Bilim Adamı Albert Einstein.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir.Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
Advertisements

ATOMUN TARİHSEL GELİŞİMİ
ALBERT EİNSTEİN KONULAR: 1-EİNSTEİN’IN HAYATI 2-EİNSTEİN’IN BULUŞLARI 3-EİNSTEİN’IN SÖZLERİ 4-EİNSTEİN’IN RESİMLERİ.
PARALARIMIZ.
Quiz Hangi parçacık Güçlü Kuvvetin taşıyıcısıdır? Neutralino A Snail B Gluon C Pigsino D 1.
Parçacık Fiziği Dr. Bora Akgün / Rice Üniversitesi
BİLİM ADAMLARI.
Buluş Araştırma.
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
ISAAC NEWTON.
 Uzay, Dünya'nın atmosferi dışında evrenin geri kalan kısmına verilen isimdir.  Uzay'ın sınırları asla kesin değildir ve Uzay hep büyür.  Atmosfer.
Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir.
POTANSİYEL VE ÇEKİM.
GENİŞLEYEN EVREN VE HUBBLE YASASI
Bohr Atom Teoremi Hipotezine göre; elektronlar sadece belli enerji seviyelerinde bulunabilirler. Her bir düzey çekirdek etrafında belli bir uzaklıkta bulunan.
EINSTEIN’IN KISA HAYAT HİKAYESİ
Matematik Cahit arf.
TEKNOLOJİ VE TASARIM BURÇİN METİN 8/E 1824.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Görelilik Teorisi 1905 yılında Einstein üç makale yayınladı.
Kuantum Mekaniğinin Tarihçesi
George Friedrich Bernhard Riemann (1826–1866)
DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl.
BOLZANO, Bernhard ( ).
ALBERT EİNSTEİN.
izafiyet teorisiyle evren hakkındaki
ÖZEL GÖRELİLİK KURAMI (İZAFİYET TEORİSİ)
Cahit Arf.
ÇAĞDAŞ BİLİM DAMLA SÖNMEZ.
Albert Einstein 14 Mart 1879’da doğup,18 Nisan1955’de ölmüştür.
ALEXANDER FLEMING; penisilin İ bulan İskoç Bakteriyolog
ROLF NEVANLİNNA Nevanlinna ailesi, Finlandiya’da Hame eyaletinde Renko kentinden geldi. Bilinen en eski dedesi kilisenin işlerinde çalışan biriydi. Bundan.
İBN-İ SİNA İbn-i Sina ’nın Hayatı.
HAZIRLAYAN:AYÇA AŞKIN
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
KİŞİSEL ÇABA- BAŞARILI İŞ YAŞAMI
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
PERFORMANS ÖDEVİ KONU : AİLE TARİHİMİZ Röportaj randevusu:
ÜNİTE:2.ADIM ADIM TÜRKİYE
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU
MUCİTLER ve BULUŞLARI.
F E Z A G Ü R S Y.
HAKAN GÜNER yılında, Stokholm'de sehrinde dogdu. Nobel, San Remo'da 1896 yılında beyin kanaması sonucu öldü. İsveçli bilim adamıdır.
İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN.
Willebrord Snell Ezgi ŞEN Rabia TÜRKÜCÜ.
PROF. DR. OKTAY SİNANOĞLU
Maddenin bölünmesi zor, en küçük yapı taşına atom adı verilir
EINSTEIN’IN KISA HAYAT HİKAYESİ
(14 Mart Nisan 1955),14 Mart Nisan1955 Alman asıllı ABD'li fizikçi. Dindar olmayan Yahudi bir ailenin çocugu olarak olarak 1879 yılında.
DOĞAL SÜREÇLER Evren ve Dünya’mız Nasıl Oluştu? Bilim insanları, evrenin oluşumu hakkında tarih boyunca değişik görüşler ortaya atmıştır. Fakat bu görüşler.
Hazırlayan.  Einstein'ın fizik alanındaki çalışmaları modern bilimi büyük ölçüde etkiledi. Kendisi özellikle zaman ve uzay için düzenlenmiş bağlılık.
GAZLARIN KİNETİK TEORİSİ. Kinetik Teori Gaz taneciklerinin davranışlarını açıklamak için geliştirilen teoriye kinetik teori denir. Kinetik teoriye göre:
F E Z A G Ü R S Y.
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
ATOMUN YAPISI.
2005 Dünya Fizik Yılı Etkinlikleri Çerçevesinde EINSTEIN’I ANMA GÜNÜ PROGRAMI EINSTEIN’IN KISA HAYAT HİKAYESİ Doç. Dr. İhsan YILMAZ Arş. Gör. Sezgin AYGÜN.
Aziz Sancar’ın Hayatı.
Aziz Sancar. AZİZ SANCAR’IN HAYATI Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı.Çiftçilikle.
AD ve SOYAD : Batuhan Ş AHBAZ NUMARA : 7164 KONU: Erwin Schrödinger.
STANDART MODEL ve ÖTESİ
BİLİM ADAMLARI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER. OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim.
HAZIRLAYAN : HEL İ NNAZ ÜLGE N DERS Ö Ğ RETMEN İ : NECM İ YE GÜNGÖR.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Kimya Performans Ödevi Heisenberg Ahmet Turan Akkaya.
Sunum transkripti:

Bilim Adamı Albert Einstein

Albert Einstein Hayatı 14 mart 1879 tarihinde Almanya’da doğan Albert Einstein, kısa bir süre sonra Münich’e taşınarak eğitimine Munich’deki Luitpold Gymnasium’da başladı.Bu dönemlerde annesinin çok istediği keman derslerine devam ediyordu.

Albert Einstein Hayatı Einstein’in ailesinin iflasından dolayı aile İtalya’ya taşındı.Fakat Albert okulunu bitirebilmek için dönem sonuna kadar Münih’te kaldı.

Albert Eistein Hayatı Eğitimine devam etmesi için 1896 yılında ailesi Albert’i İsviçre’ye gönderdi. Fizik ve matematik öğretmeni olmak için Zurich’deki Swiss Federal Polytechnic School’da eğitimine devam etti.

Albert Eistein Hayatı Patent Ofisinde görevli olduğu zaman diliminde birçok önemli işe imza attı  ve 1908’de Berne’de okutmanlığa başladı. 1909’da Zurich Üniversitesinde Professör oldu. Ardından 1911’de Prague Üniversitesinde Fizik Profesörlüğüne başladı ve 1912’de yine profesör olarak Zurich Üniversitesine geri döndü.

Albert Eistein Hayatı Burada, matematikçi Marcel Grossman ile tanıştı. Burada Albert, zamanı dördüncü boyut olarak algıladığını söyledi. 1914’de Kaiser Wilhelm Fizik Enstitüsü müdürlüğüne ve Berlin Üniversitesinde Profesörlüğe terfi etti. Hemen ardından Alman vatandaşı oldu ama 1933’de siyasi düşünceler nedeniyle vatandaşlık hakkından vazgeçip Amerika’ya gitti. 

Albert Eistein Hayatı Princeton Üniversitesinde Profesörlük yaptı. 1940 senesinde Amerikan vatandaşı oldu ve 1945’de Princetondaki işinden emekliye ayrıldı. Avrupa ve Amerika’daki birçok üniversiteden fizik, tıp ve felsefe alanlarında  onursal doktora almaya hak kazanan Albert Einstein; 1920’li yıllarda Avrupa, Amerika ve Uzak Doğuda öğrencilerine dersler verdi. Çalışmaları sayesinde aralarında Copley Nişanı (1925) ve Franklin Nişanı da bulunmak üzere pek çok ödül aldı.

Albert Eistein Hayatı 1903 senesinde Einstein gibi fizikle uğraşan Mileva Maric ile evlenen ünlü bilim adamının  bir kızı ve iki oğlu oldu. 1919 yılında Mileva’dan boşanırken kazanmış olduğu ilk Nobel Ödülünü  eski karısı Mileva’ya verdi. 18 Nisan 1955’de Princetonda hayata gözlerini yumdu.

Albert Einstein Neyi Buldu ? Fizik Dahisi Einstein ‘ın en önemli buluşu Atom dur. Albert Einstein Fizik konusundaki yaptığı çalışmaları modern bilimi önemli ölçüde etkiledi. Einstein özellikle zaman ve uzay ile ilgili olarak düzenlenmiş bağlılık (izafiyet) teorisiyle tanındı.

Albert Einstein Neyi Buldu ? Einstein İzafeyit teorisi üç temel bölüme ayrılır: 1905 yılında ortaya koyduğu Newton mekaniğinin yasalarını değiştiren ve kütle ile enerjinin eşdeğerli olduğu görüşünü öne süren sınırlı bağlılık  ;

Albert Einstein Neyi Buldu ? 1916 yılında ortaya koyduğu eğrisel ve sonlu olarak düşünülen dört boyutlu bir evrene ait çekim teorisini veren genel bağlılık ; elektro-manyetizma ve yerçekimini aynı alanda birleştiren daha geniş kapsamlı teori denemeleri

Albert Einstein Neyi Buldu ? Einstein öncelikli olarak iki teorinin geçerliliği atom fiziği ve astronomi alanında yapılmış olan bir çok farklı deneylerle çok başarılı bir biçimde sınanmıştır; çağdaş fiziğin temel yapı taşları arasında yer alırlar.Söylediği çok güzel bir söz vardır “Ben atomu iyi bir şey için keşfettim insanlar atomla birbirlerini öldürüyorlar”

Beni izlediğiniz ve dinlediğiniz için teşekkür ederim Hazırlayan : Beyza Arslantürk