AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için Eğitim ve Ağ Kurma
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
PROGRAM GENEL TANITIMI
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2: AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ.
TAIEX BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
PROGRAMI E Y L E M 1. 1 G e n ç l i k D e ğ i ş i m l e r i.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
9/1/ AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
TESK AB VE DIŞİLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Av. Elif Güliz BAYRAM Müdür Vekili 24 Şubat 2012 Antalya.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
AB Gençlik Programı (YOUTH)
1 AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tr Eylem 1.2- Gençlik Girişimleri 5 EYLEM 1- AVRUPA İÇİN GENÇLİK (Eylem.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yeni ve Yaratıcı Dil Öğretimi ve Öğrenimi Uygulamaları için AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ) ) (European Language.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
AVRUPA BİRLİĞİ VE KAMU SAĞLIĞI. YASAL ÇERÇEVE Roma Antlaşması’nın 3. ve 152. maddelerine göre kamu sağlığı politikalarının genel amacı: Roma Antlaşması’nın.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
AB GENÇLİK PROGRAMI. T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK Hayat Boyu Öğrenme.
Gençler için Avrupa Fırsatları. nedir? Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
(Enterprise Europe Network-EEN)
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI GENEL.
ERASMUS+ PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BEÜ Öğrenci ve Öğretim Elemanları Değişim Programları Koordinatörlüğü.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
ERASMUS+ Gençlik.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 Eylem 4- Gençlik Destek Sistemleri GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK.
AB Gençlik Programı (YOUTH)
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Nedir? Eğitim Gençlik Spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Nedir? Erasmus +; yılları.
Hatay, 28 Nisan 2016 ERASMUS+ PROGRAMI ‘Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci’ Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
AB&TÜRKİYE PROJE ORTAKLIĞI. AB Proje Havuzu ve Türkiye’nin Payı Türkiye, 245 milyon Euro katki payi ödeyerek ortak oldugu AB fonlarinin sadece yüzde 15`ini.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
AETR KONVANSİYONU
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r Bu eylem dünyanın diğer bölgeleriyle yaygın eğitim ve gençlik alanında değişimleri ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlar. Amaç AB sınırlarının dışında da gençlik programının temel hedeflerini yaymaktır.

AB’ne Komşu Ortak Ülkeler Güneydoğu Avrupa Doğu Avrupa ve Kafkaslar Akdeniz Ortak Ülkeleri Arnavutluk Bosna Hersek Hırvatistan Makedonya Sırbistan Karadağ Ermenistan Azerbeycan Gürcistan Moldova Rusya Federasyonu Ukrayna Cezayir Mısır İsrail Ürdün Lübnan Fas Filistin Suriye Tunus

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r EYLEM 3.1-A Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş B irliği AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği a- Gençlik Değişimleri EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği a- Gençlik Değişimleri Eylem 1.1 ile neredeyse aynıdır. Tek farkı bu Eylemde Komşu Ortak Ülkelerden de ortak alınabilmesi ve yalnızca kuruluşların başvurabilmesidir.

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Kimler katılabilir? § Program ülkelerinden birinde ya da Komşu Ortak Ülkeler’de* yasal olarak ikamet eden ve prensipte yaşları 13 ile 25 arasında olan genç grupları, Gençlik Değişimine katılabilirler. § En az bir adet AB üyesi olmak üzere, iki, üç veya daha fazla Program ülkesinden* grupların katılımı ile olabilir. EYLEM 3.1-A Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş B irliği

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r ** Program Ülkeleri: 27 adet Avrupa Birliği (AB) Üyesi Ülke Avrupa Serbest Ticaret Alanı (EFTA) Ülkeleri:Norveç, İzlanda, Lihtenştayn Adaylık sürecindeki ülke: Türkiye EYLEM 3.1-A Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş B irliği *Komşu Ortak Ülkeler

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Katılımcı Sayısı § Grup liderleri hariç, en az 16 en çok 60’dır. Program Süresi § Seyahat süresi dahil en az 6 en çok 21 gün arasında olmalıdır. Ancak, konaklanılan sürenin en az 6 gece olması gerektiği unutulmamalıdır. EYLEM 3.1-A Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş B irliği

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Sağlanan İmkanlar Harcama ÇeşidiGençlik Programının Katkısı § Yolculuk masrafları § %70’i § Ön Hazırlık ziyareti § Yolculuk masraflarının % 100’ü + 35 € harcırah / gün / kişi / § Etkinliklerin ve katılımcıların hazırlanması § Ülke başına 350 € § Etkinlik Masrafları § 700 € (3 ortaklı projeler için) ya da 1500 € ( 4 ya da daha fazla ortaklı projeler için ) € sabit oran/ katılımcı/ gün § İstisnai masraflar (aşı ve vize masrafları vb.) § % 100’e kadar EYLEM 3.1-A Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş B irliği E ğ i t i m v e K ü l t ü r

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r Proje İsmi Gökkuşağı Olmadan Asla / Never Without Rainbow Süre 7 Gün Gerçekleştiren NICS (National and International Community Service) Club-Ulusal ve Uluslararası Toplum Hizmetleri Kulübü Konusu Adapazarı ve İstanbul’da 7 gün devam eden proje boyunca gençlik bilgilendirmesi, ırkçılık / yabancı düşmanlığı ile mücadele konuları kapsamında atölye çalışmaları düzenlenmiş, gençlerin ırkçılık/yabancı düşmanlığı ile mücadele konusunda bilinçli bireyler olmaları için paylaşımlarda bulunmaları sağlanmıştır. İçerik Irkçılık / yabancı düşmanlığı ile mücadele konulu tartışma çalıştayları, ırkçılık konulu film gösterimi, drama çalışmaları, sportif etkinlikler, çevre gezileri, kültürel geceler Finansmanı Yolculuk Masrafları (%70) : 2.059,74 € Katılımcıların ve Faaliyetlerin Hazırlığı: 2,400 € İstisnai Masraflar: 31,39 € Faaliyet Masrafı: 3991,95 € Toplam: 8.483,08 € Katılımcılar Yunanistan, Romanya, Gürcistan, Ermenistan ve Türkiye’den toplam 20 kişi Örnek Uygulama EYLEM 3.1-A Avrupa Birliği Kom ş u Ülkeleriyle İş B irliği E ğ i t i m v e K ü l t ü r

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r EYLEM 3.1-B Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş B irliği AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Eylem 4.3 ile neredeyse aynıdır. Tek farkı bu Eylemde Komşu Ortak Ülkelerden de ortak alınabilmesi ve yalnızca kuruluşların başvurabilmesidir. EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği b- Eğitim ve Ağ Kurma EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği b- Eğitim ve Ağ Kurma

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r Faaliyet Süresi (iş günü) Katılımcı sayısıKuruluş sayısı İşbaşı Eğitimi 10-20En fazla 2 En fazla 2 (1 AB’den 1 KOÜ’den) Fizibilite Ziyareti 2-3En fazla 2/Kuruluş En az 2 (1 AB’den 1 KOÜ’den) Değerlendirme Toplantısı 1050 En az 4 (1 AB’den 2 KOÜ’den) Çalışma Ziyareti Ortaklık Oluşturma Faaliyeti Seminer Eitim Kursu Ağ kurma 3-15 aySınır yok En az 6 (1 AB’den 3 KOÜ’den) EYLEM 3.1-B Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş B irliği

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r GENÇLİK PROGRAMI İLE İLGİLİ SİTELER § Gençlik Programı (Türk Ulusal Ajansı): § Gençlik Programı (Avrupa Komisyonu): GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (ULUSAL AJANS) Hüseyin Rahmi Sok. No: Çankaya/ANKARA § Adres: Hüseyin Rahmi Sok. No: Çankaya/ANKARA § Telefon : § Faks : § Eposta :