E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
Eğitim ve Kültür ( ULUSAL AJANS ) AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ HOŞ GELDİNİZ.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)
GENÇLİK PROGRAMI.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
Akademik Gelişim Birimi Etkinlikleri
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır. Bireylerin;
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ Ömer ESER. Avrupa Gönüllü Hizmeti yaş arasındaki gençler, bir Avrupa Birliği ülkesinde 2-12 ay arasında hiç ücret ödemeden.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
ERASMUS+ Gençlik.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI

G E N Ç L İ K P R O G R A M I EYLEM 5.1

Eylem 5.1 Projeleri Nelerdir? Gençlik Programının alt-Eylemidir, Gençler ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanlar Arasında “Yapılandırılmış Diyalog” oluşturulması önceliğini esas alır, Gençler ile gençlik alanında görev yapmakta olan politika yapıcılar/uzmanlar arasında işbirliği ve yapılandırılmış diyalog oluşturulmasını ya da seminerler düzenlenmesini öngören, gençler tarafından uygulanacak projelere mali ve teknik destek sağlanmasıdır.

YAPILANDIRILMIŞ DİYALOG GENÇLER VE POLİTİKA YAPICILAR ARASINDAKİ İLETİŞİMİ GELİŞTİRME ARACI KONULAR VE ZAMANLAMA BAZINDA YAPILANDIRILMIŞ DETAYLI BİLGİ:

YAPILANDIRILMIŞ DİYALOG ÖNCELİKLERİ ANA TEMATİK ÖNCELİK: GENÇLİĞİN İSTİHDAMI BAĞLANTILI KONULAR: -SOSYAL DAHİL ETME, -GENÇLİK ÇALIŞMALARI, -KATILIM/AKTİF VATANDAŞLIK.

EYLEM 5.1 PROJELERİ AŞAĞIDAKİ FAALİYETLERDEN BİRİNİ UYGULAMAK ÜZERE HAZIRLANIR: ULUSAL GENÇLİK TOPLANTISI ULUS-ÖTESİ GENÇLİK SEMİNERİ

Ulusal Gençlik Toplantısı Projeleri; Yapılandırılmış Diyalog veya AB politikaları ve konularıyla ilgili olarak müzakere/tartışma ortamı, aktif katılım ve bilgilendirme için fırsat oluşturmak, AB Dönem Başkanlığını yürütmekte olan AB üye devleti tarafından düzenlenecek resmi gençlik etkinliğinin altyapısını hazırlamak, Avrupa Gençlik Haftasıyla bağlantılı faaliyetleri düzenlemek veya, Örgün ve yaygın eğitim alanları arasındaki sektörler arası diyalog ve işbirliğini artırmak ya da, Yukarıda belirtilen faaliyetler dizisini ya da bu faaliyetlerin başka bileşenlerini içermek üzere hazırlanır.

Ulus-ötesi Gençlik Seminerleri; - Yapılandırılmış Diyalog, Gençlik Alanında Koordinasyonun Açık Yöntemleri ve Gençlik için Avrupa Paktı alanlarının öncelikleri ve hedefleri merkezli konuları görüşmek, iyi uygulamaların ve fikirlerin değişimini sağlamak ve/veya tavsiyelere bulunmak üzere gençleri ve politika yapıcıları bir araya getirmeyi hedefler.

GENÇLİK ALANINDA AVRUPA DÜZEYİNDE İŞBİRLİĞİ ÇATISI BAKANLAR KONSEYİNİN 27 HAZİRAN 2002 TARİHLİ KARARI İLE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞ; KASIM 2005’TE REVİZE EDİLMİŞ ŞU ANDA ÜÇ ÖNCELİĞİ BULUNMAKTA: GENÇLERİN AKTİF VATANDAŞLIĞI (KOORDİNASYONUN AÇIK YÖNTEMLERİ), AVRUPA GENÇLİK PAKTI, GENÇLİK BOYUTUNUN DİĞER POLİTİKALARA DAHİL EDİLMESİ DETAYLI BİLGİ:

AVRUPA GENÇLİK PAKTI ÜÇ ADET ÖNEMLİ AYAĞI BULUNMAKTA: -İSTİHDAM, DAHİL ETME VE SOSYAL GELİŞİM, -EĞİTİM, ÖĞRETİM VE HAREKETLİLİK, -AİLE VE İŞ HAYATININ UYUM İÇİNDE YÜRÜTÜLMESİ.

YAPILANDIRILMIŞ DİYALOG VE AVRUPA GENÇLİK PAKTI ÇERÇEVESİNDE EYLEM 5.1 PROJELERİ İÇİN ÖNCELİKLİ KONU BAŞLIKLARI; -GENÇLİĞİN İSTİHDAMI, -GENÇLERİN YOKSULLUK PROBLEMLERİ, -GENÇLİĞİN ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMLE DESTEKLENMESİ, -GENÇLERİN EKONOMİK OLARAK BAĞIMSIZ HALE GETİRİLMESİ,

YAPILANDIRILMIŞ DİYALOG VE AVRUPA GENÇLİK PAKTI ÇERÇEVESİNDE EYLEM 5.1 PROJELERİ İÇİN ÖNCELİKLİ KONU BAŞLIKLARI (DEVAM) -GENÇLİĞİN TOPLUMA AKTİF KATILIMI, -OKULDAN İŞGÜCÜ PİYASASINA GEÇİŞ, -GENÇ GÖÇMENLERİN TOPLUMA AKTİF OLARAK DAHİL EDİLMESİ, -AVRUPA GÜNDEMİNE PARALEL OLARAK TÜRKİYE’DEKİ GENÇLİĞİN GÜNDEMİNDE OLAN DİĞER KONULAR GİBİ...

EYLEM 5.1 PROJE KALİTE ÖLÇÜTLERİ NELERDİR? Gençlik Programının hedeflerine ve Gençlik Programının sürekli/yıllık önceliklerine uygunluk, AB gençlik politikalarının hedeflerine uygunluk, Katılımcı yaygın öğrenme yöntemleri, Faaliyet Programının kalitesi, Kültürlerarası öğrenme boyutunun nasıl sağlandığı, Avrupa boyutu, Projenin yereldeki etkisi,

EYLEM 5.1 KALİTE ÖLÇÜTLERİ NELERDİR? (Devam) Projeye katılan ülkelerin ve proje ortaklarının sayısı, Proje ortaklarının ve genç katılımcıların projeye katılımı, Hazırlık ve Değerlendirme süreçleri de dahil tüm Proje Sürecinin kalitesi, Projenin genç katılımcıların sosyal ve kişisel gelişimine etkisi, Projenin görünürlüğünün nasıl sağlandığı, Sonuçların yaygınlaştırılması ve kullanılması...

TEKNİK KONULAR Ortaklık  Ulusal Gençlik Toplantısı: Herhangi bir Program ülkesinden 1 yararlanıcı. Ulus-ötesi Gençlik Semineri: en az biri AB ülkesi olmak üzere en az 5 farklı Program ülkesinden yararlanıcılar.  Proje ortakları; kar amacı gütmeyen/Sivil Toplum Kuruluşu ya da yerel veya bölgesel kamu/hükümet kuruluşu veya Gençlik Alanında Avrupa düzeyinde Aktif Kuruluşlar-ASTK olabilir. Katılımcılar  Ulusal Gençlik Toplantısı: yaş arası en az 15 genç  Ulus-ötesi Gençlik Semineri:15-30 yaş arası en az 30 genç

TEKNİK KONULAR (devam) Proje Süresi Planlama ve hazırlık, uygulama, değerlendirme ve takip olmak üzere 3-18 ay  Ulusal Gençlik Toplantısı: Ulusal Gençlik Toplantısı için belli bir faaliyet süresi yok.  Ulus-ötesi Gençlik Semineri: Seminer için yol hariç 1-6 gün.

Hibe:  Eş-finansman Kuralı  Toplam kabul edilebilir masrafların azami %75’i ve max Avro Gençlik Programı hibesi olarak sağlanır.

Nasıl Başvurulur?  E-Başvuru Formu (pdf)  3 Son Başvuru Tarihi (1 Şubat, 1 Mayıs ve 1 Ekim)  Faaliyete ev sahipliği yapan kuruluş kendi Ulusal Ajansına. (ASTK’lar Brüksel’de yerleşik Yürütme Ajansına başvurur)

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN: -ULUSAL AJANS ( -AVRUPA KOMİSYONU ( -AVRUPA KONSEYİ ( -AVRUPA KONSEYİ, ORTAKLIK (