Kamuoyu Araştırma Raporu Ağustos 2013. Kapsam ve Araştırma Bu araştırma, Muharrem Amcazede koordinatörlüğünde, ‘Kıbrısım Çağrı Merkezi’ tarafından yürütülmüştür.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkol
Advertisements

İŞGALLER BAŞLIYOR Reyyan İLCİ 4/C 2643
Prof.Dr.Şaban EREN Yasar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ 3 AHMET ÇOLAK Doç.Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN MAYIS-2010.
TÜRK HALKI, VEREMİ VE VEREMLE SAVAŞI DOĞRU BİLİYOR MU?
KADEM KIBRIS TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ HEKİM ÇALIŞMA KOŞULLARI, SORUNLAR VE ÖNERİLER ARAŞTIRMASI MART 2010.
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
DOĞAL SAYILAR.
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
Hazırlayanlar Prof. Dr. Fevziye AKÖZ (YTÜ)
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
Konut Kurultayı III, Mart 2012
Matematik Günleri.
Sakarya Üniversitesi personelinin tütün kontrol yasasına uyumunu ve farkındalığını değerlendirmeye yönelik anket sonuçları Pınar Pazarlı Sakarya Üniversitesi.
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
ÇÖZÜM SÜRECİNE TOPLUMSAL BAKIŞ
BEIER CÜMLE TAMAMLAMA TESTİ
Diferansiyel Denklemler
ÖRNEKLEME DAĞILIŞLARI VE TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ
AMASYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ TEKNİK ve İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ (T.İ.İ.M) “HİZMET MEMNUNİYETİ ÇALIŞMASI” Temmuz, 2010.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
HİSTOGRAM OLUŞTURMA VE YORUMLAMA
ETİK ve İTİBAR YÖNETİMİ
Kadir Has Üniversitesi Türk Dış Politikası
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük BÜYÜK TAARRUZ
Ders: Matematik Konu: Toplama İşlemi
ASAL SAYILAR VE ÇARPANLARINA AYIRMA
YASED BAROMETRE 2006 AĞUSTOS.
Atatürk, Milli Mücadele Yıllarında
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
İmalat Yöntemleri Teyfik Demir
Türkiye’de Yürütülen Kamuoyu Araştırmasının Sonuçları Quirk Global Strategies İstanbul, Türkiye Temmuz 2009.
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
PROTOKOL.
19 Ekim 2006 GfK TürkiyeCustom ResearchGrowth from Knowledge 1 TUHID - İDA İletişim Hizmetleri Algılama Araştırması Eylül 2006.
DOĞUM VE SAĞLIK: DOĞUM SAYISI SAĞLIK DURUMUNU ETKİLİYOR MU ? Amaç Annelik kadının varoluşunda ona bahşedilen bir duygudur. Anneliğin birçok getirisi olduğu.
Tüketici Trend Araştırması Aralık 2009 Sosyal Telefon.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
Genç ve çalışmaya elverişli nüfusu, Nitelikli işgücü ve düşük işgücü maliyetleri, Lojistik altyapısı, Sektörün temel hammaddesi pamuk üretimi açısından.
4 X x X X X
Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat.
1 Van Kadın Derneği 2008 Yılı Verileri. sınıflandırma Yüzyüze ve/veya telefonla 805 başvuru 1262 neden 350 Türkiyeli Kadın 525 nedenle 455 Sığınmacı ve.
Matematik Bütün Konular Slayt.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük LOZAN BARIŞ ANLAŞMASI
TEKÂLİF-İ MİLLİYE EMİRLERİ
ANA BABA TUTUMU ENVANTERİ
1 DEĞİŞMEYİN !!!
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
HANGİ ÖĞRENİM SİSTEMİ DAHA MEMNUN EDİCİ?
VERİ İŞLEME VERİ İŞLEME-4.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
Kutu Menfez İnşaatı Metraj Hesapları
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
“YETİŞKİNLERİN OYUN OYNAMA ALIŞKANLIKLARI” ARAŞTIRMASI
AMASYA GÖRÜŞMELERİ 22 Ekim 1919
ÜÇGENDE AÇILAR 7.sınıf.
ÇARPMA PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜMLERİ.
GRUP HAŞ… TOPLUMDA İLK YARDIM BİLİNCİ. Bakanlık aşamasında tıkandı… Huzur evinde kalan yaşlı bireylerde depresif semptomlar ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi.
Diferansiyel Denklemler
Mağusa Tarihin halen yaşandığı hayalet şehir Mağusa...
1 Medya Güven Araştırması Temmuz 2006 Açık Radyo için hazırlanmıştır.
Kadir Has Üniversitesi
Haziran 2015 Seçimlerine Giderken Kamuoyu Dinamikleri
Otizm Farkındalık Araştırması
Sunum transkripti:

Kamuoyu Araştırma Raporu Ağustos 2013

Kapsam ve Araştırma Bu araştırma, Muharrem Amcazede koordinatörlüğünde, ‘Kıbrısım Çağrı Merkezi’ tarafından yürütülmüştür ve Mağusa’da ikamet eden bireylerin Mağusa İnsiyatifi’nin görüşlerine yönelik tepkilerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma, Gazimağusa’da ikamet eden 18 yaş ve üzeri 403 kişiyle telefon aracılığı ile görüşülerek gerçekleştirilmiştir. Araştırma, Gazimağusa’da ikamet eden 18 yaş ve üzeri 403 kişiyle telefon aracılığı ile görüşülerek gerçekleştirildi.

Katılımcı Profili Frekans% Erkek18445,7 Kadın21954,3 Toplam403100,0 Frekans% , , , , ,7 Toplam403100,0 Frekans% Kıbrıs30274,9 Türkiye9022,3 Diğer112,7 Toplam403100,0 Frekans% ANADOLU MAH225,5 BAYKAL MAH348,4 CANBULAT MAH4611,4 ÇANAKKALE MAH368,9 DUMLUPINAR MAH4210,4 HARİKA MAH61,5 KARAKOL MAH368,9 LALA MUSTAFAPAŞA MAH348,4 NAMIK KEMAL MAH102,5 PERTEVPAŞA MAH205,0 PİYALE PAŞA MAH225,5 SAKARYA MAH4410,9 SURİÇİ MAH235,7 ZAFER MAH286,9 Toplam403100,0 Tablo 1: Yaş Tablo 2: Cinsiyet Tablo 3: Mahalle Tablo 4: Doğum Yeri

Mağusa Limanı ve Maraş en erken zamanda uluslararası ticarete ve yasal sahiplerinin yerleşimine açılmalıdır Mağusa halkının %73’ü Mağusa Limanı ve Maraş’ın EN ERKEN ZAMANDA uluslararası ticarete ve yasal sahiplerinin yerleşimine açılmasını DESTEKLİYOR. Mağusa Limanı ve Maraş’ın en erken zamanda ticarete ve yasal sahiplerinin yerleşimine açılmasına KESİNLİKLE KARŞI OLAN KİŞİ ORANI SADECE %4.

Mağusa Limanı ve Maraş en erken zamanda uluslararası ticarete ve yasal sahiplerinin yerleşimine açılmalıdır

Kıbrıs Sorununa bir çözüm bulunmazsa Mağusa Limanı ve Maraş mevcut haliyle kalmalıdır Kesinlikle Kıbrıs Sorununa bir çözüm bulunmazsa Mağusa Limanı ve Maraş mevcut haliyle kalmalıdır fikrini savunanların oranı SADECE %3. Kıbrıs Sorununa bir çözüm bulunmazsa Mağusa Limanı ve Maraş mevcut haliyle kalmalıdır fikrini savunanların oranı %37. Kıbrıs Sorununa bir çözüm bulunmazsa Mağusa Limanı ve Maraş mevcut haliyle kalmalıdır fikrine KATILMAYANLARIN ORANI %50

Kıbrıs Sorununa bir çözüm bulunmazsa Mağusa Limanı ve Maraş mevcut haliyle kalmalıdır

Maraş'ın ve Mağusa Limanı'nın uluslararası ticarete açılması durumunda toplumdaki beklentiler: Bölgedeki Ekonomik problemleri ve işsizlik problemlerinin daha da KÖTÜLEŞMESİNE sebep olacak fikrini savunanlar sadece %4. Herhangi bir etki YAPMAYACAĞINI düşünenler %2. Bölgedeki ekonomik problemlerin ve işsizliğin ŞİMDİKİNDEN DAHA İYİ OLACAĞI fikrini DESTEKLEYENLER %90.

Kıbrıs Sorununa bir çözüm bulunmazsa Mağusa Limanı ve Maraş mevcut haliyle kalmalıdır

Maraş'ın ve Mağusa Limanı'nın uluslararası ticarete açılması durumunda toplumdaki beklentiler: Kıbrıs’taki iki toplum arası ilişkileri OLUMSUZ etkileyeceğini düşünenler %23. İki toplum arası ilişkiler ETKİLEMEYECEĞİNİ düşünenler %13. İki toplum arası ilişkileri OLUMLU ETKİLEYEĞİNİ DÜŞÜNENLER 59.3%.

Maraş'ın ve Mağusa Limanı'nın uluslararası ticarete açılması durumunda toplumdaki beklentiler:

Kıbrıs Sorununun bütünlüklü çözümünü OLUMSUZ etkileyeceğini düşünenler SADECE %15. Kıbrıs Sorununun bütünlüklü çözümüne HERHANGİ BİR ETKİSİ OLMAYACAĞINI düşünenler %11. Kıbrıs Sorununun bütünlüklü çözümünü OLUMLU ETKİLEYECEĞİNİ düşünenler %58.

Maraş'ın ve Mağusa Limanı'nın uluslararası ticarete açılması durumunda toplumdaki beklentiler:

Sonuçlar -Mağusa İnisiyatifin savunduğu Maraş ve Limanlar önerisi toplum tarafından BENİMSENİYOR. -Maraş konusunun ötelenmesi HALKIN İRADESİ DIŞINDA BİR POLİTİK TERCİHİ yansıtıyor. -Liman ve Maraş’ın mevcut halinde kalmasına halk KARŞI ÇIKIYOR. -Mağusa’da yaşayanlar insanlar statükonun devamın REDDEDİYOR. -Mağusa’da yaşayanlar Maraş ve Limanların açılmasının ekonomik problemleri aşmak ve işsizliğin ortadan kalkması için ÖNEMLİ BİR FIRSAT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR. -Mağusa’da yaşayan insanların ciddi bir bölümü Maraş’ın açılmasıyla iki toplum ilişkilerinin gelişeceğine inanıyor. Bu yüzden konuya BİR BARIŞ PROJESİ OLARAK YAKLAŞMAK SON DERECE ÖNEMLİDİR. -Ankete katılanlara göre Maraş ve Limanlar önerisi kapsamlı çözüme yönelik olumlu bir etki yapacak. Bu iki tarafın da Maraş’ın açılması çözüme olan inancı azaltacak tezini ÇÜRÜTÜYOR!