Bilim ve Teknoloji Politikaları Malzeme ve Makina Paneli

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Advertisements

Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
TEMEL LOJİSTİK Doç. Dr. Murat ERDAL muraterdal.com.
Sistem Analizi ve Planlama
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 1 Genel İsim: İlyas Toktaş
Eylem Planı Sonraki Adımlar
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu 2012 Yıl Sonu
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
TÜRKİYE’DE TEKNONOMİ (TEKNO- EKONOMİ)
TÜBİTAK NATIONAL PARTNER OF PLATON+ 28 Ocak 2010 TÜBİTAK, ANKARA.
Küresel Büyüme Oranları (%)
PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
SWOT ANALİZİ.
KALICI ORGANİK KİRLETİCİLERE İLİŞKİN STOCKHOLM SÖZLEŞMESİ ULUSAL UYGULAMA PLANI GÜNCELLENMESİ PROJESİ ÇALIŞMA PROGRAMI Melih ORAL Proje Koordinatörü
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
KOBİ GELİŞTİRME KOMİSYONU
1 ÇEVRE ANALİZİ Ocak-2007 T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI.
Türkiye için Teknoloji Öngörü Çalışması Model Önerisi Prof.Dr. Metin Durgut Aykut Göker ODTÜ Öğretim Üyesi TTGV Danışmanı ODTÜ Öğretim Üyesi TTGV Danışmanı.
A.Ekrem ÖZKUL Kürşat ÇAĞILTAY
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
KOBİ Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
KAMU SERMAYELİ ŞİRKETLERDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNİN UYGULANMASI PROJESİ
HAKKIMIZDA 2013 yılında faaliyete başlayan firmamız otomotiv, beyaz eşya, mobilya, elektrik, kozmetik vb. sektörlere lastik ve plastik malzeme imalatı.
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
SEDAT KAYA ÖN KAPUT YAN BAĞLANTI PARÇASI PROF.DR.KERİM ÇETİNKAYA.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Ü., İ şletme Bölümü, YNT/YNTZ 5141.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi 21 Ocak 2015 Ankara, Türkiye Finansman ve Küresel Bilgi: Türkiye’ye En İyiyi Getirmek ve Türkiye’nin En İyilerini.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
İŞSİZ ÜYELERİN SORUNLARI TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ TMMOB-JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI 28 ARALIK 2006.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
4324 sokak no:25/25/A Karabağlar İzmir Türkiye
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ Copyright © PechoM Tüm hakları saklıdır.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
ISLD 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
SÜREÇ YÖNETİMİ İNŞAAT ŞİRKETLERİ İÇİN PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE YÖNETİMİ.
BAFRA İSMAİL AHISKALI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM SUNUSU Hazırlayanlar : Hasan YILMAZ Erkan BÜLBÜL.
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ ENERJİ SEKTÖRÜ
Sunum transkripti:

Bilim ve Teknoloji Politikaları Malzeme ve Makina Paneli Vizyon 2023 Projesi Malzeme ve Makina Paneli Paneller Arası Değerlendirme Toplantısı TÜBİTAK-Ankara 23.Kasım.2002 Verda Yunusoğlu

YAPILANMA Malzeme ve makina sosyo-ekonomik faaliyet alanının çok geniş olması dolayısıyla bu alanı alt alanlara bölmek gereksinimi duyulmuştur.

Beyaz Eşya ve Ev Konfor Cihazları Malzeme YAPILANMA Otomotiv Malzeme ve Makina Beyaz Eşya ve Ev Konfor Cihazları Yatırım Makina ve Teçhizatı Parça (komponent) Üretimi

MMP Yaklaşımı Araştırma, Literatür Taraması Panelin Oluşturulması Bölgesel dinamiklerin gözönüne alınması Sektörel dernek ve birliklerden temsilci alınması .. 2023 Dünyası ve Türkiye (A Süreci) Swot Analizi (Alt Paneller) 2023 Hedefleri (Alt Paneller) Gerekli/Kritik Teknolojiler (Alt Paneller) Gözden Geçirme, Revizyon (Alt Paneller) Fark Analizi (Alt Paneller)

Malzeme Alt Paneli Yaklaşımı “Malzeme Teknolojileri” alanındaki tüm teknolojilerin sıralanması Ulusal kapsamda önemli teknolojilerin “teknoloji seçim ölçütleri kullanılarak belirlenmesi (1. Faz) Seçilen teknoloji alanları ile ilgili ulusal durumun belirlenmesi (2. Faz) ‘Mevcutlar/cazibeler/başarı faktörleri’ ölçütleri kullanılarak ‘anahtar teknolojiler’in belirlenmesi (3. Faz) Uygulama araçları ile ilgili ek değerlendirme

Malzeme Alt Paneli Yaklaşımı I. FAZ ÖLÇÜTLER Rekabet Durumu Dış Ticarete Doğrudan Etkisi Sosyal ve Kültürel Kabul ve Özümseme Rekabet Üstünlüğü Kazanmanın ve Sürdürmenin Getireceği Yararlar Endüstriyel Bağımlılıktan Kaynaklanan Risk ve Zaafiyetler

Malzeme Alt Paneli Yaklaşımı I. FAZ ÖLÇÜTLER Ulusal Çıkarlar Teknolojinin Ulusal Sanayide Yayınım Kapasitesi Ülkenin Küresel Rekabet Gücüne Doğrudan Etkisi İstihdam Yaratma Etkisi

Malzeme Alt Paneli Yaklaşımı II. FAZ ÖLÇÜTLER Mevcutlar Cazibeler-Çekimler Başarı İçin Anahtar Hususlar

Tanımlar Ekonomik Sektör: (Sosyo-ekonomik sektör) Otomotiv, beyaz eşya, yatırım makina ve teçhizatı, komponent üretimi, malzeme olarak ele alınmalı, Teknolojik faaliyet konusu : otomobil, buzdolabı, plastik parça üretimi, otomobil lastiği, elektrik motoru, pres, montaj hattı, hadde, vb. olarak gözönüne alınmalı, Teknolojik alanlar: döküm, saç haddeleme, saç şekillendirme kaynak, simülayon CAE, CAD, CAM , boyama vb. şeklinde anlaşılmalıdır.

MAKİNA ve MALZEME PANELİ TOPLANTI TARİHLERİ VE KİLOMETRE TAŞLARI KONU 10 Eylül 2002 Ana panel toplantısı (alt çalışma gruplarından gelişme özetleri) 9 Ekim 2002 Ana panel toplantısı (Alt çalışma grupları gelişme özetleri)   13 Kasım 2002 Birinci Kilometretaşı (Bilgi toplama aşaması tamamlanması) 27 Kasım 2002 İkinci kilometretaşı (Bilgilerin analiz edilmesi tamamlanması) 11 Aralık 2002  Değerlendirme Toplantısı 25 Aralık 2002 Rapor taslağının alt gruplarca tamamlanması 8 Ocak 2002 Rapor finalizasyon toplantıları 14 Ocak 2002 15 Ocak 2002 22 Ocak 2002  

Öğrendiklerimiz ve Önerilerimiz Paneller arası iletişim ve bilgi alış-verişi Bölgesel yaklaşım Sektörel örgütlenme Sosyal bilimlere açılım “A Süreci’nin kazandırdıkları Çekirdek Grup Panel Üyeleri Sürekli öğrenme ve yöntem geliştirme Özgün Yaklaşım

Teşekkürler..