Jean-Christophe Grangé ( 1961 - ? ).  15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
Advertisements

Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.
İNTERNET GAZETECİLİĞİ
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
EMEL SAYIN Adı: Nuray Soyadı: AKMAN Numarası: 1178 Sınıfı: 7-G
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
JEAN CHRİSTOPHE GRANGE
Powerpoint Uygulaması
tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
J.K. ROWLİNG.
RONI MARGULIES. şair yazar tercüman azınlık İstanbullu savaş karşıtı gazeteci Sosyalist İktisat doktoru.
 Sevinç Çokum 25 Ağustos 1943’te İstanbul Beşiktaş’ta dünyaya geldi.  Üç kız evlada sahip olan ailenin en küçük çocuğudur.  Beşiktaş Büyük Esma Sultan.
Röportaj Pia Alara De Marchi 11-D.
Her gözden iyilik Uluslararası ÜNİVERSİTELER KISA FİLM FESTİVALİ
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Emily Brontë. Emily Jane Brontë ( ) Romantizm akımının en güçlü eserlerinden birini yazmış İngiliz edebiyatçı. Emily Jane Brontë ( )
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
Atatürk, Milli Mücadele Yıllarında
Your name GuyDeMaupassant Hayatı&Eserleri. your name ~Hayatı~ Guy de Maupassant 5 Ağustos 1850 yılında Fransa’da doğmuştur. Doğum belgesinde Tourville-sur-Arques’da.
MAVİSEL YENER.
Matematik Cahit arf.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
ERTUĞRUL ÖZKÖK İzmir doğumlu olan Ertuğrul Özkök, yaklaşık 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapmış önemli bir gazeteci.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
Uluslararası deneyimler, Fransa Visa Paajanen,
ASLI DER.
MÜGE İPLİKÇİ.
HİCABİ DEMİRCİ.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
PEYAMİ SAFA.
R. ŞİRKETİN TARİHÇESİ 1948 ‘de Sedat SİMAVİ tarafından kurulmuştur. 1 Mayıs 1948’de yayınlanmaya başlamıştır. 1953’de Sedat SİMAVİ’nin vefatı üzerine.
Haziran, temmuz, ağustos Eylül, ekim, kasım
HABER YAZILARI.
MELİKE KARACA FİZİKOKİMYA.
YAVUZ BAHADIROĞLU (1945-….) Yazar, Tarihçi, Gazeteci, Radyo Programcısı.
Oyuncu Kadrosu ZEHRA SADIÇ İLKNUR BİLEN GAMZE KAÇMAZ
Tatlı – Tuzlu Yiyecek Kategorisi
A İLK TÜRK DEVLETLERİ İLKÇAĞ UYGARLIKLARI.
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
NAMIK KEMAL.
13 VE 14.YÜZYILDA ANADOLU’DA GELİŞEN TÜRK EDEBİYATI
SELÇUK TÜREYEN SELÇUK TÜREYEN DERİNCE 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
ONUR ÜNLÜ.
AD(İSİM) ÇEŞİTLERİ.
[Hüseyin Nihâl Atsız 7 Yaşında iken] [Atsız’ın Askeri Tıbbiye yıllarına ait bir fotoğraf.] [Atsız’ın Askeri Tıbbiye yıllarına ait bir başka fotoğraf.]
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
Film Gösterim Proğramı (MART 2017)
MAYIS 2017 AYINA AİT FİLM GÖSTERİSİ PROĞRAM AKIŞI
Gülayşe Koçak ‘‘Dünyanın en başarılı yazarlarının bile defalarca reddedildiğini bilmeliyiz. Reddedilmeyi göze almazsak, yazamayız.’’
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
William Wyler Hayatı ve Filmleri
-Piyanist- Roman Polanski
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
MENDERES BALTA  Basım mürekkep uygulama yoluyla bir levha veya kalıbı kağıda yada kumaşa bastırarak, günümüzde ise birçok başka yöntemle metin.
TEK ADAM Tek Adam, Şevket Süreyya Aydemir'in yılları arasında kaleme aldığı biyografi kitabı. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sohbet (Söyleşi).
Affedersiniz. Afiyet olsun Bol şanslar. Çok yaşa.
Sunum transkripti:

Jean-Christophe Grangé ( ? )

 15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber ajansları ve gazeteler için çalış tı  Gazete ve dergiler için yazarken, leyleklerin göçü üzerine bir yazı dizisi kaleme aldı.

 Bu yazı dizisinden aldığı ilhamla ilk romanı "Leyleklerin Uçuşu"nu (Le vol des cigognes) 1994’te yayınladı.  Daha sonraki yıllarda kitap TV dizisi olarak çekildi.

 2000’de ikinci kitabı Kızıl Nehirler( Les Rivieres pourpres) kitapçılarda yerini aldı.  Kısa sürede büyük ilgi gördü.  Mathieu Kassovitz tarafından sinemaya uyarlandı. tarafından sinemaya uyarlandı.

 Grange 2000 yılının eylül ayında Taş Meclisi (Le Concile de pierre) isimli kitabını yayınladı.  Ülkesi Fransa’da yine çok kısa bir süre içinde satarak bestseller kitaplar arasına girdi.

 Taş Meclisi’nde Grange, Türk ve Moğol Şamanların mirasçıları arasındaki savaşı anlatıyordu.  Bu kitapta diğer kitaplarından farklı olarak tarihi öğelere de geniş yer verdiği için Grange, birçok yayın organı tarafından “Edebiyat Keşişi” olarak tanımlandı.

 2001’de yönetmen Pitof tarafından çekilen ve başrolde Gérard Depardieu’nün oynadığı Vidocq filminin senaryosunu Pitof’la birlikte yazdı.  Grange, yaratıcılığını sinemada kulanmaya devam etti.

 Grange 2003 yılında Kurtlar İmparatorluğu (L'Empire des Loups) kitabını yayınladı. Kurtlar İmparatorluğu (L'Empire des Loups) kitabını yayınladı.  Grange bu kitabını Fransa ve Türkiye arasında kurduğu gerilimli atmosfer ekseninde seri cinayetler, uyuşturucu kaçakçılığı gibi temaları kullanarak kaleme aldı.

 Eser 2005 yılında yönetmenliğinde beyazperdeye aktarıldı.  Eser 2005 yılında Chris Nohan'ın yönetmenliğinde beyazperdeye aktarıldı.Chris Nohan  Kurtlar İmparatorluğu (film)'nda Jean Reno'nun yanı sıra Emre Kınay da yer aldı. Kurtlar İmparatorluğu (film)Jean RenoEmre Kınay Kurtlar İmparatorluğu (film)Jean RenoEmre Kınay

 2004’te yönetmen Olivier Dahan, Kızıl Nehirler 2’yi (Rivières pourpres II - Les anges de l'apocalypse) çekme projesini Grange’a sundu.  Grange ünlü yönetmen Luc Besson’la birlikte filmin senaryosunu yazdı.. Filmde başrolleri Jean Reno ve Christopher Lee paylaşıyorlardı ve filmin bazı bölümleri İstanbul’da çekilmişti.

 Grangé'ın bir yıl gibi kısa bir sürede kaleme aldığı La Ligne Noir (Siyah Kan) ise Mayıs 2005'te yaptığı ilk baskısı ile raflardaki yerini aldı. Siyah KanMayıs2005Siyah KanMayıs2005  Ünlü yazar, kitabında serbest dalış şampiyonu bir katil ile eski paparazzi, kötülük fikrine ve kaynağına takıntılı bir gazeteciyi karşı karşıya getiriyordu.

 Grange, 2005 tarihli son kitabı Zener'in Laneti’nin ilk cildinde (Sibylle) bilimkurgu hikayelerini resmetmede dünyaca ünlü çizgi romancı Philippe Adamov’la çalıştı.  Parapsikoloji alanında uzman bir profesörün Zener isimli son projesini araştıran öngörü yeteneği yüksek bir kadının maceraları çizgi roman formatında Grange okuyucusuyla buluştu.

 Grange’ın 2000 yılında yayınladığı Taş Meclisi (Le Concile de pierre) Guillaume Nicloux tarafından 2006 yılında beyaz perdeye uyarlanmıştır.  Filmin başrollerini Monica Bellucci, Catherine Deneuve ve Moritz Bleibtreu paylaşmaktadır.

 Yazarın 2007 yılında yayımlanan eseri Les Serment des Limbes (Şeytan Yemini) Türkiye'de ilk baskısını Ağustos 2007'de yaptı

 Sonraki kitabı Koloni 2009 ağustos ayında Türkiye'de satışa çıkt

 Yazarın son kitabı Ölü Ruhlar Ormanı, 2010 yılında Türk okuyucularıyla buluştu.