Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Advertisements

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010.
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi Kıbrıs Türk toplumu için AB yardım programı Köy Girişimleri Yoluyla Toplum Kalkınması Kırsal Topluluklarda Yaşam Kalitesinin.
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesinde Tarım ve Çevre Analizi Serdarlı, 29 Mart 2011.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
Seite 1 Page Seite 1 “MENA Bölgesinde Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” Silva Mediterranea Bölgesel Projesi.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
ISPARTA KIRSAL KALKINMA PLANI 2014 – 2019 Tematik Çalışma Grupları Toplantısı Isparta Valiliği 04 Aralık 2013.
Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
Bölgesel Kalkınma: Türkiye’de olmayan nedir? Güven Sak Ankara, 8 Eylül, 2006.
İTÜ-Mimarlık Fakültesi
UNICEF Türkiye Ülke Programı
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
GAP : Su İle Gelen Değişim Hilal Siyok 103 2TMB. Güneydoğu Anadolu Projesi Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde yaşayan vatandaşlarımızın gelir.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
YERELDE AB SÜRECİ.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
BEBKA Teknik Destek (TD) BEBKA Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) GSB Gençlik Projelerini Destekleme Programı (GPDP) Fatih KENARLI Bursa İl MEM ARGE Personeli.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Yerel Aktörler; Bütünleşme ve Ayrışma A.Faruk GÖKSU ULI-GYODER ISOCARP KONGRESİ BÜTÜNLEŞME.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
IPA II Dönemi Hazırlıkları
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İl Düzeyinde Uygulanması Sürecinde Karşılaşılan Sorunların Tartışılması.
Avrupa Birliği Bakanlığı
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
Üretici Birliklerinin ve Kooperatiflerin Güçlendirilmesi
Kırsal Kalkınmada Toplum Dinamikleri Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK,
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Sunum transkripti:

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support  23 Temmuz 2010’da düzenlenen 6. Proje Yönlendirme Komitesi toplantısı önerisi  Geniş bir yerel danışma süreci sonrası paydaşlar tarafından alınan onay Mesarya YKS’nin temeli

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support  Kıbrıs’ın Kuzey kesimi için Kırsal Kalkınma Planı’nın hazırlanması  20.5 milyon Euro’luk bütçeye sahip KK ve TK hibe programlarının hazırlanması  Projelerin hazırlanması ve teklifler konusunda potansiyel başvuru sahiplerine destek sağlanması  KBB ve KB YKS’lerinin hazırlanmasına destek sağlanması KKDE’nin bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler:

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support  KTt karar vericilerinde stratejik araç eksikliği  Teknik kapasite eksikliği  Kıbrıs Türk toplumu paydaşları arasında işbirliği pratiğinin olmaması Saptanan problemler:

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Yerel Kalkınma Stratejileri ve kamu-özel ortaklıkları oluşturarak Yerel Yönetişimi geliştirmek Ne öneriyoruz:

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 6 BİR KIRSAL ALAN -Coğrafi ve sosyo-ekonomik açıdan homojen -Yeterli insan kaynaklarına sahip ORTAKLIK -Belediyeler -Muhtarlıklar -STK’lar -Özel sektör -Merkezi organlar YEREL KALKINMA STRATEJİSİ - Tabandan tavana yaklaşımı - Çok sektörlü ve entegre Sürdürülebilir kalkınmanın sacayağı Nasıl…. LEADER yaklaşımını başlatarak

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 7 Bu hedefe nasıl ulaşacağız...  Pilot kırsal alanları belirleyerek;belirleyerek  Yerel Toplum Kalkınması (YTK) olarak adlandırılan ortaklıklar oluşturarak;oluşturarak  İki ilkeye dayalı bir YKS hazırlayarak:YKS Tabandan tavana yaklaşımı; Çok sektörlü ve entegre yaklaşımlar.

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 8

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 9 YTK olarak adlandırılan ortaklıkların oluşturulması

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 10 YTK olarak adlandırılan ortaklıkların oluşturulması Tarım/Çevre Sosyal/Altyapı KOBİ’ler Yönetişim Yerel Ortaklar Veri Toplama Aşaması SWOT Stratejik Aşama Paydaşların Tanımlanması

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 11 DM Mesarya YKS’nin oluşturulması Sosyal hizmetlerin ve tarımsal gelirin geliştirilmesi Turizm/kültür Tarım Çevre KOBİ’ler Yönetişim Sosyal hizmetler DM Kültürel alanlar Tanıtım Tarımın modernizasyonu işleme pazarlama Ağaçlandırma Atık yönetimi Tarımsal-işleme El sanatları Mesleki eğitim Farkındalık oluşturma Sosyal hizmetler (kreşler, yaşlılar için hizmetler, vb.) Kentsel altyapı Yerel karar verme sürecinin geliştirilmesi

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 12 DMB’de LEADER yaklaşımından beklenen sonuçlar  Yerel paydaşların planlama kapasitesinin artırılması  Belediyeler ve diğer paydaşlar arasında işbirliğinin artırılması  DMB’nin görünürlüğünün artırılması  DM Bölgesi paydaşlarının gelecekteki uluslarası fonlar için hazırlanması (AB, BM, Türkiye yardımları…)

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 13 YKS yaklaşımı üzerine bilgilendirme süreci ve bölge üzerine anlaşma OcakŞubatMartNisanMayısHaziran İnceleme/araş tırma Gezileri Temmuz Veri toplama ve interaktif sektörel SWOT Öncelikler ve stratejik konular Önlemler DMB için YKS zaman Çizelgesi