T.C KOCAELİ VALİLİĞİ AB PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
TÜRKİYE’DE ÇOCUKLAR.
SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
FAIRstart FAIRstart KRONOLOJİK GÖRÜNÜM T.C KOCAELİ VALİLİĞİ AB PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ.
Proje Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Reklamcılar Derneği Medya Paylaşım Toplantıları 4 Eylül 2008.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması
Page 1 YASED - BAŞARIYA GİDEN YOLDA-FIRSATLAR ÜLKESİ TÜRKİYE, Şubat 2007 Ali Rıza Ersoy Bilişim Yatırımlarında Teşvikler.
Hacettepe üniversİtesİ hastanelerİ Tip bİlİşİmİ derneğİ başkani
Deniz’e Hoşgeldiniz.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
“ Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir,
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Dr. Javier Solana Madariaga, AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ( 14 Temmuz 1942, Madrid) İspanyol fizikçi.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
TÜRKİYE’DE TEKNONOMİ (TEKNO- EKONOMİ)
MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 15 OCAK 2010.
TÜRKİYE ARAŞTIRMA ALANI Fatoş T. Yarman Vural ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 6 Eylül 2002 Boğaziçi Üniversitesi.
Gantek Teknoloji AR-GE Faaliyetleri ve bir AR - GE başarı hikayesi Ertuğrul Ağar.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (SAGP, Milyar $)
REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası Registration, Evaluation,
REW İSTANBUL Uluslararası 7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı 8-11 Haziran 2011 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi İSTANBUL.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
Fatih Tuncer HATUNOĞLU İletişim Yazılım Genel Müdürü Mart, 2013 BURSA
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
ÇOK FAYDALANICILI PROGRAM KAPSAMINDA DUYURULAN HIBE PROGRAMLARI
ÇİN. Ülke Profili Ülke Profili Devletin Adı: Çin Halk Cumhuriyeti Başkenti: Pekin (Beijing) (nüfus: 12 milyon) Yüzölçümü: 9,6 milyon km2 (Türkiye yüzölçümünün.
Panel #7 –Looking Forward: Turkish Experience
Telekomünikasyon Sektörü ve Vergi Düzenlemelerinin Etkileri Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. 30 Ekim 2007 Gazi Üniversitesi İİBF Ankara.
BÜYÜME.
NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
GSYİH”NIN HESAPLANMASI VE HESAPLAMA YÖNTEMLERİ
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
1 Arjantin Ülke Sohbet Toplantısı (M.Serhan Kara) Ankara, 28 Mayıs 2007 T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI.
1. 2 TARIMDA FİNANSMAN Nisan 2008, İstanbul 3 Tarımın Önemi Tarımda İstihdam (*) okul, yurt, otel, çocuk yuvası, huzurevi, hastane, hapishane, kışla.
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI Prof. Dr. İsmail Üstel.
Çin’de temsilcilik ofisi açma
Otomotiv Sanayi ve Çevre Prof. Dr. Göksel N
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER BİLİM VE HAYAT.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
LOGO Akdeniz Belediyeler Birliği Gençlik Bilgilendirmesi Sunumu Antalya Büyükşehir Belediyesi Eurodesk Temas Noktası.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
ENGELLİ VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
EXPO 2015 İZMİR için Yol Haritası
AVRUPA KALİTE GÜVENCESİ REFERANS ÇERÇEVESİ VE KULLANILAN ARAÇLAR
LOGO TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP) Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
LOGO TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
BÜYÜME DİNAMİKLERİ Fulya GÜZEL Kaynak: TÜİK GSYH Büyüme Oranları (%, Çeyrekler İtibarıyla)
NANOMAM® a. ş www. nanomam
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
2010 YILI BÜTÇE SUNUŞ KONUŞMASI (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu) Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı 26 Ekim 2009.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI

Şirket Adı İş Planı Sunusu.
Sunum transkripti:

T.C KOCAELİ VALİLİĞİ AB PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ

Değişim nerelerde?

