, kendi yaşamının sorumluluğunun kendisine ait olduğunu bilen kişidir.
METEOROLOJİ DERSİ METEOROLOJİK RASATLAR VE RASAT PARKI
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SU YALITIMININ
İZMİR METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YAĞIŞ ve SICAKLIK RAPORU
DÜNYA ve UZAY.
İklimler Nasıl Oluşur? İklimler; sıcaklık, basınç - rüzgarlar ve nem - yağış özelliklerinin bir araya gelmesiyle belirir. İklimi oluşturan bu elemanlardan.
Türkiye Fiziki Coğrafyası
Asistan ve Öğretim Üyesi İhtiyacı Açısından Gelecekte Aile Hekimliği
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
TÜRKİYE İKLİM BÖLGELERİNDE AYIRT EDİLEBİLEN BAŞLICA YÖRELER
İLÇEMİZ MUSTAFA KEMALPAŞA’YI TANIYALIM
DÖRT MEVSİM.
(Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi)
Yer kabuğunun gizemi dünya ve evren
TÜRKİYENİN EKONOMİK COGRAFYASI
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
E-Posta Hesapları.
Kaynak: NOKTALAMA İŞARETLERİ Kaynak:
METEOROLOJİ DERSİ RASAT PARKI Prof. Dr. Belgin ÇAKMAK.
Coğrafya Konuları Türkiye’de İklim İç Anadolu Bölgesi İç Kuvvetler
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
Hava Olayı, Hava Durumu ve İklim
HAKAN BAŞHAN SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 3. SINIF 2. ÖĞRETİM.
GÖKYÜZÜ Hazırlayan:Murat GÜNDÜZ Sınıf Öğretmenliği 4-B 1. Öğretim
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Hava ve İklim ile Tarım Arasındaki İlişkiler
Meteorolojik Veri Toplamada Kullanılan Yöntemler
DÜNYA ve UZAY.
hava durumu
İKLİM VE HAVA HAREKETLERİ
GÜNEŞ, DÜNYA ve AY.
AYIN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Bitki-hayvan Hastalık ve Zararlıları
Sunum transkripti:

Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) 0538 448 72 92 www Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) 0538 448 72 92 www.kadirsutcu.com kadirs33@gmail.com E-KİTAP http://www.kadirsutcu.com/kitap.docx DEPREM BELİRTİLERİ http://www.kadirsutcu.com/muzik/deprembelirtileri.mp3

İkinci Gün Özeti Atmosfer: İklim elemanları olan basınç, rüzgar, sıcaklık, yağış ve ekstrem olaylar hakkında bilgi vermek, depremler öncesinde ve sonrasında gökyüzünün nasıl gözlem yapılabileceğini anlatmak ve gözlem yaptırmaya başlatmak (6 saat)

Karıncaların sıra dışı davranışları çoğaldığında gökyüzündeki bulutlarında çoğalması dikkatimi çekti. Bu sebepden dolayı depremlerle gökyüzündeki değişikliği inceleme ve araştırmaya başladım. Türk Patent Enstitüsü Markaların Korunması Hakkında 556 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre Deprem Tahmin Hizmetleri, Meteoroloji Hizmetleri adıyla yeni açılan 42. Emtiası Sütçü Bulutları marka başvuru isteğimi 02.05.2012 tarihinden itibaren inceleme ve araştırma yapmaya başladı. 27.05.2013 tarihinde ON YIL müddetle Sütçü Bulutları markasını kullanabilmem için tescil etti.

Depremlerle bulutlar arasında bir korelasyon olduğuna göre depremlerle meteorolojik olaylar arasında da korelasyonun olabileceğini düşündüm. Depremlerle meteorolojik olaylar arasındaki korelasyonu inceleme ve araştırmaya başladım. K. ATATÜRK, 1 Kasım 1937’de T.B.M.M’ nin 5.nci Dönem üçüncü toplanma yılı açılışında söylediği nutukta, “Memleketi; iklim, su ve toprak verimi bakımından ziraat bölgelerine ayırmak icap eder” diyerek tarıma ve tarımı etkileyen iklim faktörlerinin önemine dikkat çekmiştir.

Depremler Büyüklüklerine göre olmadan önce ve olduktan sonra olmak üzere 2 defa basıncı etkiler. Artçısı olmayan büyük bir deprem olmadan önce günlerce basıncı etkilediği görüldüğü halde olduktan sonra ise etkisi (saatler bazında) daha kısa sürer. Depremlerin basıncı etkilediğini çıplak gözle (dürbün v.d kullanmadan) yazdığım kurallar ile gökyüzüne bakan herkes görebilir.

Depremler olmadan önce ve olduktan sonra: 1. Basıncı etkiler. 2 Depremler olmadan önce ve olduktan sonra: 1. Basıncı etkiler. 2. Rüzgarın hızını artırır. 3. Sütçü Bulutlarını oluşturur. 4. Sıcaklığı etkiler. 5. Yağışı yağdırır.

Depremlerin Gökyüzünü Değiştirdiğini Görmek İçin Gözlem Kuralları Türkiye’de 2 Rasathane Var 1. Kandilli 2. Afad 3. EMSC (Dünya)

Rasathanelerin Siteleri 1. Kandilli: http://www. koeri. boun. edu Rasathanelerin Siteleri 1.Kandilli: http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst6.asp 2. Afad: http://www.deprem.gov.tr/Sarbis/Deprem/SonDepremler.aspx 3. Emsc: http://www.emsc-csem.org/#2

3 Rasathanenin Siteleri Türkiye ve çevresinde meydana gelen depremlerin tarihini, enlem-boylamını, derinliğini, büyüklüğünü ve nerede olduğunu liste halinde yayınlar. Türkiye'nin seması Türkiye'deki depremlerden etkilendiği gibi, Türkiye'nin yakınında veya uzağında a.) Meydana gelecek ve b.) Meydana gelen depremlerin etkisi altında olduğundan dolayı gökyüzündeki değişiklikleri görebilmeniz için 3 sitedeki depremleri her 15 dakikada takip etmeniz gerekir. Aksi halde depremlerin gökyüzünü değiştirdiğini göremezsiniz.

Bazende sitelerde aynı depremlerde büyüklük, zaman ve yer farklı ya da birinde yazılan diğerinde yazılmamış olabiliyor. Özellikle bulunduğunuz yere yakın ve meydana gelen çok küçük depremlerden başlayın. a.) Meydana gelecek depremlerin ve b.) Meydana gelen depremlerin etkisi birleştiğinde gökyüzünde daha fazla değişiklik ve daha fazla meteorolojik olayların olabileceğini ve depremlerle gökyüzündeki bulutlanma ve yağış arasındaki bağlantıyı da görebileceksiniz.

Meydana gelecek ve maydana gelen depremlerde önemli özellikler var. a Meydana gelecek ve maydana gelen depremlerde önemli özellikler var. a.) Meydana gelecek depremler b.) Meydana gelen depremlere göre uzun süre içinde ve daha çok meteorolojik olayları meydana getirir. Meydana gelen depremler ise çok kısa süre içinde hava sıcaklığına, artçı depremlerin devam edip etmemesine bağlı olmak kaydıyla meteorolojik olayları meydana getirir. Meydana gelen depremlerden sonra özellikle rüzgarın hızının artışını dikkatli olarak takip edebilirsiniz.