Şeref ÖZER Şube Müdürü KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-MEVZUAT GRUBU ÇALIŞMALARI
Advertisements

METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI
Amasya orman bölge müdürlüğü
ORMAN KADASTRO KOMİSYONLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ORMAN ZARARLILARI İLE MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Özel İdare Müdürlüğü 2010 YILI FAALİYET RAPORU.
ADANA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYETLERİ.
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
BİLGİ VE İLETİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ
T.C. KAHRAMANMARAŞ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ÇALIŞMALARI 2009.
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
BURSA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
ELAZIĞ ORKÖY ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARI İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜGÜ
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
ANTALYA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Büyük Orman Yangınlarına Karşı
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
 106 a det bilgisayar. Donanım özelliklerine göre İşletim Sistemleri, Ofis Programları ve güvenlik yazılımları lisanslı olarak yüklenmiştir.  1 a det.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri İMİ Bilgi İşlem şube Müdürü
İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
KIRGİZTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
Bilgi İletişim Teknolojileri
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
DERBENT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KURUMUMUZCA YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER;
BOLU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
1 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-2008 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ÇALIŞMALARI.
İL KOORDİNASYON KURULU I.NCİ DÖNEM TOPLANTISI
ULUSAL ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİN DURUM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI
SİTE TEMİZLİĞİ.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
………….. Orman İşletme Müdürlüğü
Doktor Doktor öncelikle insanların sağlığını koruma, meydana gelmiş hastalıkların ve sakatlıkların tedavi edilmesini sağlamak, sağlık durumunun geliştirilmesini.
SİVİL SAVUNMANIN YURT İÇİ VE DIŞI GÖREVLERİ NELERDİR?
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
Yatırımcı Kuruluşun Adı
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Devam eden proje sayısı
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
İSTANBUL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRÜ
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
EDDY AKIM AYRIŞTIRICISI. MİSYONUMUZ, VİZYONUMUZ, TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; sanayici, veli, esnaf ve sanatkârlarıyla.
Orman Bölge Müdürlüğü Sn Proje AdıSektörüYeriProjenin Durumu 1 Orman KadastroTarım/OrmancılıkMuhtelifİhalesi yapılmıştır 2 Orman Koruma ve İşletmecilik.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı 1 ANKARA 6 Ocak 2011 (26 ARALIK 2008 Mükerrer R.G. Sayı:27092)
ESKİŞEHİR İL ÖZEL İDARESİNİN 2008 YILI FAALİYET RAPORU SUNUMU
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
BOLU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
KURULUŞ TARİHİ: 1939 KURULUŞ TARİHİ: /01/2014 ALADAĞ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FSC (FOREST STEWARDSHIP COUNCIL)
“YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ (YGG)” TOPLANTISI (Teknik Rapor)
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BOLU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
2012 yılında kurulan ARCA İLK YARDIM MERKEZİ kurumlara eğitim ve hizmeti, kaliteli ve hızlı çözümlerle tek bir elden verebilmek amacı ile yola çıkmıştır.
MAVİKENT RAMAZAN ABACI İLKÖĞRETİM OKULU
Bugün Türkiye genelinde 31 tane bulunan Sosyal Bilimler Lisesi ’inden 13. ’sü hayırsever işadamı Ergün Erünal tarafından yaptırılıp Türk Milli Eğitimi’ne.
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
"Fatih Projesi Kapsamında Dağıtılan Tablet Bilgisayar Yönergesi” Tebliğler Dergisi Ağustos 2015 SAYI: 2695.
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Sunum transkripti:

Şeref ÖZER Şube Müdürü www.antalyaobm.gov.tr KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ antalyaobm2@ogm.gov.tr Şeref ÖZER Şube Müdürü serefozer@ogm.gov.tr www.antalyaobm.gov.tr

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü Orman Bölge Müdürlüğümüzce Orman yangınları ile mücadelenin temelinin yangın öncesi yapılan önleme faaliyetleri ve eğitim çalışmalarına dayandığı düşünülmektedir. Bu amaçla Orman Bölge Müdürlüğümüzce 2010 yılı yangın sezonu öncesinde; İl Milli eğitim Müdürlüğü ile öğretmenler ve öğrenciler, İl müftülüğü ile imamlar, TEİAŞ ve TEDAŞ çalışanları, Askeri Birlikler ve Kaymakamlıklarda 2600 kişiye orman yangınları konusunda eğitim çalışması gerçekleştirilmiştir.

