5. Dünya Su Forumu bir sonraki Forumun programını oluşturma ortaklık WWC-Türkiye-Uluslar arası paydaş başlangıç toplantısı İstanbul– 19 Mart 2007.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEDİR? MADE expo mimarlık, inşaat ve yeni yapı tekniklerinin buluştuğu en önemli uluslararası fuardır. SaieDue ve Europolis’in deneyimlerinin birleşimiyle.
Advertisements

Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
KAYSERİ KİTAP VE EĞİTİM FUARI 9-18 EKİM KAYSERİYİ TANIYALIM  Türkiye’nin önde gelen ve köklü üniversitesi Erciyes Üniversitesinin buradadır. 
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
Finlandiya’da Politika Koordinasyonu, Yatay Yönetişim ve Kanıta Dayalı Politika Yapımı Sirpa Kekkonen
Montpellier France Décembre 2008 GENÇLİK PROJESİ Eylem Ankara, (Türkiye)
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi 1 MODERN YEREL YÖNETİM BİRLİĞİNE DOĞRU John Jackson Capacity Building International.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Mahkemelerde Kalite Yönetimi Ve Kalitenin Kontrolü Bert Maan.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
Bakanlar Kurulu Eylem Planı Alkol ile ilişkili zararların azaltılması amacına yönelik kapsamlı bir Topluluk stratejisinin geliştirilmesi İlgili tüm politika.
Kalite İlkelerinin Geliştirilmesi ve Uygulanmasında ve Uygulamaların Niteliğinin Garanti Edilmesinde «Adım Adım Derneği’nin» (ISSA) Deneyimi Mihaela Ionescu,
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Mobile Monday Istanbul | June Meeting June 4, 2007 Ericsson Mobility World Mehmet Subaşı.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Sosyal Medya Pazarlaması Sihirbuzz
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Engellilik Tanımı ve Savunusu Yuvarlak Masa Toplantısı 4 Aralık 2012 Ankara.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
EUROCHAMBRES 12’nci YAZ AKADEMİSİ
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Paydaşların Katılımı Süreçleri Jim Woodhill Yönetici: Wageningen International – Kapasite Geliştirme ve Kurumsal Değişim.
İletişim Araçları.
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
İnsani Kalkınmanın ve Binyıl Hedeflerinin Geliştirilmesi Hedef 1: Konu Başlıkları ve Sorular Hedef 2: Paydaşların Belirlenmesi.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
Ebru Çapa Emerging Markets Country Manager
1 Mali Politika Denetimi Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu (UDK) Visa Paajanen
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
5. Dünya Su Forumu İletişim Dev gözler, Dev kulaklar, Dev bir ses Su için Farklılıkların Birleştirilmesi İlişkiler Görüş birliği Taahhütler.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME ÇALIŞMA GRUBU
ELEKTRONİK DEMOKRASİ.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
IV. DERS: Medyanın Toplumsal Konumu ve Medya ile İlişkiler HALKLA İLİŞKİLERE GİRİŞ ÖĞR. GÖR. RECEP YILMAZ.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
Türkiye’de Ulusal İzleme Mekanizması Kurulması: Süreç ve Ana Unsurlar Kerem ALTIPARMAK AÜ SBF İnsan Hakları Merkezi.
ETwinning: Gelişim yol haritası Mehmet Muharremoğlu Koordinatör eTwinning Ulusal Destek Servisi Bilgilendirme toplantısı Türkiye Kalite Ödülü Töreni.
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Istanbul 19 March 2007 Su için farklılıkların birleştirilmesi Forum değerlendirmesi ve sonrası D. Zimmer.
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
SOSYAL MEDYA.
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
Sefa Şahin Konu: Yönetişim
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
Sunum transkripti:

5. Dünya Su Forumu bir sonraki Forumun programını oluşturma ortaklık WWC-Türkiye-Uluslar arası paydaş başlangıç toplantısı İstanbul– 19 Mart 2007

1. Dünya Su Forumu Bakış açısı, görüş ve mücadele

2.Dünya Su Forumu kişi görüşle ilgili tartışmalarda yer aldı katılımcı 114 Bakan ve 130 ülke Bakanlar Konferansında temsil edildi. 500 gazeteci ziyaretçi

3. Dünya Su Forumu

4. Dünya Su Forumu

Su ile ilgili seçmenler: Su konusunda profesyonel olanlar Kanun ve karar organları Toplum Kamuoyu oluşturan liderler

5.Dünya Su Forumu süreci SEVİYE 3 SON SEVİYE SEVİYE 2 SEVİYE 1 BİR HAFTA KONUSAL VE COĞRAFİ YAKLAŞIM ÖNCELİKLİ GÖRÜŞLER POLİTİK TOPLANTI FUAR ETKİNLİKLER SEVİYE ’DEN BAŞLAYARAK SONUÇLAR BELİRLİ ARAÇLAR 2 YI L

Bilgiden Etkiye BÖLÜM 1 SU TOPLULUĞU BİLGİ  Bilirkişi Raporu  Analiz etme  Sunumlar « Kulaktan Sese » BÖLÜM 2 POLİTİK DÜZEYDE VERİLEN KARARLAR  Uluslararası  Hükümet düzeyinde  Parlamenterler  Yerel yetkililer BÖLÜM 3 MEDYA RAPORLARI GENEL HALK AKTARIM: MEDYA – AĞ BRİFİNGLERİ BASKI KARAR AKTARIM: TAVSİYELER - « POLİTİK BRİFİNGLER » - « POLİTİK BRİFİNGLER » BASKI

5. Dünya Su Forumu WWC-Türkiye-Paydaş Ortaklığı Müşterek görevimiz: müşterek deneyim (WWF2- 4) Sıradışı düşünce – sonraki aşama iletişim = ANAHTAR ODAK: Tematik bölge politik - liderlik

BÖLÜM 1 SU TOPLULUĞU-BİLGİ A) Tematik Program / Süreç B) Bölgesel Program / Süreç C) Temel Meselelerin Ortaya Çıkışı

BÖLÜM 1 SU TOPLULUĞU – BİLGİ DSK & Türkiye Öncelikleri Öncelik Bir Öncelik İki. Program Çerçevesi Ortaya çıkan konular Konu Bir Konu İki.. 30 konu => 5. Dünya Su Forumu – Tematik / Bölgesel Programı A) & B) : Tematik ve Bölgesel Program konu

BÖLÜM 1 SU TOPLULUĞU - BİLGİ Konu Seçme Süreci Hedef: azami 30 konu = ODAKLANILAN KONU Destek: –Program Çerçevesi –Konsey & Türkiye Öncelikleri –Ortaya çıkan konular Başlangıç süreci: –Başlangıç belirleme temel konular ve öncelikler – FİKİR OYLAMASI Hedef ve Çıktılar Konular => bölgesel süreç dahilinde anlamlı bir tartışma çerçevesi Konular: özetlenmiş ve geliştirilmiş sentez süreci A) & B) : Tematik ve Bölgesel Program

BÖLÜM 1 SU TOPLULUĞU - BİLGİ A) & B) : Tematik ve Bölgesel Program BÖLGESEL - Kapsam ve Amaç Bölgesel katılımın teşvik edilmesi Bölgesel perspektiflerin geliştirilmesi – tematik içerik Form ve Çıktı Her bölgesel süreç ve düzenleyici diğerine benzemeyen bir şekildedir (örn. Asya ile Afrika). Ancak… Çıktılar/süreçler => seçilen politika programı ve konu programı ile ÇIKTI tematik program (hem konu hem süreç anlamında) Çıktılar/süreçler => politika programına önemli katkılar (hem konu hem süreç anlamında)

BÖLÜM 1 SU TOPLULUĞU - BİLGİ C) Temel Sorunların Ortaya Çıkışı KONU SEÇİMİ Azami 3 konu (Camdessus/Gurija Tipi) Ana YENİ Su- Kalkınma Meseleleri: –uluslar arası / küresel anlamda kritik öneme sahip –DSK/Forumu fark yaratabilir Bilgi verici başlangıç tartışmaları => Fikir oylaması –Nihai karar: WWC BOG ve Türk Ortaklar GELİŞİM SÜRECİ DSF üyeleri, ortaklar ve diğer kişilerden elde edilen önceki teknik veriler üzerine inşa edilmiştir 5. Dünya Su Forumunun hem öncesinde hem sonrasında 2 -3 yıllık bir süreç Çok taraflı diyalog – İSTANBUL ‘09 Siyasi ve bölgesel süreçlerle bütünleşik olarak bağlı YENİYENİ

BÖLÜM 2 SİYASİ DÜZEYDE KARAR Çıktılar ve Hedefler: Gerçekçi politika tavsiyeleri BM, G8, OECD, Banka politikaları hedef alınır Hedef Kitle: Dünya Liderleri Bakanlar Parlamenterler Yerel yetkililer

BÖLÜM 3 MEDYA AĞLARI – TEMEL MESAJLAR Kapsam ve Amaç Forum bağlamında gerekli ve gayri resmi alışveriş süreci “Marketplace” Form ve Çıktı Ücretsiz Form –Mahsus Ücretsiz Form – tasarım yoluyla kolaylaştırma (örn. Sergi sahiplerinin kümelenmesi) Sivil Toplum Örgütleri, bölgesel ve diğer önemli hissedarların katılımı garantilenmektedir Bütün tasarımın açıklanması – GİRDİ GEREKMEKTEDİR FORUM FUARI

BÖLÜM 3 MEDYA AĞLARI – TEMEL MESAJLAR Kapsam ve Amaç Alternatif katılım yolları - yukarıda bahsedilen program unsurlarının ötesinde Başlangıç => fikir ve seçenekleri incelemek Form ve Çıktı İki veya daha fazla model bulunabilmektedir: –Kyoto “Sanal Forum”unun benzeri –Meksika “Alternatif Forum”unun benzeri –Dahil edilecek diğer modeller Dünyaya Açılan Pencere

BÖLÜM 3 MEDYA AĞLARI- TEMEL MESAJLAR Kapsam: dünya su forumuyla daha geniş kitlelere ulaşmak Konu seçimi: bloglar ve vloglar, wiki, sanal paneller, cep telefonu reklamları ve girdiler Süreç: internet ve cep telefonu kullanıcıları Süre: Ağustos 2007 – Ağustos 2009 Forum Formatı: tartışma panelleri, uygulama toplulukları Forum Çıktıları: DSK ve üyelerine bağlantı sağlayan websiteleri ve güçlendirilen ağ bağlantıları Forum Takibi: DSK uygulama topluluklarına, aracı kurumlara ve su hizmetlerini kullanan nihai kullanıcılara bağlantı sağlar ve onlarla bağlantıda kalır Dünyaya Açılan Pencere