ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

İlkim Yiğit Gen.Mdr.Yrd..
METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ VE UYGULAMADA YAŞANAN SIKINTILAR
4 YILLIK SÜREÇTE TOPLAMA AYIRMA TESİSLERİNİN ROLÜ
ODUNPAZARI GERİ KAZANIM PROJESİ
ORMAN KADASTRO KOMİSYONLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ATIK AMBALAJ BİLDİRİMİ
Ülkemizde Ambalaj Atığı Yönetimi
AEEE PİLOT PROJE UYGULAMA TASLAK ÖNERİSİ
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi
AMBALAJ VE GERİ DÖNÜŞÜM
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
MEVZUAT Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının.
İÇERİK 2  Yasal Yükümlülükler  Görünürlük Faaliyetleri  Görünürlük Araçları  SERKA Logosu  Görünürlük Kurallarına Riayet  Görünürlük.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
Belgelendirme Usul ve Esasları Eğitimi
AMBALAJ ATIK YÖNETİMİ Kocaeli Sanayi Odası.
Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği (Üretici Sorumluluğu)
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU İKİNCİL MEVZUAT
T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
SARIYER BELEDİYESİ ATIK YÖNETİMİ
Ambalaj Atığı Yönetiminde Ekonomik Enstrümanlar
Ambalaj Atıkları Bildirim, Belgelendirme Usul ve Esasları
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
AMBALAJ ATIKLARI YÖNETİMİ EĞİTİMİ.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
PLASTiK MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
Badminton Federasyonu Sponsorluk Teklifi “Badminton Federasyonu Ana Sponsorluk” İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun Geri Dönüşü-Sponsor hakları: Badminton.
TÜRKİYE KİMYA PETROL LASTİK VE PLASTİK SANAYİ İŞVERENLERİ SENDİKASI Cem KILINÇ Çevre Mühendisi Kasım 2008 Ankara.
Badminton Federasyonu Örnek Sponsorluk Teklifi “ 81 ilde 1500 Spor Salonlu Okulda Sponsor’un adı ile Badminton Spor Okulları” İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
OSB’LERİN ÇEVRE SORUNLARINA GENEL BAKIŞ
KOMPOZiT MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını.
GERi DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU
Sanayide Ambalaj Atık Yönetimi Çevre ve Orman Bakanlığı
Kıyı ve kumsallarımızda günübirlik tesis düzenlemeleri Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi İztuzu kumsalı İlandan önce İlandan sonra
Sanayide Ambalaj Atık Yönetimi Zeki TERZİOĞLU Ziraat Mühendisi Çevre ve Orman Bakanlığı İSKENDERUN OSB 02 Aralık HATAY.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
İLLER BANKASI.
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
ÇİĞLİ BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI VE GERİ KAZANIM
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
TÜRKİYE’DE ATIK YÖNETİMİ İLE GERİ DÖNÜŞÜM
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
ARITILMIŞ EVSEL ATIKSULARIN YENİDEN KULLANIMI PROJESİ
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği
ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ. 2 ÇEVRE A) Atık Yönetimi  Atık Koordinasyon Merkezi B) Çevresel Kirliliğin Önlenmesi ve Bertarafı  Görüntü Kirliliği.
Ambalajların Üzerindeki İşaretlerin Anlamları
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.
KÜSİ Bursa İl Temsilcisi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi TAIEX BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI “Ambalaj Atıkları Yönetimi ve Mevzuat Uygulamaları” 04 Mart 2010 ESKİŞEHİR

ÇEVKO (1991- …) Sanayi sorumluluğunu yerine getirmek üzere önde gelen 14 sanayi kuruluşu tarafından kuruldu (1991). Kar amacı gütmeyen, gönüllülük esasına göre kurulmuş bir vakıf. Amacı: Sanayi, yerel yönetim ve tüketicilerin katılımları ile sürdürülebilir bir ambalaj atığı geri kazanım sisteminin kurulması.

Yetkilendirilmiş Kuruluş ÇEVKO Yükümlülüğü olan ekonomik işletmeleri temsil eder, Kar amacı gütmez, Tüm ambalaj cinslerinin geri kazanımı için yetkilendirilmiştir.

Yetki Belgesi

Yetkilendirilmiş Kuruluş ÇEVKO (2009) Bugün, Yetkilendirilmiş Kuruluş ÇEVKO sistemine dahil piyasaya süren firma sayısı 995 olmuştur. 78 Belediye ile sözleşmeler yapılmıştır ve bu bölgelerde kaynağında ayrı toplama uygulamaları devam etmektedir.

