Senaryolar, öğrenme hikayeleri ve aktiviteleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

Eğitim İçeriğinin Sunumu
Öğretim yöntem ve teknikleri
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ ve GELİŞTİRİLMESİ
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
21. Yüzyıl Öğreneni.
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILAN STRATEJİ, YÖNTEM VE TEKNİKLER
Derya Duygu KARSLI
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
Yapılandırmacı yaklaşımın dayandığı ilkeler
Interaktif Akıllı Tahta Uygulamaları ve Matematik
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
SUNAR….
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Paradigmalar. Paradigmaları m ız Değişmiyor mu? 21. Yüzyıl Öğreneni.
Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi.
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
Öğretimde Teknoloji Kullanımı Bilgisayar ve İnternet
Bilgisayar Destekli Eğitim
İŞBİRLİĞİYLE ÖĞRENME.
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
PLANNING FOR NEOMILLENNIAL LEARNING STYLES Shifts in students’ learning style will prompt a shift to active construction of knowledge through mediated.
Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen!n!n Özell!kler!.
The Value of Serious Play
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ 05/06/2014 ŞANLIURFA FİGEN OĞUZMERT-ÖZGE NALBANTOĞLU ITEC TEMSİLCİLERİ Geleceğin Sınıfının Tasarımı.
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Web 2 araçları Web 2 araçları.
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi
E Ğİ T İ MDE YEN İ YAKLA Ş IMLAR TANITIM ÇALI Ş TAYI 22 Haziran 2015 Yıldız Kanlıöz Müdür Yardımcısı (iTEC Temsilcisi)
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
Geleceğin Sınıfını Tasarlamak
ETwinning PORTAL.
ÖĞRETİM STRATEJİSİ, YÖNTEM ve TEKNİKLER
ITEC PROJESİ KAPANIŞ SEMİNERİ TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJELER BİRİMİ AĞUSTOS,2014.
BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme. BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme.
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
KULLANIM ADIMLARI Adım 1: Okulunuzu Kaydedin Adım 2: Okul Ayarlarını Keşfedin (ThinkQuest Projects) Adım 3: Hesaplar Oluşturun (ThinkQuest Projects) Step.
İsmail KILINÇ-Eğitim Görevlisi
OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TEMEL OLAN YAKLAŞIMLAR - REGGİO EMİLİA
AZE216 KÜÇÜK ADIMLAR ERKEN EĞİTİM PROGRAMI
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Erken çocukluk dönemi fen ve matematik eğitimi için ortam hazırlama
Materyal Geliştirme Aracı Olarak Bilgisayarlar
WEB 2.0 ARAÇLARI.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Öğretim Programı (1-4) Kazanımları Sunusu
Bir Oyunun Oluşturulması: Oynanış Şekli, Teknolojisi ve Hikayesi
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TEMEL OLAN YAKLAŞIMLAR - REGGİO EMİLİA
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
Projenin Amacı Projenin en temel amacı okul öncesi sınıflarında engeli olan çocuklarla çalışan öğretmenlerin sınıf içi yeterliklerinin artırılmasıdır.
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
Başşliyoouu... Başlıyor....
Yazı Tahtası Hem öğrencinin hem de öğretmenin aynı anda aynı konu üzerinde çalışabilmesine olanak sağlayan en etkili sınıf içi iletişim aracıdır. Her öğretmen,
Sunum transkripti:

Senaryolar, öğrenme hikayeleri ve aktiviteleri

iTEC Öğrenme Senaryoları Nelerdir? Öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirleriyle, araçlar ve kaynaklar, öğrenme bağlamı ve çevre, vs. ile etkileşimlerini açıklayan bir öğrenme ve öğretme deneyiminin oldukça soyut açıklamalarıdır. Teknoloji, destekli öğrenme ve öğretmede bir şekilde yenilik içermelidirler.

Senaryolar nasıl yapılır? Senaryoların yapı taşları eğitim trendleri, toplum, teknoloji vs.dir. Bu trendler araştırma ve danışma yoluyla elde edilir. Senaryolar eğitimciler; akademisyenler, teknoloji ve politika yapıcılarını içeren heterojen gruplar tarafından işbirliği ile inşa edilirler. Teknik olanakları, öğretmen gerçeklerini ve politika ve strateji hedeflerini birleştiren bir geleceğin sınıfı vizyonu etrafında inşa edilirler.

