TELSİZ HABERLEŞME SİSTEMİ ALTYAPI DEĞERLENDİRME VE DURUM TESPİTİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKILLI FAKS.
Advertisements

(Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti)
KURANPORTÖR SİSTEMİ MEHMET ŞENLENMİŞ ELEKTRONİK BAŞ MÜHENDİSİ.
Veri Haberleşmesi Sunumu Konu : ZigBee
Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş.
ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ
YENİ DÜNYA KESİNTİSİZ GÜÇ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ
ARAZİ TOPLULAŞTIRMADA MESLEK GRUPLARI
“Yenilik ve Yüksek Teknoloji Üretir...”. Kısaca Mobit  Mobit, 1998’den bugüne katma değerli çözümler üreten, sektörel ihtiyaçlara yönelik donanım tedariği.
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
INTERACTIVE CİHAZLARDA ARIZA TESPİTİ INTERACTIVE SİSTEMLERDE ARIZA GRUPLARI 1. INTERACTIVE KGK ÇIKIŞ VERMİYOR 1.1. ŞEBEKE YOK (LN YANMIYOR) 1.2. ŞEBEKE.
10 IP TERCİH ETMEK İÇİN NEDEN! NEDEN IP SİSTEMLER?
07 HAZİRAN 2013 Lider Teknoloji Altyapı Operatörü Murat Kuran Satış Müdürü 2013 Sayısal Yayın Konferansı.
AFET ve ACİL YARDIM KURUMLARI PERSONELİ İÇİN TELSİZ KULLANIMI.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
KURULUŞ Gövdesan Makina; Kocaeli Darıca sanayi sitesinde konuşlu m2 kapalı alana sahip tesislerinde; otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörüne; çelik,
BTN Elektronik Güvenlik
DEHN + SÖHNE Botas Saha Keşifleri
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ YAPI TESİSAT BİLGİSİ.
III- Deneysel Çalışmalar IV-Sonuçlar ve Değerlendirme
Bluetooth 4.0 Düşük Enerji Teknolojisi ve Kullanım Alanları
FOTOVOLTAİK PANELLE BESLENEN GSM 1800 BAZ İSTASYONU SİSTEMİ
Profesyonel Telsiz Sistemleri Özgür YAZAR. Araç ve el telsizleri, röle cihazları, IMPRES ses ve enerji aksesuarları ile 3ncü parti uygulamalardan oluşan.
2012 AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI OPERASYON VE UYGULAMA PANELİ
A.ŞAHİN ŞUBAT 2004 Abdulmuttalip ŞAHİN Master Formatör ©
ML-222X Serisi Konvansiyonel Yangın Alarm Santralleri
INTERACTIVE SİSTEMDE KULLANILAN KISALTMALAR LINE NORMAL LEDİ CHARGING LEDİ BATTERY IN USE LEDİ ON BATTERY LEVEL(ALT) BATTERY LEVEL(ORTA) BATTERY LEVEL.
ESKİ YENİ.
AFETLERDE HABERLEŞME Erhan ERBAŞ TA2DJ Leonardo RAGNO TA1FR
AMATÖR TELSİZCİLİK. AMATÖRLÜK NEDİR? ➔ Amatör telsizcilik, haberleşme elektroniğine meraklı kişilerin bir hobisidir. ➔ Amatörlük işin kalitesini değil.
Mobil Teknolojiler ve Akıllı Şebekeler
YAZILIM TABANLI RADYO UYGULAMALARI
MUHABEREDE YAŞANAN SORUNLAR
Haberleşme ve Amatör Radyoculuk Topluluğu HÜ-HAM Hedeflenen Projeler.
ACİL YARDIM KURUMLARI PERSONELİ İÇİN TELSİZ KULLANIMI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇ ÜM VE DENETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti Konak Şube Başkanlığı.
Elektrik Enerjisi Üretimi
BİLİŞİM SİSTEMLERİNE GİRİŞ DERS 1(B)
İzzet Levent KARAEVLİ İbrahim ALTUNBAŞ Güneş KARABULUT
ASELSAN SEYYAR ROLE KONFİGİRASYONU-1
TRANSPORT KÜVÖZ.
Doç. Dr. Bülent VURAL Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Müh. Bölümü
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
YÜZDE YÜZ TÜRK BULUŞU. Bu Ürün Dünyada İlktir. Türk Patent Enstitüsü tarafından yılları arasında başvurulan buluş arasında ilk 10’a girmiştir.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
TOSİBOX ile Network Çözümleri
1 MW Gücünde Lisansız Güneş Enerjisi Santral Fizibilitesi
Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Grubu Webinar Toplantısı (1) 11 Temmuz 2014.
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ, İNSAN KAYNAKLARI ve DESTEK HİZMETLERİNDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1.
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ. Kalite yönetim sistemi, amaçlanan kaliteye ulaşmak amacıyla ilerletilen tüm süreçleri, açıklanan prosedürleri, ve benimsenen.
Yerel Alan Ağı Altyapı Sorumlu Firma Sentim Bilişim Sorumlu Firma Yöneticisi Ahmet Cimilioğlu Cep Tel: Arıza Kaydı Setim Çağrı Merkezi:
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) 21/03/2013 H. Sibel KAPLAN Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcısı.
ULUSLARARASI AFET VE ACİL TIP KONGRESİ 2016
Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ Copyright © PechoM Tüm hakları saklıdır.
HYTERA PD365LF.
Esra Söğüt O. Ayhan Erdem GAZİ ÜNİVERSİTESİ
OSI Modeli 6. Hafta Dersi.
ÇEVRE BİRİMLERİ VE SORUNLARI HAZIRLAYAN  SEDANUR SOYUK.
M. Erkan YÜKSEL1, A. Halim ZAİM2  
Sunan: Gül TÜRKER Süleyman Demirel Üniversitesi
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
AFET ve ACİL DURUM HALİNDE TELSİZ KULLANIMI
Amasya Üniversitesi Semih ÇAKIR
102 - Çoklu Algoritma Desteğine Dayalı E-İmza Uygulaması (E-Signat)
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ ENERJİ SEKTÖRÜ
Sunum transkripti:

TELSİZ HABERLEŞME SİSTEMİ ALTYAPI DEĞERLENDİRME VE DURUM TESPİTİ SAĞLIK BAKANLIĞI TELSİZ HABERLEŞME SİSTEMİ ALTYAPI DEĞERLENDİRME VE DURUM TESPİTİ 814.578 km2 lik alan üzerinde (Tüm Türkiye) Sağlık Bakanlığı’na Ait tüm haberleşme noktalarının Değerlendirme ve tespiti yapılmıştır.

Durum Tespiti ve Çözüm Önerileri Yapılan Noktalar TS ISO / IEC 27001 Bilgi Teknolojisi Güvenlik Teknikleri Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri Gereksinimi Belgesi Kurumun Bilgi Güvenliğini Sağlar. Komuta Kontrol Merkezleri Röle ve Link Cihazları Sabit Merkez Telsizi ve Sistemleri Araç Telsizleri El Telsizleri GPS Cihazları Güç Kaynağı, Jeneratör ve Kesintisiz Güç Kaynakları Kapsama Alanı Tespiti Telsiz (RF) Ölü Bölgeleri Enterferans Sorunlar

Organizasyonu Komuta Kontrol Merkezleri (Mobil KKM Dâhil) 1. Cihazların kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 2. Güç kaynağı ve enerji hattı kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 3. Anten ve kablosu kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 4. Ses izolasyon ve akustik sorunlarının durum tespiti yapılmıştır. 5. Paratoner olup olmadığının tespiti yapılmıştır. 6. Paratonerlerin faal olup olmadığının tespiti yapılmıştır. 7. Çözüm önerilerinin tespiti ve bildirilmesi yapılmıştır. 2. Röle ve Link Cihazları Altyapı Değerlendirme ve Durum Tespiti 1. Anten ve kablosu kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 2. Güç kaynağı ve enerji hattı kontrolü, güneş enerji panellerinin kontrolü, çıkış güçlerinin uygun olup olmadığı ve altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 3. Dublexer kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 4. Paratoner olup olmadığının tespiti yapılmıştır. 5. Paratonerlerin faal olup olmadığının tespiti yapılmıştır. 3. Cihaz kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 3. Çözüm önerilerinin tespiti ve bildirilmesi yapılmıştır.

Organizasyonu 3. Sabit Merkez Telsizi ve Sistemleri Altyapı Değerlendirme ve Durum Tespiti 1. Anten ve kablosu kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 2. Güç kaynağı ve enerji hattı kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 3. Cihaz kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 4. Çözüm önerilerinin tespiti ve bildirilmesi yapılmıştır. 4. Araç Telsizi Altyapı Değerlendirme ve Durum Tespiti 1. Anten ve kablosu kontrolü, akü bağlantı ve enerji kablosu kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 2. Güç kaynağı ve enerji hattı kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 3. Cihaz kontrolü altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 5. El Telsizi Altyapı Değerlendirme ve Durum Tespiti 1. Anten kontrolü, şarj cihazı ve adaptörü kontrolü altyapı değerlendirme ve durum tespiti, 2. Batarya bloğu kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti yapılmıştır. 3. Cihaz kontrolü, altyapı değerlendirme ve durum tespiti 4. Çözüm önerilerinin tespiti ve bildirilmesi 4

Organizasyonu 6. GPS Cihazlarının Değerlendirme ve Durum Tespiti 1. GPS cihazlarının ambulans araçlarına takılıp takılmadığının tespiti, 2. GPS Cihazlarının çalışıp çalışmadıklarının kontrolü 3. Sorun varsa çözüm önerilerinin tespiti ve bildirilmesi. 7. Güç Kaynağı, Jeneratör ve Kesintisiz Güç Kaynaklarının Değerlendirme ve Durum Tespiti 1. Kullanılan güç kaynağı, jeneratör ve kesintisiz güç kaynaklarının cinsinin belirlenmesi, 2. Mevcut güç kaynağı, jeneratör ve kesintisiz güç kaynaklarının faal durumunun tespiti, 3. Sorunlu güç kaynağı, jeneratör ve kesintisiz güç kaynakları için çözüm önerilerinin tespiti 8. Kapsama Alanı Tespiti 1. Telsiz kapsama alanlarının tespiti, arazi / bölge kesitlerinin yapılması, 2. En az role kullanımı ile kapsama alanı optimizasyonunun yapılması, 3. Mevcut rölelerle sorumluluk bölgesinde haberleşmede sorun yaşanması var ise çözüm önerilerinin belirlenmesi, 4. Mevcut rölelerle haberleşmede sorun yaşanması durumunda kapsama alanının genişletilmesi için ihtiyaç duyulacak role miktarı ve yerlerinin tespiti, tahsis edilmiş olan frekanslarla kanal dosyalarının yeniden oluşturulması, 5. İhtiyaç duyulması durumunda yeniden ulusal sağlık telsiz frekans planlamasının mevcut tahsis kapsamında yapılması, 6. Çalışma yapılan her bir il bazında kapsama alanı krokilerinin yapılması. 5

Organizasyonu 9. Telsiz (RF) Ölü Bölgelerinin Tespiti 1. Telsiz, role ve link sistemleri ile ulaşılamayan ve haberleşme yapılamayan bölgelerin tespiti, 2. Ölü bölgelerin mevcut imkânlarla giderilmesi yönündeki çözümlerin tespiti, 3. Mevcut imkânlarla ölü bölgelerin giderilememesi durumunda çözüm önerilerinin belirlenmesi, 4. Çalışma yapılan her bir il bazında telsiz (RF) ölü bölge krokilerinin yapılması, 5. Mevcut rölelerin bulunduğu yerler uygun değil ise, sağlıklı haberleşme için gerekli olan çözümlerin tespiti ve önerilerin yapılması. 10. Enterferans Sorunlarının Tespiti 1. Enterferans kaynaklarının belirlenmesi, 2. Enterferansa nedenlerinin ortadan kaldırılması için çözüm önerilerinin tespiti ve bildirilmesi. 6