STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
Advertisements

HTML
WEB EDİTÖRÜ UFUK ÖZDEMİR
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
HTML’e Devam Uygulama.
Operasyon Firma ve Hizmet Tanımları. Operasyon firmalarını ve hizmet tanımlarını Card menüsünün altındaki Operation Companies List’i seçerek tanımlanmaktadır.
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
SAYFAYA İÇERİK EKLEMEK
Ülke, Şehİr ve bÖlge tanimlamasi
Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 1 Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Eser SAHiLLiOĞLU.tr.
HTML’ ye Giriş Uzm. Murat YAZICI.
OPTİMİZASYON VE AKTARMA İŞLEMİ
WEB EDİTÖRÜ STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
YZM Yazılım Doğrulama ve Geçerlileme
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
BAĞLANTI OLUŞTURMAK Bağlantı rengini ve biçimlendirme özelliklerini ayarlamak Hipermetin bağlantıları oluşturmak Resim tabanlı bağlantılar oluşturmak Bağlantıların.
TABLOLARLA TASARIM YAPMAK
RESİMLERLE ÇALIŞMAK Bir arkaplan resmi kullanmak Sayfaya resim yerleştirmek Resimleri yeniden boyutlandırmak ve tazelemek Bir resmin etrafına kenarlık.
BU DERSTE ÖĞRENECEKLERİMİZ Web sayfası oluşturma teknikleri Bir siteyi yönetmek Tablolarla çalışmak Stil sayfaları oluşturmak Katmanlarla çalışmak Form.
Stil Sayfaları HTML dosyaları oluştururken her satır ve paragraf için gerekli biçimleri ilgili yerlerde her seferinde belirtmemiz gerekir. Bazı durumlarda.
CSS Öğr.Gör. Şükrü KAYA.
Tablosuz Tasarım Div ler.
CSS CSS- Cascading Style Sheets: Stil şablonları HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.
ÖDEVLER 1-Listeleme etiketleri 2-Color 3-Sayfa içinde bağlantı oluşturma Hilal BAYIR 2344 TUZLA TEKN İ K OKULLARI.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
CSS Birimleri.
 HTML nin en önemli araçlarından biri de bilgi girişinde kullanılan form kontrolleridir.  Formlar, web sayfası tasarlayan kişi veya şirketlerle internet.
FRONTPAGE Sevinç KARAKAŞ.
Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko
STİL ŞABLONU (CSS) ÖZELLİKLERİ
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
CSS – Stil Şablonları (Cascading style Sheet)
Bilgisayarda Ofis Programları
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
1 İNTERNET PROGRAMLAMA - 1 Bağlantılar Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
Hazırlayan: Cihan UĞUR
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Liste Özellikleri Html etiketlerinden bildiğimiz sıralı (ordered) ve sırasız (unordered) listelere stil vermek için liste özelliklerini kullanacağız. Sıralı.
2.4. Dönüşümlü Resimler (Rollover) Oluşturma
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
Microsoft Office Access
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
WORD WORD UYGULAMA.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
İnternet Programlama-I
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları Mustafa Öztürk.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Excel 2010’da, o Hücre biçimlendirme, o Sayfa yapısı ile çalışmak, o Listeler ile çalışmak, o Alt toplam hesaplatmak,
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
HTML Bağlantılar (Link). Link Nedir? HTML'in önemli özelliklerinden biri, bir metin parçası ya da bir resim üzerinden başka bir belgeyle ya da web adresiyle.
HTML Liste Oluşturma. Liste Etiketleri HTML sayfalarında liste oluşturmak için ve etiketlerini kullanırız. Numaralı listeler oluşturmak için: Madde imli.
Access Eğitimi Eğitim İçerikleri Bilgegüç Bilişim Danışmanlık.
Web Tasarımı Giriş.
HTML HTML Stilleri.
Düzenleme ve Hata Ayıklama
Web Teknolojileri Giriş.
Tarayıcı Sorunları ve Çözümleri
WEB TASARIMI STİL ŞABLONLARI (CSS KULLANIMI) SAVAŞ TUNÇER.
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
WEB TASARIMI HTML LİSTELER VE FRAMELER SAVAŞ TUNÇER.
Sunum transkripti:

STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK Stillerin İncelenemesi Dahili Stiller Oluşturmak Dahili Stilleri Harici Stillere Dönüştürmek Mevcut Bir Harici Stil Sayfasını Bağlamak Harici Stiller Oluşturmak Etiket Kombinasyonları İçin Stil Oluşturmak Mevcut Bir Stili Düzenlemek Css İle Arkaplan Ayarlarını Yapmak

İşartli Css Bütün Css ler Mevcut Css Düzenleme Css Silme Harici Css Bağlama Yeni Css Oluşturma

Bütün Etiketlere uygulama Mevcut Etiketlerde Değişiklik Yapma ID oluşturma Etiket İsmi Harici Css Tanımlama Dahili Css tanımlama

Css paneli görünmüyorsa Window menüsünden görünür yapabliriz. HATIRLATMALAR Css paneli görünmüyorsa Window menüsünden görünür yapabliriz. Css panelinde All tabı tanımlı bütün Css leri, Current tabı işaretlediğimiz objenin Css özelliklerini gösterir. Css tanımlarken “This Document Only” (Dahili) ya da “Define In” (Harici) seçenekleri vardır. Çok sayıda Css kullanacaksak tercihen harici Css kullanacağız.

Css kategorilerinde yapabilmemizi sağlar HATIRLATMALAR Type : Metin Background :Arkaplan ayarları Block :Metin aralığı ve metinlerin yerleştirilmesi Box : Tabloların büyüklük ve boşluk ayarları Border :TAbloların kenarlık ayarları List : Tanımlı tanımsız listelerin ayarları Positioning :Elemanların yerleştirileceği konum ayarları Extensions : Fare imleci gibi ayaları yapabilmemizi sağlar

HATIRLATMALAR Eski browserlar harici Css i desteklemediği için dahili Css bu durmlarda tercih edilebilir Dahili olarak Hazırladığımız bir Css i File > Export menüsünden harici stile dönüştürebilriz. Arkaplan resmi eklerken Attachment kısmında fixed sayfa aşağı inse de resmin sabit kalmasını, scroll aşağıya inince resmin yukarıda kalmasını sağlar

Css önceliği şu şekildedir HATIRLATMALAR Harici bir stili (Css) sayfamıza bağlarken “Link” sayfanın harici sitlden okumasını, “Import” sayfaya eklemesini sağlar. Dahili olarak Hazırladığımız bir Css i File > Export menüsünden harici stile dönüştürebilriz. Css önceliği şu şekildedir Web tarayıcısı varsayılan değerleri Harici stiller Dahili stiller HTML biçimlendirme seçenekleri DÜŞÜK YÜKSEK