Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3G & GOOGLE android 05260007 İREM SOYA 05260042 AYŞE YILDIZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3G & GOOGLE android 05260007 İREM SOYA 05260042 AYŞE YILDIZ."— Sunum transkripti:

1 3G & GOOGLE android İREM SOYA AYŞE YILDIZ

2 3G nedir? 3G, hızlı ve kaliteli veri aktarımı sağlayan bir altyapı geliştirmesidir. 3G’nin İngilizce açılımı, ‘Third Generation’ yani ‘3. Nesil’dir. Türkiye’de mobil telefon altyapısı 2G ve 2,5G altyapısı ile çalışmaktadır. 3. Nesil teknolojisi ile bugünkünden en az 20 kat daha hızlı veri aktarımı yapılabilecek. 3. Nesil, mobil iletişimde bir evrimdir. Bir benzetme yapmak gerekirse, radyodan televizyona geçiş gibi değerlendirilebilir.

3 3G teknolojisinin; 1G, 2G ve 2,5G teknolojilerinden farkı nedir?
20 yıl öncesini hatırlarsak, mallar kamyonlarla yollardan zar zor taşınıyordu; bilgi de aynı şekilde, dar bantlardan zar zor gidip geliyor. 1G, 2G ve 2,5G’nin böyle yollar olduğunu düşünebiliriz. Ama bugünün asıl malı ‘bilgi’. Bunun için de geniş otobanlara ihtiyacımız var. İşte 3G sağladığı geniş bant olanağıyla bunu sağlıyor; bilgi çok daha hızlı, rahat akıp gidiyor.

4 3G’nin hayatımıza katacağı en belli başlı yenilikler neler?
En önemlisi, mobil internet hızının kat daha fazlaya yükselmesi. Evdeki bilgisayarınızdan yapabildiğiniz her şeyi, aynı hızla cep telefonunuzdan yapabileceksiniz. Görüntülü görüşme gerçekleşecek. 3G; sağlık, eğitim, e-devlet uygulamalarını tetikleyecek. 3G ile birlikte kullanıcılar ofis dışındayken de işlerini kesintisiz sürdürebilecek. 3G sayesinde evinize bağlayacağınız kamera ile evinizi cep telefonunuzdan gezebileceksiniz. (Evlerin ve çocukların güvenliği için oldukça önemli!) Ayrıca, bir süre sonra anahtara da ihtiyacınız kalmayacak. Çok yakında cep telefonunuzla evinizin kapısını açabilirsiniz. Yakın gelecekte evinizden doktorlarla görüntülü telefon görüşmesi yapabileceksiniz.

5 3G’nin hayatımıza katacağı en belli başlı yenilikler neler?
Şöyle uç bir örnek vereyim: Doğu’daki şehirlerimiz doktor sıkıntısı çekiyorlar. Siz de rahatsızlandınız ve röntgeniniz çekildi. Bakacak kimse yok. Hemen en yakın hastaneye bilgilerinizi aktarıyorsunuz ve çaresine bakıyorlar. Günümüzde kullanılan 2G altyapısı bu miktarda data aktarımını sağlamıyor. Ama 3G ile kesinlikle mobil televizyon hayatımızın bir parçası olacak. Ömrümüzün önemli bir kısmı servislerde ve otobüslerde geçiyor. 3G ile cep telefonunuzla net’te dolaşıp, lerinizi cevaplayabileceğiniz gibi televizyon da seyredebileceksiniz.

6 Android nedir? Android, Google’ın mobil cihazlar için geliştirdiği ve bu cihazların ihtiyaç duyabileceği anahtar uygulamaları içersinde barındıran bir işletim sistemi. Android, Google’ın mobil platformlar için hazırlamış olduğu, Linux kernel’ine dayanan açık kodlu bir işletim sistemi. Android Linux 2.6 Kernel’i temel alınarak geliştiriliyor. Açık kaynak kodlu olduğu için de herkes Android platformu için serbestçe uygulama geliştirebiliyor.

7 Android nedir? GPhone veya Google Phone, Google'un yeni işletim Sistemini (OS) kullanan telefonlara verilen genel isimdir. Bu işletim sisteminin adıda Android'dir. Google, bir süredir üzerinde çalıştığı ve merakla beklenen mobil işletim sistemi Android için indirilebilir bir yazılım geliştirme kiti (SDK) yayınladı.

8 Temel özellikleri Açık kaynak kodlu Webkit tabanlı tarayıcı
SQLite veri depolama Desteklediği medya formatları: MPEG4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPG, PNG, GIF Optimize edilmiş 2 ve 3 boyutlu grafikler

9 Temel özellikleri GSM telefon desteği
Bluetooth, EDGE, 3G, ve WiFi (donanım destekliyorsa) Kamera, GPS , pusula ve akselerometre(hız ölçer). (donanım destekliyorsa)

10 Android uygulamaları Google Android içersinde, e-posta, kısa mesaj (SMS), takvim, harita, tarayıcı ve rehber uygulamaları yer alıyor. Tüm uygulamalar java altyapısı ile programlanmış.

11 Android uygulamaları Üretici: Android teorik olarak her tür üreticinin cep telefonlarında çalışabilir.kimsede Android`de çalışacak programları denetleyemez. Çünkü Android merkezi yönetimi olmayan bir platform. KLAVYE: HTC`nin ürettiği G1 isimli birinci nesil Android telefonlarda bulunan ve aynı zamanda dokunmatik ekranı da olan klavye istenildiğinde kullanılacak şekilde telefona gizlenmiş.

12 Android uygulamaları HARİTALAR:gerçek fotoğraflardan oluşan` sokak görüntüsü modu sayesinde Android kullanıcıları bulundukları noktadan 360 derece çevrelerini gerçek fotoğraflar aracılığıyla inceleyebilecekler. Sokakta Google Maps`i açıp telefonu nereye tutarsanız oranın görüntüsü anında ekranda beliriyor. Birkaç tuşa basıldığında karşı kaldırıma geçince göreceklerinizi, karşı kaldırıma geçmeden görebilirisiniz.

13 Android Mimarisi Aşağıdaki diagram Android işletim sisteminin ana bileşenlerini göstermektedir. Her bölüm aşağıda daha detaylı anlatılmaktadır.

14 Android Mimarisi

15 Applications/Aplikasyonlar
Android öz aplikasyonlar ile gelecektir.Bunların içinde client, SMS program, takvim, haritalar, browser, adres defteri, ve diğerleri vardır. Tüm aplikasyonlar Java programlama dilinde yazılmıştır .

16 Application/Aplikasyon Çatısı
Tüm yazılım geliştiriciler öz aplikasyonlar için kullanılan aynı çatı API(yazılım programlama ara yüzü) lara sahiptir. Aplikasyon çatısı componentlerin(bileşenlerin) tekrar tekrar kullanımını kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Herhangi bir aplikasyon kendi özelliklerini yayınlayabilir ve herhangi bir başka aplikasyon bu kabiliyetleri kullanabilir . Aynı mekanizma componentlerin/bileşenlerin kullanıcı tarafından yerine konulmasınıda sağlar.

17 Application/Aplikasyon Çatısı
Aplikasyonların altında bir set servis ve sistem vardır.Bunlar:

18 Application/Aplikasyon Çatısı
Zengin ve geliştirişlebilir Views : Liste,gridler, text kutuları, düğmeler ve hatta embeddable web tarayıcısı. Content Providers : Aplikasyonların diğer aplikasyonların datasına erişmesini sağlar. (Örneğin Adres Defteri ) ya da kendi datalarını paylaşmasını sağlar. Resource Manager: Non-code kaynaklara erişimi sağlar, örneğin lokalize stringler , grafikler ve layout dosyaları. Notification Manager:Tüm aplikasyonların status barda özelleştirilmiş alarmlar götermesini/vermesini sağlar. Activity Manager: Aplikasyonun life cycle'ının yönetir ve bilinir navigasyon "backsatck" sağlar.

19 Libraries / Kütüphaneler
Android bazı C/C++ kütüphane setleri içerir. Bu kabiliyetler "Android Aplikasyon Çatısı" altındadır. Aşağıda en önemli(core) kütüphaneler listelenmiştir: System C kütüphanesi Media Kütüphaneleri Surface Manager LibWebCore SGL 3D kütüphanesi FreeType SQLite

20 Android Runtime Java programlama dilinde kullanılan hemen hemen tüm fonksiyonaliteler Android'in kök kütüphanelerinde bulunur. Her Android aplikasyonu , kendi Dalvik virtual makinesini kullanarak kendi processini çalıştırır. Dalvik birden çok VM (Sanal Makine) leri verimli çalıştırabilecek şekilde tasarlanmıştır. Dalvik VM Dalvik Executable (.dex) formatındaki dosyaları çalıştırır . ( minimal hafıza kullanımı için tasarlanmıştır)

21 Android Runtime VM register bazlıdır ve Java dilinde compile edilmiş class'ları .dex formatında çalıştırır (DX Tool kullanılarak) Dalvik VM threading/pafta ve düşük hafıza yönetimi Linux kernel kullanır.

22 Android örnek: Geçtiğimiz dönemlerde tanıştığımız Google’ın Mobil cihazlar için tasarladığı işletim sistemi Google Android bazı firmalar tarafından test edilmeye başlamış. Bunlardan bazıları şöyle;

23 - Mobil Dünya kongresinde Marvell firması iki adet Android örneği sergiledi. Telefonun yanında bulunan kablolar ise işlemciye bağlanıyor.

24 - Freescale firması ürettiği i
- Freescale firması ürettiği i.MX31 işlemcisini Android yazılımı ile tanıttı. Ancak işlemci mobil cihazlar için tasarlanmadığı için, Google Maps verilerini almak için cihaza bir ethernet kartı takılmış Burada gösterilen ürün Linux üzerinde Android çalıştırıyor. - Qualcomm firması tarafından tanıtılan bu iki Android örneği, firmanın 7201 işlemcilerini kullanıyor.

25 TEŞEKKÜR EDERİZ. !..


"3G & GOOGLE android 05260007 İREM SOYA 05260042 AYŞE YILDIZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları