ANDROİD Android, Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen, Linux tabanlı, mobil cihaz ve cep telefonları için geliştirilmekte.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MOBİL İŞLETİM SİSTEMLERİ
Advertisements

MOBİL PROGRAMLAMA DERS 1 ANDROID NEDİR?.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Google Arama Ağı Hedefleme Seçenekleri
MOBİL GÜVENLİK. Günümüzde cep telefonları, mesaj atmak ve konuşmak gibi medya, oyun, İnternet ve doküman yönetimi için kullanılan cihazlara dönüştü. Akıllı.
ANDROID işletim sistemi
SEDA ARSLAN TUNCER Android işletim sisteminde RGB histogram değerlerinin gerçek zamanlı olarak elde edilmesi SEDA ARSLAN TUNCER
3G & GOOGLE android İREM SOYA AYŞE YILDIZ.
Mobil Uygulamalar ve Bilgi Hizmetleri Orçun Madran
Muharrem Taç M2 Bilişim Gelecekonline.
ANDROID işletim sistemi
İŞLETİM SİSTEMLERİ EYLÜL 2012.
Microsoft Outlook 2010 Kurulumu
Volkan TOKMAK – EMO Ankara Şubesi - Ocak 2012
Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı
MAYIS AYI BİLİŞİM PANOSU General Mobile E-Tab. T ABLET Ö ZELLIKLERI İşletim Sistemi : Android Gingerbread Ekran Boyutu : 16:9 geniş ekran, 8,9"
MART 2013 İŞLETİM SİSTEMLERİ.
Android from Bootcamp Agenda Android?? Versions The stack.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
ANDROİD Melih Hilmi Uludağ « Bir tutkunun sonucu »
Format Factory 2008 yılında Chen Jun Hao tarafından geliştirilen çok yönlü bir fonksiyona sahip olan media converter programıdır. Kullandığımız video müzik.
SmartWatch(SW) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal Emrah.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
Faydalı programlar.
Apache Tika Kutay Yıldırıcı
İşletim Sistemleri Ögr.Gör. Abdullah ŞENER.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Google Glass İnceleme Hafta 3 Grup 4: Emre KARAKAŞ Fatih AKKAYA
YAZILIM.
Satış Odağı Şık ve Renkli Tasarım 12.1mm inceliğinde ve 3,14” ekran boyutuna sahip.
İŞLETİM SİSTEMİ.
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2014 – 2015 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Eğitim Bölümü Temmuz 2015.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Android Cihazlar DynEd Kurulumu Android cihazda bütün uygulamalar açılarak “Google Play.
Mobil Uygulama Geliştirme
ISE 455 Mobil Uygulama Geliştirme
ANDROİD VE TARİHİ EGE ORHAN
İşletim Sistemi İşletim Sisteminin Bileşenleri Bir işletim sistemi, kavramsal olarak, üç grupta toplanabilecek bileşenlerden oluşur: kullanıcı arayüzü.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 1. Hafta.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
ANDROİD TABANLI MOBİL UYGULAMA İLE ARAÇ KARBON SALINIM HESABI İsmet Faruk YAKA* Abdülkadir KOÇER** Afşin GÜNGÖR* *Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
Günümüzde, kullanıcılar sıradan bir akıllı telefondan daha fazlasını bekliyor ve tüm mobil görüntüleme deneyimlerini genişletmek istiyorlar. 7” genişliğinde.
Satış Odağı Gelişmiş ve Rahat Mesajlaşma Geniş QWERTY klavye ve 2.8” Dokunmatik ekran.
Wave II sunduğu özellikleri ve servisleri ile çok daha rekabetçi Güçlü Özellikler HSDPA / 5MP 3.7” WVGA SUPER LCD t9 Trace Klavye 1GHz AP (Humming Bird)
Güçlü İşlemci & Performans 800MHz güçlü işlemcisi sizlere - Sorunsuz ve hızlı bir şekilde internette gezinme - Eşzamanlı uygulama kullanımı ile birden.
Mobil Uygulamalar ve Android’e Giriş Ders 1. Uygulama Kavramı  Kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri işlemleri yapmalarına imkan veren.
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Seminerleri
Sade ve Şık Tasarım Zarif görünüm ve dayanıklılık birarada
Ares Bilişim Sistemleri
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
YAZILIM.
2010 Aylık Takvim Bu şablonu, duvar takvimi olarak kullanmak için yazdırabilir veya kendi sununuza eklemek için herhangi bir ayın sayfasını kopyalayabilirsiniz.
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
İŞLETİM SİSTEMİ.
Cep telefonunun mucidi o dönemde Motorola’da mühendis olarak çalışan Martin Cooper’dır yılında ilk cep telefonunu geliştirmiştir. İlk cep telefonu.
Bilgi Sistemleri ve Güvenliği Dersi Proje Raporu
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir ? İşletim Sisteminin Görevleri ? İşletim Sisteminin Çeşitleri ? Windows 8 Özellikleri ? Windows 7 Özellikleri.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ ANDROİD UYGULAMASI
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Eğitimleri
Android Adım Sayar Uygulaması
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
Sunum transkripti:

ANDROİD Android, Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen, Linux tabanlı, mobil cihaz ve cep telefonları için geliştirilmekte olan, açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemidir.

Sürüm Kod adı Yayın tarihi 1.1 Astro 9 Şubat 2009 1.2 Bender 1.5 Cupcake 30 Nisan 2009 1.6 Donut 15 Eylül 2009 2.0/2.1 Eclair 26 Ekim 2009 2.2 Froyo 20 Mayıs 2010 2.3 Gingerbread 6 Aralık 2010 3.0/3.1/3.2  Honeycomb Şubat 2011 4.0 Ice cream sandwich 19 Ekim 2011 4.1 Jelly Bean 9 Temmuz 2012 4.2 Jelly Bean Plus 29 Ekim 2012 5.0 Key Lime Pie Henüz yayınlanmadı

ANDROİD Android'in son sürümleri, çoklu-görev (multitasking), çoklu-dokunuş (multitouch) ve Flash desteğiyle beraber gelmektedir. Android Market ile uygulamalar yüklenebilmektedir.

Genel Özellikler Android’de; GSM Bluetooth 3G EDGE Wi-Fi bağlantıları desteklenmektedir.

Genel Özellikler Android; -MPEG-4 -AAC -MP4 -AMR -H.264 -JPEG -MP3 -GIF -PNG Gibi ses/video/resim formatlarını destekler.

Genel Özellikler Video/foto kamera Hız ölçer Pusula Dokunmatik ekran GPS konularında yetenekli özellikler sunar.

Genel Özellikler Android’de E posta Takvim Kısa mesaj Harita Tarayıcı Rehber ,adres defteri uygulamaları yer alır. Uygulamalar java tabanlıdır.

ANDROİD GOOGLE APPS STORE

Android Market Nedir? Android market android işletimi sisteminize yüklemek için oyun,uygulama ve temaları ücretsiz veya ücretli olarak indirebileceğimiz android’in resmi sitesidir Markete ulaşmanın birden fazla yolu var ama Pcden ulaşmak istersek anasayfamız ola google’dan üst taraftaki «Play» butonuna basmamız yeterli olacaktır.

Android Market’de Kaç Uygulama var ? 220 binden fazla uyguluma olduğu söyleniyor. Bunlardan Bazıları 1-2 dolar arası ücret ile yada ücretsiz olarak yayınlanıyor.

ANDROİD HTC One X Android 4.0 Güncelleme mevcut!

ANDROİD Samsung GALAXY S4 Android 4.2.2 Güncel

ANDROİD Xperia Z Android 4.1 (Jelly Bean)

TEŞEKKÜRLER