Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm
Advertisements

Nevşehİr Ünİversİtesİ
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
“Bilimsel Proje Hazırlama ve Proje Yönetimi’’
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
GİRİŞİMCİLİK ve SOSYAL PROJE DESTEKLERİ
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
BİLİM İNSANI DESTEKLEME
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
TÜBİTAK ARAŞTIRMA VE BURS DESTEK PROGRAMLARI
AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
LOGO TÜBİTAK Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
LOGO TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
Yurt Dışı Burslar Müdür V.
TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi Son Başvuru Tarihi: 09 EYLÜL 2011.
TÜBİTAK KAMU PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Mühendislik Fakültesi
TÜBİTAK Projeleri Genel Tanıtımı
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK PROJELERİ
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
TÜBİTAK Lisans Destekleri:
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
Misyon-Vizyon Misyon Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik.
Sunum transkripti:

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Miray KARAKUZU Bilimsel Programlar Uzmanı 26 Aralık 2013 KONYA

Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm BİDEB Hakkında Lisans Öğrencilerine Yönelik Destek Programları Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Destek Programları II. Bölüm Bilimsel Etkinlik Destek Programları Girişimcilik Destek Programları Online Başvuru İstatistikler III. Bölüm Değerlendirme Sistemi Başvuru Dosyası Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Ulusal Bilim ve Yenilik Stratejisi 2011-2016 BTY İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi (BTY insan kaynakları ve toplumun stratejiye yönelik etkinleştirilmesi) Araştırma Sonuçlarının Ticari Ürün ve Hizmete Dönüşümünün Teşviki (Araştırma sonuçlarının yeni ürün, süreç ve hizmetlerin ekonomide katma değer yaratması) Ulusal Yenilik Sistemi İçerisindeki KOBİ'lerin Rolünün Güçlendirilmesi (Daha çok KOBİ’nin Ar-Ge ve yenilik yapanlar halkasına eklenmesi) Çok Ortaklı ve Çok Disiplinli Ar-Ge İşbirliği Kültürünün Yaygınlaştırılması (Sistem etkileşimlerinin sektörler ve disiplinlerarası yöne çekilmesi) Araştırma Altyapılarının TARAL’ın Bilgi Üretme Gücüne Katkısının Artırılması (Mevcut ve yeni araştırma altyapılarının stratejik yaklaşıma taban oluşturması) Ar-Ge ve yenilik kapasitemizin güçlü olduğu alanlarda hedef odaklı yaklaşımlar İvme kazanmamız gereken alanlarda ihtiyaç odaklı yaklaşımlar Tabandan yukarı yaklaşımlar (temel, uygulamalı ve öncül araştırmalar dahil) Ülkemizin Çıkarları Doğrultusunda Uluslararası BTY İşbirliklerinin Etkinleştirilmesi (Uluslararası BTY İşbirliklerinin stratejik yaklaşımı desteklemesi) Makine, İmalat Otomotiv BİT Savunma Uzay Enerji Su Gıda

BİDEB Burs ve Destek Programları 2235- EAGÜ İçin Lisansüstü Burs Programı 2233-2214/A- Yurt İçi ve Dışı Araştırma Burs Programları (Doktora Öğrencileri için) 2201- Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı 2229- Lisans ve Lisans Öncesi, Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Bilimsel Etkinleri Destekleme Programı 2204-Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması 2205- Yurt İçi Lisans Burs Programı 2210-2211- Yurt İçi Yüksek Lisans, Doktora ve Bütünleşik Doktora Burs Programları 2213-2214/B-2230- Yurt Dışı Yüksek Lisans ve Doktora Burs Programları 2215- Yabancı Uyruklular Doktora Burs Programı 2218-2219- Yurt İçi ve Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programları 2232- Doktora Sonrası Geri Dönüş Burs Programı 2231- TÜBİTAK - Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı 2223-2224- Yurt İçi/Dışı Bilimsel Etkinlik Destek Programları 2237- Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı 2217- Lisansüstü Yaz Okulu ve Benzeri Etkinlikleri Destekleme P. 2216-2221- Yabancı Uyruklular için Araştırma ve Konuk Bilim İnsanı Destek Programları 2234- Bilimsel İşbirliğine Yönelik Etkinlikleri Destekleme Programı 2228- Son Sınıf Lisans Öğrencileri için Lisansüstü Burs Programı 2236- Uluslararası Araştırmacı Dolaşımı Destek Programı 2241-Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezleri Araştırma Projeleri Yarışması 2238- Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı 2202-2203- Ulusal ve Uluslararası Bilim Olimpiyatları 2209- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Lisans Öğrencilerine Yönelik Programlar Proje Destekleri 2209/A Araştırma Projeleri Desteği 2241/A Sanayi Entegre Araştırma Projeleri Desteği Yarışma Programları 2241/B Sanayi Entegre Lisans Bitirme Projeleri Yarışması 2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması Yarışma Katılım ve Organizasyon Destek Programları 2209/B Yurt İçi Lisans Proje Yarışması Desteği 2209/C Yurt Dışı Lisans Proje Yarışmalarına Katılım Desteği I. Bölüm

2209/A Araştırma Projeleri Desteği Kimler Başvurabilir Destek Süresi 12 ay (en çok) Destek Miktarı 2.500 TL Destek Kapsamı Sarf Malzemesi Kırtasiye Ulaşım Analiz İşlemleri Lisans Öğrencisi Akademik Danışman Başvuru Çalışma Planı Taslak Bütçe Proje Önerisi İzleme Sonuç Raporu Ara Rapor Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Detaylı Bilgi: www.tubitak.gov.tr/bideb/2209a

2241/A Sanayi Entegre Araştırma Projeleri Desteği Kimler Başvurabilir Destek Süresi 12 ay (en çok) Destek Miktarı 4.000 TL Destek Kapsamı Sarf Malzemesi Kırtasiye Ulaşım Analiz İşlemleri 3. Sınıf Lisans Öğrencisi Son Sınıf Lisans Öğrencisi Sanayi Danışmanı Akademik Danışman Başvuru Çalışma Planı Taslak Bütçe Proje Önerisi İzleme Sonuç Raporu Ara Rapor Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Detaylı Bilgi: www.tubitak.gov.tr/bideb/2241a

2209/C Yurt Dışı Lisans Proje Yarışmalarına Katılım Desteği Kimler Başvurabilir Başvuru Süresi Yarışma tarihinden en az 2 ay önce Destek Miktarı 5.000 Dolar Destek Kapsamı Proje yarışmalarına katılım giderleri Lisans Öğrencisi Uluslararası Proje Yarışması Katılımı Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Detaylı Bilgi: www.tubitak.gov.tr/bideb/2209c

Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Programlar Eğitim Bursları Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı 2214/B Yurt Dışı Müşterek Doktora Burs Programı Araştırma Bursları 2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı I. Bölüm

2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Kimler Başvurabilir Burs Süresi 12 ay + 12 ay burssuz Burs Miktarı 1.800 $ / 1.400 € (Avrupa) Yol Desteği Danışman Ücreti 1.000 TL (en çok 2.000 TL) Doktora Öğrencisi (yeterlilik√) Yurt Dışı Kabul Başvuru Dönemleri 2 dönem Şubat ve Eylül 1. Dönem (2013) 28 Ocak - 28 Şubat Başvuru Çalışma Planı Araştırma Önerisi Kabul Mektubu İzleme Sonuç Raporu Ara Rapor Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Dil Belgesi Dil şartı kaldırıldı Detaylı Bilgi: www.tubitak.gov.tr/bideb/2214a

Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm BİDEB Hakkında Lisans Öğrencilerine Yönelik Destek Programları Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Destek Programları II. Bölüm Bilimsel Etkinlik Destek Programları Girişimcilik Destek Programları Online Başvuru İstatistikler III. Bölüm Değerlendirme Sistemi Başvuru Dosyası Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar c c

Bilimsel Etkinlik Destek Programları Etkinlik Destekleri 2229 Lisans ve Lisans Öncesi Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Etkinlikleri Destekleme Programı 2217 Lisansüstü Yaz Okulu ve Benzeri Etkinlikleri Destekleme Programı Etkinlik Katılım Destekleri 2224 Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı II. Bölüm

2217 Lisansüstü Yaz Okulu ve Benzeri Etkinlikleri Destekleme Programı Desteklenen Etkinlikler Destek Miktarları Ulusal 20.000 TL Uluslararası Katılımlı 25.000 TL Uluslararası 30.000 TL Destek Kapsamı Organizasyon Desteği Katılımcı Desteği Ders Ücretleri Bilimsel Çalıştaylar Yaz/Kış Okulları Teorik ve Uygulamalı Kurslar Seminerler Başvuru Dönemleri 4 dönem Şubat, Mayıs, Ağustos, Kasım 1. Dönem (2013) 8 Ocak - 8 Şubat Kimler Başvurabilir Düzenleme Kurulu Başkanı Akademik Unvan / 10 yıl Deneyim Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Detaylı Bilgi: www.tubitak.gov.tr/bideb/2217

2224Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı Kimler Başvurabilir Destek Miktarı 1.500 $ / 2.000 $ (Avrupa) Yüksek Lisans Öğrencisi Yüksek Lisans Mezunu Doktora Öğrencisi Doktora Mezunu Başvuru Dönemleri Her ay başvuru alınır Dönem Son Tarihi Her ayın son cuması Kongre/Konferans Kabul Mektubu Bildiri Tam Metni Etkinlik Programı Dil Belgesi Yaz/Kış Okulu Transkriptler Sözlü Sunum Lisansüstü Öğrenciler Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Detaylı Bilgi: www.tubitak.gov.tr/bideb/2224

Girişimcilik Destek Programları Yarışma Programı 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı Eğitim ve Etkinlik Destekleri 2239 Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğitim ve Araştırma Faaliyetlerini Dest. Programı 2240 Girişimcilik ve Yenilikçilik Etkinliklerini Destekleme Programı II. Bölüm

Yeni Destek Mekanizması TÜBİTAK 2239 Programı 2239- Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğitim ve Araştırma Faaliyetlerini Destekleme Programı Yurt İçi Kurs, Sertifika ve Benzeri Programları Düzenleme ve Katılım Desteği Yurt Dışı Kurs, Sertifika ve Benzeri Programlara Katılım Desteği Teknogirişim Sermaye Desteğini Kazananların Yurt Dışı Kurs/Eğitim Programlarına Katılımı bu program kapsamındadır. Eğitim Materyalleri Geliştirme Eğitici Oyun ve Simülasyon Uygulamalarının Geliştirilmesi Vaka Çalışmaları ile Yerel Örneklerin Derlenerek Eğitim Materyali Haline Getirilmesi

Yeni Destek Mekanizması TÜBİTAK 2240 Programı 2240- Girişimcilik Ve Yenilikçilik Etkinliklerini Destekleme Programı Yurt Dışından Uzman Daveti Yurt İçi Etkinliklerin Düzenlenmesi Seminer Çalıştay Yarışmalar (Öğrenci Toplulukları)

Konuk Araştırmacı Destek Programları Konuk Araştırmacı Destekleri 2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı 2232 Yurda Dönüş Burs Programı 2236 Uluslararası Araştırmacı Dolaşımı Destek Programı

2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı Kimler Başvurabilir Destek Süresi 12 ay (en çok) Burs Miktarı 3.000 $ Yol Desteği Sağlık Sigortası Davet Eden Araştırmacı Başvuru Dönemleri Her ay başvuru alınır Dönem Son Tarihi Her ayın son iş günü Doktora Derecesi Üniversite 5 Yıl Deneyim Özel/Kamu Kuruluşları 3 aydan uzun Özgeçmişler Davetin Gerekçesi Araştırma Önerisi Çalışma Planı 3 aydan kısa (en az 1 hafta) Etkinlik Programı Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Detaylı Bilgi: www.tubitak.gov.tr/bideb/2221

2232 Yurda Dönüş Burs Programı Kimler Başvurabilir Burs Süresi 24 ay (en çok) Burs Miktarı 3.250 TL Yol Desteği Araştırma Desteği 25.000 TL Davet Edilen Araştırmacı 6 Yıl Deneyim Lisans Sonrası 4 Yıl Deneyim Yüksek Lisans Sonrası 2 Yıl Deneyim Doktora Sonrası Başvuru Dönemleri Her ay başvuru alınır Dönem Son Tarihi Her ayın son cuması Başvuru Çalışma Planı Araştırma Önerisi Kabul Mektubu İzleme Sonuç Raporu Ara Rapor Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Detaylı Bilgi: www.tubitak.gov.tr/bideb/2232

2236 Uluslararası Araştırmacı Dolaşımı Destek Programı Kimler Başvurabilir Destek Süresi 20 (en az) - 24 ay (en çok) Destek Miktarları Deneyimli Araştırmacı 4.167 € Çok Deneyimli Araştırmacı 4.792 € Araştırma Desteği 600 €/ay Davet Edilen Araştırmacı 4 - 10 Yıl Deneyim Deneyimli 10 Yıldan Çok Deneyim Çok Deneyimli Başvuru Dönemi 1 dönem Nisan - Mayıs Başvuru Çalışma Planı Araştırma Önerisi Motivasyon Mektubu İzleme Sonuç Raporu Ara Rapor Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Detaylı Bilgi: http://www.cocirc.tubitak.gov.tr

Elektronik Başvuru Sistemi ebideb.tubitak.gov.tr

Detaylara Web Sayfasından Ulaşılabilir www.tubitak.gov.tr/bideb/program kodu örn: www.tubitak.gov.tr/bideb/2219

BİDEB Elektronik Başvuru Sistemi

Genel İstatistikler

2000 - 2011 Yılları Arasında Neler Yapıldı? 294 bin Başvuru Desteklenen 63 bin Kişi 400 Milyon TL Destek* * 2011 yılı sabit fiyatlarıyla

Eğitim ve Araştırma Bursiyerleri 49,7 Milyon TL 3.000 Lisans Öğrencisi 101,8 Milyon TL 7.500 Yüksek Lisans Öğrencisi 112,5 Milyon TL 4.500 Doktora Öğrencis 16 Milyon TL 1.000 Doktora Sırası Araştırmacı 46,9 Milyon TL 5.500 Doktora Sonrası Araştırmacı

Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm BİDEB Hakkında Lisans Öğrencilerine Yönelik Destek Programları Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Destek Programları II. Bölüm Bilimsel Etkinlik Destek Programları Girişimcilik Destek Programları Online Başvuru İstatistikler III. Bölüm Değerlendirme Sistemi Başvuru Dosyası Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar c

DEĞERLENDİRME SİSTESİ

Başvurular Panellerde Değerlendiriliyor Online Başvuru Başvuru Formları Ön Değerlendirme (Şekilsel) Başvuruların Alanlara Göre Sınıflandırılması Değerlendirme Puan Türüne Göre Değerlendirme Bilimsel Değerlendirme Panel Değerlendirmesi (Panel Raporlarının Hazırlanması ve Puanlanması) BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu Puan Barajının Belirlenmesi ve Listelerin Oluşturulması Başkanlık Onayı Sonuçların İlanı

Başvuru Dosyası Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Araştırma Önerinizi Eksiksiz Düzenleyin √ Uzmanlık alanınız önerdiğiniz araştırma konusu ile örtüşüyor mu? Önerdiğiniz araştırma konusuyla ilgili bir ön çalışmanız var mı? Önerdiğiniz araştırma konusu ile danışmanınızın uzmanlığı uyuşuyor mu? Gidilecek araştırma kurumunun araştırma alt yapısı yeterli mi? Önerdiğiniz araştırma konusunun size katkısı ne olacaktır? Önerdiğiniz araştırma konusunun Türkiye’ye katkısı nedir? √ √ √ √ √

Çalışma Planınızı Detaylandırın

Teşekkürler www.tubitak.gov.tr/bideb bideb.tanitim@tubitak.gov.tr