 Doğal afetler gerçekleştiğinde kamu kurum ve kuruluşlar olarak çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.  Bu çalışmalardan bir kısmı afet gerçekleştiği andan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

OLAY KOMUTA SİSTEMİ (OKS)
Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Kanun No : 5018 Kabul Tarihi : 10/12/2003 Değişiklik.
Denetim Planının Hazırlanması
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Türkiye Afet Müdahale Planı
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü
İSTAMP (İstanbul Afet Müdahale Planı)
YEREL DÜZEY HİZMET GRUBU OPERASYON PLANLARININ HAZIRLANMASI
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
2010 Yılı Boyabat Organize Sanayi Bölgesi Faaliyet Raporu.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
TSK TIBBİ KBRN SAVUNMASI Dr.Hv.Tbp.Bnb.Sermet SEZİGEN
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
Ücretli Çalışan ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Ankara Bölgesel Kurultayı Hazırlık Toplantısı 13 Haziran 2009 Gündem 1- Kurultay Sunuşu 2-
RİSKLERİN TESPİT EDİLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
SANAL DEVLET.
PROJE VE YAPIM İŞLERİ.
PROJE VE YAPIM İŞLERİ.
İSTAMP Haberleşme HG ve Ana Çözüm Ortağı Planı (GÜN/AY/2014) DİKKAT: Her slayttın altında ki metin kutusunda ki açıklamalara uygun olarak slaytları.
İSTAMP Destek Çözüm Ortağı Planı (GÜN/AY/2014) Haberleşme HG DİKKAT: Her slayttın altında ki metin kutusunda ki açıklamalara uygun.
AFET VE ACİL DURUM HABERLEŞME HİZMET GRUBU
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI VE KBRN HİZMET GRUBU PLANI
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİ
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
PROJE ve YAPIM İŞLERİNDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1.
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
TURNUVALARA KATILIM İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ.  Kurum/Kuruluşlar tarafından ilan edilen sportif faaliyetler değerlendirilir.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
AİLE YARDIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI Aralık, 2015
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
YASALARDA ve YASA YAPIMINDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 1. İklim değişikliğine uyum (negatif/pozitif uyum) Yasa içeriklerinde iklim değişikliği Milletvekilleri.
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
ULUSLARARASI AFET VE ACİL TIP KONGRESİ 2016
AÇIK OTURUM: SGK UYGULAMALARI
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ
VERGİ USUL KANUNU Vergi İdaresi ve Teşkilatı
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

 Doğal afetler gerçekleştiğinde kamu kurum ve kuruluşlar olarak çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.  Bu çalışmalardan bir kısmı afet gerçekleştiği andan itibaren, bir kısmı ise arama-kurtarma çalışmaları bittikten sonra gerçekleşir.  Arama-kurtarma çalışmalarından sonra gerçekleştirilen çalışmalardan birisi de zarar tespit çalışmalarıdır.  Bu çalışmaların koordineli bir şekilde gerçekleştirilmesi için Defterdarlık başkanlığında 15 destek çözüm ortağı toplanarak bir hizmet grubu çalıştayı gerçekleştirilmektedir. 1

AFET VE ACİL DURUM MÜDAHALE HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ MADDE 24: Zarar tespit hizmetleri için Maliye Bakanlığı, tarafından ulusal düzeyde hazırlık yapılır. MADDE 27: Maliye Bakanlığı, zarar tespit hizmet grubu ana çözüm ortağıdır. İlgili kurum ve kuruluşların katkısıyla afet ve acil durumların sebep olduğu zararların mali ve iktisadi boyutunun tespitinden sorumludur. MADDE 28 : (18) Afet sonrası, Maliye Bakanlığı tarafından mali analiz raporu hazırlanır 2

 Zarar tespit çalışmaları için Defterdarlık başkanlığında 15 destek çözüm ortağı toplanmaktadır. Bunlar şöyledir: ZARAR TESPİT HİZMET GRUBU Elazığ Defterdarlığı 1.Bil.San.ve Tek.İl.Müd. 2.SGK İl Müdürlüğü 3.FEDAŞ 4.Gıda Tar.ve Hay.İl.Müd. 5. Fırat Kalkınma Ajansı GRUP BAŞKANI6.Ticaret İl Müdürlüğü Elazığ Defterdarı Erdoğan YILDIRANER 7.Sağlık İl Müdürlüğü 8.Kültür Müdürlüğü 9.Çevre ve Şeh.İl.Müd. 10. TCDD Gar Müd. 11.AKSAdoğalgaz 12.DSİ 13.Telekom Müd. 14.TCK 8. Bölge Müd. 15.Milli Eğt.Müdürlüğü 3

 Doğal afet gerçekleştikten 72 saat sonra, zarar tespit hizmet grubu çalışmalarına başlar.  Bu çalışmalar için destek çözüm ortaklarının her birinden 3’er personel görevlendirilir.  Zarar tespit hizmet grubu 24 saat çalışma prensipli olmak üzere 3 vardiya halinde çalışır. 4

TAŞINIR TAŞINMAZ TARIM ARAZİSİ ALYAPI-ÜSTYAPI DİĞERLERİ Ticari-Sınai İşletmeler Diğerleri 5

6  Afet sonrası zarar tespit çalışma gruplarının çalışma aşamaları şöyledir: a)Toplanma b)Zarar Tespit Hizmet grubu sekreteryasının oluşturulması c)İlk durum zarar tespiti ve raporlama d)Görev yerine intikal ve zarar tespit çalışmaları e)Haberleşme sistemleri f)Raporlama usulleri

7  Afet meydana geldikten sonra hizmet grubunda görevli ana çözüm ortağı olan Defterdarlık görevli personelleri çağrı beklemeksizin toplanma merkezi olarak belirlenen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde veya Defterdarlık Hizmet Binası bahçesinde toplanacaktır.  Ana çözüm ortağı personelleri toplandıktan sonra hizmet grubunda görevli destek çözüm ortağı personellerin organize edilmesi sağlanacaktır.

8  İntikali sağlanan hizmet grubunun kalıcı sekretarya konteyneri kuruluncaya kadar geçici olarak konuşlanma bölgesinde sekretarya için çalışma alanı düzenlenir.  Hizmet grubunun hem merkez hem de saha ile irtibatını sağlayıp gerekli raporları almak, derlemek ve göndermekten sorumlu olacak hizmet grubu personelinden oluşturulacaktır.

9  Afet meydana geldikten sonra hizmet gruplarının konuşlanma alanına gelmesiyle birlikte ekiplerin idari personelleri içerisinden seçilen veri giriş personeli ilk durum tespitini yapmak için kayıt tutmaya başlar.  Raporlama usullerinde tanımlanan vardiyalı saatlik, günlük, haftalık ve aylık periyotlarla raporların ilgili hizmet gruplarına gönderilmesinin takiplerini yapar.

10  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde veya Defterdarlık Hizmet Binası bahçesinde toplandıktan sonra ekip ve ekipmanların zarar tespit çalışmalarının yapılacağı alanlara intikali sağlanacaktır.  İhtiyaç duyulduğu takdirde Nakliye Hizmet grubundan konuyla ilgili destek alınacaktır.  Hizmet Grubunda görev alan personellerin görev yerine intikali sonrasında plana uygun olarak müdahale çalışmalarına başlanır.

11  Zarar Tespit Hizmet Grubu haberleşme sistemi olarak öncelikle GSM hatları kullanılacaktır.  Eğer GSM hatları elverişli değilse telsiz sistemi kullanılacaktır.  Doküman bilgileri için de öncelikle üzerinden haberleşme sağlanılacaktır.  Eğer internet hatları elverişli değil ise faks ile haberleşme sağlanılacaktır.  Faks ile de haberleşme sağlanamazsa, kurye ile haberleşme sağlanılacaktır

12  Zarar tespit hizmet grubunda bilgi akışı ile ilgilenecek bir personel görevlendirilmesi gerekmektedir.  Bu personel diğer ekiplerle de koordineli bir şekilde çalışabilecek niteliğe sahip olmalıdır.  Bu bilgi akışı ve koordineli çalışmalar sonrasında zarar tespit raporu tamamlanır.

13  Yapı denetimini arttırmak  Doğal afet sonrası kayıpların telafi edilmesi için, daha öncesinde yapılabilecek sigortaları özendirmek.. (örn: dask, zds, targem, işyeri sigortası)  Toplumu doğal afetlerin öncesinde ve sonrasında yapılabilecekler hakkında bilgilendirmek, bilinçlendirmek.  Kamu spotlarını çoğaltmak  Doğal afetler olmadan önce hizmet grupları ile sık sık toplantılar yapmak