Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GAZLARIN KİNETİK TEORİSİ. Kinetik Teori Gaz taneciklerinin davranışlarını açıklamak için geliştirilen teoriye kinetik teori denir. Kinetik teoriye göre:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GAZLARIN KİNETİK TEORİSİ. Kinetik Teori Gaz taneciklerinin davranışlarını açıklamak için geliştirilen teoriye kinetik teori denir. Kinetik teoriye göre:"— Sunum transkripti:

1 GAZLARIN KİNETİK TEORİSİ

2 Kinetik Teori Gaz taneciklerinin davranışlarını açıklamak için geliştirilen teoriye kinetik teori denir. Kinetik teoriye göre: 1. Gazlar birbirinden oldukça uzakta bulunan taneciklerden oluşmuştur. 2. Gaz molekülleri bulundukları kabın çeperi ve birbirleri ile sürekli çarpışırlar. Ancak bu çarpışmalar esnek olduğundan enerji kaybı olmaz. Bir sistemdeki tüm moleküllerin toplam enerjisi aynıdır. 3. Gazlar birbirlerine çekici ve itici bir güç uygulamazlar. 4. Moleküllerin ortalama kinetik enerjileri gazın kelvin sıcaklığı ile doğru orantılıdır.

3 Yayılma (Difüzyon) Hızı Ortalama kinetik enerji sadece sıcaklığa bağlıdır. Aynı kapta bulunan iki gazın Ortalama kinetik enerjisi aynı ise:

4 Aynı sıcaklıktaki gazlardan mol ağırlığı büyük olanın hızı küçük, mol ağırlığı küçük olanın hızı büyük olur. Mutlak sıcaklık ile kinetik enerji doğru orantılıdır. Kinetik enerjileri aynı olan, mol kütleleri farklı olan gazların ortalama hızları farklıdır.

5 Örnek:

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 HAZIRLAYAN SİNAN ÇALIK 11 A 90

17 NOT BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER … GENE BİŞEY ANLAMADINIZ AMA SAĞLIK OLSUN NAPALIM…..

18 THE END


"GAZLARIN KİNETİK TEORİSİ. Kinetik Teori Gaz taneciklerinin davranışlarını açıklamak için geliştirilen teoriye kinetik teori denir. Kinetik teoriye göre:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları