Sağlık Kabinlerinin Açılması ve İşleyişi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. KADEME E ANTRENÖRLÜĞÜ İÇİN
Advertisements

EVDE BAKIM HİZMETLERİ SUNUMU HAKKINDA TEBLİĞ
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
KOCAELİ İLİ GÖLCÜK SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARI
T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TEDAVİ İŞLEMLERİ.
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANMAK İÇİN KİM NEREYE BAŞVURUR?
ÇEVRE SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER
* Psiko-teknik değerlendirme ; sürücülerin sahip oldukları güvenli araç kullanmalarını sağlayan zihinsel ve psikomotor yetenek düzeylerinin; bu yetenek.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÜREME SAĞLIĞI ALANINDA
LABORATUVARLAR VE MÜESSESELER
HASTANIN TRANSFERİ Giriş : Acil Serviste ilk müdahalesi yapılan ve acil servisten, hastane içindeki bir başka birime veya hastane dışında bir sağlık kurumuna.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
EVDE BAKIM HİZMETLERİ SUNUMU HAKKINDA YÖNETMELİK
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
Dr.Leman KARAAĞAÇ ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Amaç ve kazanımlar 13 Aralık öncesi yapılması gerekenler Geçiş süreci ve sonrası İyi bir yazılımdan beklentilerimiz MED Yazlım hakkında bilgi MEDAHBS yazılımının.
SEÇİM SİYASETÇİNİN EN SİHİRLİ SÖZÜ SİYASETÇİNİN EN SİHİRLİ SÖZÜ SİYASETİN HARMAN YERİ SİYASETİN HARMAN YERİ BÜTÜN EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALACAĞIMIZ.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YÜRÜTÜLEN VE PLANLANAN PROJELER.
İşyeri Hekimleri Toplantısı ATO İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
HEMŞİRE NE YAPAR?.
ACİL SERVİS HİZMETLERİNDE ADLİ RAPOR UYGULAMALARI MODEL FORM ÖNERİSİ
ERZURUM AŞKALE YENİKÖY İLKOKULU/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMET ADIİSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1Öğrenci Kayıt.
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Kamu Hizmet Standartları Strateji Geliştirme Birimi
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI LİSELERİMİZİN DÖNEM İSTATİSTİKİ VERİLERİ.
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
ACIGÖL ATATÜRK İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OSGB İŞ VE İŞLEMLERİ
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI Uzm. Bio. Şenol YILMAZ
İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ STAJ SEMİNERİ 09/05/2012.
Müdahale Ekipmanları Acil Çantası Diş Hekimleri için.
Yıllı SODES Uygulama Süreci
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
6. ORTAK SINAVLARA GİRİŞ YERİ a. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8 inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
ÇEVREMİZDEKİ RESMİ KURUMLAR
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
EVDE BAKIM HİZMETLERİ YASAL DURUM. Evde Bakım Nedir G erek teşhis ve tedavi sonrası bakım sürecinde, kronik bir hastalığın takibinde, gerekse herhangi.
992 SAYILI KANUN KAPSAMINDA BULUNAN TIBBİ TAHLİL LABORATUARLARI DENETİM FORMU.
T.C. HALİLİYE KAYMAKAMLIĞI Profilo İlkokulu Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU.
T.C. HALİLİYE KAYMAKAMLIĞI Profilo İlkokulu Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU.
Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi.
İŞ GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN YAPILMASI GEREKLİ KONTROLLER DÜZENLENECEK BELGE FORM ve RAPORLAR FİRMA ADI.
YENİ YÖNETMELİKLE GELEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
KULLANILMIŞ ALETLERİN STERİLİZASYONA HAZIRLANMASI: Aletlerin sterilizasyon öncesi yıkanması, sterilizasyonun en önemli aşamasıdır. Temizlenemeyen hiçbir.
ECZA DEPOLARI HAKKINDAKİ KANUN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Sağlık Kabinlerinin Açılması ve İşleyişi GENELGE 1997-3

Mesleklerini serbest olarak icra etmek hak ve yetkisine sahip ebe, hemşire ve sağlık memurları Genelgede belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde sağlık kabini açıp işletebilirler.

ORTAKLIK Ebe, hemşire ve sağlık memurları tek başlarına veya yalnızca söz konusu hak ve yetkiye sahip meslektaşları ile ortaklık halinde, sağlık kabini açabilirler.

BAŞVURU İl Sağlık Müdürlüğü’ne, sağlık kabininin bulunduğu yerleşim yerindeki sağlık ocağı (İlçe Sağlık Müdürlükleri) aracılığı ile yapılır.

BAŞVURU DOSYASINDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER Sağlık kabini açma hak ve yetkisine sahip kişinin dilekçesi, Noter onaylı diploma örneği Noter onaylı nüfus kağıdı örneği, 4 adet vesikalık fotoğraf, İkametgah belgesi, İlçe Sağlık Müdürlüğünce onaylanmış kroki,

Sağlık kabininde bulundurulacak tıbbi malzeme listesi (Ek-4) Sağlık kabininde verilecek hizmetlerin listesi (Ek-5) Uygun olup olmadığına dair ön denetim raporu, Vergi levhası, Tıbbi atık sözleşmesi,Fotoğraf !

Sağlık kabini işletilmesinin uygun olduğu durumlarda İl Sağlık Müdürlüğünce Sağlık Kabini İşletme Uygunluk Belgesi düzenlenir. Sağlık kabininin ortaklık halinde açılmak istenmesi durumunda ayrıca, Sağlık Kabini Mesul Müdürlük Belgesi düzenlenir. Sağlık Kabininde mesleğini serbest olarak icra edecek başvuru sahibine ve ortaklara ayrı ayrı olmak üzere Çalışma Uygunluk Belgesi düzenlenir.

Sağlık kabinlerinde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylanmış denetim defteri ve protokol defterinin bulundurulması zorunludur. Asgari fiyat tarifesi ve benzeri diğer düzenlemeler İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile belirlenir.

DENETİMLERİ VE KAPATILMASI Olağan denetimler İl Sağlık Müdürlüğünce yetkilendirilmiş İlçe Sağlık Müdürlüklerince yılda 3 kez yapılır. Tespit edilen eksikliklerin tamamlanması için uygun süre tanınır. Tanınan süre sonunda eksikliklerin giderilmediğinin tespiti halinde, Sağlık Kabini Valilik Onayı ile süreli veya süresiz olarak kapatılır. İşyeri sahipleri tarafından Sağlık Kabininin faaliyetine son verilmek istenmesi halinde, dilekçe ve belgeler ile birlikte bildirimde bulunması zorunludur.

EK 4-SAĞLIK KABİNLERİNDE BULUNDURULABİLECEK TIBBİ MALZEMELER LİSTESİ Pansuman Malzemeleri Cerrahi Aletler ve Malzemeler Pens, Penset vs. Kuru hava sterilizatörü Tromel Küçük buzdolabı Kapaklı küvet (çeşitli boyda) İlaç dolabı Pansuman masası veya arabası Paravan Sünnet için kullanılacak malzemeler Tansiyon aleti Steteskop Ambu cihazı Oksijen tüpü ve maskesi Gebe steteskopu Hemoglobinometre (yalnızca gebe izlem için)

EK-5 SAĞLIK KABİNLERİNDE SUNULABİLECEK HİZMETLER LİSTESİ Her türlü pansuman ve küçük cerrahi müdahale Her türlü enjeksiyon (İ.M. İ.V. Subkutan, İ. Dermal) Serum takılması Sünnet Kulak lavajı Acil yardım uygulamaları Gebelik testi Hemoglobin ölçümü (Gebe izlemde kullanılmak üzere) Gebe izlem Bebek ve çocuk izlem Doğum (Evde müdahale) Evde hasta bakım hizmetleri

EK-6 :SAĞLIK KABİNLERİNDE BULUNDURULABİLECEK İLAÇLAR LİSTESİ Antiallerjik ilaçlar Kortizon türevi ilaçlar (Antiallerjik amaçla kullanılmak üzere) Adrenalin Atropin Analjezikler (Ağrı kesiciler) Lokal anestezikler Metherjin

İLÇELERE GÖRE SAĞLIK KABİNLERİ OSMANGAZİ 14 YILDIRIM 10 İNEGÖL 6 NİLÜFER 4 MUDANYA 1 İZNİK 1 GEMLİK 1 GÜRSU 1 M.K.PAŞA 1 ORHANGAZİ 1 TOPLAM 40 ADET SAĞLIK KABİNİ