HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ TOPLULUĞU 1994

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
HACETTEPE GO TOPLULUĞU (HUGOKU)
Her Grup için Hedefler Belirlenir
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Middle East Technical University
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla.
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
BTO310:Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kitap Toplama Projesi
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Mustafa Kemal Üniversitesi
isletmehacettepe kariyer_hit
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
Topluluk amblemimiz, tarihteki ilk Türkologlardan biri olarak görülen Kaşgarlı Mahmud’un Divan-ı Lügâti’t Türk adlı ölümsüz eserinin son kısımlarında yer.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kardeşliğe Çağrı Topluluğu Celal Akbaş Topluluk Başkanı.
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ KULÜBÜ
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
Yabancı dil öğrenirken o dilin konuşulduğu ülkenin kültürünü tanımak, Farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yabancı dil derslerinde ve ders.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
H.Ü KAYAK VE SNOWBOARD TOPLULUĞU
YABAN HAYATI VE DOĞA BELGESELCİLİĞİ TOPLULUĞU
Hacettepe Otomotiv Topluluğu Tanıtım Sunumu
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
ATIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU. AMACIMIZ Üniversitemiz bünyesinde oluşan atıkların toplanmasını, izolasyonunu ve yaşanılabilir dünya için çevreyi korumayı amaçlar.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler.
ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
HUYEL’in Amaçları * Yelken, Denizcilik ve Yatçılığı üniversitemiz öğrencileri arasında tanıtmak düzenli etkinlikler aracılığıyla yaygınlaştırmak, * Türkiye’de.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
İletişim Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Suavi AYDIN.
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
Trabzon Bölge 9. Sınıf Anketleri
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
Sunum transkripti:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ TOPLULUĞU 1994

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Topluluğu 1994 yılında kurulmuştur. Maskotumuz:

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Topluluğu’nun temel misyonları, Öğrencileri, psikolojinin çeşitli alanlarıyla tanıştırmak ve sosyal duyarlılık projeleri ve bilimsel projeler geliştirerek öğrencilerin toplumsal sorunların çözümüne etkin katılımını sağlamaktır. Bu doğrultuda, her yıl belli bir tema seçilerek, mesleğinde başarılı profesyonel psikologlarla söyleşiler düzenlemekte, film gösterim ve tartışmaları yapılmakta ve yakın disiplinlerden uzmanlar davet edilerek sunum ve tartışmalar yapılmaktadır.

Nasıl çalışıyoruz? Yönetim Kurulu Komisyonlar 10 kişi Sosyal Sorumluluk Sosyal Etkinlik Sinema, Tiyatro ve Belgesel TPÖÇG (Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu) Dergi Bülten Komisyonu

23 Şubat 2013 tarihli Habertürk gazetesi Ankara ekinde yer aldık.

Etkinliklerimiz

GELENEKSEL TANIŞMA ÇAYI Bölümü yeni kazanan öğrencilerin üst dönemleriyle tanışmasını ve bölüme adaptasyon sürecinin hızlanmasını sağlamak adına her sene geleneksel olarak düzenlenen etkinliğimizdir. Tanışma çayı sırasında yapılan kura çekimiyle, her 1. sınıf öğrencisinin üst dönemlerinden birer danışmanı olmakta, bu sayede bütün dönemler arasındaki bağ kuvvetlenmektedir.

İLETİŞİM, BEDEN DİLİ VE DİKSİYON TRT Haber Spikeri ve Seslendirme Sanatçısı Tarık Akyıldız’ın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizdir. Psikoloji öğrencilerinin gerek mesleklerinde gerekse özel hayatlarında iletişim ve diksiyonun ne kadar önemli olduğuna dair bir farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.

HOMOFOBİ VE TRANSFOBİ ÜZERİNE Kaos GL Derneği temsilcisi Umut Güner’in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizdir. Etkinlik çerçevesinde, homofobi ve transfobinin ne olduğuna dair bilgilendirmeler yapılmış, katılımcıların soru işaretleri giderilmeye çalışılmıştır.

‘TÜRKİYE’DE İŞİTME ENGELLİ OLMAK’ Çankaya İşitme Engelliler Derneği Başkanı Nihat Kihtir ve Simultane Tercüman Pelin Kobal’ın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizdir. Türkiye’de işitme engellilerin yaşadığı sorunlar, işaret dilinin önemi ve psikologların işaret dili öğrenmesinin gerekliliği gibi konular tartışılmıştır.

FARKINDALIK ÇALIŞMA GRUBU Uzman Psikolog Özcan Elçi’nin katılımıyla, ‘’Farkındalık’’ konulu bir çalışma grubu düzenlenmiştir. Bu çalışma kapsamında ‘Farkındalık’ kavramı irdelenmiş ve uygulamalarla desteklenmiştir.

SOKRATES’TEN JAMES’E ZİHİN EVRİMİ Prof. Dr. Doğan Kökdemir’in katılımıyla, ‘’İlk psikolojiye giriş kitabı bundan 3000 yıl önce yazılsaydı ne olurdu: Sokrates’ten James’e Zihin Evrimi’’ isimli söyleşi yapılmıştır.

MESLEKİ VE AKADEMİK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI Psikoloji öğrencilerinin akademik gelişimini desteklemek için lisans öğrenimleri sırasında kullanabilecekleri akademik kaynakların ve katılabilecekleri programların tanıtımı yapılmıştır.

MESLEKİ VE AKADEMİK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI Öğrencilere mezun olduktan sonra yapabileceklerine dair bilgi vermek üzere, ÖYP, MEB Bursu gibi akademik seçeneklerin yanında, ‘’Meslek Tanıtım Günleri’’ adı altında alanında uzman psikologlar bölüme davet edilerek, iş imkanları konusunda söyleşiler düzenlenmiştir.

TPÖÇG (Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu) Topluluğumuz, 30’dan fazla psikoloji bölümü öğrencisinin katılımıyla oluşturulan ve Türk Psikologlar Derneği ile organik bağ ile çalışan TPÖÇG’ün üyesidir. 2012 Bahar Dönemi Toplantısı Hacettepe Üniversitesi’nde 21-22 Nisan 2012’de gerçekleştirilmiştir. Her dönem bir kere farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde toplantı ve her yaz farklı bir üniversitede yapılan öğrenci kongresi olmak üzere, senede üç kez toplanmaktadır.

TPÖÇG (Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu) UPOD, Ulusal Öğrenci Değişimi Diğer bölümlerdeki öğrenci arkadaşlarımız 1 hafta bölümümüze gelip bizimle birlikte derse girdiler. Bu yıl 10 öğrenci bölümümüzde ağırlandı.

FİLM GÖSTERİMLERİ Bölümümüzde her hafta düzenli olarak film gösterimi yapılmaktadır. Film listemiz alanımızla ilgili filmlerden oluşmakta ve hocalarımızın önerileriyle şekillenmektedir.

2008 yılı Psikoloji Öğrencileri Kongresi 10-13 Temmuz 2008 tarihinde 1000’in üstünde öğrencinin katılımıyla Beytepe Kampüsünde gerçekleştirilmiştir.

Sosyal Sorumluluk

TEMA HÜPT ORMANIMIZ Her etkinlikten sonra katılımcılar adına iki fidan dikerek geliştirdiğimiz küçük bir ormanımız topluluğumuzun gurur duyduğu ürünleri arasındadır. Ormanımızı büyütmek adına durmaksızın etkinlik yapmaya devam etmekteyiz.

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN ETÜT PROGRAMI Bölümümüzdeki görme engelli öğrenciler için, topluluk bünyemizde oluşturduğumuz bir etüt grubu aracılığıyla, arkadaşlarımızın en önemli ihtiyaçlarından biri giderilmiştir. Bundan sonraki hedefimiz bir sesli kütüphane oluşturmaktır.

YAPMAK İSTEDİKLERİMİZ ‘’Psikoloji Günleri’’, ‘’Psikoterapi Günleri’’ gibi diğer üniversitelerden öğrencilerin/öğretim elemanlarının da katılım sağlayabileceğimiz etkinlikler düzenlemek, Farklı şehirlerdeki üniversitelerden hocaları topluluğumuzda ağırlamak, onlarla söyleşiler gerçekleştirmek. Bunun için gerekli yol- konaklama gibi giderlerin karşılanması Daha önce Hacettepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen öğrenci kongrelerinden birine tekrar ev sahipliği yapabilmek.

YAPMAK İSTEDİKLERİMİZ Psikolojiyle ilgili olmak kaydıyla (Başka şehirdeki etkinlikler, vb.) kontenjanlı geziler düzenleyebilmek, Daha önceden oluşturmaya başladığımız psikoloji ormanını geliştirebilmek, Bu ormanın devamını kampüsümüzde bize ayrılacak bir yerde devam ettirebilmek ve daha kalıcı hale getirebilmek.

YAPMAK İSTEDİKLERİMİZ Önümüzdeki sene, bölümümüzün 50. yılı, topluluğumuzun 20. yılı olduğu için, mezunlar, öğrenciler, emekli- çalışan hocalara kadar geniş katılımın sağlanacağı büyük bir kutlama etkinliği düzenlemek. Görme engelli öğrenciler için başlattığımız etüt sistemini sesli bir kütüphaneyle destekleyebilmek için kütüphane bünyesinde kurulacak ses kayıt sistemi ile görme engelli öğrencilerin sadece ders notlarına değil, alanımızla ilgili kitaplara da ulaşmasını sağlayabilmek.

YAPMAK İSTEDİKLERİMİZ Psikolojiyi ve psikologluk mesleğini insanlara doğru aktarabilmek, Psikoloji öğrencilerinin bölümden ayrıldıklarında daha nitelikli meslek elemanları olmasına ve gelecek planlarına katkıda bulunmak Bölümümüz öğrencilerinin ‘’Hacettepe Psikoloji’’ kimliğini daha da fazla sahiplenmelerini sağlamak.

TEŞEKKÜRLER…