Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgi Sistemleri ve Güvenliği Dersi Proje Raporu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgi Sistemleri ve Güvenliği Dersi Proje Raporu"— Sunum transkripti:

1 Bilgi Sistemleri ve Güvenliği Dersi Proje Raporu
Dersin Hocası: Yrd.Doç.Dr Resul DAŞ Asistan: Arş.Gör Muhammet BAYKARA Hazırlayanlar Barış KARABAY Ömer Fatih Dinçer Yazılım Mühendisliği Gece B gurubu

2 Android Üzerinde Steganografi Uygulaması
Projemizin detaylarına girmeden önce Android ve Steganografi hakkında bir şeyler söylemek gerekir.

3 Steganografi nedir? Steganografi, eski Yunanca'da "gizlenmiş yazı" anlamına gelir ve bilgiyi gizleme (önemli: şifreleme değil) bilimine verilen addır. Steganografi'nin şifrelemeye göre en büyük avantajı bilgiyi gören bir kimsenin gördüğü şeyin içinde önemli bir bilgi olduğunu farkedemiyor olmasıdır, böylece içinde bir bilgi aramaz (oysa ki bir şifreli mesaj, çözmesi zor olsa bile, gizemi dolayısıyla ilgi çeker).

4

5 Android nedir? Android, Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen, Linux tabanlı, mobil cihaz ve cep telefonları için geliştirilmekte olan, açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemidir.

6 Android nedir? (devam) Günümüz teknolojisine hızlı bir giriş yapan android sayısı milyonları bulan cihazlarda kullanılmaktadır. Android kullanan milyonlarca cihaz(akıllı telefonlar, fotoğraf makinaları, tabletler ) büyük bir güvenlik tehdidi altında olabilir. Bu güvenlik tehdidi özellikle verinin iletiminde olabilir.

7

8 Android sistemlerde veri güvenliği
Mobil cihazların gelişmesiyle birlikte güvenlik sorunu PC platformundan android cihazlara göç ediyor.Bu yeni teknoloji sayesinde Gizlilik Bilgi Güvenliği açısından daha da önemli hale gelmiştir. Gizlilik Android cihazlar üzerinde uzmanlar için de sorun teşkil etmektedir. Biz android cihazlarda dijital verilerin güvenliğini sağlamak amacıyla yeni bir çözüm öneriyoruz.

9 Bizim Fikrimiz nedir? Android cihazlar da veri güvenliğinin önemine daha önceden bahsetmiştik. Bizim fikrimiz android cihazlarımızdaki görüntü dosyalarımızda belirli algoritmalar ile veri gizlemek ve buna uygun yöntem ile verilerimize ulaşmak.

10 Bizim Fikrimiz nedir? (devam)
Android cihazımızda önemli bir veri dosyası saklamak istiyoruz (belge, doküman, şifre, metin vs) yapacağımız bu uygulama ile verileriniz güvenli bir şekilde saklanıyor. Ve 2. Kişilerin önemli verilerinizin görmesi engelleniyor. Projemizde görüntü şifreleme tekniği olarak LSB (Least Significant Bits – En anlamsız bit ) algoritmasını kullanacağız.

11 Uygulamamızın Çalışma Diyagramı


"Bilgi Sistemleri ve Güvenliği Dersi Proje Raporu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları