Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bitki-hayvan Hastalık ve Zararlıları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bitki-hayvan Hastalık ve Zararlıları"— Sunum transkripti:

1 Bitki-hayvan Hastalık ve Zararlıları
Hava olayları, bitki ve hayvan hastalıkları üzerine doğrudan ve dolaylı etki ederek onların bulundukları yerden başka yerlere taşınmak suretiyle yayılmalarını sağlamaktadır.

2 Bitki-hayvan Hastalık ve Zararlıları
Çeşitli ülkelerde meteorolojik elemanlar ve hayvan hastalıkları arasındaki karşılıklı ilişkilerden faydalanılarak hayvan hastalıkları hakkında meteorolojik tahminler yayınlanmaktadır.

3 Bitki-hayvan Hastalık ve Zararlıları
Bu tahminlerde en etkili meteorolojik elemanlardan sıcaklık, nispi nem, yağış, rüzgar, toprak sıcaklığı ve nemi, toprak üstü minimum sıcaklığı yer almaktadır.

4 Bitki-hayvan Hastalık ve Zararlıları
* Ülkemizde ise özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tahıllara büyük zararlar veren süne zararlısı ile mücadele yapılabilmesi için özel tahminler Nisan ayının üçüncü haftası ile Haziran sonu ve İç Anadolu Bölge-sinde etkisi görülen kımıl zararlısı için Mayıs ayının ortası ile Temmuz başlarını kapsayan dönemlerde özel olarak nispi nem, sıcaklık ve bulutluluk tahminleri hazırlanarak günlük olarak yayınlanmaktadır.

5 Tarımsal Yapılar ve Ekipmanlar
Bir tarım işletmesinde yer alan binaların plan ve projelendirilmesinde yer, işletme, hava koşulları göz önüne alınmalıdır.

6 Tarımsal Yapılar ve Ekipmanlar
Binaların projelenmesinde hakim rüzgar yönü, rüzgar yükü ve kar yükünün göz önünde bulundurulması gerekmektedir.


"Bitki-hayvan Hastalık ve Zararlıları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları