Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektrik Hazırlayan: 1.Grup.
Advertisements

TEMİZ VE TÜKENMEZ ENERJİLER.
Hazırlayanlar: Ali Emir Özcan Meltem Tutar Batuhan Camgöz
DÜNYAMIZ İÇİN; Hangi Enerji Kaynağı?...
ALTERNATÖRLER.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER
ENERJİ KAYNAKLARI.
ISI NEDİR? Bir maddeyi oluşturan taneciklerin sahip oldukları hareket (kinetik) enerjilerinin toplamına ısı denir. Isı bir enerji türüdür ve ısı enerjisi.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
ENERJİ, ENERJİ GEÇİŞİ VE GENEL ENERJİ ANALİZİ
İş-GüÇ-EnErJi.
İŞ VE ENERJİ İLERİ.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. TEKNOLOJİNİN İKİ LOKOMOTİFİ.
SICAKLIK VE ISI.
SANTRALLAR HÜSEYİN KÖSOĞLU © EKİM 2007.
ELEKTRİK ENERJİİSİ VE DAĞILIMI.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği için Malzeme Bilgisi
HİDROELEKTRİK POTANSİYEL
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
ENERJİ VE ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
Elektrik Enerjisi Üretimi
Elektrik Enerjisi Üretimi
Elektrik Enerjisi Üretimi
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
HAZIRLAYANLAR fethiye sayarer Cansu üçdemir
ENERJİ VE YAKMA TESİSLERİNİN SKHKKY KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
Elektrik Enerjisi Üretimi
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
GÜNEŞ ENERJİSİ.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
Temiz Enerji Kaynakları
Elektrik Nedir? Elektrik enerjinin bir şeklidir. Elektrik gücünün akışıdır. Tüm maddeler atomlardan meydana gelmiştir. Bir atomun merkezinde çekirdeği.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
ENERJİ.
7.SINIF Hazırlayan: Taner BULUT Fen ve Teknoloji Öğretmeni
ELEKTRİK KAYNAKLARI.
ISI VE SICAKLIK.
21. YÜZYILIN YEŞİL ENERJİ PROJESİ ALKILINC ALTOHES PROJESİ
TERMİK SANTRAL.
NÜKLEER SANTRALLER Nükleer enerji, fisyon reaksiyonuna (çekirdek bölünmesi) dayanır. Zincirleme nükleer reaksiyondan sürekli, kontrollü ve güvenli bir.
7.SINIF ELEKTRİK ENERJİSİ SORULARI. 1: Aşağıdaki araçların hangisinde elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüşür? A-Ütü B- Bilggisayar C-Radyo D-Televizyon.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
RÜZGAR ENERJİSİ VE RÜZGAR TÜRBİNLERİ
Hazırlayan: Celal BABAYİĞİT
Nükleer enerji, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi arasında ki farklar?
Rüzg â r Enerjisi Santralleri OĞUZHAN SÖNMEZ. Rüzgâr Nedir ve Nasıl Oluşur? Rüzgâr, yüksek basınç bölgeleri ile alçak basınç bölgeleri arasında yer değiştiren.
YENİLENEBİLİR ENERJİ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ
ENERJİ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
DALGA ENERJİSİ Okyanus ve denizlerde oluşan gel-git dalga ve akıntıların kinetik potansiyel enerjisinden elde edilen elektrik Enerjisidir.
Yenilenebilir Enerji Nedir?
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
ENERJİ. ENERJİ: Bir cismin iş yapabilme yeteneğine enerji denir. -Farklı enerji türleri vardır. - Nükleer enerji Rüzgar enerjisi Isı ve ışık enerjisi.
Nükleer santral, yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak, elektrik enerjisi üreten sistemlere verilen isimdir. Ancak tanımından da anlaşılacağı üzere,
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
ENERJİ VE ENERJİ ÇEŞİTLERİ Hazırlayan: Burak TEMEL.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.Ç.1. ENERJİNİN DÖNÜŞÜMÜ VE TASARIM.
ENERJI DÖNÜŞÜMLERI. ENERJI NEDIR ?  Enerji kısaca iş yapabilme yeteneğidir. Tıpkı uzunluklar gibi skaler büyüklüktür. Toplamda 8 ana enerji çeşidi vardır.
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt Elektrik Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt

Elektrik Nedir? Elektrik, durağan ya da devingen yüklü parçacıkların yol açtığı fiziksel olgudur. Elektrik yükü, maddenin ana niteliklerinden biridir ve temel parçacıklardan kaynaklanır. Elektrik olgusunda rol oynayan temel parçacık yükü, negatif işaretli olan elektrondur. Elektriksel olgular çok sayıda elektronun bir yerde birikmesiyle ya da bir yerden başka yere hareket etmesiyle ortaya çıkar. Elektrik olgusunda rol oynayan diğer parçacık yükü, pozitif işaretli olan protondur.

Elektriğin Kullanım Alanları Elektrik dünyada en yoğun kullanılan enerji türüdür.Buna karşı kullanımı kolay üretimi ise çok zahmetlidir.Elektrik üretilen yerlere elektrik santralleri denir. Elektrik bakır gibi iletken bir telin manyetik alan içinde hareket ettirilmesi ile sağlanır. Elektrik enerjisi. Hareket ses ,ısıtma, soğutma,ses üretme gibi değişik teknolojilerde kullanılır. Kısaca elektrik enerjisi, diğer enerji türlerine dönüşebilir.   Hareket enerjisine dönüşür, Isı enerjisine dönüşür ,sese dönüşür,ışığa dönüşür.

Elektrik Nerelerde Üretilir? Termik santraller Hidroelektrik santralleri Nükleer santraller Rüzgar santralleri Doğalgaz santralleri Jeotermik santraller Güneş Enerjisi

Termik santraller Termik santral, enerji santrallerinin bir türüdür. Termodinamik kanunlara göre bir düşük veya yüksek sıcaklık kaynağıyla birlikte termik makinalar kullanarak güç üretimi yapan santrallerdir.

Hidroelektrik santralleri Hidroelektrik santralı, barajda biriken su Yerçekimi Potansiyel Enerjisi içermektedir. Su, belli bir yükseklikten düşerken, enerjinin dönüşümü prensibine göre Yerçekimi Potansiyel Enerjisi önce kinetik enerji (mekanik enerji) ye daha sonra da Türbin çarkına bağlı jeneratör motorunun dönmesi vasıtasıyla Potansiyel elektrik Enerjisi ne dönüşür

Nükleer santraller Nükleer santral, bir veya daha fazla sayıda nükleer reaktörün yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak elektrik enerjisinin üretildiği tesisdir.

Rüzgar santralleri Rüzgâr türbini, rüzgârdaki kinetik enerjiyi önce mekanik enerjiye daha sonra da elektrik enerjisine dönüştüren sistemdir

Doğalgaz santralleri Doğalgaz Çevrim Santralı, doğalgazdan elektrik enerjisi elde etmeye yarayan tesis.

Jeotermik santraller Jeotermik enerjinin kullanım amaçlı değerlendirilmesi insanoğlunun doğal yaşam sürecinin devamını sağlar

Güneş Enerjisi Güneş enerjisi veya Güneş erkesi, Güneş ışığından enerji elde edilmesine dayalı teknolojidir.

Soru Z man

Dinleme Çözme Kaç çeşit enerji üretimi vardır? A.8 B.7 C.9 D.6

Doğruuuuuuu!!!

Yanlış