Yetkilendirilmiş Kuruluş ÇEVKO Yerel Yönetimler Çalışma Esasları Yetkilendirilmiş kuruluşlar kaynağında ayrı toplama sistemine, yükümlü oldukları geri kazanılacak malzeme miktarlarıyla orantılı bir destek mekanizması oluşturmalıdır. Belediye-yetkilendirilmiş kuruluş-lisanslı geri kazanım kuruluşları arasında yönetmeliğe uygun sözleşmeler yapılmalıdır.

Yetkilendirilmiş Kuruluş ÇEVKO Yerel Yönetimler Çalışma Esasları Oluşturulan sisteme tüketicinin yüksek oranda katılımının sağlanabilmesi amacıyla yapılacak çalışmalara belediyeler katkıda bulunmalı ve bunun için gerekli tedbirleri almalıdır.

Geri Kazanım Modeli ÇEVKO (Yetkilendirilmiş Kuruluş) Tüketiciler Ticarethaneler Kamu kurum ve kuruluşları Fabrika, tesis ve işletmeler AYRILMIŞ AMBALAJ ATIĞI ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI BELEDİYE LİSANSLI TOPLAMA/AYIRMA FİRMASI GERİ DÖNÜŞÜM FİRMASI TÜRLERİNE GÖRE AYRILMIŞ MALZEME MALZEME BEDELİ ÇEVKO (Yetkilendirilmiş Kuruluş) BELGELEN DİRME LİSANS İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU EKONOMİK İŞLETME YEŞİL NOKTA BEYAN VERME SORUMLULUK DEVRİ YEŞİL NOKTA BEDELİ BELGELENDİRME YETKİ VERME SÖZLEŞME

Yetkilendirilmiş Kuruluş Desteği Belediyelerle işbirliği içinde Ambalaj Atıkları Yönetim Planlarını hazırlar. Tanıtım, bilgilendirme ve eğitim malzemelerini (afiş, broşür, eğitim filmi v.b.) sağlar. Geri kazanım araçlarının amacına uygun şekilde giydirilmesini sağlar.

Yetkilendirilmiş Kuruluş Desteği Tanıtım ve bilgilendirme ekipleri oluşturur. Başlangıçta toplama torbası ve uygulama boyunca geri kazanım kumbarası temininde destek verir. Belgelendirilmiş malzemenin miktarı ve cinsine göre maddi katkıda bulunur.

YK-Belediyeler-Lisanslı Firma Sözleşmeleri Belediye kaynağında ayrı toplama ve ayırmayı üstlenecek uygun firmayı belirler. Belediye - yetkilendirilmiş kuruluş – yüklenici firma arasında sözleşme yapılır.

Eğitim ve Bilgilendirme Faaliyetleri Tanıtım ve bilgilendirme ekipleri Okul eğitim çalışmaları Eğiticilerin eğitimi Tiyatro Site ve grup toplantıları

Tanıtım ve Bilgilendirme Ekibi

Okul Eğitim Çalışmaları

Okul Eğitim Kitapları

Eğiticilerin Eğitimi

Eğitim Seti

Tiyatro

Site ve Grup Toplantıları

Mevcut Kaynağında Ayrı Toplama Uygulamaları HALEN 78 BELEDİYE SINIRLARI DAHİLİNDE, 61 TAT LİSANSLI FİRMA İŞBİRLİĞİ İLE UYGULAMALAR DEVAM EDİYOR UYGULAMA KAPSAMINDAKİ KONUT SAYISI 2.172.073 KONUT, NÜFUS 7.336.325 KİŞİ. SADECE KONUT, OKUL, KAMU KURUMU TOPLAMA MİKTARI YAKLAŞIK 151.000 TON

Konut Sayısı Gelişimi

Nüfus Gelişimi

Uygulama Bölgeleri

2009 Yılı Kaynağında Ayrı Toplanan Malzeme Kompozisyonu

Geri Kazanım Kumbarası 365 ADET TESLİM EDİLDİ.

Geri Kazanım Konteyneri 1.740 ADET TESLİM EDİLDİ.

İç Mekan Geri Kazanım Kutusu 28.975 ADET TESLİM EDİLDİ.

Cam Ambalaj Atığı Kumbarası 572 ADET TESLİM EDİLDİ.

Tanıtım ve Bilgilendirme 4.178 KİŞİ/GÜN BİLGİLENDİRME DESTEĞİ VERİLDİ. (700.000 KONUT) (2009)

Tanıtım ve Bilgilendirme

Bilgilendirme Stickerı

Bilgilendirme Broşürü

Afiş Uygulaması

Toplama Araçları

Toplama Araçları

Toplama Araçları

Billboard Uygulaması

Billboard Uygulaması

Raket Pano Uygulaması

Ücretsiz Danışma Hattı Teşekkürler… Ücretsiz Danışma Hattı 0 800 261 64 10 www.cevko.org.tr