Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KULLANILMIŞ ALETLERİN STERİLİZASYONA HAZIRLANMASI: Aletlerin sterilizasyon öncesi yıkanması, sterilizasyonun en önemli aşamasıdır. Temizlenemeyen hiçbir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KULLANILMIŞ ALETLERİN STERİLİZASYONA HAZIRLANMASI: Aletlerin sterilizasyon öncesi yıkanması, sterilizasyonun en önemli aşamasıdır. Temizlenemeyen hiçbir."— Sunum transkripti:

1 KULLANILMIŞ ALETLERİN STERİLİZASYONA HAZIRLANMASI: Aletlerin sterilizasyon öncesi yıkanması, sterilizasyonun en önemli aşamasıdır. Temizlenemeyen hiçbir malzeme steril edilemez.

2 STERİLİZASYON Metal ve plastik malzemeler düzenli ve dikkatli bir şekilde diğer aletlerden ayrılmalı, özel yıkama kapları içerisinde toplanarak temizleme işlemine geçilmelidir Uygun temizleme, dezenfeksiyon ve sterilizasyon prosedürleri uygulanarak setlerin erken yıpranması önlenmelidir.

3 Hasta Kontrollü Analjezi / Ağrı Kesici (HKA) Cihazı Burada hastaya verilen bir buton ile ağrısı arttığı zaman kendisi ağrı kesiciyi doğrudan alma şansına sahiptir. Bu cihaz ile hasta ağrısını kendisi kontrol etmekte, ilacını gerektiği anda zaman kaybetmeden kendisi almaktadır.

4 CİHAZIN ÖZELLİKLERİ Bu işlem ağrı pompası adı verilen bir cihaz yardımıyla gerçekleştirilir. Bu cihazın haznesine belirli miktar serum içinde ağrı kesici ilaç konur. Cihazdan çıkan bir düğme hastanın eline verilir Hasta ağrı hissettiği anda bu düğmeye basarak içinde ağrı kesici ilaç bulunan serumun damar yolundan verilmesini sağlar.

5

6

7


"KULLANILMIŞ ALETLERİN STERİLİZASYONA HAZIRLANMASI: Aletlerin sterilizasyon öncesi yıkanması, sterilizasyonun en önemli aşamasıdır. Temizlenemeyen hiçbir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları