LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF.DR. ATİLLA SİLKÜ REKTÖR YARDIMCISI 23 Şubat 2011 Çarşamba 24 Şubat 2011 Perşembe.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DEĞİŞİM PROGRAMLARI TANITIM TOPLANTISI
Advertisements

Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi 27 Haziran ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ.
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Birimi
ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ..
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Lifelong Learning Programme (LLP) Erasmus
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
Uluslararası İlişkiler ve Projeler
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
ERASMUS STAJ PROGRAMI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO)
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
VETERİNER HEKİMLİK EĞİTİMİNDE AKREDİTASYON
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
HİBELER €€€ Seval PEHLİVAN Kocaeli Üniversitesi
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Avrupa Birliği Ülkeleri
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Nedir? Eğitim Gençlik Spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Nedir? Erasmus +; yılları.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
AVRUPA BİRLİĞİ. BİRLİĞİN GEÇMİŞİ Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu.
Erasmus+Genel Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
AETR KONVANSİYONU
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF.DR. ATİLLA SİLKÜ REKTÖR YARDIMCISI 23 Şubat 2011 Çarşamba 24 Şubat 2011 Perşembe Prof.Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE-Kültür Merkezi

AB Eğitim ve Gençlik Programları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları, 1 Ocak 2007 tarihi itibariyle yeni bir döneme girmiştir yılı sonuna kadar 7 yılı kapsayan 2 program halinde devam etmektedir.  Hayatboyu Öğrenme Programı (Life Long Learning)  Gençlik (Youth)  Programların tümü Ulusal Ajans tarafından koordine edir.  Ulusal Ajans :

AB Eğitim ve Gençlik Programları Programlar ;  27 AB üyesi ülke  EFTA ülkeleri (Norveç, İzlanda ve Lichtenstein)  Türkiye’nin katılımıyla gerçekleştirilmektedir.

Hayatboyu Öğrenme Programı Amaçlar:  Bilgi toplumuna dönüşüm sağlamak  İşbirliği imkanlarını kurmak ve geliştirmek  Sosyal boyutu geliştirmek  Kalite referansına ulaşmak  Öğretim sistemlerini birbirleri ile uyumlu ve karşılaştırılabilir hale getirmek

Hayatboyu Öğrenme Programı  Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP), genel ve mesleki eğitimin yanı sıra eğitimle ilgili tüm alt program ve faaliyetleri bütüncül bir yaklaşımla tek bir programda toplamaktadır.  Bütçesi: €

Hayatboyu Öğrenme Programı Alt Programları  Comenius (Üniversite öncesi okul eğitimi)  Erasmus (Yükseköğretim)  Leonardo Da Vinci Programı (Mesleki Eğitim)  Grundtvig (Yetişkin öğretimi)

ERASMUS PROGRAMI

Erasmus Nedir?  Yükseköğrenimde öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğine odaklı LLP/Erasmus programı.  Amacı, Avrupa’da yüksek öğretimin kalitesini arttırmak, yüksek öğretim kurumları arası işbirliğini geliştirmek ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir.

ERASMUS Öğrencilere Neler Kazandırıyor?  Çok kültürlü ortamda ders alma  Yabancı dilinizi geliştirme  Eğitim sonrası iş-mesleki bağlantılar  Değişik kültürleri tanıma  Uluslararası arkadaşlıklar  Özgüven kazanma  Mesleki gelişim

Erasmus Eylemleri  Öğrenci Hareketliliği  Öğrenci Öğrenim Hareketliliği  Öğrenci Staj Hareketliliği  Yoğun Dil Kursları - (Erasmus Intensive Language Courses)  Personel Hareketliliği  Ders Verme Hareketliliği  Eğitim Alma Hareketliliği

Dönemi Erasmus Programı Genel Değerlendirmesi Faaliyet Toplam ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ (GİDEN) STAJ HAREKETLİLİĞİ ÖĞRETİM ELEMANI DEĞİŞİMİ PERSONELDEĞİŞİMİ GELEN ÖĞRENCİ GELEN ÖĞRETİM ELEMANI

Erasmus Değişim Programı Mevcut Durum 212 Partner Üniversite, 325 İkili Sözleşme, 23 AB Ülkesi Giden Öğrenci Sayısı (Öğrenim): 454 Giden Öğrenci Sayısı (Staj): 25 Gelen Öğrenci Sayısı: 150 Giden Öğretim Elemanı Sayısı (Ders Verme): 50 Giden Personel Sayısı (Eğitim Alma): 10 Gelen Öğretim Elemanı Sayısı : 60 Rakamlar henüz kesinleşmemiştir. Sözleşme dönemi 30 Eylül 2011 sonuna kadar devam etmektedir.

Erasmus Hareketlilik Kontenjanları Fakülte/YüksekokulGiden Öğrenci Sayısı - Lisans + Lisansüstü Tıp Fak.21 Ziraat Fak.102 Edebiyat Fak.172 Mühendislik Fak.263 Su Ürünleri Fak.8 Eczacılık Fak.50 İletişim Fak.36 İktisadi ve İdari Bil. Fak.131 Eğitim Fak.18 Diş Hekimliği Fak.7 Fen Fak.93 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu14 İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu6 Ödemiş Sağlık Yüksekokulu2 Hemşirelik Yüksekokulu13 Çeşme Turizm Yüksekokulu6 Dev. Türk Musikisi Kon.1 Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü11 Güneş Enerjisi Enstitüsü7 Nükleer Bilimler Enstitüsü4 Toplam 965

Erasmus Değişim Programı Almanya Avusturya Belçika Bulgaristan Çek Cum. Danimarka Estonya Finlandiya Fransa Hollanda İngiltere İspanya İsveç İtalya Litvanya Letonya Macaristan Polonya Portekiz Romanya Slovenya Slovakya Yunanistan AB Ülkesi269 Partner Üniversite

DİKKAT !

Erasmus Değişim Programı Ulusal Ajans tarafından döneminde aylık Erasmus hibe ödemeleri yaşam standartlarına göre her 27 AB ülkesi için ayrı ayrı belirlenmiştir. Yol parası için bir hibe verilmeyecektir.

Erasmus Değişim Programı ALMANYA425LETONYA365 AVUSTURYA463LİTVANYA326 BELÇİKA429LÜKSEMBURG429 BULGARİSTAN300MACARİSTAN403 ÇEK CUMHURİYETİ420MALTA365 DANİMARKA596POLONYA403 ESTONYA365PORTEKİZ395 FİNLANDİYA515ROMANYA322 FRANSA497SLOVAK CUM.373 GÜNEY KIBRIS RUM Y.382SLOVENYA386 HOLLANDA468YUNANİSTAN407 İNGİLTERE540 İRLANDA523 İSPANYA438 İTALYA480 İSVEÇ493

Bu toplantının tekrarı 24 Şubat 2011 Perşembe günü saatleri arasında gerçekleştirilecektir.