E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için Eğitim ve Ağ Kurma
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
PROGRAM GENEL TANITIMI
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2: AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ.
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
PROGRAMI E Y L E M 1. 1 G e n ç l i k D e ğ i ş i m l e r i.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
9/1/ AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
Akademik Gelişim Birimi Etkinlikleri
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı…
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB Gençlik Programı (YOUTH)
1 AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tr Eylem 1.2- Gençlik Girişimleri 5 EYLEM 1- AVRUPA İÇİN GENÇLİK (Eylem.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
AB GENÇLİK PROGRAMI. T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK Hayat Boyu Öğrenme.
Gençler için Avrupa Fırsatları. nedir? Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI GENEL.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Comenius Asistanlığı T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
ERASMUS+ Gençlik.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 Eylem 4- Gençlik Destek Sistemleri GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK.
AB Gençlik Programı (YOUTH)
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI
ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Nedir? Eğitim Gençlik Spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Nedir? Erasmus +; yılları.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI

Bu eylem dünyanın diğer bölgeleriyle yaygın eğitim ve gençlik alanında değişimleri ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlar. Amaç AB sınırlarının dışında da gençlik programının temel hedeflerini yaymaktır.

- 27 adet Avrupa Birliği (AB) Üyesi Ülke - Avrupa Serbest Ticaret Alanı (EFTA) Ülkeleri:Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, İsviçre - Adaylık sürecindeki ülkeler: Türkiye ve Hırvatistan Komşu Ortak Ülkeler: Program Ülkeleri:

EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği a- Gençlik Değişimleri EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği a- Gençlik Değişimleri Eylem 1.1 ile neredeyse aynıdır. Tek farkı bu Eylemde Komşu Ortak Ülkelerden de ortak alınabilmesi ve yalnızca kuruluşların başvurabilmesidir.

Kimler katılabilir?  Program ülkelerinden birinde ya da Komşu Ortak Ülkeler’de yasal olarak ikamet eden ve prensipte yaşları 13 ile 25 arasında olan genç grupları, Gençlik Değişimine katılabilirler.  En az bir adet AB üyesi olmak üzere, iki, üç veya daha fazla Program ülkesinden* grupların katılımı ile olabilir.

Katılımcı Sayısı  Grup liderleri hariç, en az 16 en çok 60’dır. Program Süresi  Seyahat süresi hariç en az 6 en çok 21 gün arasında olmalıdır. Ancak, konaklanılan sürenin en az 6 gece olması gerektiği unutulmamalıdır.

Sağlanan İmkanlar Harcama ÇeşidiGençlik Programının Katkısı  Yolculuk Masrafları  Faaliyet Yolculuk Masraflarının %70’i  Ön Hazırlık Ziyareti (ÖHZ) yolculuk masraflarının %100’ü  Proje Masrafları  32 € sabit oran x katılımcı sayısı x faaliyet gün sayısı  İstisnai Masraflar  Aşı ve vize masrafları % 100’ü  ÖHZ diğer masrafları ( 46 € harcırah x gün x kişi sayısı)

Proje İsmi Gökkuşağı Olmadan Asla / Never Without Rainbow Süre 7 Gün Gerçekleştiren NICS (National and International Community Service) Club-Ulusal ve Uluslararası Toplum Hizmetleri Kulübü Konusu Adapazarı ve İstanbul’da 7 gün devam eden proje boyunca gençlik bilgilendirmesi, ırkçılık / yabancı düşmanlığı ile mücadele konuları kapsamında atölye çalışmaları düzenlenmiş, gençlerin ırkçılık/yabancı düşmanlığı ile mücadele konusunda bilinçli bireyler olmaları için paylaşımlarda bulunmaları sağlanmıştır. İçerik Irkçılık / yabancı düşmanlığı ile mücadele konulu tartışma çalıştayları, ırkçılık konulu film gösterimi, drama çalışmaları, sportif etkinlikler, çevre gezileri, kültürel geceler Finansmanı 1. Yolculuk Masrafları : (3.803,08 €) a. (%70) 3.803,08 € b. - 2.Proje Masrafları : 32€ x 25 kişi x 7 gece = € 3. İstisnai Masraflar: (200 €) a. 200 € (vize) b. - Toplam: 9.603,08 € Katılımcılar Yunanistan, Romanya, Gürcistan, Ermenistan ve Türkiye’den toplam 25 kişi Örnek Uygulama

Eylem 4.3 ile neredeyse aynıdır. Tek farkı bu Eylemde Komşu Ortak Ülkelerden de ortak alınabilmesi ve yalnızca kuruluşların başvurabilmesidir. EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği b- Eğitim ve Ağ Kurma EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği b- Eğitim ve Ağ Kurma

Faaliyet Süresi (iş günü) Katılımcı sayısıKuruluş sayısı İşbaşı Eğitimi 10-20En fazla 2 En fazla 2 (1 AB’den 1 KOÜ’den) Fizibilite Ziyareti 2-3En fazla 2/Kuruluş En az 2 (1 AB’den 1 KOÜ’den) Değerlendirme Toplantısı 1050 En az 4 (1 AB’den 2 KOÜ’den) Çalışma Ziyareti Ortaklık Oluşturma Faaliyeti Seminer Eitim Kursu Ağ kurma 3-15 aySınır yok En az 6 (1 AB’den 3 KOÜ’den)

FİNANSMAN KURALLARI Katılımcıların seyahat masrafları: Seyahat masraflarının %70’i. Proje Masrafları Birim Maliyet Ölçekleri: Çalışma Ziyareti, Değerlendirme Toplantısı, Seminer, Ortaklık Oluşturma Faaliyeti ve Eğitim Kursu için: 54 Avro/gün/katılımcı. 48 Avro/gün/katılımcı (Faaliyet Komşu Ortak ülkelerden birinde gerçekleşecek ise) İşbaşı Eğitimi, Fizibilite Ziyareti için: 43 Avro/gün/katılımcı 35 Avro/gün/katılımcı (Faaliyet Komşu Ortak ülkelerden birinde gerçekleşecek ise) İstisnai masraflar: %100’e kadar.

GENÇLİK PROGRAMI İLE İLGİLİ SİTELER  Gençlik Programı (Türk Ulusal Ajansı):  Gençlik Programı (Avrupa Komisyonu): AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (ULUSAL AJANS) Mevlana Bulvarı No: Balgat/ANKARA  Adres: Mevlana Bulvarı No: Balgat/ANKARA  Telefon :  Faks :  Eposta :