Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www"— Sunum transkripti:

1 Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) 0538 448 72 92 www
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) E-KİTAP DEPREM BELİRTİLERİ

2 Birinci Gün Özeti Projeye başlama, gelişme, sonuç bölümleriyle Sütçü Bulutları ve alınan marka ile kitabımdaki konular hakkında genel bilgi vermek, projeyi tanıtmak ve anlatmak

3 Karıncalar bu işe nasıl karıştı, yani bu süreç nasıl ortaya çıktı… 1999 yılında bahçemde erik ağacında gördüğüm karıncalarla depremler arasında bir korelasyon olabilir düşüncesinde oldum. Yaz mevsiminde bahçemde inceleme yaptığım karıncaları diğer mevsimlerde de incelemek için evimdeki odaların köşelerinde koloni oluşturmak için 6 yıl çalıştım. Koloniler oluşup çoğaltınca 16 Nisan 2006 yılında korelasyon olup olmadığını incelemeye başladım yılından önce her yeri araştırdığım içinde haliyle Kuran-ı Kerimdeki Karıncalarla ilgili sürede dikkatimi çekti.

4 Kur’an-ı Kerim karıncaların depremi önceden haber verdiğini Neml Süresi'nin 18'inci ayetiyle anlatır: "Nihayet karınca vadisine geldiklerinde bir dişi karınca dedi ki; 'Ey karınca topluluğu, kendi yuvalarınıza girin, Süleyman ve orduları, farkında olmaksızın sizi kırıp geçmesin!“ Orada bahsedilen dişi karınca ana karıncadır. Biz de onları takip ediyoruz. Karıncaların yuvalarını toplu olarak terk etmeleri bir felaketin işaretidir. Normal şartlarda asla böyle bir şey olmaz.

5 Tabi tüm bunlar olunca Beşiktaş ve Sarıyer’de ki tüm Fen Bilgisi öğretmenlerine hizmetiçi eğitim de Öğretim Görevlisi olarak ders verdiğim için, karıncaların depremle ilişkileri konusunda bir çalışma yapmalarını bunu da sunumla ifade etmelerini rica ettim. 30 kişilik o Fen Bilgisi Öğretmenleri grubundan Projelerin sonucunu da rapor olarak istedim. Depremlerle Karıncalar arasında bir ilişki olduğu sonucu çoğunlukla ortaya çıktı… Hatta Raporu hazırlayanlardan bazıları raporlarında 17 ağustos depreminden önce evlerini karıncaların bastığını ifade ettiler…

6 Evimdeki odaların köşelerinde 5’er cm
Evimdeki odaların köşelerinde 5’er cm.lik yerlerinde olmak üzere 12 koloni var. Bahçemde ise 12 koloni var. Her kolonide yaklaşık 1000 karınca olduğunu düşündüğümde eder. Bu tür rakamlar İngiltere de daha rahat tesbit ediliyor çünkü imkan meselesi bunlar. İngiltere bu kolonilerin içine kadar girip megafon yerleştirmiş, Ana karıncaları dinliyorlar, onların verdiği komutları diğer karıncalar dinliyorlar. Dediğim gibi imkan meselesi tabi… Türkiye’de yaşayan karınca türü 300’ün üzeridedir. Benim incelediğim Arjantin, Ateş, Çılgın, Firavun, Hırsız, Kaldırım, Kokulu Ev ve Marangoz türleri karıncalardır.

7 Her bir türün özelliği farklıdır
Her bir türün özelliği farklıdır. Birbirine benzeyen yönleri olduğu gibi farlılıkları da var. Besinleri bakımları ve gözlemleri özeldir. Bir günde 6 defa gözlem yapıyorum. Genel olarak bal veriyorum. Bazı zamanlarda da meyve, et ve balık gibi yiyeceklerde veriyorum.

8 Karıncaların sıra dışı davranışları çoğaldığında gökyüzündeki bulutlarında çoğalması dikkatimi çekti. Bu sebepden dolayı depremlerle gökyüzündeki değişikliği inceleme ve araştırmaya başladım Tarihinde 6.0 büyüklüğünde Elazığ’da meydana gelen depremden sonra depremlerle bulutlar arasında bir korelasyon olduğunu öğrendim. Bu depremden önce meydana gelen bulutlanmaları arşivime kaydettim.

9 2008 Yılından başlamak üzere 2012 yılına kadar olan uydu görüntülerini ve meydana gelen depremleri karşılaştırdım. Depremlerle bulutlar arasındaki korelasyonla ilgili istatistik verilerdeki bulgular ile Türk Patent Enstitüsü’ne Marka başvurusu yapmak için bir patent kurumuna vekaletimi verdim. Vekaletimi verdiğim patent kurumu ise Tarihinde Türk Patent Enstitüsü’ne adıma başvuru yaptı.

10 Türk Patent Enstitüsü Markaların Korunması Hakkında 556 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre Deprem Tahmin Hizmetleri, Meteoroloji Hizmetleri adıyla yeni açılan 42. Emtiası Sütçü Bulutları marka başvuru isteğimi tarihinden itibaren inceleme ve araştırma yapmaya başladı tarihinde ON YIL müddetle Sütçü Bulutları markasını kullanabilmem için tescil etti Tarihinde gözlem deney yapmaya başladım. Basın ise bu çalışmamı 2007 yılında öğrendi. İlk Tv programım ise tarihinde başladı.

11

12 SHOW TV http://www. timsah
SHOW TV İlk gazete haberi tarihinde yapıldı.

13 Depremlerle bulutlar arasında bir korelasyon olduğuna göre depremlerle meteorolojik olaylar arasında da korelasyonun olabileceğini düşündüm. Depremlerle meteorolojik olaylar arasındaki korelasyonu inceleme ve araştırmaya başladım. İneceleme ve araştırmalarımın sonucunda Türkiye'de depremler, meteorolojik olayları, mevsim değişikliğini, iklim değişikliğini, ekstrem olayları ve sık sık açılan ve kapanan havayı meydana getirir. Depremler olmazsa küresel ısınma ve hava kirliliği olur.

14 Depremler öncesinde fay hatlarının genleştiğinde sonrasında ise büzüldüğünde basıncı, rüzgarı etkileyerek SÜTÇÜ BULUTLARININ görünmesini sağlamaktadır. Sıcaklığı değiştirip, yağışı meydana getirmektedir. Dünyada depremler ile iklim elemanları arasındaki ilişkiler araştırılıp makalesi yazılmamıştır. Bu konularda yorum yapılmaktadır. Dünyada inceleme ve araştırma yapıldığında meteoroloji istasyonunda deprem tahmini yapılabilecektir. Sorularınız olursa gönderebilirsiniz.


"Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları