Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Android Adım Sayar Uygulaması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Android Adım Sayar Uygulaması"— Sunum transkripti:

1 Android Adım Sayar Uygulaması
Timuçin KORKMAZ, Yasin ORTAKCI Şubat 2015

2 İçerik Uygulama Amacı Android Nedir? Uygulamanın Özellikleri Sonuçlar

3 Uygulamanın Amacı Hareketsizlik Enerji Obezite Yürüyüş
Günümüzdeki insan sağlığını tehdit eden en önemli problemlerden biri de hareketsizlik sorunudur. Masa başı işlerde çalışan insanlar günün büyük bir kısmını ofis ortamlarında sağlıkları için gerekli olan hareketi yapmadan geçirmektedirler. İnsanların yedikleri yiyeceklerden elde ettikleri enerjileri harcayamadıkları durumlarda obezite problemi ortaya çıkmaktadır. Bu çalışma kapsamında, hem insanların yürüyüş yaparak spor yapmalarını teşvik edecek hem de ne kadar enerji harcadıklarını tahmin edecek bir mobil uygulama geliştirilmiştir.

4 Android Nedir? Google Open Handset Alliance Linux Android Geliştirici
Android, Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen, Linux tabanlı, mobil cihaz ve akıllı telefonlar için geliştirilmiş, açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemidir .Geliştirici sayısı her geçen gün artmaktadır.Android şuan en çok tercih edilen işletim sistemi olmuştur.

5 Android Versiyonları Şubat 2015)

6 Android Avantajları Açık kaynak kodlu (Özgürlük)
Uygulama Marketlerinin Çeşitliliği Cihaz Çeşitliliği (Her Bütçeye Uygun) Geniş Kullanıcı Kitlesi Google play alternatif olarak Yandex Store, Amazon Appstore, appbrain  gibi marketler bulunmaktadır.

7 Uygulama Hakkında Adım Sayar Mesafe Ölçümü Kalori Harcanan Zaman
İvme Ölçer(Accelerometer) Uygulamamızda başta adım sayma özelliğinin yanında alınan mesafe ölçümü,yakılan kalori ve harcanan zaman özellikleri de bulunmaktadır. Uygulama günümüzdeki akıllı telefonların çoğunda bir donanım olarak bulunan İvmeölçer (Accelerometer) sensorunu kullanarak adım tespiti yapan ve buna göre harcanan kaloriyi tahmin eden bir mobil uygulama niteliğindedir.

8 Aşağıdaki kod parçası Android cihazda olan ivme ölçer sensora erişim sağlamaktadır.
private void enableAccelerometerListening(){ sensormanager=(SensorManager)getSystemService(Context. SENSOR_SERVICE); sensormanager.registerListener(sensorEventListener, sensormanager.getDefaultSensor(Sensor.TYPE_ACCELEROMETER),sensormanager.SENSOR_DELAY_NORMAL); }

9 Aşağıdaki kod parçasında ise event .values[0] x eksenini göstermektedir.Yer çekimi bu eksende olduğu zaman aşağı da yapılan hesaplama sayesinde yer çekimi özeliği kaldırılmış sadece x ekseninin ivmesi kalmıştır. gravity[0] = alpha * gravity[0] + (1 - alpha) * event.values[0]; gravity[1] = alpha * gravity[1] + (1 - alpha) * event.values[1]; gravity[2] = alpha * gravity[2] + (1 - alpha) * event.values[2]; last_acc_event[0] = event.values[0] - gravity[0]; last_acc_event[1]=event.values[1] - gravity[1]; last_acc_event[2] = event.values[2] - gravity[2];

10 Adım Hesaplama İvme Ölçer Sınır Değer
İvme ölçer sensor yardımıyla gelen ivmelerin adım niteliği taşıyıp taşımadığı hesaplanır. Adım niteliğinde olabilmesi için gelen ivmenin belirli bir sınır değer üzerinde olması gerekmektedir. Sınır değerin üzerinde olan her sinyal adım olarak görülerek oradaki değişkenin değerini 1 arttırır.

11 Tahmini Adım Sayısı 1 dakika tahmini adım sayısı Adım süresi
Tahmini adım sayısını hesaplayan formül: adim_sayisi=60/adim_suresi; Tahmini adım sayısı, kullanıcının 60 saniye içerisinde atabileceği adım sayısını göstermektedir.

12 Mesafe Ölçme Boy Cinsiyet Kullanılan Formüller: a=Adım uzunluğu(cm)
Erkekler için ; a=0.415*b*adim_sayisi Bayanlar için ; a=0.413*b*adim_sayisi a=Adım uzunluğu(cm) b=Kullanıcının boyu(cm) Kullanıcı tarafından kat edilen mesafe hesabı yapılırken kullanıcının boy ve cinsiyet bilgisinden yararlanılır. Kullanıcı uygulamanın ayarlar ekranından boyunu ve cinsiyetini belirtir. Seçilen cinsiyete göre yukarıdaki formüllerden biri seçilir ve kullanıcının adım uzunluğu bulunur.Bulunan adim uzunluğu adım sayısı ile çarpılarak mesafe hesaplanır.

13 Şekil 1. Boy Uzunluğu ekranı

14 Şekil 2.Cinsiyet Ekranı

15 Ortalama Hız Süre Mesafe Vort= ∆X/∆t
Uygulamamızda bahsedilen hız ortalama hızdır.Kullanıcının kat ettiği mesafeyi geçirilen zaman böldüğümüzde elde ettiğimiz değerdir.Bu değer metre/saniye cinsinden ifade edilmektedir.Ortalama hız alt tarafta çalışan runnable fonksiyonu sayesinde her 5 saniyede bir yenilenmektedir.

16 Yakılan Kalori Kalori Kullanıcı Ağırlığı Adım uzunluğu
Yakılan kalori kullanıcını ağırğına ve adım uzunluğuna göre değişmektedir.

17 Yakılan _kalori= agirlik * b* (adım_uzunluğu/ 1000); b=Adım Faktörü
1000 bölme işlemi sonucu metreye göre hesaplama yapar Yürüyüş sırasında yakılan kalori yürüyüş hızına ve kullanıcının kilogramına göre değişmektedir.

18 Toplam Süre Kronometre
Programın açılmasıyla sayaç ilerlemeye başlar. Kullanıcı yürüyüş yaptığı süreyi bu özellik sayesinde öğrenebilmektedir.

19 Sonuçlar Uygulama yürüyüş sırasında yakılan kaloriyi hesaplamaya , yürüyüşle ilgili çeşitli istatistiki bilgileri göstermeye yönelik yapılmıştır.İnsanların hareketsiz yaşantılarına hareket kazandırmaya,onların daha sağlıklı bir hayat sürmesine yardımcı olacaktır.

20 Gelecek Planı Uygulamanın daha iyi sayım yapabilmesi için Low Pass Filter kullanılacaktır. İstenilen frekanstan küçük bütün frekansların geçirilmesine izin veren, büyük tüm frekansların ise sistem tarafından önemsenmeyecek kadar küçültülmesine yarayan filtredir

21 TEŞEKKÜRLER… Timuçin KORKMAZ Yasin ORTAKÇI
Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Şubat 2015

22


"Android Adım Sayar Uygulaması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları