Microsoft ® Lync ™ 2010 Yanıt Grubu Uygulaması Eğitimi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MS OFFICE 2013.
Advertisements

Microsoft® Lync™ 2010 Ses ve Görüntü Eğitimi
MS OFFICE Access 2013.
Kullanıcı ve Grup Yönetimi
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
Microsoft® Lync™ 2010 Anlık İleti ve İletişim Durumu Eğitimi
Microsoft® Lync™ 2010 Temsilci Eğitimi
MS OFFICE outlook 2013.
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Windows Live Messenger’dan Skype’a Geçiş
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
İŞLETİM SİSTEMİ.
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
Microsoft® Lync™ 2010 Attendant Eğitimi
BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Mobil Arama Ağı Reklamları ile kullanıcılara ulaşın.
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Microsoft® Lync™ 2010 Web App Eğitimi
Video için Hızlı Başvuru Kartı Görüntülü arama başlatma 1.Kişinin fotoğrafı üzerine gelin ve kamera düğmesini tıklatın. 2.Kişinin ekranında aramayı kabul.
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
Support.ebsco.com EBSCOadmin Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzu.
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Microsoft® Lync™ 2010 Konferans ve İşbirliği Eğitimi
Windows Small Business Server 2003 R2 Genel Bakış.
WİNDOWS XP GRUP İLKESİ.
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Sesli arama denetimlerini kullanma Denetimlere erişim için telefon/mikrofon düğmesinin üzerine gelin: Aramayı beklemeye almak için Aramayı Beklet'i tıklatın.
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
Profili ve gizlilik ayarlarını güncelleştirme j ardından kursu başlatmak için F5 tuşuna basın veya Slayt Gösterisi > Baştan'ı tıklatın. İleti çubuğunda.
POWERPOINT DE SES EKLEME VE KULLANMA
DOĞRU YANIT C SEÇENEĞİDİR DOĞRU YANIT D SEÇENEĞİDİR.
DENETİM MASASI Windows XP - 7.
Dosya Adları ve Uzantıları
BİLGİSAYARI KULLANMA VE YÖNETME-BAŞLANGIÇ
BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
WORD 2010 BELGELERİNİ KORUMAK
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Microsoft Outlook 2010 Kurulumu
DYNED. Önceki Sürümlerinde Olduğu gibi Dyned'in kurulum CD'sini bilgisayarımıza taktığımızda yandaki kurulum penceresi otomatik olarak açılacaktır.
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
DENETİM MASASI.
U Y A R I Takibeden slaytlarda anlatılan internet explorer/proxy ayarları yapıldıktan sonra ancak KHÜ Bilgi Merkezi tarafından izin verilen web sayfalarına.
İşlem Merkezi Yönetimi
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
Video için Hızlı Başvuru Görüntülü arama başlatma Kişiler listenizde, bir kişinin fotoğrafının üzerine gelin ve kamera simgesini tıklatın. Kişinizin ekranında.
© 2012 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır. Kişi ekleme Kişiler listeniz iletişiminizi basitleştirir ve sizin için en önemli kişilerin uygunluğunu.
Lync Windows Mağazası uygulaması için
Kullanıcı Seçeneklerini Güncelleme Kullanıcı güncelleme işlemi konsol ve grafik ortamdan yapılabilir. Komut Satırı ile Kullanıcı Seçeneklerini Güncelleme.
WİNDOWS SERVER 2003’te KULLANICI VE GRUP HESAPLARI.
DYNED BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Dil öğrenme bir beceri edinme sürecidir ve pratik gerektirir.
© TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – VERİ SUNUMU - I 1 / 32 Ünite 5 Veri Sunumu – I (Microsoft Powerpoint) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Yazılım Kululum ve Yönetimi
Lync; Microsoft tarafından 2007 yılında ofis paketlerine dahil edilmiş anlık mesajlaşma yazılımının adıdır. Lync yazılımı Microsoft Office yazılımlarıyla.
Görsellerde bilgi güvenliği kapsamında öğrenci bilgileri silinmiştir.
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
ARS KEYPAD TANITIM SUNUMU
HESAP YÖNETİMİ.
EBSCOhost Sonuç Listesi
Dosya Yönetimi.
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
BİLGİSAYAR AYAR VE BAKIM İŞLEMLERİ SAVAŞ TUNÇER
Başarıyı ölçme ve paylaşma kılavuzu
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

Microsoft ® Lync ™ 2010 Yanıt Grubu Uygulaması Eğitimi

Amaçlar Bu kursta aşağıdaki konular ele alınmaktadır: Yanıt Gruplarını Anlama Aracı Gruplarının Türlerini Öğrenme Anonimlik Özelliğini Kullanma Oturum Açma ve Arama Kabul Etme Arama Sırasında Konuşma Penceresinde Gezinme Lync 2010 Kullanıcılarının Yanıt Gruplarıyla Etkileşim Biçimini Öğrenme

Yanıt Gruplarına Genel Bakış Yanıt grupları, küçük bir yardım masası veya müşteri hizmetleri masası gibi, telefon aramalarını birlikte yöneten kişi gruplarının aramaları yönlendirmeleri veya kuyruğa almaları için bir yöntem sağlar. Aramaları yanıtlayan kişiler aracı olarak adlandırılır ve aracılar gruplara atanır. Yanıt Grubu Yöneticileri, yanıt gruplarını ayarlamak ve yapılandırmaktan sorumludur. Bir gruba atanan herhangi bir aracı o gruba gelen aramayı yanıtlayabilir. (Aracının, grup aramalarını yanıtlamak için oturum açması gerekebilir.) Gelen aramalar, bir sonraki müsait aracıyı bulmak üzere bir yönlendirme yönteminden geçer. Müsait bir aracı yoksa, arama kuyruğa alınır ve arayan kişi uygun bir aracı bulununcaya kadar müzik dinler. (Müsait aracı olup olmamasına bakılmaksızın, tüm arayanlar arama yanıtlanıncaya kadar müzik dinler.) Aracılar aramaları Lync 2010, Attendant veya Phone Edition kullanarak alabilir.

Aracı Gruplarının Türleri Yanıt Grubu Yöneticileri yanıt grubunu yapılandırırken, aracıları resmi veya gayri resmi olarak belirtebilir. Bu tercih, aracıların kuyrukta oturum açma biçimini etkiler. Formal agents grup adına aramaları almak için yanıt gruplarında oturum açmak zorundadır. Informal agents Lync 2010, Attendant ve Phone Edition sürümlerinde oturum açtıklarında oturumları da otomatik olarak açılır. Gayri resmi Resmi

Aracı Gruplarında Oturum Açma Grup resmi bir grupsa, gruba gelen aramaları alabilmek için önce aracı grubunuzda oturum açmanız gerekir. Resmi olmayan aracı gruplarında oturumunuz otomatik olarak açılır. Aracı gruplarınızda oturum açmak için Lync 2010'dan Aracı sayfasına kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. 1.Lync 2010'da sırasıyla, menü okunu, Tools‘u ve ardından Response Group Settings’i tıklatın. 2.Bir tarayıcı açılarak Aracı Grupları sayfası görüntülenir. Bu sayfada, aracısı olduğunuz tüm gruplar listelenir ve bir grupta oturum açıp açmadığınız gösterilir. 3.Resmi bir grupta oturum açıyorsanız, grubun yanındaki Signed in kutusunu işaretleyin. 4.Resmi olmayan bir grubun parçasıysanız, Lync 2010'da oturumu açtığınızda otomatik olarak oturumunuz da açılmış olur. Bu gruplar için Signed in onay kutusunun işaretini kaldıramazsınız.

Aracının Anonimliği Aracının Anonimliği Lync 2010'da yeni bir özelliktir. Bu özellik, yanıt grubu adına bir dış kullanıcıya arama yapan ya da dış kullanıcıdan arama alan aracının kimliğini gizleyen bir mekanizmadır. Aracı Anonimliği, Yanıt Grubu Yöneticisi tarafından yanıt grubunun özelliği olarak yapılandırılır. Yanıt grubu için Anonimlik özelliği açılırsa, yanıt grubu aracılı tüm aramalarda aracının kimliği gizlenir ve bir aramayı yanıtladığınızda adınız Lync 2010 konuşma penceresinde görünmez.

Arama Yanıtlama Bir grupta oturum açtığınız andan itibaren aramaları yanıtlayabilirsiniz. 1.Gelen arama uyarısı aramayı size hangi grubun yönlendirdiğini gösterir. 2.Aramayı yanıtlamak için uyarıyı tıklatmanız yeterlidir. Grup Arayan Bilgileri Arama İşleme Seçenekleri Aramayı Yanıtlama

Arama Sırasında Aramayı yanıtladıktan sonra bir konuşma penceresi açılır. Pencerenin en üstünde, aramayı size yönlendiren yanıt grubunun adını görebilirsiniz. Pencerenin konuşma alanında, (grup adı) kaynağından gelen Notlar ile birlikte telefon görüşmesi için bağlamı belirlemeye yardımcı olacak bilgiler gösterilir. Arayan kişinin size bağlanmak için ne kadar beklediğini görebilirsiniz. (Bu özellik yalnızca, yanıt grubu bir IVR [Etkileşimli Ses Yanıtı] olduğunda kullanılabilir.) Arayan kişi ilk bağlandığında kendisine seçenekler sunulduysa, arayan kişinin duyduğu yönergeleri ve belirttiği seçeneği de görebilirsiniz.

Yanıt Grupları ve Lync 2010 Kullanıcıları Diğer Lync 2010 kullanıcıları, diğer kişileri aradığı gibi bir yanıt grubunu da arayabilir. Grubu doğrudan Lync 2010'den arayabilirler.

Gözden Geçirme Bu kursta aşağıdaki konular ele alınmıştır: Yanıt Gruplarını Anlama Aracı Gruplarının Türlerini Öğrenme Anonimlik Özelliğini Kullanma Oturum Açma ve Arama Kabul Etme Arama Sırasında Konuşma Penceresinde Gezinme Lync 2010 Kullanıcılarının Yanıt Gruplarıyla Etkileşim Biçimini Öğrenme

A MAÇLAR ' A D ÖN A MAÇLAR ' A D ÖN © 2010 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır. Microsoft, Exchange ActiveSync, Excel, Lync, Outlook, PowerPoint, SharePoint, SQL Server, Windows, Windows Live, Windows Mobile, Windows Server ve diğer ürün adları ABD ve/veya diğer ülkelerde/bölgelerde tescilli ticari markalar ve/veya ticari markalardır veya olabilir. Buradaki bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve Microsoft Corporation'ın bu sunumun yapıldığı tarih itibariyle mevcut görüşünü temsil eder. Microsoft değişen pazar koşullarına yanıt vermek zorunda olduğundan, bu Microsoft adına bir taahhüt olarak yorumlanmamalıdır ve Microsoft, verilen herhangi bir bilginin bu sunumun yapıldığı tarihten sonra doğruluğunu koruyacağını garanti edemez. MICROSOFT, BU SUNUMDA YER ALAN BİLGİLERLE İLGİLİ AÇIK, ZIMNİ YA DA MEŞRU HİÇBİR GARANTİDE BULUNMAZ.