ECEABAT.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sorular ve Cevaplar.
Advertisements

Jean Lurcat Lisesi.
COPERT 4 Eğitimi 3. Faaliyet Verileri – Başlangıç Rehberi.
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
ODTU.
İÇİNDEKİLER Önsöz Şirket Profili Çalışma Alanlarımız
Özyavru Elektrik İdari Binası
EUROMAR.
Proje Şube Müdürlüğü.
SEM MÜHENDİSLİK & MİMARLIK tel: www. semmuhendislik
Mohammed IV Futbol Akademisi. Proje Yeri: FasFas Proje Ofisi: Groupe 3 Architectes, SaléGroupe 3 ArchitectesSalé İşveren: Association Mohammed VI de.
T.C ADANA VALİLİĞİ Yüreğir Kaymakamlığı
Bİlİyor musunuz? Bİnanizin yapi kullanim İznİ
Santa Fe, New Mexico. 130 yıllık bir muamma yılda yaklaşık ziyaretçiyi hayretler içinde bırakıyor. Söz konusu mekan: Loretto kilisesi.
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
ATALET(EYLEMSİZLİK) MOMENTİ
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
COĞRAFİ BÖLGELER.
Kıyılarıyla Avrupa ve Asya’yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok.
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
İnsan Kaynakları Planlaması
KENTSEL MEKAN ANALİZLERİ
YAPI ÜRETİM SÜRECİNDE ZEMİN UYGULAMALARI SUNUMU
T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
Prof. Dr. Turgay ONARGAN Prof. Dr. C. Okay AKSOY MTS 3022 TÜNEL AÇMA
Hastane Odaklı Enerji Verimliliği Uygulamaları
Sergileme ve Saha Aktiviteleri
ATC Araç Takip Sistemleri
TURYAP İSTANBUL , BEYKOZ- RİVA 146 DÖNÜM KONUT ARSASI
SİTE GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI İLE MACRO GÖBEK BÖLGESİNE KAMERA SİSTEMLERİ KURULDU 24 SAAT KAYIT ALTINA ALINDI.
OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
rojelendirme esasları
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SU YALITIMININ
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
Projelerin inşaat ihalesine hazır duruma getirilmesini sağlamak, yatırımcı kuruluşlardan gelen projelerin tetkik ve tasdik işlemlerini yürütmek, devam.
TEKSTİLKENT TİCARET MERKEZİ ESENLER- İSTANBUL
Prof. Dr. Turgay ONARGAN Prof. Dr. C. Okay AKSOY
KEDİ EVİ Dizayn: Yuli Weston.
Ataşehir Rotary Dönemi Tanıtım Sunumu
Adı ve Soyadı: EMRE BALCI Konu: TRAVERTENLER VE MAKET YAPIMI
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Kayapınar Belediyesi. Proje Yeri: DiyarbakırDiyarbakır Proje Ofisi: Atabaş MimarlıkAtabaş Mimarlık Tasarım Ekibi: Kadri Atabaş, İdris Kırman, Oğuz Cavlak,Miraç.
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
ÇANAKKALE.
İŞLETMELERİN KURULUŞU
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
PATENT SINIFLANDIRMASI VE PATENT İSTATİSTİKLERİ M. KAAN DERİCİOĞLU.
BÖLÜM 2 ARAÇ SINIFLANDIRMA
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
YAZILIM ÖLÇÜMÜ Yazılım mühendisliği, yazılım ürününü oluşturmaya, mühendislik yaklaşımı uygulamakla ilgili olan teknikler toplamını tanımlamak için kullanılan.
Şeref Alpago İnşaat Mühendisi
YALIN YÖNETİM YALIN SAĞLIK.
AZAMİ UZUNLUKLAR -Otobüs dışındaki motorlu araçlarda: 12.00m -Römorklarda : m. -İki dingilli otobüslerde : m.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
MODA TASARIMCILIĞI.
Bayburt organize sanayi bölgesi
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SUNUSU
GENÇLERDE UYUM.
ARALIK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İŞİN ADI: Nizip İlçesi Yağmursuyu Projesi Uygulama Projesi İDARE: Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü TARİH: 2015 ( 2 ay) İŞİN.
Temel planlama elemanları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İZODER Ses Yalıtımı Komisyonu Başkan Yardımcısı
Sunum transkripti:

ECEABAT

Proje Yeri: Çanakkale, Eceabat Proje Ofisi: Yalın Mimarlık Mimari Proje Ekibi: Ömer Selçuk Baz, Şehri Kaygısız,Ege Battal, Ece Özdür, Cihan Poçan İşveren: T.C. Çanakkale İl Özel İdaresi Elektrik Projesi: Pro Dizayn Elektrik Mekanik Projesi: Moskay Mühendislik Aydınlatma Projesi: ALD Aydınlatma Statik Projesi: Fonksiyon Mühendislik Peyzaj Projesi: Omak Mimarlık Proje Başlangıç Yılı: 2013 Arsa Alanı: 10.000 m² Toplam İnşaat Alanı: 14.479 m2

Yalın Mimarlık tarafından tasarlanan yapı Eceabat'ın güneyinde milli park sınırında yapılması planlanan bir konaklama tesisini içeriyor.

Yapı, programı yaklaşık 700 yatak kapasiteli ve daha çok Türkiye'nin çeşitli illerinden Çanakkale şehitliklerini ziyaret etmek için gelecek farklı yaş gruplarından genç, çocuk ziyaretçiler için planlandı. Programın büyüklüğü, Eceabat ölçeği ve Milli Park, Çanakkale Boğazı, deniz ilişkisi gözetilerek parçalı ve farklı fragmanlardan oluşan bir yapı oluşturma yolu benimsendi.

Alanın önünde geçmesi planlanan karayoluna mesafe koyarak büyük bir park, yeşil alan oluşturuldu. Böylece yapı önünde çözülmesi önerilen otobüs parkları yapının güney kısmında çözümlenerek 25 m genişliğinde 130 m uzunluğunda yapı boşlukları ve iç sokak ile ilişkili bir park elde edilmiş oldu. Yapı yayılı bir giriş katı, giriş katı işlevlerini birbirine bağlayan bir iç sokak ve bu iç sokak ile ilişkili birbirinden hem bağımsız hem bağımlı çalışabilecek 4 yatak bloğundan oluşturuldu.

Proje kapsamında üretilen kurgu ağırlık - hafiflik zemine oturma, taşıma-taşınma prensiplerini ifade edebilecek bir dil kurmak üzerine gelişti. Bu kurgu doğası gereği mimarlığın yüzyıllar içinde hem Anadolu coğrafyasında hem farklı coğrafyalarda benimsediği, geliştirdiği prensiplerin kullanımını da beraberinde getirdi. Değişen, ölçek ve teknolojiydi elbette. Ölçek ve teknolojinin de bu referansın içinden okunabileceği tutarlı bir durum üretebilmek tasarımın temel hedefi oldu.