Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NÜKLEER SANTRALLER Nükleer enerji, fisyon reaksiyonuna (çekirdek bölünmesi) dayanır. Zincirleme nükleer reaksiyondan sürekli, kontrollü ve güvenli bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NÜKLEER SANTRALLER Nükleer enerji, fisyon reaksiyonuna (çekirdek bölünmesi) dayanır. Zincirleme nükleer reaksiyondan sürekli, kontrollü ve güvenli bir."— Sunum transkripti:

1 NÜKLEER SANTRALLER Nükleer enerji, fisyon reaksiyonuna (çekirdek bölünmesi) dayanır. Zincirleme nükleer reaksiyondan sürekli, kontrollü ve güvenli bir şekilde ısı enerjisi üreten sistemlere nükleer santral denir.

2

3 ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI

4 ÇÖPLERDEN ENERJİ ELDESİ

5

6 MODERN RÜZGAR TÜRBİNLERİ
RÜZGAR SANTRALLERİ MODERN RÜZGAR TÜRBİNLERİ

7 RÜZGAR TÜRBİNİ BİLEŞENLERİ
Ana Şaft Rotor Rüzgar Gülü Anemometre Radyatör Kontrol Ünitesi Kule Dişli Kutusu Generatör Mekanik Fren Yaw (Rota) Dişlisi

8 RÜZGAR ENERJİSİNİN TÜRKİYE’DEKİ DURUMU
Türkiye’nin teknik rüzgar potansiyeli 83,000 MW dır. Bu miktar teorik olarak enerji ihtiyacımızın tümünü karşılayabilir. 39 adet Rüzgar çiftliği projesi değerlendirme aşamasındadır. Bu projelerin toplam kapasitesi 1370 ila 1440 MW olup; 215 MW lık 8 adet projenin yatırımcı görüşmeleri sonuçlandırılmıştır. Kurulma hazırlıkları sürdürülen projelerin büyük bir kısmı İzmir (Çeşme, Alaçatı, Karaburun) , Çanakkale (İntepe, Lapseki, Gökçeada,Kumkale) da bulunmaktadır.

9

10

11

12 GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK

13

14 HİDROJEN İLE ELEKTRİK

15 JEOTERMAL İLE ELEKTRİK

16

17 BİOKÜTLE İLE ELEKTRİK

18 SU SICAKLIK FARKI İLE ELEKTRİK

19 DALGA ENERJİSİ İLE ELEKTRİK

20 DALGA ENERJİSİ İLE ELEKTRİK

21 GELGİT ENERJİSİ İLE ELEKTRİK


"NÜKLEER SANTRALLER Nükleer enerji, fisyon reaksiyonuna (çekirdek bölünmesi) dayanır. Zincirleme nükleer reaksiyondan sürekli, kontrollü ve güvenli bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları