ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ. UEFA Kulüp Lisans Sistemi UEFA, Kulüp Lisans Sistemine 2003/2004 sezonunda başlamıştır. Bu sistem uyarınca Kulüpler UEFA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ
Advertisements

AMPUTE FUTBOLUN KURULUŞU
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI
TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR
TFPL Sistemi TURKCELL FAIR PLAY LİGİ SİSTEMİ. TFPL Sistemi 2008/2009 sezonunu en az puan ile tamamlayan takım “Turkcell Fair Play Ligi” şampiyonluğunu.
FUTBOL GELİŞTİRME MERKEZİ Coca Cola Akademi Ligleri 2008 – 2009
«KASTAMONU MASA TENİSİ OYNUYOR» PROJESİ
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
Denetim (mali/iç) Ismael el Barzouhi, Denetim Müdürü
Hadi bir futbol kulübü kuralım....
ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ
AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
İstanbul Alt Yapı Ligleri Sorunları
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
Hacettepe ünİversİtesİ RUGBY ve Touch rugby topluluğu Sunumu
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
1 Türkiye Ekonomisinde Mevsimsellikten Arındırılmış GSYH (2008 Ç1=100) Kaynak: TÜİK.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
SON EKONOMİK GELİŞMELER
Enerji Sektöründe Lojistiğin Yeri ve Önemi
BASKETBalL CHALLENGE CUP
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
Strateji Geliştirme Başkanlığı
STRATEJİK YÖNETİM Aracı Olarak STRATEJİK PLANLAMA.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
Krizin gelişimi 2000’li yılların başında Yunanistan Ekonomisi Avrupa Bölgesinin en hızlı gelişen ekonomilerinden biriydi yılında Küresel krizYunanistan’ı.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
TÜFAD İZMİR ŞUBESİ SEZONU EĞİTİM SEMİNERLERİ (2) ALMANYA VE DİĞER AVRUPA ÜLKELERİ (BARCELONA-AJAX- V.S.) FUTBOL GENÇLİK AKADEMİLERİNİN ORGANİZASYONU.
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TURKCELL SÜPER LİG 18 TAKIM TFF 1.LİG 18 TAKIM TFF 2.LİG 45 TAKIM TFF 3. LİG 54 TAKIM TOPLAM 135 TAKIM 2009 – 2010 SEZONU.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
Sorularınız var ise nolu telefondan arayabilirsiniz.
ORGANİZASYON KURULU.  8 Şubat: Süper Lig 5.etap karşılaşmaları İzmir Halkapınar Spor Salonunda yapıldı.  Şubat: Çek Cumhuriyeti’nin Hodonin kentinde.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
HERKES İÇİN FUTBOL-GRASSROOTS
Fair Play – Hakem Antrenör İlişkileri
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
BURSA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6552 Sayılı kanun ile 5510 Sayılı Kanuna eklenen Geçici 57.Madde.
FEDERASYON MEDYA TEMSİLCİSİ ( FMT ) RAPOR DÜZENLEME KRİTERLERİ.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU ( ). AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR AMATÖR TAKIMLARDA YAŞI BÜYÜK FUTBOLCU
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİ UYGULAMALARI TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU.
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
ETMD LİGİ NEDİR ? NEDEN ETMD LİGİ ?
Futbol Yönetim Sistemi
TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR.
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
ISPARTA İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
Sunum transkripti:

ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ

UEFA Kulüp Lisans Sistemi UEFA, Kulüp Lisans Sistemine 2003/2004 sezonunda başlamıştır. Bu sistem uyarınca Kulüpler UEFA müsabakalarına katılabilmek için Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterleri yerine getirerek UEFA Kulüp Lisansı almak zorundadırlar. UEFA lisansı TFF tarafından Türk takımlarına verilmektedir. UEFA lisansının her sezon yenilenmesi gerekmektedir. UEFA lisansı TFF’nin ilk derece Hukuk Kurulları arasında yer alan Kulüp Lisans Kurulu tarafından verilmektedir. Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig kulüpleri için UEFA lisansı başvurusunda bulunmak zorunludur.