Son 6 dakika içinde Çin’de 244, Hindistan’da 351 bebek dünyaya geldi 2004 yılında en çok tercih edilen 10 meslek 2010 yılında var olmayacak

Değişimlerde fırsatı görebilmek Tarihten inciler “Kendi atlarıyla bir günde bedava gidebilecekken hiç kimse Berlin’den Potsdam’a 1 saatte gidebilmek için o kadar parayı vermez.“ Trenlerin icadının hemen ardından, Prusya Kralı “At ile yolculuk hep var olacaktır. Otomobil sadece hava atmak için geçici bir özentiden başka bir şey değil.“ 1903’te Ford arabaları üretimi için yapılan kredi başvurusunda Michigan Yatırım Bankasının Henry Ford’un avukatına verdiği tavsiye “Bilim adamlarının ilgisinin boşyere değersiz şekilde kullanımı." Ampul’un kullanımının yararı konusunda toplanan İngiliz parlamentosunun kararı “Televizyon en fazla 6 ay sonra pazarda büyüme kaydedemeyecek. İnsanlar bir formika kutusuna her gece bakmaktan sıkılacaktır.“ 1946’da Televizyonun icadının ardından, film endüstrisi yöneticilerinden 20th Century Fox başkanı Darryl Zanuck

Tarihten inciler “New York’ta bir şahıs gösterdiği bir alet aracılığı ile metal teller üzerinde insan sesini istenilen uzaklığa taşıyabilecegini ve diğer uçtan bu sesin dinlenebileceğini iddia ederek batıl inancı olan ve cahil insanlardan para toplarken tutuklandı. Bu şahıs gösterdiği aleti telefon olarak tanımlıyor. Oysa ki insan sesinin teller üzerinden taşınmasının imkansız olduğunu herkes bilir New York Post Gazetesinde çıkan bir haber Tutuklanan kişinin adı : Graham Bell

Günümüz dünyası BURADA DURDU MU?

Günümüz dünyası

Günümüz dünyası ; Bilgisayar çılgınlığız

Güven duymaya hazır olmak Delege etmek Kararların paylaşılması Değerli hissetmek Dahil edilmek Güven Çemberi

a) “Proje Üretmeyi” yeni dünya düzeninin ve büyümenin vazgeçilemez bir şartı olarak algılanmasını sağlamak b) Fikirlerin projelere dönüştürüldüğü süreç içinde “Ulusal Destekler” ve “AB Fonları” konusunda bilgilendirmek

Bilgi Çağı’na Girdik...Bu çağda: Her şey insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesine odaklı “Beyin Gücü”, “Makine Gücü”nün; “Akıl Teri” de “Alın Teri”nin yerini almış “Akıl Teri”ile Ar-Ge arasında tam ve bütünleyici bir bağ kurulmuş. Bu bağın enerjisi “Proje Üretimi” ile sağlanıyor Yeni fikirleri, projelerle “yeni ürün” ve “yeni hizmetlere” dönüştürmek günlük yaşamın parçası-“Proje Geliştirme” nin önemi ve büyümeye katkısı büyük Projeler inovasyon kavramı ile barışık. Proje sonuçları insanlığın derhal hizmetine girecek “yeni bilgi, ürün, hizmet ve süreçleri” kapsıyor (İNOVASYON = TİCAT=TİCARİİCAT)

Değişik Ülkelerde Ar-Ge Harcamaları Türkiye’de yıllara göre Ar-Ge projelerinin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla içindeki payı; 2003: % 0.67 / 2005: % 0.79 / 2006: % 0.76 / 2007: % 0.90 (tahmin) Hedef: 2010’da GSYİH’nin %2 olması (2013 olarak revize edildi) ve özel sektörün Ar-Ge harcamalarındaki payının %50’ye yükselmesi Değişik Ülkelerde Ar-Ge Harcamaları

Türkiye Ligi: Ar-Ge Projeleri İçin Sağlanan Ulusal Fonlar (2000 – 2007) TÜBİTAK: Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu DTM: DışTicaret Müsteşarlığı AB 6.ÇP: AB 6. Çerçeve Programı DPT: Devlet Planlama Teşkilatı BAP: Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi TTGV: Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı KOSGEB: Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme Bşk yılı Ar-Ge desteklerinin toplamı : 1.2 milyar YTL

Fonlardan Yararlanmak İçin... Konusuna hakim, (İngilizce ve Internet) kullanım becerisi yüksek bir “Proje Fikir Ekibi” kurun “Proje Hazırlama” ve “Proje Döngüsü” konularında eğitim alın /aldırın Başarılı projeleri inceleyin Proje hazırlanırken ve sunulurken kurallara ve tarihlere uyun Uzun vadeli düşünün, ve ÇOOOK sabırlı olun….!!!

Thinking is the ultimate human resources

Webpage: Enver DÜZ EU Coordinator of Kocaeli Province (Provincial Director of social Studies and Projects ) T.R. GOVERNORSHIP OF KOCAELİ EU PROJECTS COORDINATION CENTRE Thank you very much for your attention.