İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi 2012-2013 Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
VELİ GURUR MEKTUBU PROJESİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PROJELERİ
BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013/2014
NAMIK KEMAL ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
Böylelikle toplam üye sayımız ’ya ulaştı. İlk bilgi evini açtığımızdan bu yana toplamda ödünç kitap verdik.
EVCİLER İLKÖĞRETİM OKULU BRİFİNG SUNUSU
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
BALIKESİR MUHARREM HASBİ ANADOLU LİSESİ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI PİRAZİZ GELECEĞİ HEDEFLİYOR PROJESİ ÇALIŞMA PLANI.
“AYIN ÖĞRENCİSİ” PROJESİ
CUMHURİYET ORTAOKULU BENCHMARKİNG 4.ALT GRUP. 1-OKUMA SAATLERİ Okullarımızda okuma saatleri planlanarak başlatıldı.. Dönerli ve 7.ve 8 sınıflarda 7.saatte.
DERBENT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1. S ınıf içi süreçlerin geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine yönelik olarak materyal geliştirme, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri gibi alanlarda.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
KURŞUNLU Tevfİk fİkret İLK-ORTA OKUL MÜDÜRLÜĞÜ
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
ÖDÜL YÖNERGESİ. Kaymakamlığımız himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ödül Yönergesi üç farklı alanda verilmektedir. 1.Yönetici.
PROJE ÇALIŞMALARI Hazırlayan: Mehmet AKÖNER.
Mersİn İl Mİllİ EğİTİm Müdürülüğü EĞİTİMDE KALİTE yönetİm sİstemİ değerlendİrİcİ eğİtİmİ   MERSİN.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
İlçemiz merkezinde İkizdere Eğitim Vakfı tarafından 700 metrekare alan üzerine kuruldu ve 1975 yılında eğitim öğretime açıldı. İmam Hatip Lisesi.
1. 2  7 Okul (2 tanesi İlkokul, 3 tanesi Ortaokul,1 tane Çok Programlı, 1 tane Bağımsız Anaokulu)  1 Kurum (Halk Eğitim Merkezi)  40 Öğretmen (Branş.
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
FIRINLI İLKÖĞRETİM OKULU Okullarda görev yapan Öğretmenlerimizin en büyük sıkıntılarından biri de bireysel eğitim gerektiren ve “Kaynaştırma” eğitimine.
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulaması Genel Değerlendirmesi
EĞİTİM PERFORMANS DEĞERLENDİRME PROJESİ SUNUMU
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz 1931 yılında ilkokul olarak eğitim öğretime açılmıştır yılında ortaokul eğitim öğretime açılmıştır
YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ
1. 02 En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu.
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
Haliliye Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Yıllar Disiplin kurulu toplanma sayısı Disiplin cezası alan öğrenci sayısı KınamaUzaklaştırma DİSİPLİN CEZASI.
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
……………………………… İlkokulu / Ortaokulu / Lisesi Eğitim Performans Değerlendirme Projesi Sunumu.
ÖZEL EĞİTİM OKUL VE SINIFLARI MALTEPE RAM
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
1922 SALİHLİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Eğitim-öğretim HizmetleriEğitim-öğretim Hizmetleri 1 Sosyal Kültürel ve Sportif FaaliyetlerSosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler 2 Proje FaaliyetleriProje.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Eğitim-öğretim HizmetleriEğitim-öğretim Hizmetleri 1 Sosyal Kültürel ve Sportif FaaliyetlerSosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler 2 Proje FaaliyetleriProje.
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
Karşılaştırmalı Eğitim
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU SEMİNERLERİ
Sunum transkripti:

İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce öğrencilere hitap edilmiş, sonra öğretmenler ile sohbet edilerek Ödül Yönergesinin önemine değinilmiştir.

Ödül Yönergesi, 1.Okul yöneticilerini – öğretmenleri, 2.Öğrencileri 3.Velileri kapsayacak şekilde ayrı ayrı ölçütler belirlenerek hazırlanmıştır. Ayrıca öğrenci ve velilerin ödüllendirilmeleri: a) Okul Komisyonunun değerlendirmesi sonucunda her ay okulda tüm öğrencilerin huzurunda, b) İlçe değerlendirmesi ise İlçe Değerlendirme Komisyonu’nun değerlendirmesi sonucunda, tüm ilçe huzurunda, İlköğretim haftasında yapılır.

1) Akademik Başarı Alanı, 2) Örnek Davranış Alanı, 3) Kitap Okuma Alanı, 4) Kültür, Sanat ve Sportif Faaliyet Alanı, 5) Proje Geliştirme Alanı

eğitim-öğretim yılı ortaöğretim başarı oranı %46,5 iken, de bu oran %46,8, eğitim –öğretim yılında ise %53 olmuştur – 2012 Eğitim – Öğretim yılı Okullar Arası Bilgi Yarışmasında Bozyazı Anadolu Lisesi il 8. si iken, 2012 – 2013 Eğitim – Öğretim yılı Okullar Arası Bilgi Yarışmasında Bozyazı Anadolu Lisesi il 4. sü olmuştur.

Öğrenci Ödül Yönergesinin ilke ve esaslarının g şıkkında yer alan “Her öğrencinin başarılı olabileceği göz önüne alınarak, ödül sürecine mümkün olduğu kadar geniş katılımın sağlanması“ ilkesinden hareketle örnek davranışıyla farkındalık yaratan öğrenciler de ödül yönergesi kapsamında değerlendirilmişlerdir. Bunun sonucunda; eğitim-öğretim yılında disiplin suçu sebebiyle İlçe Disiplin Kuruluna gelen öğrenci sayısı 4 iken, eğitim - öğretim yılında disiplin suçu sebebiyle İlçe Disiplin Kuruluna hiç öğrenci gelmemiştir. Ayrıca okul bazında her ay tüm öğrencilerin huzurunda verilen ödüller öğrencinin olumlu davranışlarının güdülenmesini arttırmıştır.

Bozyazı Kütüphanesi’nden alınan sonuçlara göre; eğitim-öğretim yılında kütüphaneye üye olan kişi sayısı 435 iken, 2013 yılının ilk 8 ayında üye sayısı 1960’tır. Üye sayısı bir yıla karşılık sekiz ayda 4,5 kat artmıştır eğitim-öğretim yılında okunan kitap sayısı 1310 iken 2013 yılının ilk 8 ayında okunan kitap sayısı 4968’dir. Okunan kitap sayısı bir yıla karşılık sekiz ayda 3,8 katı oranında artmıştır.

Eğitim – Öğretim yılında kız voleybol takımı ile ilgili herhangi bir derece elde edilememişken, eğitim öğretim yılında Bozyazı Anadolu Lisesi Kız Voleybol Takımı il 3.‘sü olmuştur. Yine aynı şekilde Eğitim – Öğretim yılında küçük erkekler voleybol takımı ile ilgili herhangi bir derece elde edilememişken, Eğitim – Öğretim yılında Şehit Murat NAMDAR Ortaokulu Küçük Erkekler Voleybol Takımı il 1.’si ve bölge 2.’si olmuştur.

eğitim – öğretim yılında ilçemizde 202 öğrenci tarafından 130 proje hazırlanmıştır. İlçemizdeki proje hazırlayan öğrencilerin toplam öğrencilere oranı %3,67’dir eğitim – öğretim yılında ilçemizde 308 öğrenci tarafından 186 proje hazırlanmıştır. İlçemizdeki proje hazırlayan öğrencilerin toplam öğrencilere oranı %5,64’dür. Ayrıca ulusal yarışmalarda eğitim – öğretim yılında ilçemizde ödül alan öğrenci yok iken eğitim – öğretim yılında 2 öğrencimiz ödül almıştır.

Ödül Yönergesinde kurum yöneticisi ve öğretmenin ölçütleri, 1. Kişisel Gelişimi, 2. Öğrencinin Öğretimine Katkısı ve 3. Okul Kültürüne Yaptığı Katkı ile belirlenmiştir.

eğitim öğretim yılında doktora, yüksek lisans veya 2. üniversite eğitimini tamamlayan / devam eden okul yöneticisi ve öğretmen sayısı: eğitim öğretim yılında doktora, yüksek lisans veya 2. üniversite eğitimini tamamlayan / devam eden okul yöneticisi ve öğretmen sayısı: 15 %50 oranında bir artış vardır.

eğitim öğretim yılında ulusal yarışmalarda görev alan okul yöneticisi ve öğretmen sayısı: eğitim öğretim yılında ulusal yarışmalarda görev alan okul yöneticisi ve öğretmen sayısı: 40 %66,66 oranında bir artış vardır.

eğitim öğretim yılında öğrencilere ücretsiz olarak açılan kurs sayısı: eğitim öğretim yılında öğrencilere ücretsiz olarak açılan kurs sayısı: 112 %72,3 oranında bir artış vardır.

Ödül Yönergesinde Veli Ölçütleri 1. Akademik Başarı ve 2. Okul Kültürüne Yaptığı Katkı ile belirlenmiştir.

Veli Ödül Yönergesinin ilke ve esaslarının b şıkkında yer alan “Ödüllerin velilere bugün ve gelecekte değerli olduklarını hissettirmesi “ ve d şıkkında ”Velilere, çocuklarının gelişimi ile ilgili gelişmelere karşı duyarlı olma becerileri kazandırılması ” ilkesinden hareketle öğrencisi başarı gösteren veliler, ödül yönergesi kapsamında değerlendirilmişlerdir.

eğitim-öğretim yılında ilçemizdeki okullarda yapılan veli toplantılarına katılan veli sayısı: eğitim-öğretim yılında ilçemizdeki okullarda yapılan veli toplantılarına katılan veli sayısı: 3758 %17,07oranında bir artış vardır.

Özetle, Eğitim – Öğretim yılında ilçemizde uygulamaya başladığımız Ödül Yönergesi, 1- Yönetici – Öğretmen, Veli ve Öğrenci olmak üzere tüm okul paydaşlarını kapsamaktadır. 2- Değerlendirme belgeye dayalı olduğu için güvenilirliği yüksek, 3- Okul öncesi öğrencilerinden lise öğrencilerine kadar tüm öğrencileri değerlendirecek ölçütlere sahip olduğu için adil, 4- Sonuçları açısından zayıf yönü, kuvvetli yöne, tehditleri ise fırsata dönüştürecek bir uygulamaya sahiptir.