UEFA Kulüp Lisansı için Başvuran ve UEFA Kulüp Lisansı Alan Kulüpler SezonLisans İçin BaşvuranLisans Alan Sezonu Sezonu Sezonu Sezonu Sezonu Sezonu Sezonu

UEFA Yönetiminin Mayıs 2010 Tarihinde Yapmış Olduğu Değişiklikler UEFA Kulüp Mali Kontrol Paneli Kurulmuştur 10 Üyelidir, Başkan eski Belçika Başbakanı. Kulüplerin Mali açıdan sürekli kontrol edecektir Yeni Kriterler Gelir – Gider Dengesi Kulüplerin belli gelirlerinin ve giderlerinin dengeli olmasıdır – mali döneminden itibaren uygulanmaya başlayacaktır Vadesi Geçmiş Borcun Olmaması/Devamlı Takip Vadesi geçmiş borçların 31 Aralık, 30 Haziran, 30 Eylül olmak üzere yılda 3 defa kontrol edilmesidir. Haziran 2011’de uygulanmaya başlayacaktır. Geleceğe Yönelik Mali Bilgiler/Devamlı Takip Haziran 2011’de uygulanmaya başlayacaktır.

UEFA Lisansı Alan Kulüplerin Mali Bilgileri (TL)

Gelir Özeti (TL) (UEFA Lisansı Alan Kulüpler) * Diğer Gelirler (Yatırımlar, Bağışlar, Kira Gelirler vs)

Yılsonu Kar/Zarar karşılaştırılması UEFA Lisansı Alan Kulüpler (Transferler dahil edilmemiştir): ( TL )

Yılsonu Zarar Karşılaştırılması (UEFA Lisansı Alan Kulüpler) (Transferler dâhildir): (TL)

Kulüplerin Sportif, Altyapı, Mali, Hukuki ve Personel/İdari yapısını daha güçlü, sağlam ve şeffaf hale getirmek. Kulüp Lisans Sistemini Ulusal seviyede ZORUNLU hale getirmek Sezonuna kadar Spor Toto Süper Lig kriterlerini UEFA seviyesine, Bank Asya1.Lig Kriterlerini Spor Toto Süper Lig seviyesine ve Spor Toto 2.Lig Kriterlerini bir yüksek seviyeye getirmek. Amaç

Ulusal Kulüp Lisans Sisteminin Faydaları Kulüplerin Mali olarak daha güçlü şeffaf ve borçtan arındırılmış bir mali yapıya sahip ve ekonomik yönden güçlü olmalarını sağlamak. Kulüplerin gerekli eğitimi almış profesyonel kadrolarla çalışmalarını sağlamak. Kulüplerin tüm genç takımlarını akademi ligleri seviyesine ulaştırmak ve bu liglerde elit oyuncuların yetişmesini sağlamak. Kulüplerin UEFA standartlarında tesislere ve stadyumlara sahip olmalarını sağlamak.

UEFA’nın Önerileri Kulüplerle paylaşarak kriterleri belirleyin Sistemin oturması için bir geçiş süreci belirleyin Ceza vermeden önce kulüpleri uyarın Şeffaf olun, Sistemi medya dahil herkesle paylaşın Kriterleri liglere göre belirleyin

Ulusal Kulüp Lisans Sistemi

3 Yıllık Geçiş Süreci Sezonu Sezonu Sezonu Sezonu Spor Toto Süper Lig Kriterleri = UEFA Kriter Seviyesi Bank Asya 1.Lig Kriterleri = Süper Lig Seviyesi Spor Toto 2.Lig Kriterleri = Güncellenmiş kriter Seviyesi 1. Yıl Geçiş Süreci 2. Yıl Geçiş Süreci 3. Yıl Geçiş Süreci Sonuç

Ulusal Kulüp Lisans Sistemi Sezonundan itibaren Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1.Lig ve Spor Toto 2.Lig’de Ulusal Kulüp Lisans Sistemine geçilecektir ile sezonları arası Ulusal Kulüp Lisans Sistemine geçiş süreci olacaktır ve lisans kriterleri ile yaptırımlar geçiş süreci içerisinde arttırılacaktır. Kulüpler, UEFA sistemindeki gibi Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterler üzerinden denetlenecek ve kriterler her bir lig için ayrı ayrı oluşturulacaktır. Her bir lig için kriter bazında farklı yaptırım uygulaması yapılacaktır. Ulusal Kulüp Lisansı da TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından verilecektir.

Ulusal Kulüp Lisans Sistemi Kulüpler sezonu için Ulusal Kulüp Lisans başvurularını 2011 Mart’ın son iş günü yapacaklardır. Bu başvuruda kulüplerin tarihler arası mali bilgileri incelenecektir sezonu için Ulusal Lisans alamayan kulüplere ceza uygulanmayacaktır. (1 yıllık geçiş süreci) sezonunda kulüplere sadece ‘Ulusal Kulüp Lisans için Başvurmama ve Geç Başvurma’ cezaları uygulanacaktır. (Para Cezası)

TFF Kulüp Lisans Sistemi – Organizasyon Şeması Kulüp Lisans Müdürlüğü Mali Kriterler Uzmanı Sportif Kriterler Uzmanı Personel ve İdari Kriterler Uzmanı Hukuki Kriterler Uzmanı Altyapı Kriterler Uzmanı Kulüp Lisans Kurulu Tahkim Kurulu

Ulusal Kulüp Lisans Başvuru Süreci ULUSAL KULÜP LİSANS BAŞVURUSU BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ LİSANSA UYGUNLUK KARARI KULÜBE ULUSAL KULÜP LİSANS VERİLMESİ EKSİK BAŞVURU TESPİTİ KULÜBE EKSİK BELGE BİLDİRİMİ + TAMAMLAMA SÜRECİ KULÜBÜN EKSİKLİKLERİ TAMAMLAMASI KULÜBE ULUSAL KULÜP LİSANS VERİLME KARARI KULÜBÜN EKSİKLİKLERİ TAMAMLAMAMASI LİSANS VERİLMEME + UYGULANACAK CEZALAR MART NİSAN MAYIS MAYIS

Bildirimde Bulunan Kuruluş Yıllık Mali Tablolar Ara Dönem Mali Tablolar Diğer Futbol Kulüplerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması Başvuru dosyasında bulunan Personele, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ve Vergi Dairelerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması Lisans Verme Kararı Öncesinde Sunulması Gereken Beyanlar Gelecek Döneme İlişkin Mali Bilgiler Lisans Verme Kararı Sonrasında Ortaya Çıkan Değişikliklerin Bildirilmesi Gençlik Geliştirme Programı Genç Takımlar Oyuncuların Sağlık Muayeneleri Hakemlik ve Futbol Oyun Kuralları Irksal Eşitlik Uygulaması Oyuncuların Tescili Profesyonel oyuncularla sözleşme imzalanması TFF Kulüp Müsabakalarının Oynanacağı Stadyumlar Antrenman Tesisleri ve Kullanımı Stadyum ve Güvenlik Talimatı *Kulüp Sekreterliği *Genel Müdür *Mali İşler *Sorumlusu *Güvenlik Sorumlusu *Medya Sorumlusu *Tıp Doktoru *Fizyoterapist *Masör *A Takım Teknik Sorumlusu *Gençlik Geliştirme *Programı Teknik Sorumlusu *Genç Takım Teknik Sorumlusu *Etik Temsilcisi *Taraftar sorumlusu * Kulüp Lisans Sistemi Yetkilisi *Emniyet ve Güvenlik Organizasyonu- Görevliler *A Takım Teknik Sorumlu Yardımcısı *Haklar ve Yükümlülükler *Lisanslama Sezonunda Değişiklik Yapma Yükümlülüğü TFF Kulüp Müsabakalarına Katılım Taahhütnamesi Asgari Olarak Verilmesi Zorunlu Hukuki Bilgiler MALİ SPORTİF ALTYAPI HUKUKİ PERSONEL Sezonu İçin Spor Toto Süper Lig Kriterleri

Geçiş Süreci – Spor Toto Süper Lig Lisans Alınacak Sezonİncelenecek Mali Tabloların Tarihi Yeni Kriterler (Başvuru Mart 2011) – Mevcut Ulusal Kriterler EK (Başvuru Mart 2012) – Vadesi Geçmiş Borcun Bulunmaması - Devamlı Takip (Mali) Anti- doping hakkında eğitim programı (Sportif) Geleceğe Yönelik Mali Bilgiler – Devamlı Takip (Mali) (Başvuru Mart 2013) – Çocuk Koruma Politikası (Sportif) (Başvuru Mart 2014) – Gelir Gider Denge Zorunluluğu (Mali)

Yıllık Mali Tablolar Ara Dönem Mali Tablolar Diğer Futbol Kulüplerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması Başvuru dosyasında bulunan Personele Gecikmiş Borcun Bulunmaması Gelecek Döneme İlişkin Mali Bilgiler Gençlik Geliştirme Programı Genç Takımlar Oyuncuların Sağlık Muayeneleri Hakemlik ve Futbol Oyun Kuralları Irksal Eşitlik Uygulaması Oyuncuların Tescili Profesyonel oyuncularla sözleşme imzalanması TFF Kulüp Müsabakalarının Oynanacağı Stadyumlar Antrenman Tesisleri ve Kullanımı Stadyum ve Güvenlik Talimatı *Kulüp Sekreterliği *Genel Müdür *Mali İşler *Sorumlusu * Medya Sorumlusu *Güvenlik Sorumlusu *Tıp Doktoru *Fizyoterapist *Masör *A Takım Teknik Sorumlusu *Gençlik Geliştirme *Programı Teknik Sorumlusu *Genç Takım Teknik Sorumlusu *Etik Temsilcisi * Taraftar Sorumlusu * Kulüp Lisans Sistemi Yetkilisi *Emniyet ve Güvenlik Organizasyonu-Görev liler *A Takım Teknik Sorumlu Yardımcısı *Haklar ve Yükümlülükler *Lisanslama Sezonunda Değişiklik Yapma Yükümlülüğü TFF Kulüp Müsabakalarına Katılım Taahhütnamesi Asgari Olarak Verilmesi Zorunlu Hukuki Bilgiler MALİ SPORTİF ALTYAPI HUKUKİ PERSONEL Sezonu İçin Bank Asya 1. Lig Kriterleri

Geçiş Süreci – Bank Asya 1.Lig Lisans Alınacak Sezonİncelenecek Mali Tabloların Tarihi Yeni Kriterler (Başvuru Mart 2011) – Mevcut Ulusal Kriterler EK (Başvuru Mart 2012) – Yeni Kriter Yok (Başvuru Mart 2013) – * Bildirimde Bulunan Kuruluş (Mali) *Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ve Vergi Dairelerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması (Mali) *Lisans Verme Kararı Öncesinde Sunulması gereken Beyanlar (Mali) *Lisans Verme Kararı Sonrasında Ortaya Çıkan Değişikliklerin Bildirilmesi (Mali) Anti- Doping hakkında eğitim programı (Sportif) Çocuk Koruma Politikası (Sportif)

SMM Tarafından denetlenmiş Mali Tablolar/ Ara Dönem Tablolar Gençlik Geliştirme Programı Genç Oyuncuların Eğitimi Hakemlik ve Futbol Oyun Kuralları Stadyum Güvenlik Talimatı Stadyum Kullanım Belgesi Kulüp Müdürü Stadyum Müdürü Doktor Masör A – Takım Teknik sorumlusu A – Takım Teknik Sor. yardımcısı Gençlik Geliştirme teknik sorumlusu Kaleci Antrenörü Güvenlik sorumlusu Kulüp Sekreteri Akreditasyon Sorumlusu Sisteme Uyma Taahhütnamesi Ana Statü/Tüzük MALİ SPORTİF ALTYAPI HUKUKİ PERSONEL Sezonu İçin Spor Toto 2. Lig Kriterleri

Geçiş Süreci – Spor Toto 2.Lig Lisans Alınacak Sezonİncelenecek Mali Tabloların Tarihi Yeni Kriterler (Başvuru Mart 2011) – Mevcut Ulusal Kriterler EK (Başvuru Mart 2012) – Vergi Dairelerine ve SGK’ ya Gecikmiş Borcun Bulunmaması (Mali) Diğer Kulüplere Vadesi Geçmiş Borcunun Bulunmaması (Mali) Personele Vadesi Geçmiş Borcunun Bulunmaması (Mali) (Başvuru Mart 2013) – Yeni Kriter yoktur (Başvuru Mart 2014) – Tesis Kullanım Belgesi (Altyapı) Gençlik Geliştirme Programı (Detaylandırılmış) (Sportif) Oyuncuların Sağlık Muayenesi Sportif) Irksal eşitlik uygulaması (Sportif)

Lisans adayının mali dosyası (denetim şirketi/YMM/SMM tarafından) denetlenecektir. Denetim Sistemi Lisans adayı denetlenmiş mali dosyasını ve Denetleme Kurulu Raporunu Türkiye Futbol Federasyonu’na sunacaktır. TFF’nin anlaştığı denetim şirketi, kulübün denetlenmiş mali dosyasının ve Denetleme Kurulunun Raporunun incelenmesinde danışmanlık hizmeti verecektir. Mali kriterler uzmanı kulübün tüm mali dosya ve raporlarını inceleyecektir. TFF Kulüp Lisans Kurulu varsa eksikliklerin tamamlanması için kulübe süre verecektir

Denetim Başvuru Mart 2011 Mali Tablo Dönemi: – Başvuru Mart 2012 Mali Tablo Dönemi: – Başvuru Mart 2013 Mali Tablo Dönemi: – Başvuru Mart 2014 Mali Tablo Dönemi: – Spor Toto Süper Lig Yeminli Mali Müşavir veya Bağımsız Denetim Şirketi Bağımsız Denetim Şirketi + Federasyonun anlaştığı Bağımsız Denetim Şirketinin danışmanlığı Bank Asya 1. Lig Serbest Mali Müşavir Yeminli Mali MüşavirBağımsız Denetim Şirketi + Federasyonun anlaştığı Bağımsız Denetim Şirketinin danışmanlığı Spor Toto 2. Lig Serbest Mali Müşavir Yeminli Mali Müşavir

Ulusal Kulüp Lisans için Geç Başvuru Cezası (01-10 Nisan arası başvurusu) Lisans Dönemi Lig Başvuru Mart 2011 Mali Tablo Dönemi: – Başvuru Mart 2012 Mali Tablo Dönemi: – Başvuru Mart 2013 Mali Tablo Dönemi: – Başvuru Mart 2014 Mali Tablo Dönemi: – Spor Toto Süper Lig TL TL TL TL Bank Asya 1.Lig TL TL TL TL Spor Toto 2.Lig TL TL TL TL

Ulusal Kulüp Lisans için Başvurmama Cezası Sezon Lig Spor Toto Süper Lig TL TL TLLige Alınmama Bank Asya 1.Lig TL TL TLLige Alınmama Spor Toto 2.Lig TL TL TLLige Alınmama

Spor Toto Süper Lig Ulusal Kulüp Lisans Kriterleri Cezaları Hukuki Ceza Yok1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme Sportif Ceza Yok1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme Personel Ceza Yok1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme Altyapı Ceza Yok1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre 3) 3 Puan Silme

Spor Toto Süper Lig Mali kriterler için cezalar ( Sezonu için Ceza Yok) Madde STS-M1 Bildirimde Bulunan Kuruluş 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL+ 15 Gün Süre 3) 3 Puan Silme Madde STS-M2 Yıllık Mali Tablolar 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL+ 15 Gün 3) 3 Puan Silme Madde STS-M3 Ara Dönem Mali Tablolar 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL+ 15 Gün 3) 3 Puan Silme Madde STS-M4 Diğer Futbol Kulüplerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün 2) Transfer Yasağı + 30 Gün 3) 3 Puan Silme Madde STS-M5 Personele, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ve Vergi Dairelerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1)Uyarı + 30 Gün 2) Transfer Yasağı + 30 Gün 3) 3 Puan Silme

