Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Haberleşme ve Amatör Radyoculuk Topluluğu HÜ-HAM Hedeflenen Projeler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Haberleşme ve Amatör Radyoculuk Topluluğu HÜ-HAM Hedeflenen Projeler."— Sunum transkripti:

1 Haberleşme ve Amatör Radyoculuk Topluluğu HÜ-HAM Hedeflenen Projeler

2 Topluluk Hakkında HÜ-HAM 2012-2013 Güz Dönemi’nde resmiyet kazanmış bir topluluktur. Faaliyet alanları Amatör Radyoculuğu tanıtmak ve teknik konularda çalışmalar yapmaktır.

3 Amatör Radyoculuk/Telsizcilik Nedir? Amatör telsizcilik/radyoculuk yasalarla belirlenmiş frekans bantlarında insanların kendi aralarında kablosuz iletişim yapabilmesine olanak sağlayan uygulamadır.

4 Amatör Telsizcilerin Faaliyetleri Hobi olarak ister belirli bir bölge içerisinde olsun isterse uluslararası olarak olsun kablosuz iletişim yapmak. Afet halleri gibi olağanüstü durumlarda, iletişim araçlarının işlevini yitirmesine karşın, iletişimi sağlamak gibi gönüllü sosyal yardımlaşma ağını da oluşturmaktadır.

5 HÜ-HAM’in Amaç ve Faaliyetleri Amatör radyoculuğu tanıtmak. Teknik konularda basit seviyelerde dersler vermek. Bu konuların pratik uygulamalarını yapmak.

6 Hedeflenen Çalışmalar Topluluğumuz yeni kurulduğu için teknik altyapısı zayıftır; – Takip eden dönemde bu altyapının güçlendirilmesi ile ilgili çalışmalar yapılacaktır. Topluluk üyelerinin, topluluk faaliyet alanlarındaki bilgi ve bilinçleri arttırılacaktır; – Ankara’da TRAC ve ANTRAK’a teknik gezi düzenlenecektir. – Türkiye çapında, diğer üniversitelerdeki kardeş topluluklar belirlenerek ortak çalışmalar yapılacaktır. – Grup üyeleri ile saha çalışmaları gerçekleştirilecektir. – Uluslararası telsiz bağlantıları (örn. diğer ülkeler, ISS) kurularak faaliyetlere devam edilecektir.

7 Hedeflenen Çalışmalar Teknik çalışmalar; – Anten tipleri, – Amatör radyo alıcı ve vericisi yapıları, – Diğer amatörlerin yaptığı yayınların izlenmesi (karasal ve uydu), – Sinyal yön bulma, yerelleştirme vs. Yukarıdaki çalışmalar için maddi desteğe ihtiyacımız vardır.


"Haberleşme ve Amatör Radyoculuk Topluluğu HÜ-HAM Hedeflenen Projeler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları