Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

21. YÜZYILIN YEŞİL ENERJİ PROJESİ ALKILINC ALTOHES PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "21. YÜZYILIN YEŞİL ENERJİ PROJESİ ALKILINC ALTOHES PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 21. YÜZYILIN YEŞİL ENERJİ PROJESİ ALKILINC ALTOHES PROJESİ
YEŞİL ENERJİ (ELEKTRİK) ÜRETİM YATIRIMI FİZİBİLİTE ÖZETİ & ALKILINC - ALTOHES TOWER Hidro Elektrik Sistemi & ALKILINC TEKNOLOJİ 1987 –

2 Sayın firma yetkililerinin dikkatine.
21. Yüzyılda yeşil enerji üretimi yapan işletmeler ayrıcalıklı olacaklardır ve müşterilerinin 1. Tercihi olacaklarını unutmamalıdırlar. Elektrik üretmek isteyen işletmeler yatırımlarını Alkılınc Altohes Enerji Santralleri ile yapmaları halinde, üretimlerini "0" emisyon ve "0" yakıt tüketimi ile yapmış olacaklardır. Üretim artışı, çevreyi kirleten yakıt tüketimi artmadan karşılanabilecektir. Yenilenebilir elektriğin ihtiyaç olan bölgede üretilip tüketilmesi ve ayrıca yaklaşık santral yatırımı kadar bir maliyet içeren uzun iletim hatlarının yatırımından kurtulunması fikri, ALKILINC ALTOHES vizyonu olarak bilinir.

3 Elektrik üretimi ile ilgili, Pazar bilgisi
Elektrik üretimi ile ilgili, Pazar bilgisi. Dünyada toplamda mevcut kurulu güç olarak yaklaşık MW enerji santrali vardır, Yıllık % 3 büyüme ile her yıl 150,000 MW düzeyinde yeni yatırım yapılmaktadır. Mevcut çalışan, kömüre, petrole ve diğer havayı ve çevreyi kirleten santrallerin toplamı yaklaşık MW düzeyinde olup bunların devreden çıkarılarak temiz enerjiye döndürülmesi için, 25 yıllık süreçte, yılda 100,000 MW temiz ve istikrarlı enerji yatırımına ihtiyaç vardır. Dünyada her yıl MW temiz ve istikrarlı enerji yatırımına ihtiyaç vardır.

4 ALKILINC ALTOHES ELEKTRİK SANTRALİ
ALKILINC ALTOHES ELEKTRİK SANTRALİ TEMİZ ENERJİ ÜRETİMİNDE YENİ TEKNOLOJİ. ALTOHES = O EMİSYON ve O YAKIT İLE TEMİZ, İSTİKRARLI VE SONSUZ ENERJİ ALKILINC TEKNOLOJİ tarafından geliştirmiş olan ALTOHES Projesinin üstünlüğü, Mevcut muadillerinden % 100 daha yüksek verime sahip Türbin ve Pompa teknolojilerine dayanmaktadır. TOWER HES (kule tipi hes) Projesinin teknolojisi ve tasarımı Alkılınc’a ait olup Dünyada örneği yoktur. Projemiz, temiz enerji konusunda diğer enerjisi teknolojilerinden daha rantabl bir teknolojiye sahiptir. “0” yakıt ve “0” emisyon ile 24 saat kesintisiz elektrik üretebilirsiniz. Fiyatı, Verim ile mukayese edildiğinde, diğer temiz enerji sistemlerinden düşüktür. Şehir yakınlarına kurulabilir ve ayrıca uzun iletim hatları gerektirmez.