Senaryolar nasıl kullanılır? Senaryolar; öğretme ve öğrenmede, daha geniş bir dizi yeterlikler geliştirmeleri için potansiyel olarak öğretmenleri zorlayacak bir yenilik vizyonu sunmak için ve öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarına fırsatlar sağlamak için kullanılırlar. iTEC Öğrenme Hikayeleri ve Öğrenme Aktiviteleri için ilham kaynağı olarak kullanılırlar.

Öğrenme hikayeleri ve öğrenme aktiviteleri nedir? Öğrenme aktiviteleri sınıfta uygulanır. Farklı öğrenci etkileşimi oturumlarını, daha somut olarak açıklarlar. Öğrenme hikayeleri, bütünsel bir öğrenme deneyimi sağlamak için "Birlikte paketlenmiş" aktiviteler grubudur.

Öğrenme hikayeleri ve öğrenme aktiviteleri nasıl yapılır? Öğrenme aktiviteleri öğrenme senaryolarından ilham alır. Odak Öğretmen grupları, tasarım faaliyetlerine bir temel olarak, senaryoların içinde var olan aktiviteleri belirlerler. Öğrenme hikayeleri, eğitim açısından odaklanmış bir anlatıma dayalı olarak "paketlenmiş" öğrenme aktiviteleridirler.

Öğrenme hikayeleri ve öğrenme aktiviteleri nasıl kullanılır? Öğrenme hikayeleri, senaryoda türetilen yenilik ilkeleri, ve öğrenme aktivitesi tarafından sağlanan eğitsel etkileşim birimlerini içeren ders planları üretmek için öğretmenler tarafından kullanılırlar. Öğretmenler, öğrenme hedefleri, bağlam ve uygulama sağlarlar.

Toikkanen, T; Keune, A. ; Purma J Toikkanen, T; Keune, A.; Purma J.; Leinonen T (2011) Conclusion report, cycle 1, ITEC.

5. Faz Öğrenme Senaryoları Sınava Aktif Hazırlık Uzmandan Işık Öyküsü Dijital Üreticiler Kazanan Oyuncular Ev-Okul İletişimi BİT Yolculuğu Öyküsü Okulumuz Çevremiz Öyküsü Kişisel Öğrenme Aracı Kökten Değişmiş Esnek Sınıf Öyküsü Yerel Bölge Jeo Araştırması http://itecturkey.org.tr/index.php/oegrenme-senaryolar/5-faz-oegrenme-senaryolar

5. Faz Öğrenme Senaryoları Linki http://itecturkey.org.tr/index.php/oegrenme-senaryolar/5-faz-oegrenme-senaryolar

5. Faz Öğrenme Aktiviteleri Hayal et ve araştır Takımlar bireysel ve işbirliği halinde fikir üretirler. Öğretmenler bu konuda daha önce yapılan çalışma örneklerini sunar. Keşfet Öğrenci takımları ya dijital kameralar, dizüstü bilgisayarlar ve mikrofonlar kullanıp ilgili uygulamaları veya ortamları gözlemleyerek veya kendi tasarım özetleri ile ilgili mevcut çalışmaları araştırarak, tasarlamak istedikleri şeye benzer örnekler toplayıp kendi tasarım bağlamlarını keşfederler. Haritala ve yansıt Araştırma sonuçlarını ve üretilen bilgileri kavram haritasına dönüştürürler. Sınıfa sunar ve geri bildirim alırlar. Uygula-Yap Takımlar, komik veya video hikayelerini önce kart, defter v.b. materyallere yazarlar, sonra uygun web 2.0 araçlarını kullanarak dijital hikayeler/nesne/oyun oluştururlar. Sor-Göster Bu alanda bilgi sahibi birine danışıp çalışmalarını yeniden gözden geçirirler, son düzeltmeleri yaparlar. İşbirliği yap Sınıf web sayfasında, bloglarında, itec faceboook sayfasında paylaşımda bulunurlar ve diğer okullardaki çalışmaları incelerler.

Sırasıyla Tasarım Tabanlı Öğrenme Aktiviteleri:

5. Faz Öğrenme öğrenme senaryolarında yer alan 9 adet öğrenme senaryosu dokümanının okunması ve bunlara göre aşağıdaki 9 adet aktivitenin sırasıyla uygulanması gerekmektedir.

5. Faz Öğrenme Aktiviteleri Linki http://itecturkey.org.tr/index.php/oegrenme-aktiviteleri2/5-faz-oegrenme-aktiviteleri

iTEC Araçları http://itecturkey.org.tr/index.php/dokumanlar2/itec-araclar