SGK HASTANE PUANLAMASININ HASTANE KAL İ TE YÖNET İ M S İ STEMLER İ NE ETK İ LER İ DR.SERMET GÜN ERDEM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Hazırlayan Erkan KARAARSLAN
TİCARİ İŞLEMLER VE VARLIK KAYNAK YAPISINA ETKİLERİ
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İkinci slayta nasıl geçeceğim yav..? Bi bilen yok mu?
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
UYGULAMA II
HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ
TALEBE HİZMETLERİ  GAYE VE HEDEFLERİMİZ  EĞİTİM ALANLARI  PROGRAMLARIMIZ  KAYIT ŞARTLARI.
TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ
Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşme 25 Şubat 2013-İstanbul Üniversitesi Balta Limanı Tesisleri Prof.Dr.Şükrü Hatun Kocaeli Üniversitesi.
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
S İ STEM BELGELEND İ RME MERKEZ İ BA Ş KANLI Ğ I TSE- GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ ODASI PROTOKOLÜ ÜCRET TEKLİFİ.
ÖZEL HASTANELERİN SINIFLANDIRILMASI TASLAK ÇALIŞMANIN AMACI
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ A.D.
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU Tarihli Asistan Akademik Kurulu – 1 yılda ne değişti?
TİCARİ İŞLEMLER VE VARLIK KAYNAK YAPISINA ETKİLERİ
“Döner Sermaye ve Finans Akışı” Dokuz Eylül Üniversitesi
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
Karışım Problemleri.
HASTA HAKLARI UYGULAMALARI
MEMNUNİYET ANKETLERİ Yük.Hemş. Betül BOZACI Kalite Birimi
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN FİNANSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR ?
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
YETKİN LEVENT ÖZEL YENİ SINAV SİSTEMİ YGS-LYS.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
20 TEMMUZ SAYILI R.G İŞYERİ HEKİMLERİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ HK YÖNETMELİK SUNUMU ISG 503.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
EMEKLİLİK BİRİMİ BİRİM SORUMLUSU: Suat ZEYDAN İletişim:
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Ek konular. İşletmelerin toplam rekabet güçleri İşletmeleri bir rekabet haritasında değişik faktörlere göre karşılaştırmak için Önce o sektördeki rekabeti.
GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ
OKUL DENEYİMİ -I- Dr. Muhammed TURHAN.
20. Sağlık insangücü planlaması
Prof. Dr. YUNUS SÖYLET İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
ÇALIŞAN SA Ğ LI Ğ I B İ R İ M İ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi.
Yatan Hasta Maliyet Analiz Uygulamaları
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
ÜNİVERSİTE HASTANE İŞLETMECİLİĞİ - MARMARA ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMUNA BAĞLI SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İDARİ VE YÖNETİCİ PERSONELİNİN ATAMA VE TERFİ KRİTERLERİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ (MERSİN.
TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ KURMA VE BELGELENDİRME
REIDIN.com-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeks Sonuçları
ANKARA’DA SA Ğ LIK TUR İ ZM İ Ankara Valili ğ i İ l Sa ğ lık Müdürlü ğ ü Dr. Dursun AYDIN (Sa ğ lık Müdür Yardımcısı)
Güvenli İnternet Hizmetine İlişkin Usul ve Esaslar.
22 – 24 Aralık 2010 Antalya Aile Hekimli ğ i De ğ erlendirme Toplantısı 1 AİLE HEKİMLERİ ÇALIŞMA GRUBU SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ & ÖSS Kasım SASDER Dr. Halit Başkaya.
AYLIK HESAPLAMA SİSTEMİ
PUSULA GRUBU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ankara I.Bölge Müdürlüğü
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
Katsayılar Göstergeler
BAŞHEKİMLİĞİMİZİN KALİTE YÖNETİM BİRİMİ EKİPLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ DAĞITIM TÖRENİNE HOŞGELDİNİZ KALİTE GELİŞTİRME ASLA SONA ERMEYECEK BİR SEYAHATTİR.
İlaç Sektöründe Ufuk Turu AİFD Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye
Sağlık Provizyon Sistemleri SASDER 1. Ulusal Kongresi Kasım 2012.
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
SAĞLIKTA PERFORMANS YÖNETİMİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI Haziran 2007 Ankara Dr. Mehmet DEMİR.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
PİYASA GÖSTERGELERİ.
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
VERİMLİLİK VE KALİTE YÖNETİM DAİRE BAŞKANLIĞI
SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI VERSİYON –
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
Bilgilendirme Toplantısı * Hastane hizmetlerimizden elde ettiğimiz gelir.
Sunum transkripti:

SGK HASTANE PUANLAMASININ HASTANE KAL İ TE YÖNET İ M S İ STEMLER İ NE ETK İ LER İ DR.SERMET GÜN ERDEM

SUNUM İ ÇER İĞİ PUANLANDIRMA YÖNERGE TAR İ HÇES İ İ ÇER İĞİ SON DE Ğ ERLEND İ RMEDE KARŞILAŞILANLAR ÖNER İ LER

TAR İ HÇE 2009 MAYIS TASLA Ğ I Vaka karması Hastane yatak kapasitesi Hizmet kalite rehberi de ğ erlendirmesi ( Dr.Mehmet Demir, SYD Anlaşmalı Kurumlar Sempozyumu, Nisan 2009)

TAR İ HÇE 2009 TEMMUZ TASLA Ğ I 1) Hizmet kalite standardı (300 puan ) 2) Hasta hakları, hasta çalışan güvenli ğ i (150 puan) 3) Vaka da ğ ılımı (250 puan) 4) Kapasite (150 puan) 5) Çalışan hakları ve hukuki sorumluklar (150 puan) 6) Sözleşmeye uygunluk (negatif 200 puan)

YÖNERGE İ ÇER İ K Amaç: Bu Yönergenin amacı 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sa ğ lık Sigortası Kanununun 73 üncü maddesi gere ğ i, Kurumla sözleşme yapan özel hastaneler ile vakıf üniversite hastanelerinin, Sa ğ lık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen sa ğ lık hizmetleri bedeline ek olarak, Bakanlar Kurulunca belirlenen tavan dâhilinde genel sa ğ lık sigortalısı ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerden alabilecekleri ilave ücret oranlarının tespitinde kullanılmak üzere hastane puanlarının belirlenmesidir.,

YÖNERGE İ ÇER İ K Kapsam Bu Yönerge Kurumla sözleşme imzalayan özel hastaneleri ve vakıf üniversite hastanelerini kapsar.

YÖNERGE İ ÇER İ K De ğ erlendirmeye esas faktörler ve puanları: a) Hizmet Kalite Standardı (150 puan) b) Hasta Hakları, Hasta ve Çalışan Güvenli ğ i (100 puan) a) Hizmet Kalite Standartları ( 250 ) b) Hastane Hizmet Dilim Endeksi (550 puan), c) Kapasite (100 puan) d)Çalışan Hakları ve Hukuki Sorumluluklar (100 puan)

YÖNERGE İ ÇER İ K Kapasite: Toplam yatak sayısı; Toplam yo ğ un bakım yatak sayısı Yatak başına düşen kapalı alan Ameliyathane oda sayısı Yatak başına düşen hemşire sayısı

DE Ğ ERLEND İ RMEDE KARŞILAŞILANLAR Şimdiye kadar karşılaştı ğ ımız Kalite Yönetim Sistemleri denetimlerinin günü tam olarak belli idi, bu sene yapılan de ğ erlendirme de gelinecek hafta bildirildi, haftanın herhangi bir günü gelebiliriz dendi. Yerel de ğ erlendirmeciler kullanıldı.

DE Ğ ERLEND İ RMEDE KARŞILAŞILANLAR Hem Hizmet Kalite Standartları, hemde Hizmet Dilim Endeksi De ğ erlendirme sonuçları içerik olarak açıklanmadı. Hizmet Dilim Endeksinin nasıl hesaplandı ğ ını hala bilmiyoruz.

DE Ğ ERLEND İ RMEDE KARŞILAŞILANLAR Özel Hastanelerde sınıflandırma kriterlerinin sorumlusu kim? ◦ Kalite Yönetim Temsilcilerimi ◦ Medikal Muhasebe Çalışanlarımı ◦ Hastane Otomasyon Sistemimi ◦ Hekimlermi ◦ Hemşirelermi

DE Ğ ERLEND İ RMEDE KARŞILAŞILANLAR De ğ erlendirme sonrasında yapılan itirazlarla sınıfları de ğ işen hastaneler resmi olarak açıklanmadı

Yıllara göre hastane Hastane Sayısı Yüzde Hastane Sayısı Yüzde Puanları değişmeyenler29469,8%25856,0% Puanları düşenler307,1%13930,2% Puanları yükselenler5813,8%204,3% Puanları yeni değerlendirilenler399,3%398,5% değerlendirilmeye nler 0,0%51,1% Genel Toplam Yıllara göre puanları azalan, artan, de ğ işmeyen ve yeni eklenenleri de ğ erlendirdi ğ imizde

karşılaştırmaSayı (n)% değişim Puanlaması değişmeyen25856,0% Puanlamaya yeni eklenen398,5% %50 den %60 a yükselen81,7% %30 dan %40 a yükselen40,9% %60 dan %70 e yükselen40,9% %40 dan %50 ye yükselen30,7% %40 dan %60 a yükselen10,2% %60 dan %50 ye düşen5511,9% %50 den %40 a düşen439,3% %70 den %60 a düşen337,2% %60 dan %40 a düşen30,7% %40 dan %30 a düşen20,4% %70 den %50 ye düşen20,4% %50 den %30 a düşen10,2% 2012 de puanlanmayan51,1% Genel Toplam461100% oranların de ğ işim sayıları ve yüzdeleri

ÖNER İ LER Hastaneler de ğ erlendirme sonrasında 2012 için sınıflandırma için ne yapabileceklerini kendi içlerinde tüm birimleri ile de ğ erlendirmelidirler. De ğ erlendirme ölçütleri; ◦ Hizmet dilim endeksi açısından yapılan operasyonların yıllara göre farklılıklarına ◦ Kapasite de ğ işikli ğ ine ◦ Ve personel hareketlili ğ i ile ödenen SGK primlerine bakılmalıdır.

ÖNER İ LER Sınıflandırma yönergesinde asıl arttırılmak istenen hizmetin kalite ise Hizmet Dilim Endeksi ile Hizmet Kalite Standartları arasındaki puan farkı kalite lehine de ğ iştirilmesi uygun olacaktır.

ÖNER İ LER Sa ğ lık Bakanlı ğ ı Hastanelerinde neyi izliyor? ◦ Hizmet Kalite Katsayısı ◦ Memnuniyet Katsayısı ◦ Veri İ zleme Katsayısı ◦ Kurumsal Performans Katsayısı ◦ Kurumsal performans katsayısı = [(Hizmet Kalite Katsayısı x 0,65) + (Memnuniyet Katsayısı x 0,20) + (Veri İ zleme Katsayısı x 0,15) ]

Yönergenin de ğ erlendirme kriterleri arasında olan Kapasite bölümünün alt kritelerinde de ğ işiklikler yapılmalıdır: Örne ğ in Yatak başına düşen kapalı alan’ın sınıflandırmadaki yer oldukça şüphelidir.

Bu alanda SASDER içinde bir çalışma grubu oluşturulması