5 Konu: ALKILINC Altohes Santral projesi
Konu:  ALKILINC  Altohes Santral projesi.  Enerji üretiminde, hidro kinetik enerjiyle yüksek verim sağlayan, teknolojinin teknik bilgileri. Teknolojinin ilgili olduğu teknik saha  Bu teknoloji, enerji üretim sistemlerinin içindeki sahada yer almakta olup, özel olarak dizayn edilmiş yapısı ile artı enerji verimi olan T.A.T EHK+E teknolojisine sahip Hidro kinetik Santral ile ilgilidir. Tekniğin bilinen durumu konusunda açıklama  Elektrik ve güç üretimini gerçekleştiren mevcut teknolojiler;  fosil yakıtlı (kömür, doğal gaz, fueloil, v.s.) termik santraller, atom santralleri, barajlar,  rüzgar türbinleri, dizel santraller, güneş enerji sistemleri ve içten yanmalı motorlardır. Bunlar önce içinde kinetik enerji bulunduran mekanik enerjiyi üretirler ve daha sonra bu enerji ihtiyaç doğrultusunda elektrik enerjisi veya hareket enerjisi olarak kullanılır. Teknolojinin çözümünü amaçladığı teknik problemler.  Mevcut sistemlere göre daha yüksek verime sahip olan Alkılınc Altohes santralleri kullanılarak havayı kirletmeden enerji üretmek, mevcut enerji kaynaklarından daha uzun süre yararlanmak ve enerji maliyetlerini azaltmak.

6 Verimlilik değerlendirmesi ALKILINC Tip türbinler, mevcut türbinlerden % 100 daha verimlidir.
Mevcut barajlara uygulama: ALKILINC Tip türbinler, Mevcut barajlara uygulandığı zaman kapasiteleri % 100 artacaktır. Mevcut türbinler ile mukayese: Mevcut türbinler, 100 mt düşüde 3,6 m3/ton su ile 1 kWh elektrik üretiyor. ALKILINC Tip türbinler, 100 mt düşüde 3,6 m3/ton su ile 2 kWh elektrik üretiyor.

7 Santralin çalışma prensibi; Altohes teknolojisi, iç tüketimi yüksek olan santral statüsüne sahiptir. Santral ürettiği enerjinin 4/3 ünü kendisi kullanır MW brüt çıkış gücündeki santral pompaları için 3 MW enerji harcar ve 1 MW net enerjiyi harici kullanıma verir. Santralin ilk hareketinde 2/3 dakika süre şebekeden veya jeneratörden harici enerji verilerek üst havuzun ve boruların suyla dolması sağlanır , Alternatör enerji üretmeye başladığı zaman elektronik sistem otomatik olarak harici enerjiyi keser ve ürettiği enerjinin 4/3 ünü pompalara vererek sistemi sürekli enerji üretme döngüsüne sokar.

8 Verimliliğin teknik açıklaması; (1000 kW (1MW) brüt, 250 kw net üretim
Verimliliğin teknik açıklaması; (1000 kW (1MW) brüt, 250 kw net üretim.) 1 MW üretim için Saatte 3600 ton suyu 750 kW enerji harcayarak, H 50 mt yüksekliğe çıkarmak ve serbest düşüşle aşağıya akmasını sağlayarak cm2 ye 5 kg lık basınç uygulanmaktadır. Türbinin 1500 cm2 kanat alanına cm2 ye 5 kg basınç uygulandığı zaman toplamda 7500 kg lık basınç oluşur , Kanat 1 mt den itildiğinde saniyede 7500 Nm güç elde edilmiş olur, % 10 verim kaybı düşüldüğü zaman elde 6750 Nm güç kalmış olur ve bu güç ile 1,000 kW elektrik enerjisi üretilir. 1 MW brüt üretim gücündeki santral ürettiği enerjinin 4/3 (750 kW) kısmını pompalarda kullanır ve 4/1 (250kW) kısmını harici kullanıma verir. 1,000 kW (1 MW) Üretim için gereken güç; 6400 Nm’dir.

9 YATIRIM BİLGİLERİ PROJE Üretim gücü …
YATIRIM BİLGİLERİ PROJE Üretim gücü …. : 1 MW net (4 MW brüt) Ünite sayısı ….…; 1 Kurulum süresi : 1 Yıl ortalama (Diğer sistemlerden daha kısa) Santralın ünite fiyatı………… : 2,500,000 USD. Arsa, bina ve tesisat yaklaşık…; 100,000 USD Bir ünite için 90 m2 brüt alan ve H 60 mt açık alan gerekmektedir. Santral min. 250 kW, max. 1 MW net üretime sahip üniteler şeklinde kurulacaktır. Kurulacak santralin üretim gücü, talebe göre dizayn edilecektir. Çok sayıdaki ünitelerin bir arada kurulması ile istenen güçte santral inşa edilebilir MW net üretim gücüne sahip santralin maliyet fiyatı 2,600,000 USD+KDV Mevcut baraj (HES) maliyetleri yaklaşık 1 MW= 2,5 milyon USD olup, Verimi % 50 civarındadır. Not; Fiyatlar 2015 yılında oluşturulmuş olup yatırım zamanında tedarikçilerden alınacak yeni fiyatlar ile revize edilecektir.

10 GARANTİ BİLGİLERİ. Santral malzeme ve işçilik hatalarına karşı 5 yıl garantilidir. Bu süre zarfında bakımlar ve gerekli hallerde parça değişimi ücretsiz olacaktır. Artı olarak 15 yıl parça ve bakım garantisi vardır. Bu süre zarfında bakımlar ve gerekli hallerde parça değişimleri ücretli olacaktır. Santralın ekonomik ömrü, bakımların ve parça değişimlerinin zamanında yapılması kaydıyla 30 yıl olarak öngörülmektedir.

11 PROJENİN KAZANÇ BOYUTU
1 MW net üretim sağlayacak santral yılda (355 gün) net kWh elektrik üretmektedir. Dünya fiyatı olan 7,5 cent-usd/ kWh üzerinden yılda 640,000 USD kazanç sağlamaktadır. İskontolu fiyat olan 6 cent-usd/ kWh üzerinden yılda 510,000 USD kazanç sağlamaktadır. Yatırımcı kredibilitesini kullanarak, kasasından para çıkmadan yatırım yapabilir. Yatırımcının; USD için 10 yıllık ortalama % 4 yıllık faiz ile kredi kullanması halinde yılda 320,000 USD bankaya ödeme yapar. Yatırımcının kasasına da artı olarak yılda 320,000 USD girer. Not: ALTOHES Santral yatırımı, kazancı ile kendisini yaklaşık 4 yılda amorti etmektedir. Diğer santrallerde bu oran ortalama 8/10 yıldır.

12 ENERJİNİN KORUNUMU YASASI ÖZETİ
ENERJİNİN KORUNUMU YASASI ÖZETİ. Barajlardaki su, termik santrallerdeki buhar, rüzgar pervaneleri ve volanlar belli bir potansiyel enerjiye sahiptirler. Sahip oldukları potansiyel enerji, türbinler ve volanların hareketlenmesi ile kinetik enerjiye dönüşür ve kuvvet oluşur. Kuvvetin uygulandığı mil bağlı bulunduğu jeneratörü döndürür ve jeneratör elektrik enerjisi üretir. Bir başka ifadeyle; Ep = Ek = Ee eşitliği sağlanır ki, bu da Enerjinin Korunumu Yasası’dır. Enerjinin Korunumu Yasası, fiziğin bir alt dalı olan Termodinamiğin Birinci Yasası’nın yorumuna dayanır. İlgili yasaya göre enerji yoktan var edilemeyeceği gibi, vardan da yok edilemez. Ancak bir türden diğerine dönüşür. Yukarıdaki eşitlikte de aynı şey geçerlidir. Potansiyel enerji, kinetik enerjiye dönüşür, kinetik enerji ise elektrik enerjisine. Türbin ve bağlı bulunduğu jeneratör sistemi gerekli hıza ulaştıktan sonra, enerji üretmesi için sistemin o anda sahip olduğu momentumu koruması yeterlidir. Türbin ve jeneratör sistemi sabit hızlı dönmesi durumunda enerji ürettiğine göre, yapılması gereken şey bu dönüşün sürekliliğini sağlayacak kuvveti kesintisiz bir şekilde uygulamak olmalıdır. ALKILINC Altohes santraldaki teknoloji ile hidrokinetik türbinin yaptığı iş budur.

13


"21. YÜZYILIN YEŞİL ENERJİ PROJESİ ALKILINC ALTOHES PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları