Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

BELEDİYELERDE FAALİYET RAPORU
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
MÜLKİ İDARE AMİRLERİNİN KOLLUK KUVVETLERİ ÜZERİNDEKİ DENETİM YETKİSİ
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Kolluğun Parlamenter Gözetimi
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
İç Kontrol Sistemi ve İç Kontrol Standartları
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
XI/EPLO-MI/DEPAFI Xavier INGLEBERT Equipe-projet loi organique du MISILL - Direction de l’évaluation de la performance, et des affaires financières et.
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
Mathieu Zagrodzki Université de Versailles/St-Quentin.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Genel İdari Yapı Ferhan ERGÜN –Maliye Uzmanı
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Strateji Geliştirme Başkanlığı
K alkınma Planlarının Uygulanması ve İzlenmesi Devlet Planlama Teşkilatı Çalışma Grubu
GÜVENLİK SEKTÖRÜNÜN PARLAMENTER GÖZETİMİ: BELÇİKA SİSTEMİ Yapısal ve Yasal Çerçeve.
SUNUŞ KAPSAMI KAMU YÖNETİMİ ANLAYIŞINDAKİ DEĞİŞİM KAMU MALİ YÖNETİMİ GELİŞMELERİ STRATEJİK YÖNETİM ANLAYIŞI DIŞ DENETİMİN ROLÜ.
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
Yerel Önleme ve Güvenlik Planlarının Hazırlığı ve Uygulaması 26 Mart 2013 Serra Titiz İstanbul Pilot Uygulamasından Sorumlu Kıdemli Uzman.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
Performans ve performans ölçümü Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
Mapsec İsveç’te Performans Yönetimi Allan Gustafsson Ankara, 10 Ocak 2005.
T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2009.
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
Verimlilik Programı Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Ofisi
Uluslararası deneyimler, Fransa Visa Paajanen,
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 4 DEA Moldova Kurumsal Çerçeve.
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
11 Kamu Mali Yönetimi Eğitimi Ekonomi ve Maliye Müdürlükleri İle Strateji Geliştirme Başkanlıklarının Konumu 1. Gün, 1. Bölüm Ankara, Şubat - Mart 2007.
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
İdari kesimde yönlendirme sistemi Visa Paajanen.
1 MALİ HİZMET BİRİMLERİ ORGANİZASYON ŞEMASI. Mali Hizmetler Teşkilat Şeması Mali Hizmetler İç kontrol alt birimiStratejik planlama alt birimi Bütçe ve.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ STRATEJİSİ KOORDİNATÖR: R. Bülent TARHAN Başbakanlık Başmüfettişi HAZIRLAYAN : L. Cihan.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
KAMUDA HASSAS GÖREV.
Madde Bağımlılığı Politikası
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Mathieu Zagrodzki UNDP

Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği

Güvenlik Stratejisi Nasıl Analiz Edilir? Hedeflerin belirlenmesi(suç azaltımı, maliyet etkinliği, vatandaş memnuniyeti…) Süreçlerin belirlenmesi (yasal çerçeve, izleme araçları, göstergeler…) Aktörlerin belirlenmesi (İç Güvenlik Kuvvetleri, Hükümet, Parlamento, Komisyonlar…) Kaynakların belirlenmesi (personel…)

İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Fransa’daki Organizasyonu Merkezi sistem İçişleri Bakanlığı’nın kritik rolü Polis: kentsel alanlar, yeminli memur Jandarma: kırsal alanlar, yeminli memur Belediye’ye bağlı polis kuvvetleri: sınırlı yetki (trafik, park, küçük suçlar) personel sayısı (ülke çapında )

Ana Aktörler ve Rolleri

Parlamenter Mekanizma Parlamento (Meclis ve Senato) Uzmanlaşmış Komisyonlar (Hukuk Komisyonu) Bütçe Prosedürü (Bütçe Komisyonu)

Bütçe Prosedürü « Loi Organique Relative aux Lois de Finance » Bütçede preformans bazlı reform Güvenlik Programının alt-programları(veya program): Polis ve Jandarma Strateji, hedefler ve performans göstergeleri (Yıllık Performans Projesi) Polis ve Jandarmanın uygulamaları ile ilgili Senato ve Meclis’in bütçe komisyonlarının oturum düzenlemesi ve değerlendirme raporu hazırlaması 2014 bütçesinde Polis Teşkilatı’nın 5 hedefi, Jandarma Teşkilatı’nın 7 hedefi bulunmakta

Parlamenter Mekanizma Polis TeşkilatıJandarma Teşkilatı Suçun tarafsız (objektif) değerlendirilmesi Suçla mücadelenin iyileştirilmesi Mobil birimlerin kullanımının iyileştirilmesi Yol güvenliğinin artırılması Kaynakların etkili kullanımının sağlanması Ülke güvenliği için askeri operasyonlar Ülke dışı operasyonların iyileştirilmesi

Parlamento Komisyonları Uzmanlaşmış Sürekli Komisyonlar (Meclis ve Senato): « Commissions des Lois » (« Hukuk Komisyonları ») Herhangi bir konuda daha çok bilgi gerektiğinde Hukuk Komisyonları İstihbarat Grupları atayabilir Kamuya açık oturumlar ve raporlama Örnekler: suç istatistikleri ve suç azaltımı

İçişleri Bakanlığı’nın Rolü Bakanlık Stratejisi Bakanlık Personeli ve İç Güvenlik Kuvvetleri Müdürlükleri Özel Çalışma Grupları ve Resmi Raporlar (Beyaz kitaplar) Teftiş Kurulu

İçişleri Bakanlığı’nın Rolü Bakanlık Personeli ve İç Güvenlik Kuvvetleri Genel Müdürlükleri: stratejik vizyon geliştirme, yeni girişimler, güvenlik politikalarının izlenmesi, eylem planlarının başlatılması Özel Çalışma Grupları ve «Beyaz Kitaplar» (« Livres Blancs »): İç Güvenlik Kuvvetleri ve dış uzmanlardan oluşan bir grubun hazırladığı, önerileri de içeren, raporlar (veritabanları, kamu güvenliği…) İdari Teftiş, Polis Teftişi, Jandarma Teftişi: İç Güvenlik Kuvvetleri’nin eylemlerinin ve güvenlik politikalarının değerlendirilmesi (video kameralar, suç istatistikleri...)

Diğer Kurumlar Ulusal Suç ve Ceza Yanıtları Gözlemevi: suç trendleri ve suçların nedenleri ile ilgili yıllık ve özel raporlar Sayıştay («Cour des comptes»): kamu kaynaklarının kullanımı ile ilgili raporlama (örn. Soruşturma birimleri veya güvenlik güçleri yönetimi tarafından kullanılan nakit para) İnsan Hakları Kurulu(«Défenseur des Droits»): İç Güvenlik Kuvvetleri tarafından yapılan medeni hak ihlalleri ile ilgili raporlama (örn. Kimlik kontrolleri)

İç Güvenlik Stratejilerinin Tanıtımı

Birden çok Bakanlığın dahil olduğu Eylem Planı

Suç Önleme için Bakanlıklararası Komite Başbakan, İçişleri, Savunma, Adalet, Eğitim, Sağlık, Sosyal Politikalar, Ulaştırma, Denizaşırı Topraklar ve Gençlik Bakanlarının yer aldığı bir komite Hükümetin önleme politikalarının yürütülmesi ve koordinasyonu, Önleme Fonu aracılığıyla kaynakların tahsis edilmesi Yöntemsel bir rehber ve eylemleri içeren üç yıllık Eylem Planı Üç öncelik: Çocuk suçları, mağdur kişilere destek ve aile içi şiddetin önlenmesi, kamu huzurunun iyileştirilmesi

Valilerin ve Yerel Güvenlik Konseyleri’nin Rolü

Yerel Düzeyde İç Güvenlik Yapısı Vali Polis Kamu Güvenliği/Emniyet Müdürlüğü Jandarma « Groupement »

Ulusal Stratejilerin Yerel Düzeyde Uygulanması İl (« Départemental ») Güvenlik Hedefleri ve Vali’nin (« Préfet ») Görevleri Güvenlik Komitesi (Emniyet, Jandarma, Gümrük, Vergi Hizmeti, Eğitimden sorumlu yetkililer): İç Güvenlik Yerel Yürütme Komitesi Yerel Güvenlik Konseyi(Vali, Savcı, Kent Konseyi, Polis ve Jandarma, Okullar, Hapishane, Toplu Konut, Ulaştırma ve STK’lar): Önleme Eylemleri Yerel Yürütme Komitesi

Güvenlik Stratejileri Nasıl Oluşturulur ve Uygulanır?

İçişleri Bakanlığı Kaynak tahsisi ve hedeflerin belirlenmesi (Parlamento) Sorunların belirlenmesi ve önerilerde bulunulması (Meclis komisyonları, Beyaz kitaplar, Teftiş Kurulları…) Sorunların belirlenmesi ve önerilerde bulunulması (Meclis komisyonları, Beyaz kitaplar, Teftiş Kurulları…) Vali İç Güvenlik Kuvvetleri Yerel Güvenlik Konseyleri Ulusal Önleme Stratejisi Bakanlıklararası Suç Önleme Fonu Diğer Bakanlıklar