Spor Toto Süper Lig Mali kriterler için cezalar ( Sezonu için Ceza Yok) Madde STS-M6 Lisans Verme Kararı Öncesinde Sunulması Gereken Beyanlar 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL+ 15 Gün Süre 3) 3 Puan Silme Madde STS-M7 Gelecek Döneme İlişkin Mali Bilgiler 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) 3 Puan Silme Madde STS-M8 Lisans Verme Kararı Sonrasında Ortaya Çıkan Değişikliklerin Bildirilmesi 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme

Spor Toto Süper Lig Mali kriterler için cezalar ( Sezonu için Ceza Yok) Madde STS-M9 Vadesi Geçmiş Borcun Bulunmaması - Devamlı Takip 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı + 30 Gün Süre 3) 3 Puan Silme Madde STS-M10 Geleceğe Yönelik Mali Bilgiler – Devamlı Takip 1)Uyarı + 15 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1)Uyarı + 15 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) Transfer Yasağı + 15 Gün Süre 3) 3 Puan Silme Madde STS-M11 Gelir Gider Denge Zorunluluğu Geçersiz 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) Transfer Yasağı + 15 Gün Süre 3) 3 Puan Silme

Bank Asya 1. Lig Ulusal Kulüp Lisans Kriterleri Cezaları Hukuki Ceza Yok1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme Sportif Ceza Yok1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme Personel Ceza Yok1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme Altyapı Ceza Yok1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 30Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre 3) 3 Puan Silme

Bank Asya 1. Lig Mali kriterler için cezalar ( Sezonu için Ceza Yok) Madde- 1L -M1 Bildirimde Bulunan Kuruluş Geçersiz1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün 3) 1 Puan Silme Madde - 1L-M2 Yıllık Mali Tablolar 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün 3) 1 Puan Silme Madde -1L-M3 Ara Dönem Mali Tablolar 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün 3) 1 Puan Silme Madde -1L-M4 Diğer Futbol Kulüplerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün 2) Transfer Yasağı + 30 Gün 3) 3 Puan Silme Madde -1L-M5 Personele, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ve Vergi Dairelerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün 2) Transfer Yasağı + 30 Gün 3) 3 Puan Silme

Bank Asya 1. Lig Mali kriterler için cezalar ( Sezonu için Ceza Yok) Madde - 1L-M6 Lisans Verme Kararı Öncesinde Sunulması Gereken Beyanlar Geçersiz1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme Madde – 1L-M7 Gelecek Döneme İlişkin Mali Bilgiler 1)Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 1)Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme Madde -1L-M8 Lisans Verme Kararı Sonrasında Ortaya Çıkan Değişikliklerin Bildirilmesi Geçersiz1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme

Spor Toto 2. Lig Lisans Kriterleri Cezaları Hukuki Ceza Yok1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL +15 Gün Süre 3) TL Sportif Ceza Yok1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 10 Gün Süre 3) Transfer Yasağı Personel Ceza Yok1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) Transfer Yasağı Altyapı Ceza Yok1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) TL 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre 3) Transfer Yasağı

Spor Toto 2. LİG Mali kriterler için cezalar ( Sezonu için Ceza Yok) Madde 2L-M1 Yıllık Mali Tablolar (Bilgisayar Ortamında 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) Transfer Yasağı Madde 2L-M2 Diğer Kulüplere Vadesi Geçmiş Borcunun Bulunmaması 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı Madde 2L-M3 Personele Vadesi Geçmiş Borcunun Bulunmaması 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı Madde 2L-M4 Vergi Dairesine ve SGK’ ya Vadesi Geçmiş Borcunun Bulunmaması 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı