HAZIRLAYANLAR ZEYNEP SULTAN ALTUNAY ATA ÇAKIR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Advertisements

İZMİRİN İLÇELERİ İZMİRİN YEMEKLERİ DOĞAL GÜZELLİKLERİ İZMİRİN TARİHİ .
Antalya Hazırlayan:Atahan Web
Bir başkadır benim memleketim
FATMA İSEN ANTALYA,BURDUR
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
Murat Can KÖSE Mert Eren YÜKSEL
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
Çanakkale
ADIM ADIM TÜRKİYE.
Hızlı Okuma 5.
TURİZM COĞRAFYASI.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım (Akdeniz)
AKDENİZ BÖLGESİNİN DOĞAL TURİZM ÖZELLİKLERİ
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
BURSA.
Safranbolu
AMACIMIZ: Dim Barajı ile deniz arasındaki alanın yönetim planının çıkarılması, turizm alanında daha fazla yararlanmak, denizden içeriye doğru 1 km’lik.
Bünyamin GÜNAYDIN ( Sınıf Öğretmeni )
Geçmişi & Geleceği Birleştirmek Konferans ve Workshoplar 26 Eylül 2012 tarihinde Olympos‘da.
Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü
NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
MARDİN ŞEHRİM.
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
GÜMÜŞHANE.
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
Kerem Reyhani Sınıf:5/B No:34
GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: km²  Nüfusu: (2007)  Nüfus Yoğunluğu: 58  Şehir Nüfusu: (2007)  Köy Nüfusu: (2007)  Yıllık.
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Macaristan.
6 MART ATATÜRK ‘ÜN ANTALYA GELİŞİ
TÜRKİYE’NİN ORTA NOKTASI
İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT BİR ŞEHİR
NEH İ R KARAHAN-BORA ÖNCÜL 4C. Do ğ u Anadolu Bölgesi Türkiye’nin en büyük yüzölçüme, en fazla yükseltiye ve en engebeli yapıya sahip olan bölgesidir.Cilo.
AKDENİZ BÖLGESİ.
ADANA.
Hülya Uçar İngilizce Öğretmenliği 1-B Normal Öğretim
AYSUN ÖZÇELİK ANTALYA / KORKUTELİ.
Baransel KUMBUL ve Tuna EDİZ
Türkiye’nin doğal güzellikleri
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
AKDENİZ BÖLGESİ.
MERSİN.
TAR İ H İ NESNE M İ ? TAR İ H İ ESER M İ ? DO Ğ AL VARLIK MI? HANG İ Ş EH İ RDE? HANG İ BÖLGEDE? Mustafa TONBUL.
"Fatih Projesi Kapsamında Dağıtılan Tablet Bilgisayar Yönergesi” Tebliğler Dergisi Ağustos 2015 SAYI: 2695.
7. KADEME SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI 30 AĞUSTOS ORTAOKULU.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE SİZLERİ SEVİYORUM MAHİR KOÇ. DOĞAL VARLIK Doğada insan eli değmeden oluşan ve gezilip görülebilecek özelliği olan unsurlara doğal.
İç Anadolu bölgesinde yer alan bir çok doğal,beşeri ve tarihi güzelliklere sahiptir.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
Hazırlayan:Ömer Semih Yılmaz Konu:Kahramanmaraş Tanıtımı Sınıf:11/A Ders:Müzik.
KÜLTÜR TURİZMİ.
Batı Karadeniz-2.
AKDENİZ TURU-4.
AKDENİZ TURU.
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
ANTALYA İLİ TANITIM SLAYTI
Türkiye Turizm Çekiciliği
YAZ TATİLİ.
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MARDİN. Eski Mardin Yeni Mardin Yüzölçümü: km² İl Merkezi Nüfusu: Toplam İl Nüfusu: (2011 yılı) İl Trafik No: 47 İl Telefon Kodu:
Sunum transkripti:

HAZIRLAYANLAR ZEYNEP SULTAN ALTUNAY ATA ÇAKIR ANTALYA HAZIRLAYANLAR ZEYNEP SULTAN ALTUNAY ATA ÇAKIR

İÇİNDEKİLER GENEL BİLGİLER TARİHİ KAYNAKÇA GEZİLECEK YERLER YENİLECEK YEMEKLER

GENEL BİLGİLER PLAKASI:07 NÜFUSU:2158265 YÜZÖLÇÜMÜ:20591,00 İLÇELERİ: Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kale, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat ve Serik'tir.

GENEL BİLGİLER NE ÜRETİR:Turizm, tarım ve tarıma dayalı endüstri bölgenin temel ekonomik karakterini oluşturur. Narenciye ve seracılık konuları, bölge tarımının önemli ve genel karakterini belirlemektedir.

GENEL BİLGİLER Palmiyelerle sıralanmış bulvarları, uluslararası ödül sahibi marinası, geleneksel mimarisi ile şirin bir köşe oluşturan Kaleiçi ve modern mekanları Antalya sahip olduğu arkeolojik ve doğal güzellikler sayesinde "Türk Rivierası" adını almıştır.

