DERS:Acronis true image ile full yedek almak…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
Advertisements

Konu: Windows Sistem Araçları
1. Aşama Dil Seçimi : Ekrana ilk gelen bölümden kurulum dilini seçiyoruz.
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
PROTEUS 8.
Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip.
Yaz Okulu İçin Eşdeğer Ders Tanımlama
Sistemi ISO imajdan boot ettiğimde karşımıza gelen ekran burda tercihimizi yapıyoruz.
Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Mete ÇELİK
SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
WİNDOWS 7 KURULUM.
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu
Windows için mysql kurulumu sitesinden mysql veritabanının ilgili sürümü indirilir. Biz.
Linux Kurulumu BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ
WINDOWS XP KURMA (FORMAT)
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
WİNDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ İLE İMAGE ALMA
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı / Ankara Windows XP Kurulumu.
Linux Kurulumu Anıl İŞCAN
Windows 7 Kurulum. Neden Windows 7 Kabaca Windows Vista’nın aynı görünümüne sahip Windows 7 ’nin getirdiği bir takım değişiklikleri görmem mümkün. Bunlardan.
Elektronİk Kamu AlImlarI Platformu
WİNDOWS GEZGİNİ.
UBUNTU LINUX KURULUMU Ders-2
DYNED PROGRAMI KURULUM ADIMLARI. ADIM: Kur butonuna tıklıyoruz.
Veritabanı Yedekleme (BACKUP)
 Format atma bilgisayarımızı virüslerden, kalan program artıklarından, yavaşlama problemlerinden, hatalardan veya sistemle alakalı oluşabilecek mavi.
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
Acronis True Image ™ Emre Gül Kadir Kalaman Gültekin Karaman
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
MEB DYNED CDUSB AKTARMA USBBİLGİSAYAR KURULUM YAPMA
DEEP FREEZE.
VLC MEDİA PLAYER.
 DynEd Kurulum CD’sini bilgisayarınıza takınız.  “Bilgisayar(ım)/(My) Computer” üzerine tıklayınız.  “Çıkarılabilir Depolama Birimli Aygıtlar” altında.
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
Windows Kurulumu Resimli
OET SINAVLARI 1.OET sınavları öğrencilerin bilgisayar dersi saatinde yapılmalıdır. 2.Bilgisayar öğretmeni öğrencilere sınava başlama ve bitirmeyi anlatacak.
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
COSTUMES KILIKLAR (KOSTÜMLER)
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
Acronis True Image ve Yedek Alma Programı
Temel Bilgisayar Teknolojileri
GCS MENA Top CS Competitiveness through Speed, Quality and Differentiation 1 / 48 GCS MENA Top CS Competitiveness through Speed, Quality and Differentiation.
NLİTE İLE SİSTEM KURULUM CD’Sİ OLUŞTURMA
Sistem gereksinimleri: İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı olmalı RAM: 1 GB (32 bit için) veya 2 GB (64 bit için) Sabit disk alanı: 16 GB (32 bit için) veya.
Windows 7 Kurulumu.
VERİ KURTARMA.
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
NORTON GHOST. O Windows isletim sistemi kullananlar bilirler.Kısa bir sure sonra windows yavaslamaya, hata mesajları vermeye baslar. Tek care var o da.
Sanal Bilgisayar (VMware Workstation 12 Pro). Sanal bilgisayar  Sanal bilgisayar (virtual pc), bilgisayarınızdaki diskte herhangi bir partisyon oluşturmaya.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
Sinem TÜRKOĞLU Sınıfı: 10 – Bilişim No : 59 BILIŞIM TEKNOLOJILERININ TEMELLERI PROJE ÖDEVI WINDOWS 7 KURULUMU.
E-tab 5 Yazılım Öğrenci ya da öğretmen hangisini kurmak istiyorsanız çift tıklayınız. Ekrana çıkan uyarıda evet/yes seçiniz. Karşınıza aşağıdaki ekranlar.
E-tab 5 Yazılım Öğrenci ya da öğretmen hangisini kurmak istiyorsanız çift tıklayınız. Ekrana çıkan uyarıda evet/yes seçiniz. Karşınıza aşağıdaki ekranlar.
Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları
Linux Kurulumu BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ
UBUNTU LINUX KURULUMU Ders-2
ACTIVE DIRECTORY.
İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU
YEDEKLEME NEDİR? YEDEKLEME YAZILIMLARI NELERDİR?
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
DEEP FREEZE NEDİR?.
ACRONİS TRUE İMAGE 2015 (YEDEKLEME)
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz.
Google Colab Nasıl Yüklenir?
WHAT İS THİS? Select the shape next to the correct word.
Sunum transkripti:

DERS:Acronis true image ile full yedek almak… HAZIRLAYAN: Adem KUNT

Acronis true image ile full yedek almak için yapmanız gerekenleri aşağıda resimli olarak anlatımı... Programı çalıştırın ve Backup and Restore seçeneğine tıklayın. Yedek alacağımız için Backup seçeneğine tıklayın.

Yedek alınacak yer olarak My Computer seçeneğini seçin. Next'e basın.

C diskini yedek alacağımız için Disks and partitions seçeneğini seçin C diskini yedek alacağımız için Disks and partitions seçeneğini seçin. Next'e basın.

Dont show this message again i seçip Ok ye tıklayın.

Aldığımız yedeği nereye kopyalayacağınızı seçin Aldığımız yedeği nereye kopyalayacağınızı seçin. C diskinin yedeğini alıyorsanız, d diskini seçin. Next'e basın.

Create a new full backup archive i seçip Next'e basın.

Aldığınız yedekle ilgili notları yazın Aldığınız yedekle ilgili notları yazın. Şu tarihte alınan, bütün güncellemeler yapılmış, resimlerimin olduğu vb gibi kendinize göre notlar yazabilirsiniz. Next'e basın.

Use default options u seçip Next'e basın.

Son adım. Seçtiğiniz seçeneklerin özeti görünüyor Son adım. Seçtiğiniz seçeneklerin özeti görünüyor. Proceed'e basın ve işlem bitene kadar bekleyin.

İşlem tamam. Yedek olarak alınan dosyayı saklayın. İleride windows yavaşlarsa, virüs girerse vb gibi durumlarda bu yedek dosyasıyla sistemimizi bugünkü haline getireceğiz.

Acronis ile alınan yedeği geri yükleme Acronis programını çalıştırın ilk gelen ekrandan Backup and Restore seçin. Restore seçin. Gelen ekranı Next deyip geçin. Daha önce aldığınız yedek dosyasını bulun ve seçin. (daha sonra ne olur ne olmaz diye c diskini tıklayın) Restore disks or partitions seçili iken next deyip geçin.

C diskini seçip next deyin. Diski analiz edene kadar bekleyin. Gelen ekranda c diskini seçip next deyin. Logical seçili iken next deyin. Bu ekranda değişiklik yapmadan next deyin. "Yes, I want to assign a logical drive letter to the restored partition" seçili iken ve aşağısında C yazarken next deyin.

No, i do not seçili iken next deyin. Use default options seçili iken next deyin. Proceed e basın. İşlem yaparken bekleyin. Sistemi kurmak için yeniden başlatmak gerekiyor. Reboot a basın. Bilgisayarınız yeniden açılırken bir süre bekleyecektir. Bu sürede hiçbirşeye basmayın. Starting acronis loader yazısını gördüğünüzde işlem başlamış demektir.

Bir sonraki ekranda Acronis. Loading. please wait diyecektir. Bekleyelim……. İşlem başlayacak. Yedeği bulacak ve yüklemeye başlayacak. Son detayları verecek. Ve sistem ilk günkü haline geri dönecek. Yeniden başlatın ve tadını çıkarın..

Diyelim bilgisayarı Spylar, pop-up'lar, virüsler bastı, doğal olarak windows yavaşladı. Sadece 5 dk'da bilgisayarımızı eski haline döndürebiliriz.

BİRDE GÖRÜNTÜLÜ İŞLEM BASAMAKLARINI TAKİP EDELİM.

Ve bilgisayar baştan başlayacak Ve bilgisayar baştan başlayacak. Windows açılmadan bu program açılıcak aynı işlemleri tekrar yapıcaksınız. Bu kadar. BİR DEEE…

"Ya bilgisayar çökerse açılmazsa o zaman yedeği nasıl geri alacağız?"

İşaretlediğin yere basarak boş bir CD'i takıyoruz ve boot CD'si oluşturuyoruz. Bilgisayar açılmadığı zaman bilgisayarı bu CD'den boot ediyoruz ve Acronis açılıyor. Kolay gelsin……)))