BT SINIFLARINDA DYNED KURULUMU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-İÇİŞLERİ KARŞILAŞILAN SORUNLAR
Advertisements

Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
NurNet.Org 3. Siteye Nasıl Yazı Eklenir
İlçe istatistiklerini almak için neler yapmak gerekir.
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
İŞLETİM SİSTEMİ.
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Windows7 Kullanıcı Hesapları Yönetimine Ulaşabilmek İçin Birkaç Adımı Takip Etmemiz Gerekecek.Öncelikle Windows Masa Üstünün Sol Al Köşesinde Bulunan BAŞLAT’ı.
11 1.
Tools İlk olarak bir tane İnternet Explorer sayfası açarak “Tools” (Araçlar) butonuna tıklıyoruz.
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
Sunucu Bilgisayara Eğitim Yazılımı Yüklemek İçin;.
WİNDOWS 7 KURULUM.
İŞLETİM SİSTEMLERİ WINDOWS 98 KURULUMU VE ÖZELLİKLERİ
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Klavye Dilini Değiştirmek Disket, CD-ROM gibi saklama birimlerini biçimlendirme Disketleri kullanılabilir yani veri depolamaya hazır hale getirmek için.
HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi.
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
DYNED YAZILIMLARINI GÜNCELLEME İŞLEMLERİ
Windows 7 Kurulum. Neden Windows 7 Kabaca Windows Vista’nın aynı görünümüne sahip Windows 7 ’nin getirdiği bir takım değişiklikleri görmem mümkün. Bunlardan.
 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.
DYNED. Önceki Sürümlerinde Olduğu gibi Dyned'in kurulum CD'sini bilgisayarımıza taktığımızda yandaki kurulum penceresi otomatik olarak açılacaktır.
DYNED PROGRAMI KURULUM ADIMLARI. ADIM: Kur butonuna tıklıyoruz.
XP içinWindows 7 için ADIM-1. XP içinWindows 7 için ADIM-2.
Dyned Kurulumu ve Kullanımı
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
1)Bilgisayarım sağ tık. >Yönet diyoruz. 2)Buradan Disk Yönetimini seçiyoruz.
MEB DYNED CDUSB AKTARMA USBBİLGİSAYAR KURULUM YAPMA
VLC MEDİA PLAYER.
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
 DynEd Kurulum CD’sini bilgisayarınıza takınız.  “Bilgisayar(ım)/(My) Computer” üzerine tıklayınız.  “Çıkarılabilir Depolama Birimli Aygıtlar” altında.
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
KURUM BİLGİLERİNDE YANLIŞLIK OLAN ÖĞRETMENLERİN EBA ÜZERİNDEN
Windows Kurulumu Resimli
Dyned sunusu.
Outlook 2007 ile sık görüşülen kişiler için gruplar oluşturabiliriz. Bunun için sol ana menüde “Kişiler” butonunu tıklayıp sol üstteki “Yeni” menüsünün.
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
GCS MENA Top CS Competitiveness through Speed, Quality and Differentiation 1 / 48 GCS MENA Top CS Competitiveness through Speed, Quality and Differentiation.
Dijital Ölçüler konusunu öğreneceğiz Dijital Ölçüler konusunu öğreneceğiz.
NLİTE İLE SİSTEM KURULUM CD’Sİ OLUŞTURMA
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
VERİ KURTARMA.
Dosya sistemi, bilgisayarın sabit disk üzerindeki verileri düzenlemek için kullandığı temel yapıdır. Disk depolamanın temel birimidir. Disklerin kullanılabilmesi.
DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ 1.Bilgisayarımızda İnternet Explorer yani tarayıcı penceresini açtığımızda; ilk yapacağımız şey Tüm.
Yeni Sayfa Oluşturma ve Buton, EditText, TextView Kavramları Uygulamamıza yeni bir sayfa eklediğimizde bu sayfa için bir java sınıfı da oluşturmamız gerekiyordu.
BİLGİ-İŞLEM E-POSTA KURULUMU 1.Adım: Outlook u açıyoruz ve «Araçlar» --> «Yeni bir hesap oluştur»a veya «hesap ekle» tıklıyoruz.
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
Programlama Laboratuarı-I DERS - 3 Program Geliştirme Derleyici ve DevC++ Derleyicisi.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
Kayıt Yöneticisi (Records Manager)
::: Soru Numarası Seçin :::
DYNED GÜNCELLEME KILAVUZU
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
HESAP YÖNETİMİ-2.
BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ Bilgisayar Virüsleri Virüslerden Korunma
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
Uzaktan SınavMatik Programının kurulumu ve kullanımı için rehber
Bu sunum Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 08/09/2014 tarihli /480.99/ sayılı , “Dyned Destek Hizmeti” konulu yazısına istinaden.
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Sunum transkripti:

BT SINIFLARINDA DYNED KURULUMU BT sınıflarında DynEd kurmanın birkaç yolu bulunmaktadır.

CD Kurulumu: Bu kurulum türünde DynEd CD’leri BT sınıfındaki bütün bilgisayarlara teker teker yüklenerek kurulum yapılır. Zaman alan ve CD/DVD Rom gerektiren bir yöntemdir.

USB Kullanımı: Ana Bilgisayara DynEd CD’sinin dosyaları kopyalanır ve bu dosyalar bir Flash Diske atılır. Flash disk aracılığıyla DynEd programı tüm bilgisayarlara yüklenir ve kurulumu yapılır.

DyNed Ağ Paylaşımı: Sınıf içindeki tüm bilgisayarlar ağa bağlıysa, DynEd ana bilgisayara yüklenirken ağ paylaşımına açılır. Ağdaki tüm bilgisayara Dyned kısayolu atılır ve ana bilgisayar üzerinden giriş yapılabilir. Bir bilgisayardan en fazla 10 bilgisayar DynEd programını çalıştırabiilir.

Bu sistem sayesinde DynEd güncellemelerini sadece server bilgisayar üzerinden yaparak diğer bilgisayarlarda güncelleme yapmanıza gerek kalmayacaktır.

İlk olarak DynEd programını kuracağımız sürücüde bir DynEd kurulum klasörü oluşturuyor ve ‘Dyne’ ismini veriyoruz.Bu klasörü sağ tıklayarak ‘ özellikler’ diyoruz ve salt okunur, gizli sekmesinde onay varsa kaldırıyoruz.

Paylaşım bölümünde bu klasörü ağda paylaşıma aç ve ağ kullanıcıları dosyalarımı değiştirsin işaretliyoruz.

DynEd CD’sini bilgisayara takalım ve kurmaya başlayalım DynEd CD’sini bilgisayara takalım ve kurmaya başlayalım.Bu ekran geldiğinde ‘Göz at ‘ tıklıyoruz.

Oluşturmuş olduğumuz klasörü seçiyor ve tamam diyoruz Oluşturmuş olduğumuz klasörü seçiyor ve tamam diyoruz.Daha sonra kuruluma devam ederek bitiriyoruz.

. Ana bilgisayarda kurulum işlemini bitirdik ve DynEd ağ paylaşımına açılmış durumda.Şimdi DynEd klasöründeki shortcuts klasörüne gidiyor ve bu klasörleri diğer bilgisayarların masaüstüne kopyalıyoruz. Sıra geldi DynEd ile ağ üzerinden çalışacak olan öğrenci bilgisayarlarının ayarlarına:

Bilgisayarımı açınız ve adres kısmına // (bilgisayar adını) yazınız Bilgisayarımı açınız ve adres kısmına // (bilgisayar adını) yazınız. Bu sayede server bilgisayarımıza bağlanmış olacağız.

Açılan pencerede ‘Dyne’ klasörümüzü paylaşırken kullandığımız adda bir simge olacak, o simgeye çift tıkladığımızda dyne klasörüne ulaşmış olacağız.

Burada yine shortcuts klasörünün içindeki kısayolları masaüstüne kopyalıyoruz ve çalışmaya hazırız.