AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU İmtiyazlar / Kamu Özel Ortaklıklarının Eşgüdümü ve Desteklenmesi.
Advertisements

AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM
Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Çalıştayı
Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
SİZCE 17 (ONYEDİ) YTL İLE NELER ALINABİLİR ?.  m m m mesela; 20 kg SOĞAN ALABİLİRSİNİZ.
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI “ BU ZOONOZ HASTALIKLARLA AB’YE GİRMEMİZ HAYALDİR ! “
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
AB UYUM ÇALIŞMALARINDA KATEDİLEN MESAFE VE HEDEFLER
AB Sürecinde Türk Veteriner Hekimliği
“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.
BAKANLIĞIN GIDAYA DAİR RESMİ KONTROL PROSEDÜRÜ
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
NASIL BİR MESLEK İSTİYORUZ?
SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI KURULUŞLAR.  Bu kuruluşların kendi özel para kaynakları vardır.  Danışma ve yardımcı birimler bulunmaktadır.
MEDYADA HEMEN HER GÜN OKUYORUZ, İZLİYORUZ, DİNLİYORUZ ;
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI

HAYVAN HAKLARI VE VETERİNER HEKİMLERİN GÖREVLERİ
KUŞ GRİBİ AVİAN İNFLUENZA.
GÜVENLİK SEKTÖRÜNÜN PARLAMENTER GÖZETİMİ: BELÇİKA SİSTEMİ Yapısal ve Yasal Çerçeve.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Mevcut İhtilaf Direktifleri: Tarih ve Başlıca Hükümler Peter.
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Değişiklik Yapılan İhtilaf Direktifinin Yeni Hükümleri Peter.
HEMŞİRELİK VE EBELİK KONSEYİ (HEK)
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BELEDİYELERDE VETERİNER HEKİMLİK HİZMETLERİ İSTEĞE BAĞLI BIRAKILAMAZ
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
Özel Sağlık Hizmet Sunucuları ve Yeni Teşkilat yasası
VETERİNER HEKİMLERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
Hayvan sa ğ lı ğ ının korunması için önlemler alan, hayvan hastalıklarına tanı koyan, tıbbî ve cerrahî girişimlerde bulunarak hastalı ğ ın tedavisini.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
* AB UYUM SÜRECİNDE HAYVANCILIĞIN SORUNLARI ve MEVCUT TABLO *Bu sunu, sadece Tarım Bakanlığının açıklamalarının yer aldığı kaynakta gösterilen basın haberinin.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
Yanlış Eller / Doğru Eller…
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Bilgilendirici Not: AB’de Kamu İhale Düzenlemeleri ve Uygulamaları.
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ZOONOTİK HASTALIKLAR DAİRE BAŞKANLIĞI.
HAYVAN DOSTLARIMIZI SEVMEYEN AZ KİŞİ VARDIR DEĞİLMİ ?
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
SERVING WATER TO A THIRSTY PERSON Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ AÇISINDAN TARIMDA ÇALIŞANLAR
Technical Assistance to Avian Influenza Preparedness and Response An EU-funded project managed by the Central Finance & Contracts Unit Project No. TR 06.AI/SV.
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
FEN DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATILIM İYİLEŞTİRME TAKIMI.
Bilgi Teknolojileri Denetimi Bilgi Teknolojileri (BT) denetimi ve denetim sürecinin oluşturulması; Bilgi Teknolojileri ile ilgili unsurların güvenlik altında.
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
DÜNYA’DA VETERİNER HEKİMLİK ÖĞRETİMİ
Özel Körfez Marmara Hastanesi
Yerel ve Bölgesel Yönetimler
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Türkiye Belediyeler Birliği Online Uzaktan Eğitim DUYURUSU.
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
Neden hayvan refahının önemi arttı?
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU Avrupa Birliği uyum sürecinde Veteriner Hekimlik mesleği alanında katkı sağlanması için bilgi paylaşımı, haberleşme, tartışma ve beyin fırtınası oluşturulması, uyum sürecinin sağlıklı, doğru ve hızlı çalışmasının sağlanmasına yönelik olarak çalışmalar yapmak üzere kurulan sivil bir inisiyatiftir. EU Veterinarian Platform is a civilian initiative that was established for providing studies related to formation of information share, communication, discussions and brain storming, healthy, proper and quick adaptation process for supplementing contributions to Veterinarian profession within the European Union adaptation process.

AB uyum sürecinde bağımsız Veteriner Teşkilatının olmaması ve veteriner hekimlerin özlük haklarının verilmemesini, bulaşıcı ve zoonoz hayvan hastalıklarıyla etkin mücadele edilmesinin önündeki en büyük engel olarak görüyoruz. 1985 yılında Veteriner Teşkilatlarının talihsiz ve bilim dışı bir kararla kapatılmasıyla (!) oluşan büyük boşluktan sonra, günümüze kadar geçen sürede gittikçe yaygınlaşan Kuduz, Brusellozis, Tuberküloz ve Şarbon gibi bulaşıcı hastalıkların yanı sıra, son yaşanan Kuş Gribi ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalıkları açıkça gösterdi ki; “Sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda ve sağlıklı insan için SAĞLIKLI BİR VETERİNER SİSTEMİ GEREKLİDİR.”

AB müzakereleri sürecinde siyasi ve sosyal gereklilikler büyük oranda önemini kaybedecek ve veteriner hizmetleri ile diğer teknik konular ön plana çıkacaktır. AB uyum sürecinde bir yol kazası yaşamamak için; bulaşıcı hayvan hastalıklarının yok edilmesi, gıda kontrolü, veteriner halk sağlığı, hayvan kayıt sistemi, hayvan hareketleri, denetim ve kontrol gibi veteriner hekimlik ve gıda güvenliği hizmetlerinin AB standartlarında yerine getirilebilmesi için en kısa zamanda şu radikal tedbirlerin alınması gerekmektedir :   Tarım Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında veteriner hizmetleri bağımsız ve güçlü bir yapıya kavuşturulmalıdır. 1985 yılında kaldırılan, Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü ve Taşra Teşkilatı mutlaka yeniden kurulmalıdır. Sağlık Bakanlığı,Çevre ve Orman Bakanlığı ve Belediyelere yeni veteriner hekimler alınarak, kadro eksikliği giderilmelidir. Sağlık Bakanlığı bünyesinde Veteriner Halk Sağlığı Dairesi kurulmalıdır.

Hayvan hastalıklarının yok edilmesi, gıda kontrolü, halk sağlığı ve hayvan refahı gibi konularda kısa zamanda sonuç verecek açık ve etkin politikalar oluşturularak acilen uygulamaya sokulmalı ve yeterli mali kaynaklarla desteklenmelidir. Veteriner Sağlık Çalışanlarının gittikçe kötüleşen özlük hakları ve yoksulluk sınırındaki maaşları iyileştirilmelidir. AB uyum çerçevesinde gerekli yasal düzenlemeler yapılarak AB mevzuatında yer alan veteriner hekim yetki ve sorumlulukları tam olarak sağlanmalıdır. Popülist politikalar sonucunda ihtiyacın çok üstünde açılan ve yeterli akademik / teknik donanıma sahip olmayan Veteriner Fakülteleri birleştirilmeli yada kapatılmalıdır. Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüleri güçlendirilmelidir. Uzmanlık eğitimine tekrar işlerlik kazandırılmalıdır. “Avrupa Birliği (AB) Veteriner Hekim Platformu olarak yetkilileri uyarıyor ve bu süreçte üzerimize düşen görevleri yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.Çünkü biz; ülkemizi,insanımızı,hayvanımızı seviyoruz ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz." Kamuoyuna saygıyla ve önemle duyurulur.

AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU web site: http://abveteriner AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU web site: http://abveteriner.org e-posta: ab.veterinerhekim@gmail.com