E-Devlet Turgut Gürsoy TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Advertisements

E-TÜRKİYE : NASIL BİR EYLEM PLANI Mustafa AKGÜL
Avrupa Birliği’nin Bilgi Toplumu Projesi ve Türkiye
“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
BÜMED Siyaset BUluşmaları _1
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
16 Haziran Genel Kurul 16 Haziran 2009 Feriye Kültür Merkezi.
AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.
BÜLENT DURLANIK BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
Türkiye’nin Ekonomik Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler
ECZACIBAŞI İLAÇ.
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
UluslararasI Rekabet Gücü PolİtİkalarI
Türkiye’de Yolsuzlukla Mücadele Güven SAK Ankara, 7 Temmuz 2005.
Doç. Dr. A.R Zafer SAYAR 18 Eylül 2014, Ankara
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
İş Dünyası Bakış Açısıyla Yolsuzluk: Algı ve Politika Önerileri 2014 Araştırma Sonuçları Proje Lideri ve Avukat Gönenç Gürkaynak’ın Sunumu.
17 décembre Kamİn-SGB İnovasyon Teknikleri Eğitimi-1 T.C. Maliye Bakanlığı 25 Nisan 2008.
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
Türkiye Bilişim Derneği 1 TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Ankara 3 Mayıs 2012.
“Farkında Olmak Farkındalık Yaratmak” İSTANBUL KURULUŞLARARASI MASA TENİSİ SPOR DERNEĞİ.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
IAB Türkiye Basın toplantısı Büyük dönüşüm Dijital akıl.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Üye Paylaşım Toplantısı 11 Kasım Misyon Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırırken,
1 Bilişim ve İletişim Sektörü Neden Stratejiktir ? Bilişim ve İletişim iş yapış şekillerini ve sosyal hayatı doğrudan etkileyen ana-yapıtaşı konumundadır.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Yeni Medya Turgut Gürsoy TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı.
TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE. Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın.
Ekonomi Nedir ? İnsan ihtiyaçlarını sonsuz bu ihtiyaçlar için gerekli olan kaynaklar sınırlıdır. Sınırsız ihtiyaçlar ile sınırlı kaynak arasındaki dengeyi.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
Küresel Kriz Sonrası Türkiye’de Finansal Sistem “Bankacılık Sektörü” Ekrem Keskin Mayıs 2010.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
Hazırlayan ve Sunan: Ceren TUTKUN
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
2011.  BÖLÜM Lİ YILLAR,11 EYLÜL, ABD VATANDAŞLARININ REFAH VE MUTLULUKLARI, PARA VE MALİYE POLİTİKASI, ZAYIF DENETİMLER,AKLA ZİYAN FİNANSAL.
E- Ticaret Altyapısı.
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
Bilgilendirme Toplantısı
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
INOVASYON VE TEKNOLOJI YONETİMİ
YARATICI KALKINMA FİKİRLERİ
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
MERVE AKTA Ş B NESL İ HAN Ş AH İ NB BETÜL H İ TAYB Ş ÜHEDA GENÇB
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
İGMD. Dünyada YYS Uygulamaları ve Diğer Gelişmeler.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
BTC Finans.
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Sunum transkripti:

e-Devlet Turgut Gürsoy TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Kısaca TÜBİSAD TÜBİSAD, Bilgi Teknolojileri, Telekomünikasyon, Ofis Ekipmanları ve Yeni Medya alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin en güçlü ortak sesini temsil etmektedir. 200’ e yaklaşan aktif üyelerimiz, yıllık 30 milyar dolar üzerinde ticaret hacmini yönetmektedir. TÜBİSAD olarak misyonumuz, Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temeli olarak konumlandırmaktır

Önceliklerimiz Sektörümüzün karlı olarak büyümesi Sağlıklı rekabet şartlarının korunması Teknoloji ürün, hizmet ve istihdamının artması Uluslararası standartlara uyumluluğun sağlanması Türkiye e-dönüşüm performansının artması

E-Dönüşen Türkiye e-Dönüşüm Türkiye İcra Kurulu –2006 – 2010 Eylem planı ve 111 Eylem Adımı –2008 sonu itibari ile tamamlanan 7 adım BM e-Devlet Araştırması sonuçlarına göre Türkiye Performansı : –2003 yılında 191 ülke içinde 49. Sıra –2008 yılında 192 ülke içinde 76. Sıra

Somut Önerilerimiz Yeni Ticaret Kanunu yasalaşmalıdır! Kamu Yönetimi ve Ticaret işlemlerinde ekonomik gelişmelere uygun ve teknolojiyi teşvik eden Yeni Ticaret Kanunu ivedi olarak uygulamaya konulmalıdır. Devletin bilişim yatırımları, sektöre özel yöntemlerle yapılmalıdır! Müteahhitlik hizmetlerinden farklı olarak, Bilişim projeleri, İşi Üstlenen Kurum ve İşi Yaptıran Kurum arasında sürekli ve bağımlı bir takım oyunculuğu gerektirmektedir. Bilişim alanında liberalleşme sağlanmalıdır! Devlet kurumları ve vakıfların, ayrıcalıklı konumlarını özel sektör ile rekabet etmek için kullanmaları engellenmelidir. Özel sektör öne çıkarılmalıdır

Somut Önerilerimiz Sektörel standartlara uyum ve uygulamaların denetimi için devlet kurumları ve STK lar daha yakın çalışmalıdır! Tübisad ve BTK nın birlikte yürüttüğü bilişim regülasyonları ve sertifikasyon çalışmalarının yaygınlaşması desteklenmelidir. E-dönüşüm farkındalığı yeniden canlandırılmalıdır! e-dönüşüm önceliğimiz devletin en üst düzeyinde temsili sağlanmalıdır. G-20 de olduğu gibi, E-dönüşüm liderleri arasında ilk 20 devlet içinde olma hedeflenmelidir! E-Dönüşüm ile bilgiyi ve teknolojiyi etkin kullanan bir toplum olma yolunda son 5 yılda azalan ivme ve odaklılık, ülkemizin gelişimi ve refahı için büyük bir tehdittir

Teşekkürler Turgut Gürsoy TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı “Biz, yeni iş yaratmak ve vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek için, dinamik bir ekonomi yaratan bilgi teknolojileri ve iletişim sektörlerini hızla yaygınlaştırmalıyız” (V. Reding – Avrupa Komisyonu Bilgi Toplumu ve Medya Başkanı)