T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TAIEX BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI
Advertisements

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
Seite 1 Page Seite 1 “MENA Bölgesinde Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” Silva Mediterranea Bölgesel Projesi.
Standart ve İş Geliştirme Şube Müdürlüğü
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
FOREST EUROPE Bakanlar Konferansı Serdar Yegül Orman Mühendisi 21 Aralık 2010.
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü - ÇEM UNCCD 10 YILLIK STRATEJİSİ VE UEP UYUMLAŞTIRILMASI Erdoğan Özevren Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı.
İkili ve Bölgesel İlişkiler Şube Müdürlüğünün Çalışmaları
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
Bilim ve Teknoloji Politikaları Malzeme ve Makina Paneli
ULUSLAR ARASI SÜREÇTE ORMANCILIK Emine ATAŞ Dış İlişkiler Şube Müdürü
HAB İ TAT KALKINMA VE YÖNET İŞİ M DERNE Ğİ Öztopuz Cad. Okul Yolu Sok. No:13 Ulus Mah. Ortaköy Be ş ikta ş İ stanbul Tel: / 15
Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarında Çok Yönlü Çevresel Fayda Yaratan Entegre Yönetim Projesi.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 ULUSLARARASI ALANDA ORMANCILIK VE GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Küçük Yatırımlar Fonu, Ormanlarımızın Ekonomik, Sosyal.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
1 BASINTOPLANTISI 5 Kasım 2012 İstanbul. 2 ALEXANDER KÜHNEL Hannover-Messe International Istanbul.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
Avrupa’nın sürdürülebilir ormanları & ahşap tüketiminin faydaları
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
GAP : Su İle Gelen Değişim Hilal Siyok 103 2TMB. Güneydoğu Anadolu Projesi Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde yaşayan vatandaşlarımızın gelir.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar I. Ticaret Müşavirleri Konferansı 28 Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
FAALİYETLER 24 MAYIS 2013 – 15 KASIM 2013
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KARST SU KAYNAKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 1 OCAK-31 ARALIK 2014 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 10 Mart 2015 Ankara.
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
Oslo Bakanlar Kararları
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
ETKİNLİKLER Orta Doğu ve Türkiye Paneli: BİLGESAM ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan panel, 25 Aralık 2014 tarihinde Haliç Üniversitesi Kâğıthane.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Uluslararası İnsan Hakları Çalıştayı Suriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı ETKİNLİKLER.
HS_IVSS_CSZE 04 IVSS-Elektrik Bölümü Ankara, Şubat 2005.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
RÜZGAR ENERJİSİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Cihan DÜNDAR
Uluslararası Ukrayna ÇalıştayıSuriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı II ETKİNLİKLER.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
FOREST EUROPE İlke Kararları Bağlamında Türkiye’deki Faaliyetler, Zorluklar ve Çözüm Önerileri Serdar Yegül Orman Müh. Orman Genel Müdürlüğü Temmuz 2010.
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Soru; Türkiye’nin üyeliğinin muhtemel etkileri neler olabilir?
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
1/3. 2/8 Şube Müdürlüğümüz, Bakanlığımız faaliyet alanlarına giren konularda olmak üzere  Küresel ve bölgesel kuruluşlarla ilişkiler  Uluslararası anlaşma,
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar İ şletmeni

Uluslararası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler Uluslararası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 1-İkili İlişkiler 2-Uluslararası Seminerler-Toplantılar a) İklim Değişikliği b) Çölleşme c) Biyolojik Çeşitlilik #2 Uluslar arası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 26 Ekim 2010 ogm.gov.tr

İkili İlişkiler GÜRCİSTAN İLE PAN PARKS TOPLANTISI  4.-8.Eylül Gürcistan  Hedef; Küre Dağları’nın da aday olduğu Pan Parks Sertifikası Alınması  Küre Dağları Türkiye’nin ilk ve tek Milli Parkı’dır. #3 Uluslararası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 26 Ekim 2010

“20.COFO-DÜNYA ORMAN HAFTASI 2” TOPLANTISI #4 Uluslar arası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 26 Ekim 2010  4.-8.Ekim 2010-Roma  5 Ekim 2010’da FAO Genel Merkezinde “İklim Değişikliği Kapsamında Ormanlar ve Su (Forests and Water in the Context of Climate Change) – Ormancılık Üst Düzey Paneli”  Sloganı, “Ormanlar ve Sürdürülebilir Kalkınma: Anahtar SENSİN”

#4 Uluslar arası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 26 Ekim 2010  Kilit ülkeler : Türkiye, İsviçre, Bhutan, Ekvador ve Güney Afrika

68.UNECE Timber Committe  Ekim 2010 – Cenevre Ele alınan konular;  uzmanlar tarafından üye ülkelerin 2010 yılı orman ürünleri piyasalarının son durumları ve  2011 yılına ait tahminler #5 Uluslar arası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 26 Ekim 2010

#6 Uluslar arası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 26 Ekim 2010 Doğu Avrupa ve Orta Asya Ormancılık Politikası Uzmanlar Takımı 2. Toplantısı  Eylül 2010 – İstanbul  UNECE ve FAO’nun organize ettiği ve OGM’nin destek verdiği toplantı  Bölge ülkelerinin “Ormancılık Politikası” alanında karşılaştıkları zorluklar ile elde edilen başarıların müzakeresi 

Akdeniz ve Ortadoğu Bölgesindeki Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Uyumu” (MENA) #7 Uluslar arası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 26 Ekim 2010  28 Eylül 2010 –İstanbul  Katılımcılar; Fas, Cezayir, Tunus, Lübnan, Suriye ve Türkiye  MENA Projesi Alman Teknik İşbirliği Örgütü (GTZ) tarafından uygulanmakta  Proje ortağı; Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO)

Projenin amacı; İklim değişikliği kapsamında bölge ülkelerinin sürdürülebilir orman yönetimi için kapasitelerini geliştirmek, İklim değişikliği ve bu kapsamda Akdeniz Ormanlarının önemine ilişkin bölge ülkelerinde kamuoyu oluşturmak, İklim değişikliği kapsamında bölge ülkeleri arasında sürdürülebilir orman yönetimi için bir ortaklık oluşturmak ve gerekli dış kaynakları harekete geçirmektir. #9 Uluslar arası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 26 Ekim 2010

Uluslararası Orman Ürünleri ve Ormancılık Sempozyumu #10 Uluslar arası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 26 Ekim 2010  5-7 Ekim 2010-Malezya  Malezya Orman Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilmiştir. Sempozyumun temel amacı;   Orman sektörü ve orman ürünleri endüstrisinin her ikisinde de karşılaşılan sorunlarla mücadele ve rekabet ihtiyaçlarını tartışmak, bu alanda elde edilen en son AR-GE bulgularını yaygınlaştırmaktır.

Sempozyumun ana tartışma konuları şunlardır: İklim değişikliği Biyolojik çeşitlilik Orman Ekolojisi Plantasyon Ormanları Ormancılıkta biyoteknolojinin kullanılması Yeşil teknoloji Eko-turizm Sosyo-ekonomi Bitkilerden tıbbi ürünler Üretimin geliştirilmesi, Odun ürünleri ve odun dışı malzeme üretimi #11 Uluslar arası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 26 Ekim 2010

#12 Uluslar arası ve Bölgesel Kuruluşlarla İlişkiler 26 Ekim 2010 Türkiye Uluslararası Yenilenebilir Enerji Kongresi - TIREC 2010  28 Eylül - 1 Ekim 2010-İstanbul  25 Ülkeden temsilciler katılmıştır  “Orman Biyokütle” artıklarının Biyoenerji olarak kullanım potansiyeli konusunda sunum  orman ürünleri sanayiinde değerlendirilmeyen orman artıklarının;  biyoenerjide kullanım potansiyeli  odunun enerji verimliliği ve etkinliği çerçevesinde enerjide kullanım imkânları değerlendirilmiştir.