DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tehlikeli Kimyasallar Yönetimi Şube Müdürü
Advertisements

Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
SLAYTLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…
BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ. BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ.
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
ANTALYA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
FOREST EUROPE Bakanlar Konferansı Serdar Yegül Orman Mühendisi 21 Aralık 2010.
© 2011 T.C. Kamu İhale Kurumu. © 2011 T.C. Kamu İhale Kurumu Kamu İhale Kurumu Kamu Alımlarını İzleme ve Bilgi Hizmetleri Dairesi Başkanlığı TİTUBB Uygulamaları.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İç Denetim Başkanlığı TAŞINIR İŞLEMLERİNDE SİSTEM DENETİMİ UYGULAMASI Ahmet SANDAL, İç Denetçi (KİDES) Mehmet KURU,
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
Çevre ve Orman Bakanlığı
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Başbakanlık e-Kurum Projesi 18 Ocak 2010 Dr. Nihat YURT Başbakanlık EKG.
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
HATAY VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M Ü D Ü RL Ü Ğ Ü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü "Fidanlar Çınarların İzinde..." Projesi
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi 06 Şubat 2012 Ankara.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 ULUSLARARASI ALANDA ORMANCILIK VE GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Küçük Yatırımlar Fonu, Ormanlarımızın Ekonomik, Sosyal.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
KÜRESEL ÇEVRE FONU (GEF) KOORDİNASYON
ISLAHÇI HAKLARI BAŞVURUSU VE UYGULAMALARI
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
Proje Ofisi Koordinatörü
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSAL HAVZA YÖNETİMİ STRATEJİSİ
TÜBESS (TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ); Ulusal Belge Sağlamada Yeni Bir Boyut 25 Mayıs 2011 Antalya Mehmet BOZ
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
2008 Yılı Analitik Bütçe Sınıflandırması T.C. MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE ÇALIŞMALARI ARALIK 2007.
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
4. GELENEKSEL BAHAR TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ.
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
ANNE - ÇOCUK BESLENMESİ
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Sunum transkripti:

DIŞ KAYNAKLI PROJELER 21.12.2010 Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN Şube Müdürü Orman Mühendisi Orman Mühendisi

Tamamlanan Projeler: 17adet 2. Uygulaması Devam Eden Projeler: 16 adet OGM PROJELER LİSTESİ Toplam 42 Proje Tamamlanan Projeler: 17adet   2. Uygulaması Devam Eden Projeler: 16 adet 3. Hazırlık Çalışmaları Devam Eden Projeler: 9 adet

YILLAR İTİBARIYLE PROJE SAYISI Not: Biten ve uygulanmakta olan projelerin başlangıç yılları esas alınmıştır.

FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) Yabancı Kuruluşlar: FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu) WB (Dünya Bankası) WWF (Doğal Hayatı Koruma Derneği) SİLVAMED (Akdeniz Ormancılık Programı) EFIMED (Avrupa Ormancılık Enstitüsü Akdeniz Ofisi) GTZ (Alman Teknik İşbirliği Ajansı) JICA (Japon Teknik İşbirliği Ajansı) FİNLANDİYA Hükümeti İTALYA Hükümeti OGM PROJE ORTAKLARI-1

TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu ) OGM PROJE ORTAKLARI-2 Yerli Kuruluşlar: TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu ) TKİB (Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Birimleri) ÇOB (Çevre ve Orman Bakanlığı ve Birimleri) TİKA (Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı) STK (Sivil Toplum Kuruluşları) ÜNİVERSİTELER

GEF öncelikleriyle uyumluluk Uygun BM kuruluşuyla çalışma PROJE FİKRİ NEDİR? Proje fikri (Project Identification Form, PIF) belli bir formatı olan, 4 sayfayı geçmeyen ve Operasyonel Odak Noktanın onayına sunulan dokümandır. Bir PIF aşağıdaki noktalara odaklanmalıdır; Ülkenin uygunluğu GEF öncelikleriyle uyumluluk Uygun BM kuruluşuyla çalışma Eş finansman dahil tahmini proje maliyeti Kaynak tahsisine ve odak alana uygun bütçe Proje dokümanının ana noktaları hakkında bilgi verici nitelik

PROJE SUNMA Amacı Hedefler Faaliyetler Girdiler Çıktılar Yararlanıcılar Risk ve varsayımlar Başlangıç ve bitiş yılı İş planı Bütçesi, uygulayıcı ve kaynak sağlayıcı kuruluş, uygulama alanları

PROJE HAZIRLAMA ÖRNEĞİ ………………………. Projesi   Proje Kodu: Projeyi Uygulayıcı Kuruluş: Kaynak Sağlayan Ülke, Kuruluş : Proje Ortakları: Projenin Genel Hedefi : Projenin Uygulama Alanları: Projenin Başlangıç ve Bitiş Tarihleri: Projenin Süresi: Projenin Toplam Bütçesi (Ulusal ve Dış Katkı): Projenin Bileşenleri: Projeden Beklenen Çıktılar ve Sonuçlar:

Dinlediğiniz ve gösterdiğiniz sabır için TEŞEKKÜR EDERİZ EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 21-23 Aralık 2010, Göynük-Antalya Tel: 0312 296 4133 Belge Geçer: 0312 296 4136 E-posta: www.ogm.gov.tr