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü 2010 YILINDA İŞKURLA MÜŞTEREKEN YAPILAN ÇALIŞMALAR ÇALIŞAN KİŞİ KURUMUMUZA SAĞLADIĞI KATKI (Tl.) AÇIKLAMA 118 519727 Yol kenar temizliği,Saha Temizliği,Silvikültürel çalışmalar HÜKÜMLÜLER İLE MÜŞTEREKEN YAPILAN ÇALIŞMALAR ÇALIŞAN KİŞİ HARCAMA AÇIKLAMA 70 112112 Yol kenar temizliği,Silvikültürel çalışmalar

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü

YANGIN ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALAR KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü YANGIN ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALAR Orman Yangınlarını Önleyici tedbirler kapsamında 2010 yılı içerisinde; 61 Km Yangın Müdahale Cephesi, 9 Km Yangın Koruma Bandı, Trafik yoğunluğunun fazla olduğu toplam 150 Km yol kenarlarında ince yanıcı maddenin azaltılması yönelik temizleme veya kontrollü yakma işlemi yapılmıştır.

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

2010 yılı içerisinde 23 Adet Su Toplama Çukuru yapılmıştır KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü 2010 yılı içerisinde 23 Adet Su Toplama Çukuru yapılmıştır

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE FAALİYETLERİNDE 95 ADET ARAZÖZ, 30ADET SU İKMAL ARACI, 13 ADET DOZER, 9 ADET GREYDER, 6+6 ADET TREYLER, 1 ADET İDARE HELİKOPTERİ, 3 ADET KİRALIK HELİKOPTER, 2 ADET AMFİBİK UÇAK 47 ADET İLK MÜDAHELE EKİP ARACI BULUNMAKTADIR

ARAÇ TAKİP SİSTEMİ: ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELEDE KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ARAÇ TAKİP SİSTEMİ: ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELEDE YER ALAN TÜM ARAÇ VE İŞ MAKİNALARI BU SİSTEM SAYESİNDE ONLİNE OLARAK İZLENEBİLMEKTEDİR

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMERALI GÖZETLEME SİSTEMİ

2010 YILI SONU YANGIN DURUMU KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü 2010 YILI SONU YANGIN DURUMU ORMAN YANGINI ADET HA. 122 504,8 Serik Orman İşletme Müdürlüğü Kırbaş İşletme Şefliğinde 26.08.2010 günü meydana gelen orman yangını 441.0 Ha.

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü

SON 10 YILLIK ORMAN YANGINLARININ ADET-ALAN OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü SON 10 YILLIK ORMAN YANGINLARININ ADET-ALAN OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü Akseki 475.070 Alanya 602.986 İşletmesi Harcama ( TL.) Akseki 475.070 Alanya 602.986 Antalya 1.216.077 Elmalı 27.727 Finike 282.687 Gazipaşa 233.048 Gündoğmuş 289.397 Kaş 304.029 Korkuteli 25.777 Kumluca 620.545 Manavgat 495.317 Serik 393.586 Taşağıl 707.596 TOPLAM; 5.673.843

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ……… Şube Müdürlüğü 2010 Yılında Bölge Müdürlüğümüzde Finike Karaçam Deposu, Antalya Düzlerçamı, Manavgat Türkbeleni olmak üzere 3 farklı yerde Çok amaçlı orman yangın söndürme helikopteri ve Antalya Askeri Havaalanında 2 adet Anfibik Uçak konuşlanmıştır. Her yangın ihbarı ile ilgili bölge müdürlüğümüzce kısa bir değerlendirme yapılması ile birlikte hiç zaman kaybetmeden en yakın hava araçlarından en az bir tanesi de yangın mahalline gönderilmiş İhtiyaç olmadığı tespit edilmesini müteakip de konuşlanma yerine döndürülmüştür. Bu hareket tarzı ile hava araçlarının ilk müdahalede etkili olarak kullanılması sağlanmıştır. 2011 Yılında yangın sezonu öncesi Bölge Müdürlüğümüzce; 1-Kendi personelimizin ve hedef kitlelerin eğitimi yapılacaktır, 2-Yangın önleyici tesisler dahilinde yangın müdahale cepheleri, koruma bantları, ziraat ve yerleşim alanı kenarı tesisleri ile havuz ve su toplama çukurlarından acil ihtiyaç duyulanlar tespit edilerek yangın sezonu öncesi yapılacaktır. 3-Orman yangınları ile mücadele çalışmalarında ihtiyaç duyulan eksik malzemeler tamamlanarak, tam donanımlı olarak yangınla mücadele sezonuna girilecektir.

KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