GENEL BİLGİLER Deniz, güneş, tarih ve doğanın sihirli bir uyum içinde bütünleştiği Antalya, Akdeniz'in en güzel ve temiz kıyılarına sahiptir. 630 km. uzunluğundaki Antalya  kıyıları boyunca, antik kentler, antik limanlar, anıt mezarlar, dantel gibi koylar, kumsallar, yemyeşil ormanlar ve akarsular yer alır.

GENEL BİLGİLER Türkiye'nin en önemli Turizm Merkezi olan Antalya, Aspendos Opera ve Bale Festivali, Uluslararası Plaj Voleybolu, Triathlon, Golf Müsabakaları, Okçuluk, Tenis, Kayak yarışmaları vb. etkinliklere, 1995 yılında açılan Antalya Kültür Merkezi vardır

GENEL BİLGİLER Burada plastik sanatlar, müzik, tiyatro, sergi gibi birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

TARİHİ Antalya ili Türkiye'de bugüne kadar bilinen en eski yerleşim yerlerinden birisidir. İl merkezine 20 km kuzeybatısında bulunan Karain mağarasında yapılan kazılarda, M.Ö. 2500 yılından bugüne kadar kesintisiz bir uygarlığın varlığı ortaya çıkartılmıştır.

TARİHİ Tarihî eser kalıntılarının âdeta açık hava müzesi gibi geniş bir alanda dağılan ilimizde, tarih Öncesi, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı imparatorluğuna ait izler yan yanadır.

TARİHİ Birinci Dünya Savaşı sonuna kadar Osmanlı İmparatorluğunun bir sancağı olan Antalya, Sevr anlaşmasıyla kısa bir süre İtalyan işgali görmüş ve Cumhuriyet döneminde vilayet hâline gelmiştir.

GEZİLECEK YERLER Antalya'nın belki de en Önemli özelliği temiz bir denize ve upuzun plajlara sahip olmasıdır. Yine deniz turizminin yanında, Antalya ilimizde dağcılık, kayak, kara ve deniz avcılığı, rafting, su altı dalışı gibi sporlar için çok uygun mekânlar mevcuttur.

GEZİLECEK YERLER Antalya şelâleleri ile de ünlü bir ilimizdir. Düden-Kurşunlu-Manavgat Şelâleleri, Dim-Damlataş-Karain Mağaraları, Olimpos-Beydağları-Köprülü Kanyon Milli Parkları, Konyaaltı - Lara-Patara Plajları,

GEZİLECEK YERLER Antalya'nın millî parkaları da yürüyüş sporundan hoşlananlar, kamp yapmak ve dinlenmek isteyenler için gerçekten görülmeye değer yerlerdir.

GEZİLECEK YERLER Turunçgil ve Seracılık Üretimi ile Alanya, Side, Manavgat, Kemer, Kalkan, Kaş Gibi Turizm Merkezleri,

GEZİLECEK YERLER Tarihi Kale içi Evleri, Altın Portakal Film Yarışması, Kesme Çiçek Üretimi, Aspendos, Perge, Phaselis, Termessos, Olympos Antik Kentleri gezilecek yerlerdir. Gezilmeye ve görülmeye değer diğer bazı tarihî mekânlar ise;

GEZİLECEK YERLER Şarapsa Kervansarayı, İotape Liman Şehri, Syedra Harabeleri, Mahmutlar Harebeleri, Alara Han, Alara Kalesi, Selçuklu Tershanesi, Kızıl Kule, Termossos, Ariassos, Karatay Medresesi ve Murat Paşa Camii'dir.

GEZİLECEK YERLER Antalya’da akşam vakti Antalya’da bir gün

GEZİLECEK YERLER SİDE ŞELALE

GEZİLECEK YERLER ANTİK KENT TARİHİ KÖPRÜ

GEZİLECEK YERLER RAFTİNG LİMAN

GEZİLECEK YERLER KALE TİYATRO

YENİLECEK YEMEKLER NE YENİR:Çorbalar: Kulaklı çorba, arabası çorbası, kelle-paça çorbası, mercimekli tarhana çorbası, pirinç çorbası, kekikli çorba, göçe çorbası, yarpızlı çorba ve yarma tarhana çorbası. Yemekler: Testi kebabı, kızartma eti, tavuk güveci, kabuklu kuru, tepsi böreği ve Antalya usulü piyaz.

YENİLECEK YEMEKLER Meşhur Tatlılar:£akşuka, , kabak tatlısı, arap kadayıfı, turunç reçeli, portakal kompostosu, tutmaç, karpuz kabuğu reçeli, bergamot reçeli, kıvrım(sarı burma), pelize, kirkitle(Çivirdik) ve betsel (pestil-incir reçeli.)

YENİLECEK YEMEKLER £akşuka Kabak Tatlısı

YENİLECEK YEMEKLER Lokma Testi Kebabı

YENİLECEK YEMEKLER Kulaklı Çorba Mercimekli Tarhana Çorbası

YENİLECEK YEMEKLER Kekikli Çorba Antalya Usulü Piyaz

YENİLECEK YEMEKLER Yarma Tarhana Çorbası Turunç Reçeli

YENİLECEK YEMEKLER Pelize Bergamot Reçeli

KAYNAKÇA http://www.modernyurtlar.com/Sehirler/Antalya.html http://www.e-sehir.com/index.php?islem=il&il_kod=07