MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI “Uluslararası Ticaret Hacminin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
Advertisements

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the.
Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Meriç Belediyeler Birliği
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
SODES PROJELERİ YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
ULUSAL İSG AĞI TOPLANTISI AJANS’IN 2007 YILI ETKİNLİKLERİ SAKİNE OVACILLI 17 NİSAN 2007 ANKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
İKMEP / HRD-VET Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bileşeni Etkinlikleri
ETCF is funded by the European Union Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Konusunda AB’deki En İyi Uygulamaların Türk İş Dünyasına Transferi.
MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
ETCF-II is co-funded by the European Union and Turkey TOBB MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE.
Bu Program Avrupa Birliği Tarafından Finanse Edilmektedir. Programın Yararlanıcısı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’dir. Bu programın sözleşme makamı.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ.
YERELDE AB SÜRECİ.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
ODTÜ TEKNOKENT Gerçekleştirilen Etkinliklerimizden Örnekler.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
Proje Adı : Lost Globe (Kayıp Küre)
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
MEBGEP / CBMoNE GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği 2006 Programı Hibesi 3.7 MİLYON EURO PROJENİN BÜTÇESİ.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROGRAMI II SUNUM İÇERİĞİ :  PROJE FAALİYETLERİ  PROJEDEN ELDE EDİLEN KAZANIMLAR  PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ  YENİ EŞLEŞTİRME.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
AZERBAYCAN İŞ GEZİSİ Çerkezköy, Tekirdağ – 2019.
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI “Uluslararası Ticaret Hacminin Geliştirilmesi” Projesi Kapanış Toplantısı Çaycuma /

Bir bakışta projemiz; Proje lideri; Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Proje ortağı; Voka Ticaret ve Sanayi Odası Bütçe; ,33 Euro Süre; 12 Ay (projemizin son ayındayız)

Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları 1 - Hazırlık Faaliyetleri: Projenin ilk faaliyeti “Proje Takımını Oluşturmak” olmuştur. Proje faaliyetlerin uygun bir şekilde yerine getirilmesi için, Proje Koordinatörü, Proje Asistanı, Muhasebeci, Dış Ticaret Uzmanı ve yurtdışı eksperlerinden Proje takımı oluşturulmuştur. Projenin ilk faaliyeti “Proje Takımını Oluşturmak” olmuştur. Proje faaliyetlerin uygun bir şekilde yerine getirilmesi için, Proje Koordinatörü, Proje Asistanı, Muhasebeci, Dış Ticaret Uzmanı ve yurtdışı eksperlerinden Proje takımı oluşturulmuştur. Proje Ofisi kurulmuştur. Proje ofisi olarak Çaycuma TSO’nun hizmet binasında bir ofis bu amaçla düzenlenmiştir. Burası aynı zamanda Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi için de kullanılmaktadır. Ayrıca proje sonrasında da bu ofis dış ticaret danışmanlık merkezi olarak kullanılmaya devam edecektir. Proje Ofisi kurulmuştur. Proje ofisi olarak Çaycuma TSO’nun hizmet binasında bir ofis bu amaçla düzenlenmiştir. Burası aynı zamanda Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi için de kullanılmaktadır. Ayrıca proje sonrasında da bu ofis dış ticaret danışmanlık merkezi olarak kullanılmaya devam edecektir.

Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; 2 - Tanıtım ve Görsel Faaliyetler: Başlangıç Toplantısı; 17 Ocak 2013’te projenin açılış toplantısı Çaycuma’da yapılmıştır. Belçikalı Ortağımızın da hazır bulunduğu, Zonguldak Valisi, Çaycuma Kaymakamı, Bölge Belediye Başkanları, çok sayıda firma temsilcisi ile basın mensuplarının da yer aldığı bu toplantı ile projenin duyurusu ve tanıtımını geniş kesimlere ulaşacak şekilde yapılmıştır. Ayrıca, bu toplantı sonrasında çıkan gazete haberleri, KOBİ’lerin ilgisini projedeki faaliyetlere çekmiştir. Başlangıç Toplantısı; 17 Ocak 2013’te projenin açılış toplantısı Çaycuma’da yapılmıştır. Belçikalı Ortağımızın da hazır bulunduğu, Zonguldak Valisi, Çaycuma Kaymakamı, Bölge Belediye Başkanları, çok sayıda firma temsilcisi ile basın mensuplarının da yer aldığı bu toplantı ile projenin duyurusu ve tanıtımını geniş kesimlere ulaşacak şekilde yapılmıştır. Ayrıca, bu toplantı sonrasında çıkan gazete haberleri, KOBİ’lerin ilgisini projedeki faaliyetlere çekmiştir.

Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; Pankart ve afiş çalışmaları yapılmıştır. Projenin amacını özetleyen bu afiş ve pankartlarda Türkiye Cumhuriyeti, AB, MHİB, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Çaycuma TSO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin logoları vardır. Ayrıca Proje Ofisinde Türk ve AB bayrağı asılıdır. Pankart ve afiş çalışmaları yapılmıştır. Projenin amacını özetleyen bu afiş ve pankartlarda Türkiye Cumhuriyeti, AB, MHİB, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Çaycuma TSO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin logoları vardır. Ayrıca Proje Ofisinde Türk ve AB bayrağı asılıdır. İçinde kalem, defter ve takvim bulunan setler hazırlanmıştır. Bu setler proje faaliyetlerinde katılımcılara dağıtılmıştır. İçinde kalem, defter ve takvim bulunan setler hazırlanmıştır. Bu setler proje faaliyetlerinde katılımcılara dağıtılmıştır.

Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; Çok sayıda bastırılan Türkçe ve İngilizce broşürler Çaycuma’daki ve Antwerp’deki KOBİ’lere dağıtılmıştır. Çok sayıda bastırılan Türkçe ve İngilizce broşürler Çaycuma’daki ve Antwerp’deki KOBİ’lere dağıtılmıştır. Projenin açılış toplantısının ardından, diğer çalışma ve toplantıları ile ilgili haberler hazırlanıp ulusal ve uluslararası basında yer almıştır. Projenin açılış toplantısının ardından, diğer çalışma ve toplantıları ile ilgili haberler hazırlanıp ulusal ve uluslararası basında yer almıştır. Ayrıca Proje Bültenleri 2 ayda bir çıkarılmakta ve Çaycumalı firmalara ulaştırılmaktadır. Böylece proje uygulamaları ve gelişmeleri hakkında Çaycuma TSO üyeleri haberdar edilmektedir. Ayrıca Proje Bültenleri 2 ayda bir çıkarılmakta ve Çaycumalı firmalara ulaştırılmaktadır. Böylece proje uygulamaları ve gelişmeleri hakkında Çaycuma TSO üyeleri haberdar edilmektedir.

Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; Gözlem Gezisi; Haziran tarihleri arasında Çaycuma TSO’dan teknik grup 5 gün sürecek bir gözlem gezisine katılmışlardır. 7 kişilik teknik grup Antwerp-Waasland’a giderek VOKA TSO’nun 20 üyesini ziyaret etmiştir. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanımızın Belçika ziyareti programında yer alan Belçika ve Türkiye’nin üst düzey yetkililerinin de hazır bulunduğu, uluslar arası ekonomik ilişkiler konulu bir toplantıya da iştirak edilmiştir.

Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; Güncellenmiş “AB İle İş Yapma Rehberi” ve seminer: Güncellenmiş “AB İle İş Yapma Rehberi” ve seminer: 2011 yılında Antwerp - Waasland TSO tarafından hazırlanmış “AB ile İş Yapma Rehberi” uzmanlar tarafından güncellenerek Türkçe çevirisi de yapılmıştır. Bu rehber İngilizce ve Türkçe kullanılmak üzere; CD formatında basılmıştır. Hali hazırda dağıtılmaktadır. Atölye çalışması: Atölye çalışması: Ekim başında Belçika’dan üç uzman Çaycuma’ya gelerek, Çaycumalı firmalarla birebir firma ziyaretleri ve AB İle İş Yapma konusunda bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiler.

Gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları; Proje web sitesi hazırlanmıştır. Proje web sitesi hazırlanmıştır. Yurtiçi Gözlem Gezisi: Yurtiçi Gözlem Gezisi: Projenin uygulanması aşamasında Çaycumalı firmaların uluslararası ticaretle ilgili bilgi ve cesaret eksikliğinin giderilmesi amaçlanarak; irtibata geçilen firmalardan oluşan 40 kişilik grupla, uluslararası ticaret konusunda uzmanlaşmış firmaların yer aldığı 5 organize sanayi bölgesiyle son yıllarda Türkiye’de önemli bir sanayi merkezine dönüşen Gaziantep’e bir gezisi Kasım ayının ilk haftasında gerçekleştirilmiştir.

Karşılaşılan güçlükler; Türk Firmaların uluslararası ticaretle ilgili bilgi ve cesaret eksikliği ve Çaycumalı Firmaların dış ticaret ile ilgili tecrübesizlikleri mevcuttur. Ayrıca Siyasi gelişmeler nedeniyle Uluslararası ticaret alanındaki bazı belirsizlikler Firmaların özellikle Finansal sorunlar yaşamalarına ve şikayetlere sebep olmaktadır Çaycuma’nın yeterince tanınmaması, yabancı yatırımcıların Çaycuma’ya yatırım yapma kararı almasını kolaylaştırıcı çabalar gerektirmektedir. Çaycuma’nın yeterince tanınmaması, yabancı yatırımcıların Çaycuma’ya yatırım yapma kararı almasını kolaylaştırıcı çabalar gerektirmektedir.

Proje sonrasında da devam edecek faaliyetler; Hizmete açılmış olan “Dış Ticaret Ofisi”nin vereceği hizmetler detaylarıya anlatılacak ve Çaycuma TSO’nun bu yeni biriminden üyelerin yararlanması teşvik edilecektir. Hizmete açılmış olan “Dış Ticaret Ofisi”nin vereceği hizmetler detaylarıya anlatılacak ve Çaycuma TSO’nun bu yeni biriminden üyelerin yararlanması teşvik edilecektir. Proje web sitesi sürekli güncellenecektir. ( Proje web sitesi sürekli güncellenecektir. ( Kurumsal bir internet platformu oluşturulmuştur. Bu faaliyet ile katılımcılar arasında kurulan bağlantılar; kesintisiz hizmet sayesinde sürdürülebilir kılınacaktır. Kurumsal bir internet platformu oluşturulmuştur. Bu faaliyet ile katılımcılar arasında kurulan bağlantılar; kesintisiz hizmet sayesinde sürdürülebilir kılınacaktır.

Gerçekleştirilecek faaliyetler; Her iki TSO üyelerinin iş alanları ve iletişim bilgileri bu platformda yer alacaktır. Üyeler çevrimiçi olarak bu platform üzerinden birbirleriyle iletişime geçebileceklerdir. Ayrıca, duyurularını da bu platform üzerinden paylaşabilecekler. Her iki TSO üyelerinin iş alanları ve iletişim bilgileri bu platformda yer alacaktır. Üyeler çevrimiçi olarak bu platform üzerinden birbirleriyle iletişime geçebileceklerdir. Ayrıca, duyurularını da bu platform üzerinden paylaşabilecekler.

Gerçekleştirilecek faaliyetler; Projenin son ayındayız. Merkezi Finans ve İhale Birimine verilmek üzere son raporun hazırlıklarına başlanmıştır. Final raporu projenin sonunda tamamlanacaktır. Projenin son ayındayız. Merkezi Finans ve İhale Birimine verilmek üzere son raporun hazırlıklarına başlanmıştır. Final raporu projenin sonunda tamamlanacaktır. Kapanış toplantısı; Kapanış toplantısı; Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile proje faaliyetleri sona erdirilecektir. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile proje faaliyetleri sona erdirilecektir. TEŞEKKÜR EDERİZ.